Rekkojen lisävalot

Zombie

Kertokaas viisaammat, miten asia on. Olen yrittänyt löytää viimeisimmät valosäännöt ja minusta ne edelleen kertovat myös raskaan kaluston osalta, että mitään "tivolivaloja" ei sallita eikä esim. kaukovaloja saa kahdentaa sen enempää kuin henkilöautoissakaan.

Miten sitten on mahdollista, että vastaan tulee solkenaan rekkoja, joilla on mielettömät valopatterit, hyvä että keulaan ja katolle mahtuu!

15

4206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • örör

      Samat on säännöt raskaalla liikenteellä eli samaan aikaan saa palaa 4 kpl kaukovaloja joiden yhteenlaskettu ref.luku 75

      Mutta sitten asiaan. Tämä suomalainen valojen kyttäys on naurettavaa pelleilyä. Minua ei ole ainakaan yhdenkään vastaantulevan rekan kaukovalot häirinneet. Muutamaan vuoteen ei ole laillisia valoja autossa ollut ja laittaisin pari lyhtyä lisää elleivät LP:n virkaintoiset kostaapelit kyttäisi niitä.

      • Zombie

        No tätähän minä oikeastaan ihmettelenkin, että poliisi ei ilmeisesti välitä raskaan liikenteen valoista mitään. Meinaatko että henkilöautoon puututaan kun et lisää valoja lado nokallesi? Jos näin, onko tuo nyt kovin tasapuolista?


      • jorre
        Zombie kirjoitti:

        No tätähän minä oikeastaan ihmettelenkin, että poliisi ei ilmeisesti välitä raskaan liikenteen valoista mitään. Meinaatko että henkilöautoon puututaan kun et lisää valoja lado nokallesi? Jos näin, onko tuo nyt kovin tasapuolista?

        Siitä tasapuolisuudesta rekat/hlöautot, onhan se vähän niin että jokainen yrittää tehdä työnsä helpommaksi ja turvallisemmaksi eihän se sihteerikään tykkää jos toimistosta himmennetään puolella valaistusta; joten turha on kadehtia lisävalojen määrää sanon vaan!


      • örör
        Zombie kirjoitti:

        No tätähän minä oikeastaan ihmettelenkin, että poliisi ei ilmeisesti välitä raskaan liikenteen valoista mitään. Meinaatko että henkilöautoon puututaan kun et lisää valoja lado nokallesi? Jos näin, onko tuo nyt kovin tasapuolista?

        Puuttumiskynnyksestä on vähän paha sanoa juuta taikka jaata, perstuntuma vaan on se että raskaan liikenteen lamppuihin kiinnitetään vähemmän huomiota. Näen joka päivä rekkoja missä lamput ovat laittomat ja nämä tapaukset ovat selvästi huomattavissa ilman lähempää tarkastelua, koska tyhmäkin huomaa kuinka monta lamppua autossa on. Itselläni on vain yhdet lisäpitkät, mutta referenssit menee yli niin että soi.

        Yhden uuden rekisteriotteen olen joutunut tänä vuonna hommaamaan kun konstaapeli kirjoitteli sinne omia merkintöjään. Jos laittaisin pari lisäpitkää lisää niin veikkaisin että puuttumiskynnys pienenisi.

        Pariltakin eri paikallispoliisilta olen joskus kysynyt mitä mieltä he ovat noista referensseistä ja vastaus on ollut sellainen että laita vaikka millaiset pöntöt keulalle kunhan niitä ei ole lukumääräisesti liikaa.

        Ja tässä pitäjässä on poliisilla Mondeossa laittomat lisäpitkät. Vanhan kopan Mondeo jossa omissa valoissa ref 30 ja lisäpitkät jotka 17.5, mitäs siitä tulee, 95 vissiin yhteensä. Pitää vissiin soittaa vallesmannille että kattoo vähän mitä poijjaat autoihin asentelee ;DD.


    • Pena

      Tämä valoasia on taas yksi esimerkki siitä, kun ns. liikenteen ammattilaiset kuvittelevat olevansa lakien yläpuolella.
      Tieliikenne olisi huomattavasti turvallisempaa ,jos KAIKKI tienkäyttäjät ymmärtäisivät niinkin vaikean asian, että KAIKKI lait ja asetukset koskevat KAIKKIA tienkäyttäjiä.

      Tosin ei tietenkään voi vaatia mahdottomia ´..
      Jos ei omista ajatteluun tarvittavaa kapasiteettia, niin ei voi paljoa vaatia.

      ( Kertonee jotain, kun istutaan vko tai kaks pienessä kopissa jossa syödään, nukutaan, runkataan. Sitten kahdeksi päiväksi himaan kaksi pulloa kossua, akalle turpaan ja krapulassa taas puikkoihin...)

      • kalervo

        on tainnu penapojun emäntä lähteä rekkakuskin matkaan. ps: lähden taas iltasella radalle ilman krapulaa, kaksi kpl lisäpitkiä katolla ja akkakin on ilman mustelmia. Ja kun pena vetää sikeitä , mä toimitan makkaraa kauppaan. Pääsee penakin taas ens viikonloppuna grillaileen.


      • Hyvä!

        Olipa osuvasti sanottu! Ilmeisesti rekkamiesten mielestä muiden ei tarvitse tiellä nähdä. Onhan se erittäin vaarallista, kun joutuu lyhentämään valoja pirun aikaisin pimeällä kun joku hinaaja on asentanut valoja auton keulan täyteen ja tällöin jää kohtuuttoman pikä pimeä tienpätkä autojen väliin!


    • Rudolf

      Kaukovalothan juuri saa kahdentaa, kunhan ne ovat etuakselin etupuolella yms.

      Yleensä raskaassakalustossa näytettään käyttävän sumuvaloja "lisälyhyinä".

      No mitäpä muuta voi odottaa, kun alan yrittäjät ovat lähes poikkeuksetta pätkäyrittäjiä ja kuljettajat ovat lätsäpäisiä finninaamoja...

    • ????

      valoja saa olla vaikka kuinka monta MUTTA vain se yksi pari lisävaloja saa palaa kerralla. Lisävalot tulee olla kytkettävissä erikseen pois/päälle. katolla olevat lisäpitkät näyttää pidemmälle koska ovat korkeamalla, mutta niitä ei voi käyttää sumulla, kovalla sateella taikka lumipyryssä, siksi ne alavalot. se on sitten asia erikseen mitkä siellä palaa ja milloinkin.

      • örör

        Eipä muuten saa. Raskaassa kalustossa saa olla sekä ylhäällä että alhaalla lisäpitkät omien lisäksi, mutta vain 4 lyhtyä saa palaa. Henkilöautoissa ei toimimattomia saa olla ainakaan rajatonta määrää.
        Ja laissa vielä sanotaan että valoja ei saa olla kytkettävissä sitä tiettyä määrää enempää. Eli jos on mahdollista ajaa esim. omat 4 lisäpitkää päällä on kytkentä laiton vaikka niitä ei kaikkia käyttäisikään samaan aikaan.


    • jep

      Ajoneuvohallintokeskuksen sivuilla ovat ohjeet valoihin liittyvistä asioista, joten surffaile sinne ja perehdy. www.ake.fi

    • örör

      Älkää sitten ikinä eksykö autojenne kanssa Ruotsiin, siellä kun tuppaa olemaan jopa poliisiautoissa kunnon lasikeuloja. Sehän on kamalan vaarallista, saattaa vaikka sokeutua kun suoraa tuijottaa niihin lamppuihin.

    • Nlights

      Onneksi noihin harrasteautoihin eli siis alle 80, saa asentaa sentään kunnon valot, Referenssiä saa olla 100, sen lisäksi omat ajovalot , sekä kauko että lähi, saa kahdentaa, jonka lisäksi saa asentaa lisäkaukovalot jotka myös saa kahdentaa... (ja vielä lisäksi sumu-ja huomiovalot, jos siltä tuntuu...Pahimmillaan siis periaatteessa 12 kpl valaisimia keulassa!)
      On se kummallinen tämä suomen laki on...

    • highbeam

      Tämän ketjun aloituksesta jo yli 11 vuotta eikä valot ole himmenneet, valotekniikka on vaan parantunut. Rekat käyttää vieläkin kirkkaampia valoja, mutta eipä noista ole haittaa, ainakaan itselle. Pahempia häikäisijöitä on viritetyt henkilöautojen lähivalot. On Bilteman tai honkkarin "dingelidongeli" valot mitkä häikäisee vastaan tulijan, nuo valot pitäis karsia liikenteestä.

    • ....................

      Vähän on vanha ketju, mut kaikkein oudointa on ettei kaikein tärkeimpiä valoja eli lähivaloja voi juurikaan parantaa... Laittomia tapoja toki on muttei laillisia !!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe