Ensi kertaa Egyptiin

Matkailu avartaa

Olemme varanneet matkan Egyptiin El Gounaan Rihana Inn all inclusive-hotelliin ensi maaliskuulle. Olen lukenut erilaisista bakteerikannoista ja vatsataudeista ja siksi kysynkin, onko jollakulla kokemusta tästä hotellista eli oliko vatsan kanssa ongelmia? Matkustamme alle kaksivuotiaan kanssa ja kuulisin mielelläni kommentteja myös itse hotellista ja sen lähialueesta. Kiitos jo etukäteen :)

8

1159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitähän tuohon

      ja näitä sitä riittää. ripuli ripuli isi.Voi kun tietäisi kuka saa kuka ei mutta noin pienen kanssa tosi varovainen oltava. Paikallinen vesi on pahin eli sitä ei saa juoda.Ja aina ruoka lämmintä ja mieluiten lapselle omat ruokahommat jos varman päälle ottaa. Sen voin sanoa ettei lomasta nauti noin pienen ihmisen kanssa sillä se vie kaiken ajan mitä lomalla on.

      • Kreikan ystävä

        Tähän on pakko kommentoida, että olen lapsen kanssa matkailusta eri mieltä; viime vuonna olimme kahdesti reissussa yhteensä viisi viikkoa ja tänä kesänäkin jo kaksi reissua yhteensä reilut kolme ja puoli viikkoa (Kreikassa kylläkin). Lapsi on niin rauhallinen, että ilmoittelee kyllä nälästä ja väsymyksestä, mutta muuten oli kyllä paras matkakaveri, mitä olla voi. Muutkin hotellin turistit heltyivät, kun toinen vilkutteli ja veikisteli...


    • voisin...

      sanoa,että jos perheen kanssa lähtee,joku melkeinpä jonkun pöpön saa yleisesti.. Kaksi kertaa on tullut käytyä,ekalla kerralla tuli sitten niin että kotiin asti pääsi, ja sitten iski. Toisella kerralla oltiin isolla porukalla, n.13 henkeä ja kaksi oli ollut aikaisemmin,toinen niistä itse,ja melkeinpä kaikki muut saivat vatsatautia yms. paitsi me kaksi..Käsihygienia TODELLA tärkeää, desinfiointiainetta käsiin joka kerta ennen ruokailua jne. Mutta El Gouna on erityisesti turisteille sopiva,joten kunhan on todella huolellinen ei tule välttämättä mitään:)

    • siellä on lämmitetty uima-a...

      Resortin puolella on lämmitetty uima-allas ja matala kahluuallas taaperoille, ja kun mennään laguunirantaan, löytyy myös pikkulasten leikkipaikka, jossa oli ainakin liukumäki.
      Me syötiin lähes kaikki ateriat hotellilla, kun olin yksin aikuisena lapsen kanssa reissussa. Ei tullu vatsavaivoja kummallekaan, vaikka tyttärellä on laktoosi-intoleranssikin (hotellin maidosta ei vaivoja, vaikkei laktaasikapseleita käytetty).

      Tuohon aikaan on jo tosi lämmintä, joten muistakaan juoda paljon, nestehukasta tulee monta harmia, ja vatsavaivatkin lisääntyvät. Meillä ei ollut A I, joten en tiedä sen kattavuudesta, mutta veden tulisi olla pullovettä, myös hampaidenpesussa.
      Aivan hotellin läheisyydessä on pieni karting-rata, pyytäkään vaihtamaan huonetta, jos ikkunat sattuu sinnepäin.

    • lapsi mukana

      Kuten tossa tuli aikaisemmin esille, kannattaa hyvaan kasihygieniaan panostaa. Toisaalta ainakin meidan pojalta menee peukku suuhun vahan valia ja kaikkea mahdollista tarvitsee koskea.

      Lapsen kadet voi helposti huuhdella puhtaalla juomavedella ja kuivata sitten huolellisesti, eli juomavesipullo, kasien pesuunkin ja pikkupyyhe hoitolaukkuun.

      Meilla taapero on puolivuotiaasta syonyt aina maailmalla reissatessa paikallista ruokaa, eika ole ollut ongelmia. Egyptissa ehdottomasti tulee valttaa tuoresalaatteja, fetajuustoa ja keittamatonta maitoa samoin kuin hotellin aamiaispoydan tuoremehuja, koska niita laimennetaan kraanavedella.

      Lastenrattaissa tulee olla auringonvarjo, lapsella olkapaat suojattu esim. hihallisella teepaidalla, aurinkolasit tai lippis. Mukaan ottakaa myos lapselle ainakin parit nahkaiset sandaali ja oma puhallettava uimalelu.

      Hotellin henkilokunta on lapsirakasta ja lapsen voi aina tarvittaessa nostaa hotellin henkilokunnan syliin, esim. ruokailutilanteissa, jos henkilokunta nayttaa olevan joutilas. Huomioikaa kuitenkin juomarahoissa tama palvelu.

    • Ensi kertaa Egyptiin

      Kiitos kaikille vastauksistanne. Olen tehnyt yli 20 matkaa eri puolille maailmaa, mutta Egypti on uusi tuttavuus. Kreikassa olemme eniten kierrelleet, mutta sen bakteerikanta on samankaltainen kuin Suomessa, joten neuvot tulevat tarpeeseen. Oli todella mukavaa, että vastasitte viestiini, matkaesitteet eivät koskaan kerro koko totuutta (tietenkään).

      • sen verran

        että jos te sen ripulitaudin siellä saatte, niin siihen tehoaa parhaiten paikallisesta apteekista saatava halpa lääke. Egyptiläiset tuntevat omat basilinsa.

        Eikä se maksanut juuri mitään, ja puri hyvin, venttaas se paketti on vielä mulla lääkekaapissa, ja sen nimi oli, Diax 200mg, Nifuroxazide 200 mg.


      • elgouna<3
        sen verran kirjoitti:

        että jos te sen ripulitaudin siellä saatte, niin siihen tehoaa parhaiten paikallisesta apteekista saatava halpa lääke. Egyptiläiset tuntevat omat basilinsa.

        Eikä se maksanut juuri mitään, ja puri hyvin, venttaas se paketti on vielä mulla lääkekaapissa, ja sen nimi oli, Diax 200mg, Nifuroxazide 200 mg.

        Hei,

        me olimme tuolla samaisessa hotellissa vuosi sitten, tosin resortin puolella (missä ei sinänsä eroa ole kun ovat samaa kompleksia), ja nyt haaveissa uusi reissu. Meillä oli mukana tuolloin 1v3kk lapsi ja en voi kuin ylistää kuinka ihana ja onnistunut loma oli. Mitään vatsapöpöjä tai muutakaan emme kukaan saaneet, tosin meillä ei ollut AI vaan aamiainen vain ja muuten söimme eri ravintoissa siinä lähellä olevassa tamr henna- keskuksessa tai marinassa. Meillä oli lapselle mukana purkkiruokaa, puurojauhetta ja maitojauhetta vedenkeitin jotta saatiin helposti puurot ja maidot tehtyä huoneella. Aamiaisbuffassa lapselle oli kyllä monenlaista, esim muroja, leipää, hedelmiä. Tuoremehua joimme kaikki eikä tullut mieleenkään että siinä voisi olla hanavettä seassa, samoin esim kurkkua ym ja hedelmiä. Söimme ravintoloissakin kaikenlaista hodareista äyriäisiin, lapselle ravintoloissa löytyi esim ranskalaisia, pizzaa, pastaa.

        Paikka on lapsille ihan mahtava, uima-altaita ja isommille vesiliukumäki, pienen kanssa hotellin oma laguunin ranta on ihan ykkönen, matala hienohiekkainen ja tyyni ja vieressä lasten leikkipaikkakin. Läheisestä kaupasta voi ostaa hiekkaleluja rantaleikkeihin. Meillä lapsi nukkui päikkäritkin rannalla varjon alla rattaissa niin saimme itse ottaa aurinkoa. Ihmiset ovat todella lapsirakkaita ja lapsia ei pidetä riesana kuten täällä suomessa...

        Muistakaa käsihygienia varsinkin aina kun on käsitellyt rahaa, sekä riittävästi juotavaa. Jos vatsatauti iskee niin tehokkainta kuulemma on hakea paikallisesta apteekista lääkkeet. Hotellissa on muuten oma sairaanhoitajan vastaanottokin. Hotellissa kannattaa pyytää maatason huone lapsen kanssa niin on helpompaa, siellä kun ei ole hissejä ja raput ovat aika ahtaita ja niitä on paljon. Hurghadan kentästä varoituksen sana, lapsen kanssa jonottaminen siellä kuumassa hullunmyllyssä vaatii lehmän hermot.

        Hyvää lomaa, tykkäätte varmasti paikasta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe