Missä koira nukkuu ?

Uneton

Missä koiranpentunne nukkuu ja viettää yksinoloajat ? Koiranpentumme tulee aina makuuhuoneemme lattialle nukkumaan. En saa itse kunnolla nukutuksi, kun pentu älisee unissaan ja sen kynnet rapisee lattiaa vasten. Kokeilin panna oven kiinni, mutta seurauksena oli vinkumista. Tämä on raskasta, sillä töissäkin pitäisi jaksaa käydä. Ajattelin totuttaa koiran nukkumaan kodinhoitohuoneessa.

Nukkuuko koiranne kodinhoitohuoneessa tai kylppärissä ? Miten se on totutettu siihen?
Viettääkö koiranne yksinoloaikansa kodinhoitohuoneessa tai kylppärissä ?

17

9857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • shiruuu

      Meidän koira nukkuu tai on aina opetettu nukkumaan olkkarissa, meidän huoneen oven takana.kyllä se varmasti nukkuisi mielellään meidänkin huoneessa mutta ei eie ei..varsinkin kun mieheni on niin herkkä uninen.

    • nukkuu

      Minä en kyllä lukitsisi koiraa kylppäriin tai kodinhoitohuoneeseen!

      • nukkumaija

        Mulla on nukkunu kumpikin koira pennusta asti vieressäni :) Ei koiran takia, vaan itseni takia. Itse saan paremmin unta, kun "unilelu", joka on vieläpä elävä, nukkuu tuhisten jalkopäässä rauhallisesti hengittäen ja mukavana lämmikkeenä ja "turvana". Tai nukkuu ihanasti rintaa vasten ja voin kietoa kädet sen ympärille ja silitellä itseni ja koiran uneen. Itse asiassa nykyään en saa kunnolla unta, jos ei ole koiraa kainalossa.
        Aamulla kun herään, en ole yksin vaan koira on naamaa vasten ja lipaisee tervehdykseksi ja rupeaa kellimään :)Aamut ovat koirien ansiosta aamukiukkuiselle ja unisellekin nykyään ihania :) Samoin illat ja yöt. Koirat ja minä rakastetaan nukkumista, läheisyyttä ja turvaa.
        Olen kyllä pistänyt koirat nukkumaan välillä eri huoneeseen, ihan jotta tottuvat, etteivät aina nuku vieressä ja ei ole mitään ääniä kuulunut (ellei lasketa unissaääntelyitä).
        Yksinolossa eikä johtajuudessakaan ole mitään häikkää, joten en näe mitään huonoa puolta vieruskoirissa.
        Muuten meillä onkin sitten tiukat säännöt, mutta sänky on yhteinen, mukava paikka, josta koirat kyllä tulevat alas käskettäessä. Mutta kukin tyylillään ja niin, että saa parhaiten unta!


    • koirat nukkuvat eteisessä. keittiön ovi kiinni ja olhuoneen ovella portti. ovat tottuneet nukkumaan siellä, ja jotenki ois tukalaa tuua makkariin 2isoa koiraa ja yks kirppu :)

    • menee näin

      Aluksi meidän pentu (6 kk) nukkui yöt ja meidän poissa ollessa keittiössä(portit estävät pääsyn muihin huoneisiin). Myös nykyäänkin nukkuu/oleskelee siellä silloin, kun yövuoron jälkeen haluan rauhassa nukkua ja meidän poissa ollessa. Muuten öisin pentu nukkuu makkarin lattialla ja ajoittain vaihtaa paikkaa olkkariin. Se aitaus on ihan hyvä juttu. Kokeile semmoista. Meidän pentu aluksi ulvoi öisin meidän luokse, mutta jo parin yön jälkeen tottui siihen.

      • neppari

        Mulla pentu on ihan pienestä saakka saanut itse valita nukkumapaikkansa. Yleensä nukkuu keittiössä näin kesäisin, kun siellä on ikkuna yötäpäivää auki ja koirallani turkkia on riittämiin. Aamusin tulee sitten makkariin ja herättää minut. Tällä hetkellä loikoilee myös täällä makkarissa kun kone on täällä... on tolla myös oma patja, mutta siinä käy lähinnä luita syömässä, eli ei palvelu nukkumapaikkana ollenkaan...


    • käytössä

      just kodinhoitohuone kylppäri. Ovat yöt näissä tiloissa, ja sillon jos ovat keskenään kotona.
      Meillä ainakin toimii hyvin, ja nää paikat on helppo pitää siistinä ja siivota, kun ei ole mattoja ja on laattalattiat. Meidän koirat on paksuturkkisia, joten tykkäävät, kun lattia on hiukka viileä, ja lisäks on räppänä pojilla aina auki.
      Pennusta asti kun on opetettu, niin koirat ovat kasvaneet tähän, että nämä on niiden huoneet, eikä asian kanssa ole ollut koskaan mitään ongelmaa. Ihan kiltisti tyytyvät tähän järjestelyyn, kun eivät muusta tiedä.
      Meillä ainakin on tilaakin riitävästi näissä tiloissa, ettei pojat ole mihinkään "komeroon" suljettuna, neliöitä näissä tiloissa on yhteensä noin 15.
      Lisäksi kun meillä on kodinhoitohuoneeseen suoraan käynti pihalta, niin tää helpottaa koirien pitoa huomattavasti myös kurakeleillä.

    • -ThisPlace-

      Minun Australianterrerini nukkuu yöt kodinhoitohuoneessa. En laita ovea kiinni, koska se tulee aamulla herättämään minut töihin.Jostakin syystä se muistaa täysin työaikani. Kai se on seuraillut kelloa:) Kyllä aamulla on kiva herätä kun koirankarvat kutittavat naamaa, ja sitten säikähtää kuoliaaksi kun karvainen naama tuijottaa suoraan silmiin :D Herätyskelloa en ole käyttänyt 5 vuoteen ;) Pentuaikana se sai nukkua sänkyni vieressä, mutta kun hauva saapui aikuisikään, olemme mieheni kanssa häätäneet sen kodinhoitohuoneeseen... Siinä olikin tekemistä, kun koira oli vuoden nukkunut huoneessamme :D

    • Unirauhaa kaikille

      Tottakai se pentu alkuksi huutaa ja vinkuu perään. Mutta koira pidetään vaan siellä ( esim.kodinhoitohuoneessa ) se lopettaa aikanaan huutamisen, ja rauhoittuu nukkumaan.Mutta sen on annettavaa vaan huutaa, jos menet sinne kerrankin, vaikka vain kieltämään, se keksii että huutamalla sinut saa tulemaan, ja huuto jatkuu ja kovenee. Itselle on varmasti kurjaa sitä huutoa kuunnella, ja harjoitus olisi hyvä aloittaa jo päivällä, yöllä ei kenenkään hermot kestä tuntiakaan koiran huutoa.

      Itsellä koira nukkuu eteisessä, ja kun kotoa ensikertaa lähdettiin, meteli kuului autotallille asti ( asun omakotitalossa ). Vaan nyt on jo aikuinen, ja kiltisti käy pedilleen odottamaan kun lähdetään.Ja hauskinta on kun se on niin iltauninen, ennen 21 se on jo pedillään nukkumassa =)

    • ???????

      Ihan kiva kun ei koira häiritse olemassaolollaan. Koira on kuitenkin laumaeläin, ja sen syvimpänä tarpeena on nukkua siellä missä muukin lauma on. Kyllä niihin kynsien rapinoihin tottuu, eikä äänet enää unta häiritse. Mutta kukin tyylillään. Voisihan sen koirankin tarpeita joskus ajatella.

    • hanki elämä

      Miksi ottaa koira sitten alkuunkaan, jos sitä ei oteta perheenjäseneksi? Koira KUN nyt vain on laumaeläin. Kannattaa oikeasti tarkoin pohtia ENNEN kuin sen koiran hankkii näitäkin asioita. Miksi ihmeessä ostaa koiran, jos sen kanssa on noin pari tuntia vuorokaudessa? Onko se oikein koiraa kohtaan? No ei ole!

      Jos koira pakotetaan ensin nukkumaan toisessa huoneessa yksin (noin 9 h) ja sitten se on työpäivien ja työmatkojen (n 10 h) ja kaupassa käyntien (pari tuntia) jne. ajan yksin kotona, niin se koirarukka on yksin nopeasti noin 20 tuntia vuorokaudesta! Eli koira saa olla ihmistensä kanssa muutaman tunnin vuorokaudesta. Kammottavaa ja ihmiseltä äärimmäisen itsekästä, koira siinä vain kärsii, raukka poloinen. Sitten on ongelmia koiran kanssa ja ihmetellään miksi. Hohhoijaa. Koira on sopeutuvainen eläin ja sitä käytetään sumeilematta hyväksi.

      Koira olkoot (ja myös nukkukoot) laumansa kanssa niin paljon kuin vain mahdollista. Meillä koira siis todellakin nukkuu makuuhuoneessamme ja se on ihan varmasti ilo meille kaikille.

      Jos on NIIN herkkäuninen, että koiran uniäänet häiritsevät, niin sen koiran voi helposti jättää kokonaan hankkimatta ja ostaa vaikka äänetön pehmolelu kaupasta tai sitten hankkia itselleen korvatulpat. Ai kuinka raivostuttaa ihmiset, jotka ostavat koiran ja miettivät vain itseään, eivätkä piiruakaan koiraansa arg.

      • Mietteitä

        Otatko koirasi mukaan töihinkin vai oletko itsekkin niin laumaeläin ettet käy ollenkaan. Onko varmasti rahaa koiranruokaan?


    • unirauhaa kaikille

      Oma koiramme nukkuu siis eteissä, ja ei se vähääkään ole koiran eristämistä kun perhe on koolla, ja sillä eteissä nukkumisella ole mitään tekemistä meidän herkkäunisuuden kanssa ( aloittajalla oli ). Mutta mielestäni koiran nukkumapaikka muutenkin on jossain muualla kuin ihmisten makuuhuoneessa. Yllämainuttu kirjoittaja vetää melkoisesn ennakkoluuloisesti yhtäläisyydet koiran hyvinvoinnin ja koiranhankinnan perusteluiden ja koiran makuupaikan välille.
      Arg.

    • Meillä on kaikki koirat nukkunu makuuhuoneessa. Oma peti lattialla sängyn vieressä. Tämä siksi, että kuten joku sanoikin, koira on laumaeläin ja mieluummin nukkuu siellä missä muutkin eli ihmiset, ja toisaalta pennun tullessa taloon oli helppoa rauhoittaa se jos alkoi vinkua yöllä yksinäisyyttään. Riitti kun laski kätensä hetkeksi alas pennun viereen niin että se huomasi ettei ole yksin, niin vinkumiset loppuivat muutamassa yössä.

      En ole koskaan ymmärtänyt miksi ihminen haluaa eristää pennut aikuisista, oli kyse sitten ihmislapsista tai lemmikeistä. Luonnossakin eläimet pitävät jälkikasvunsa luonaan kunnes se on tarpeeksi vanha pärjätäkseen omillaan, mutta ihminen erottaa pennut itsestään ja jättää ne yksin toiseen huoneeseen. Pentu on juuri riuhtaistu pois tutusta ympäristöstä, eroon emostaan ja muusta pentueesta. Pennun voi olettaa kaipaavan jonkinlaista turvaa uudelta omistajaltaan, mutta mitä tämä tekee? Vie pennun toiseen huoneeseen, sammuttaa valon ja sulkee oven. Pentu on täysin yksin vieraassa paikassa, ja sitten ihmiset ihmettelevät, miksi pentu vinkuu öisin.

      Pennun voi opettaa nukkumaan toisessa huoneessa myöhemminkin, sitten kun se on kunnolla kotiutunut. Jos petipaikkaa siirtää vähän kerrassaan kauemmas ihmisten sängystä, koira tottuu etäisyyteen ja siirtyy uuteen nukkumapaikkaansa samaa tietä petinsä kanssa. Joidenkin mielestä on parempi opettaa pentu siihen kerrasta, mutta minusta se on julmaa.

    • unirauhaa kaikille

      Sesepä. Ihmiselle se on julmaa, ja monesti sitä vipuun haksahtaakin siinä hellyyden puuskassaan. Jättäähän luonnossakin emo pennut yksinään kun lähtee metsästämään. Pentu nukkuu paljon, mielestäni on vain hyvä että yö on sellaista aikaa että mitään virikkeitä ei ole. Ja jos siitä periaatteesta pitää kiinni että mikä alussa on kielletty on sitä jatkossakin, minusta tässäkin voi sitä noudattaa.
      Mutta jos joku haluaa ensiksi makkarissaan nukuttaa, mikäs siinä. Itse en sillätavoin toimisi.Ja pentu ei todellakaan vingu öisin, kerta tai kaksi kyllä riittää.

    • Totta, pennut ovat yksin kun emo metsästää, mutta emo ei viivy niillä retkillään koko päivää. Mutta kun laskee ihmiselle töissäoloaikaa 8h/pv työmatkat, ja jos ihminen sulkee koiran ulos makuuhuoneesta missä itse nukkuu keskimäärin 8h/vrk, niin eipä jää pennulle kovin paljon aikaa viettää aikaa ihmisten seurassa. Yksikään emo ei luonnossa jätä pieniä pentujaan yksin niin pitkäksi aikaa.

      Plus että pennuilla on tavallisesti sisaruksensa seuranaan sen aikaa kun emo/lauman aikuiset metsästävät joten ne eivät ole yksin silloinkaan. On toki eri asia jos pentuja syystä tai toisesta on vain yksi, mutta useimmilla petoeläimillä on monta pentua.

      Kukin tyylillään, mutta olen kyllä aivan samaa mieltä nimimerkin "hanki elämä" kanssa, joskaan en olisi asiaa aivan noin suorin sanoin ilmaissut. Asiaa se oli silti.

    • OpiskelijaJaSuomenpystis

      Nukkuu yöt huoneessani omalla pedillään parvisänkyni alapuolella ja koulussa ollessani viettää aikansa naapurin eläkeläisrouvan luona. Hänellä nuoruudessaan oli monia koiria mutta ikää nyt jo sen verran ettei omaa koiraa enää halua, joten kysyi kerran joskos tämmöinen järjestely kävisi minulle, ja kävihän se.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1868
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1808
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1791
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1125
    Aihe