Ei tullut

kysyttyä

kasvattajalta että kuinka pitkiä( lyhyitä) lenkkejä voin aloittaa nyt kun rokotukset on kunnossa?
Kotipihalla leikitään paljon irrallaan, mutta olisi kiva myös pikkuhiljaa aloittaa lenkkeily koiran kanssa.
kyseessä suomenlapinkoira.

3

530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lappalaiskoiriensa ihminen

      Arvioi sitä retken pituutta koirasi jaksamisen mukaan. Jos sitä pitää väkisin vetää perässä tai kantaa alkaa kotiinpäin, niin on jo liikaa.Tosin pentu väsyy nopeasti riehattuaan ;)

      Pääasia kun ei mitään fillarointia pentukoiran kanssa. Lähde pienestä ympäristön tutkimusretki-lenkistä liikkeelle ja enennä sitä mukaa kun huomaat oman pentusi jaksavan.
      Paras liikunta on vapaamuotoista juoksentelua metsässä luoksetuloa opetellen :)

      Ei siihen ole mitään minuutti- tai metrimäärää olemassa, paljonko.

      Minulla aikuisia koiria ei koskaan viedä puolta tuntia lyhempään millään pikapissatuslenkilläkään, ellei ole sellainen sää, että koirat itse vetävät kotiinpäin päättäväisesti. Niitä tehdään vähintään kolme (yleensä neljä) joka ikinen päivä, minimissään puolen tunnin, keskimäärin tunnin mittaisia lenkkejä. Siitä eteenpäin kahteen tuntiin.

      • teidän lenkit

        Hienoa, että jollain on aikaa noin paljon lenkkeillä koiran kanssa. Tuostahan tulee joka päivälle neljä tuntia lenkkeilyä!

        Meillä arkena käydään kaksi puolen tunnin lenkkiä ja viikonloppuna sitten enemmän. Valitettavasti töiden lisäksi ei ole pidempiin aikaa. Lenkkien lisäksi koira saa olla vapaasti pihalla näin kesällä.


      • Lappalaiskoiriensa ihminen
        teidän lenkit kirjoitti:

        Hienoa, että jollain on aikaa noin paljon lenkkeillä koiran kanssa. Tuostahan tulee joka päivälle neljä tuntia lenkkeilyä!

        Meillä arkena käydään kaksi puolen tunnin lenkkiä ja viikonloppuna sitten enemmän. Valitettavasti töiden lisäksi ei ole pidempiin aikaa. Lenkkien lisäksi koira saa olla vapaasti pihalla näin kesällä.

        Toivottavasti teillä koirat pääsevät kuitenkin tarpeensa tekemään useammin kuin kahdesti päivässä. 12 tuntia on liian pitkä aika koiran joutua pidättelemään. Panttausrakko koiralle sillä tulee. Olen joskus kuullut eläinlääkäriltäni varsinaista kauhujuttua, mitä tulee vastaan lekurillekin maailmassa ...



        Puolen tunnin lenkki ei oikeasti ole kyllä vielä mikään urheilumielessä oleva lenkki aikuiselle koiralle. Silkkaa pissatusta ja kakatusta. Normaalisti pidettyä urosta jota ei hädässä kiusata, ei saa edes asioitaan alle puolen tunnin tekemään - eihän normaali koira tahtomalla tahdo heti nurkalle tehdä. Jos uroksen aikuisena pitää kyykyllään asiansa tehdä, sitä pidetään myös liian kovassa hädässä viemättä tarpeeksi usein asioilleen -ja tarpeeksi perusteellisesti. Usein valitettavasti näkee tuota. Luullaan, jos koira kerran koipeansa nostaa, se on siinä.. ei narttukaan välttämättä tee asioitaan sillä silmäyksellä kun ulos pääsee ja ns. kuuluisalle 'nurkalle'.

        Koiran pitää saada liikuntaa, jotta se pysyy kunnossa, sillä maha toimii asiallisesti ja mm anaalit pelaavat.

        Ei meillä joka kerta mennä tuntia tai kahta. Mennään miten on menohaluja milläkin kerralla ;)
        mutta on huono tapa keskittää kaikki liikunta viikonloppuihin. Etenkin vanhemmilla koirilla se on erittäin epäviisasta, kun miettii nivelet kuluvat, ja sitten annetaan epätasaisesti yhtäkkiä kerralla suurempi määrä liikuntaa.

        Tasaisesti sitä pitää antaa.

        Jos koiraa ei voi lenkittää tarpeeksi, sen pitää tosiaan saada sitten vapaata liikuntaa tarpeeksi päivittäin ja niin, ettei se vain seisoskele. Se vapaa 'oleskelu' ei ole sama kuin _liikunta_ ...


        Lappalaiset ovat aika herkästi lihovia, erittäin hyvin ruokansa käyttäviä, terveinä hyvin hyvän ruokahalun omaavia, ja ruokakupilla puolensa pitäviä. Niiden liikuttamisessa on hommaa. Lyhytturkkisen tai hontelorakenteisen lihotuskunnon näkee paremmin, mutta pitkäturkkiselle tai massavalle saattaa kertyä paljon läskiä ihan turkin alle piiloon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe