Olkapää kipeä

pyöräilijä2

Hei!

Oletko joskus loukannut olkapääsi? Miten ja mikä sen "diagnoosi" oli? Minä kaaduin pyörällä ja satutin olkapääni. Aikaa tapahtumasta on reilu viikko. Röntgen ja ultraäänikuvat otettiin ja kummassakaan ei näkynyt mitään, mutta kärsin välillä terävistä kivuista ja särystä. Lääkäri sanoi että voit tehdä töitä (ruumiillista) jos pystyt, mutta tuntuu kyllä aika pahalta. Lisäksi olkapäästä kuuluu kummallista rutinaa ja välillä se naksahtaa oudosti.

8

4330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vielä

      niin, siis kertokaapa kannattaako mun vaatia, että olkapäästä otettais vielä magneettikuvat, joita ei ilmeisesti kovin helposti ruveta ottamaan, kalliita kun ovat?

    • Vaivattu

      Ironnut olkapää laitettu 2 krt kiinni avoleikkauksella nykyinen diaknoosi olkanivel "täysin kulunut" käsi ei kestä juuri mitään kantoa eikä liiku enään olkanivelestä.

      • surullinen83

        miten se irtosi ja miten se näkyi? Näkyikö röntgenkuvissa esim?


      • Kaveri kaatui talvella
        surullinen83 kirjoitti:

        miten se irtosi ja miten se näkyi? Näkyikö röntgenkuvissa esim?

        liukkaalla pihamaalla kantaessaan klapisylillistä. Löi kyynärpäänsä jäätyneeseen maahan, jolloin olkapäässäkin jotain niksahti. Olkapää on ollut jo puoli vuotta kipeä ja rutisee eikä kättä kärsi paljon nostella. Tähystää pitäisi, muttei ole vielä joutanut.


      • Vaivattu
        surullinen83 kirjoitti:

        miten se irtosi ja miten se näkyi? Näkyikö röntgenkuvissa esim?

        Epilepsia kohtauksessa vuosien aikana n15vuodessa muutaman kerran oli venähtänyt ja pidetty kantositeesssä.Löystyi olkanivel viimein ja jouduttiin laittamaan ruuveilla kiinni rusto on nyt kulunut lähes kokonaan nivelestä koska se on jouduttu kiristämään paikalleen.Mangeetti ja röntgen kuvat useampaankin kertaan missä kuluminen näkyy toinen ankkuri on irti koska ei ole enään rustoa jäljellä.


    • Mik3y

      Venähdin molemmat olkapäät ilmeisesti suht pahasti noin 6 kk sitten ja ne aiheuttavat vieläkin ongelmia. Käytän kahvoja kun teen punneruksia ja ne liukastiuvat ja kuului suhteelisen terävä rusahdus ääni molemmilta olkapäiltä. Yöllä särky oli äärettömän paha enkä pystynyt nukkumaan ja aamulla olkpäät naksahtivat aivan kuin ne olisivat olleet vanhat kuivat oksat, mikä kans sattui. Kävin lääkärillä ja hän sanoi että on kyse "suht lievästä venähdyksestä" ja että 3 viikon sisällä olisin täyskunnossa taas. Nyt istun tässä 6 kk myöhemmin ja 4 lääkärien vieraillun ja fysioterapian jälkeen (joitten mukaan olkapäät ovat lievästi venähtyneet) ja mun olkpäät eivät vieläkään kestä juuri mitään. Pystyn uimaan ja pyöräillemään mutta en muun muuassa pysty kantamaan ostoskasseja tai muuta pitempiä matkoja enkä ole pystynyt käymään salilla.

    • pyöräilykypärä päähän kaikki

      Minulla myös olkapäävamma, auto törmäsi pöyrääni suojatiellä ja kaaduin asfalttiin. Otettiin röntgenkuvat ja muut, joissa ei näkynyt mitään. Pääsin ortopedille sairaalaan, joka tutki käteni (olkapääni rusahteli ja naksahteli ikävästi) ja hän pisti lähetteen magneettikuvaan. Tulos oli olkapään joku anteroinfernioorinen -lisää-vaikeita-sanoja vamma, joka vaatii korjauksen ettei tulehdu. Nyt ennen korjausta on välillä kipeä, väsyy ja kipeytyy esim. pyöräillessä ja imuroinnissa, väliin myös levossa. Voin tehdä työtäni lasten parissa, mutta esim. vaipanvaihto ottaa välillä aivan sairaan kipeää..

      Eli pyydä vain aika magneettiin, suosittelen vaikka maksaisi mitä. Minä joudun itse maksaa kaikki nuo lääkärikulut, koska vakuutus ei korvaa mitään. Siis ei koulun vakuutus eikä kyseisen autoilijan vakuutus koska en ottanut häneltä henkilötietoja ylös shokista johtuen..

      Onnea matkaan ja pidä pääsi kylmänä ja vaadi hoitoa jos sitä ei ehdoteta tai anneta, ja kannattaa kysellä myös yksityiseltä puolelta vaihtoehtoja. Jonot ovat yleisellä puolella pitkät, mutta ainakin tutkitaan edes joskus mikä olkapäätäsi vaivaa..! :)

      • vk

        Ajattelin tulla jakamaan kokemuksiani. Noin kuukausi sitten tein salilla penkkipunnerrusta. Aloitin aivan tavallisesti, lämmittelin ja nostin painoja kohti työsarjaa. Lopulta painoa oli 82,5kg (eli ei mitään ykköspainoja) ja aloitin ensimmäisen työsarjan. Pääsin 6 toistoon asti kun tankoa rinnalta ylös pumpatessani tuntui (ja lähes kuului) olkapään takaa ja ylhäältä rusahdus. No punnersin kasin täyteen eikä tuntunut yhtään pahalta. Puhaltelin vähän aikaa ja mietin että nyt ratkesi kiertäjäkalvosin. Koetin varovasti punnertaa itseäni seisten seinää vasten ja rusahduskohdassa tuntui mieletöntä kipua, kaikki voimat pois työntöliikkeestä. Läksin kotiin ja annoin kylmäpussilla kylmää. Ei tuntunut lepokipua. Seuraavan päivänä koitin tehdä näitä perus kiertäjäkalvosinliikkeitä ja sisä ja ulkokierrot olivat ihan myrkkyä, myös liikevajautta oli ulkokierrossa. Punnerrusta en uskaltanut edes kokeilla. Ajattelin että nyt on kiertäjä oikeasti mennyt poikki.

        Söin jo valmiiksi toiseen urheiluvammaan tulehduskipareita 2x400mg/pv ja kipuja ei sen kummemmin ollut, ainoastaan liikkeet oli pahoja. Kolmen päivän jälkeen tapahtuneesta läksin työterveyslääkäriin. Ajattelin että mitenkähän työterveys suhtautuu tällaiseen itseaiheutettuun urheiluvammaan. No yllätys oli positiivinen, lääkäri tutki ja otti asian mielestäni riittävällä vakavuudella ja passitti ultraääneen. Tässä vaiheessa myös kiertoliikkeet alkoivat olla suht normaalit. Ainoastaan punnerrus ja ääriasennot oli edelleen pahoja. Lopetin tulehduskipareiden käytön jotta vamman laatu kipujen kautta ehkä tulisi paremmin ilmi. Lääkäri tuumasi että ns. tavallinen toimistorotta saisi parannella vaivaa omin konstein eikä jatkotutkimuksia tarvittaisi. Minun kohdallani kun tuo saliharrastus on erittäin tärkeä (siis vain harrastusmielessä) nähtiin tarpeellisena tutkia vammaa tarkemmin. Joten kannattaa itsekin painostaa jatkotutkimuksiin!

        Ultraäänessä diagnoosi oli seuraava: Supraspinatus alueella tendinoosia muttei selvää repeämää. Tämä tarkoitti että yksi kiertäjäkalvosimen jänteistä on tulehdustilassa, paksuuntunut ja hieman rispaantunut. Ei aiheuta toimenpiteitä. No helpotus oli tietysti suuri, vaikka uä onki epävarma tutkimus, mageetti olisi parempi mutta kalliimpi

        Takaisin lääkärille. Sain puhuttua itseni fysioterapeutille. Aloitin taas 2x400mg/pv tulehduskipulääkekuurin ja söin sitä noin viikon ja käsi täyskäyttökiellossa viikon verran. Nyt fysioterapiassa olen käynyt 5 kertaa ja antavat aina ultraääntä ja hierontaa. Tämän pitäisi lisätä verenkiertoa vamma-alueella. Kotona olen tehnyt päivittäin kiertäjäkalvosinliikkeitä kivun rajoissa ja antanut aina kylmää perään. Vammasta kulunut aikaa siis kuukausi ja käsi alkaa olla jo aika hyvä. Punnerrusliikkeistä edelleen on voima poissa mutta uskon että maltillisella ja pitkäjänteisellä kuntoutuksella saan siitä vielä kelpo käden. Mitään voimannostaja penkkikättä siitä ei enää tule mutta joku kuitenkin. Supraspinatuksen repeämisen riski on kasvanut joten senkin vuoksi täytyy jatkossa pitää maltti matkassa. Kiertäjäkalvosinrepeämät ja rispaantumiset ei parane itsestään, ainoastaan leikkaus voi auttaa.

        Miksi tämä sitten tapahtui? Mainitsin aiemmasta urheiluvammasta. Tästä tapauksesta vajaa viikko takaperin minulta revähti takareisi askelkyykyssä. Reisi oli edelleen hyvin kipeä tuolloin ja teinkin penkkiä ilman kaarta jalat ilmasa ja lavat täysin auki. Nyt kun kokeilen punnerrusliikettä niin lavat rentona ja auki kipu olkapäässä on tosi paha. Mutta kun vetää selän tiukkaan pakettiin niin punnerrus onnistuu vähemmällä kivulla. Olkapäässähän ei ole mitään nivelkuppia vaan nivelpallo ja sitä tukee monimutkainen lihaksisto jokapuolelta. En tiedä mutta yksi syy voi olla että kun en ottanut kunnon nostoasentoa ja jännittänyt takaolkapäitä niin sitten heikoin lenkki rasahti rikki.

        Eli summa summarum: tekniikka on tärkeä ja muistakaa lämmitellä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      333
      2909
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2194
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1042
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      763
    Aihe