Muutamia kysymyksiä Pariisista

jihuu!

Heippa kaikki!

Olisin tosi kiitollinen, jos saisin vastauksia muutamaan kysymykseen. Olemme poikaystäväni kanssa lähdössä Pariisiin elokuussa viikoksi ja haluaisin tietää muutamia juttuja. Täällä varmasti pyörii kokeneita Pariisin matkaajia; olisi tosi kiva saada vinkkejä teiltä!

Asumme Marais-alueella, Templen metroaseman lähellä, millaista aluetta se on? Onko se verrattain kallis alue vai kannattaako esim käydä safkaamassa muualla? Onko jotain kivoja vinkkejä alueeseen liittyen?

Kannattaako ottaa Paris pass vai Paris museum pass? Museum pass on huomattavasti halvempi, mutta onko Paris pass sitten jotenkin parempi? Kandeeko ottaa joku aivan muu passi?

Versaillesissa olis myös tarkotus käydä, kokemuksia ja vinkkejä olis tosi kiva saada.

Opiskelemme kummatkin teatteria/elokuvaa, onko jotain paikkoja mitkä olisivat meille kuin nakutettuja?

Onko kokemuksia jostain kivoista ja romanttisista paikoista/ruokapaikoista/puistoista tms?

Kaikki mahdolliset vinkit otetaan vastaan. Kiitos kaikille vastaajille jo etukäteen! :)

17

2520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kolme kertaa Pariisissa

      Moi! Itse olemme käyneet tähän mennessä kolme kertaa Pariisissa kolmen vuoden aikana. Neljän vuoden aikana ja ekalla kerralla olimme viikon kuten teilläkin on tarkoitus olla.
      Marais on kiva, idyllinen alue. Siellä on paljon pieniä kauppoja ja tietty kahviloita. Vähän sellanen boheemialue. Ja sukupuolivähimmistöjen suosiossa. Rauhallista seutua. Ei mielestäni ole sen kalliiimpi alue kuin muukaan Pariisin keskustan alueista (Champs Elysees on tietenkin se kaikkien kallein). Itse emme ole ruokailleet siellä, joten siitä en osaa sanoa. Kahvi oli samaa hintaluokkaa kuin esim. Operan alueella jossa me olemme asuneet joka kerta.

      Me emme ole ostaneet mitään Paris passeja tai vastaavia. Ainoastaan Carte Orange julkiseen liikenteeseen. Luulen, että noin se tulee halvemmaksi. Tietysti jos käy todella paljon museoissa, niin se Paris Museum Pass voi olla hyvä juttu. Kerran ostimme jo lentokentältä Paris Visite-kortit. Sillä saa myös alennuksi joistain nähtävyyskohteista. Googlettamalla löytyy tietoa siitä(kin).

      Versailles on ehdottamasti käymisen arvoinen. Me jonotimme elokuussa sinne 1h 10 min, mutta oli se sen arvoistakin. Siellä on paljon väkeä yleensä aina, mutta kyllähän sinne hyvin mahtui sekaan. Iso linna ja valtava puutarha. Versaillesin nettisivuilta kannattaa selvittää etukäteen oikea sisäänkäynti, ettei turhaan jonota väärässä jonossa. Osa sisäänkäynneistä on ryhmille jne. Ja varatkaa aikaa linnaan/puutarhaa tutustumiseen. Me katsastimme vain tärkeimmät kohteet siellä ja sekin vei jo puolipäivää.

      Pariisin puistot ovat kesällä ihania ja myös romanttisia. Ehdottomasti kannattaa käydä Luxembourgin puistossa. Se on oma suosikkini, vaikka muitakin upeita on monta.

      Ja Montmartren alue Sacre Couren ympäristössä on myös idyllistä aluetta. Taiteilijakaupunginosa. Ja kun siellä päin liikkuu, niin päiväsaikaan ainakin kannattaa ehkä vilkaista samalla pahamaineinen Pigalle. Ihan on turvallinen alue sekin päiväsaikaan. Iltaisin emme ole käyneet.

      Hyvää matkaa upeaan kaupunkiin!

      • kolme kertaa Pariisissa

        Jopas tuli sähellettyä tuon alun kanssa..! Siis neljän vuoden aikana on käyty kolmesti Pariisissa.


      • jihuu!
        kolme kertaa Pariisissa kirjoitti:

        Jopas tuli sähellettyä tuon alun kanssa..! Siis neljän vuoden aikana on käyty kolmesti Pariisissa.

        Kiitos paljon näistä vinkeistä. Ihanaa, että alue on mukava, idyllinen ja väestöltään värikäs; juuri sellaista toivoimmekin.

        Onko jotain harvinaisempia kohteita, joita suosittelisit?

        Lomakuume kasvaa... :)


      • kolme kertaa Pariisissa
        jihuu! kirjoitti:

        Kiitos paljon näistä vinkeistä. Ihanaa, että alue on mukava, idyllinen ja väestöltään värikäs; juuri sellaista toivoimmekin.

        Onko jotain harvinaisempia kohteita, joita suosittelisit?

        Lomakuume kasvaa... :)

        Yksi mielenkiintoinen kohde voisi olla katakombit, joissa on itsellämmekin vielä käymättä: http://membres.lycos.fr/houze/

        Tai harvinaisempi kohde Pariisin viemärit: http://www.egouts.idf.st/
        Tuollakaan emme ole vielä ehtineet käydä, sillä Pariisissa on niin paljon nähtävää.

        Myös Pere Lachaisen hautausmaa saattaa kenties kiinnostaa: http://www.paris.org/Expos/PereLachaise/
        Siellä kävimme ekalla matkallamme. Ihan mielenkiintoinen kohde.Erilainen kuin hautausmaat Suomessa ja siellä on monen merkkihenkilön haudat kuten Edith Piafin ja Jim Morrisonin.

        Hyvällä säällä kannattaa myös harkita Seinen risteilyä. Niitä on erilaisia ja eri yhtiöillä. Google auttaa siinä asiassa.


    • Pariisinkävijä

      Museopassi kannattaa sen takia, että pääosaan museoista on passillisille nopeampi jono. Louvre ja Versailes ainakin menivät oleellisesi nopeammin passilla verrattuna passittomiin.

      Kaikilla alueilla on sekä hyviä että huonoja ja sekä halpoja että kalliita ravintoloita. Kolme Michelinin opasta kannattaa hankkia:
      - punainen ravintolat, siinä on myös edullisia ja kelvollisia;
      - sininen kartta, sillä kulkevat pariisilaisetkin sekä
      - vihreä opas, josta on myös englanninkielinen painos.

      Jos budjetti antaa myöten, niin illallisristeily Seinellä on tunnelmallinen. Pukukoodi on puku ja solmio, mutta pikutakki, suorathousut ja solmio kelpasi ainakin viimekerralla.

      http://www.bateaux-mouches.fr/

      Chartierilla kannattaa käydä joku ilta syömässä, koska ilmapiiri on mukava eikä ruoka ole hirveän kallista.

      http://www.restaurant-chartier.com/

      • jihuu!

        Kiitoksia taas näistä vinkeistä, mahtavia ideoita kaikki! :)


      • jihuu!

        Kiitos, linkit oli tosi käteviä! :)


    • sohvi

      Hei,

      suosittelen Canal St. Martinia, kävelyä kanavan rannalla/kanavaristeilyä, kaunista... :-)

    • v98

      Hei!

      Itse käydessäni puolison kanssa Versaillesissa ostimme juna-asemalta yhteislipun, joka sisälsi sekä junalipun, että pääsyn Versaillesiin. Lipunmyyjä suositteli tätä lippua, ja olin itse asian suhteen hieman skeptinen. Liput tulivat ymmärtääkseni suhteessa edullisemmiksi ja linnaan pääsi nopeampaa jonoa pitkin. Pahoittelen, etten kuolemaksenikaan muista, mikä oli yhteishinta enkä muista nähneeni yhteislipusta liioin infoa missään oppaassa/netissä.

      La cinematheque francaise http://www.cinematheque.fr/fr/51-rue-de-bercy/english/the-film-library.html (rue de Bercyllä) on klassikkoelokuvien näytöspaikka, joka toimii elokuvakirjastona. Palais de Chaillotissa näkyy myös olevan elokuvamuseo. Itse en ole noissa paikoissa käynyt, joten pitääpä pitää mielessä nämä paikat omaa tulevaa matkaa varten!

      Antoisaa matkaa teille!

      • Pariisinkävijä

        Viimekesänä RER:n lipunmyynti tarjosi ko. vaihtoehtoa automaattisesti, kun kysyin lippua Versailesiin. Ei ollut tarvetta, koska liikuimme museopasseilla, joten ei sen enempää kokemusta.


    • "Pariisi kutsuu"

      Hei

      Pariisiin (kuten muihinkin matkakohteisiin) kannattaa tutustua jo ennen matkaa. Historiaa, kulttuuria, vähän kieltä, kulkuneuvoja, maantietoa, karttoja jne.... Olen saanut matkoiltani aina enemmän kun olen näin tehnyt. Siksi suosittelenkin sinulle niiden runsaslukuisten Pariisin matkaopuksien lisäksi Hannu Tarmion "Pariisi kusuu" - kirjaa. Se ei ole ihan tavallinen matkaopas, mutta antaa paljon Pariisiin matkaavalle.

      Bon voyage
      t. jussi

    • kutsuu..

      Hei

      Siis se Hannu Tarmion kirjan nimi on "Pariisi kutsuu" !

      Se pahuksen lukihäiriö taas ;)

      Jussi

    • taas Pariisiin

      Itse olen sattuman kautta ihastunut 15.kaupunginosaan, jossa vähemmän turisteja ja näkee ranskalaisten (melko hyvin toimeentulevien) elämää. Jos aikaa jää perinteisten puistojen sijaan on kiva piipahtaa Citroen puistossa, joka on aivan uutta tyyliä. Mutta valitettavasti tuolla kuten niin monella muullakin alueella elokuussa ovat pienet kivat ravintolat suljettu. Ranskalaiset ovat lomilla.

      Pakollisena museokohteena Louvren sijasta pidän d'Orsayn taidemuseota, joka jo rakennuksena hivelee. Tuleepa nähtyä Mr Beanin kuuluisa Taiteilijan äitikin.

      Jos Seinen iltaristeily on liian tyyris, romantiikkaa löytyy kauniissa kesäillassa Eiffel-tornin puistossa, kun tornin "vilkkuvalaistus" käynnistyy. Pariisin keskusta-alueella on pimeän tullen viehkeää kävellä ilman suurempia ohjelmanumeroita.Hyvää rentoa jazzia on iltaisin tarjolla kohtuuhintaisissa klubeissa.

      Nk turistirysiin kannattaa mennä heti aamusta, jolloin väkimäärä on siedettävä.

      • jihuu!

        merci! :)


      • vielä teille
        jihuu! kirjoitti:

        merci! :)

        Voisi olla mielenkiintoista valita muitakin kuin perinteisiä kohteita Pariisin-reissulle. Elokuussa on mm. festivaalit Pariisissa, www.quartierdete.com, tosin tapahtuma on vain puoliväliin elokuuta asti. Ohjelma löytyy noilta sivuilta myös enkuksi. Edelleen Villetten tiedekeskuksen luona on ulkoilmaelokuvanäytöksiä, puoleen väliin elokuuta tosin nekin, www.villette.com. Leffat ovat alkuperäisversioina eli ei dubattuina.
        Vielä löytyy elokuun toiselle puoliskolle teatteritapahtumaa, joka voisi hyvinkin olla kiinnostava, www.mysterebouffe.com.

        Marais on alueena ihan kiinnostava, mutta taitaa olla aika suosittu myös turistien keskuudessa:) Se on aika mielenkiintoinen paikka monipuolisuudessaan, kukaan ei tainnut vielä mainita, että siellä on myös juutalaiskortteli.

        Hauskaa Pariisin-matkaa!


      • jihuu!
        vielä teille kirjoitti:

        Voisi olla mielenkiintoista valita muitakin kuin perinteisiä kohteita Pariisin-reissulle. Elokuussa on mm. festivaalit Pariisissa, www.quartierdete.com, tosin tapahtuma on vain puoliväliin elokuuta asti. Ohjelma löytyy noilta sivuilta myös enkuksi. Edelleen Villetten tiedekeskuksen luona on ulkoilmaelokuvanäytöksiä, puoleen väliin elokuuta tosin nekin, www.villette.com. Leffat ovat alkuperäisversioina eli ei dubattuina.
        Vielä löytyy elokuun toiselle puoliskolle teatteritapahtumaa, joka voisi hyvinkin olla kiinnostava, www.mysterebouffe.com.

        Marais on alueena ihan kiinnostava, mutta taitaa olla aika suosittu myös turistien keskuudessa:) Se on aika mielenkiintoinen paikka monipuolisuudessaan, kukaan ei tainnut vielä mainita, että siellä on myös juutalaiskortteli.

        Hauskaa Pariisin-matkaa!

        ou jee; siellä pyörii commedia dell`arte-esitys sillon elokuussa, pakko mennä katsomaan! Tuhannet kiitokset vinkeistä! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe