Aineenopettajaksi!?

Ihmettelen vaan

Voiko Helsingin yliopistossa opiskella teologisessa tiedekunnassa pääaineena esim eksegetiikka ja valita sivuaineet niin, että valmistuisi aineenopettajaksi sekä uskonnossa että äidinkielessä.
Olen yrittänyt netistä ja papereista lueskella mutta en oikein tajua miten tässä menetellään. On vähän ongelmana minkä opiskelupaikan ottaa vastaan kun sattui pääsemään useampaan eikä tiedä miten aineita voi/kannattaa yhdistellä.
Miten yliopiston sivuaineet edes valitaan?
Teologisen tiedekunnan sivustoilla suositellaan uskonnon kanssa yhdistettäväksi esim filosofiaa, mutta kun minua tuo äikkä kiehtoisi enemmän...

Anteeksi jos kuulostaa tyhmältä, olen ihan ummikko näissä yliopistojutuissa vaikka on lukiokin takana :D Kirjoitin viestin nyt tänne humanistisen puolelle kun teologisen puolella on keskustelu aika kuollutta ja asiani sivuaa humanistisia tieteitä.

4

675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -----

      En usko, että onnistuu. Äikän opeksi haluavien on opiskeltava pääaineenaan joko suomen kieltä (sivuaineena kirjallisuus) tai kirjallisuutta (sivuaineena suomen kieli). Oon tietysti kerran törmännyt mieheen, joka oli opiskellut sekä historian että äidinkielen opettajaksi, mutta ilmeisesti hän olikin suorittanut kaksi tutkintoa. Jos olet päässyt teologiseen ja eksegetiikka kiinnostaa, niin kannattaa aloittaa opinnot. Voithan sitten vuoden kuluttua vaihtaa pääsykokeen kautta pääainetta, jos tuo ei tunnu omalta. Omaan korvaani tuo eksegetiikka filosofia kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja kasvatustieteeseen yhdistettynä siitä saa ammatin itselleen. Voit tulevaisuudessa opettaa uskonnon lisäksi filosofiaa.

      • Kat

        Pieni täsmennys suomen kielen sivuaineisiin. Aineenopettajaksi haluavan tulee opiskella sivuaineenaan joko kotimaista kirjallisuutta tai yleistä kirjallisuustiedettä ja opintokokonaisuuteen tulee kuulua myös pedagogiset opinnot.

        Helsingin yliopistosta löytyy myös äidinkielen aineenopettaja -linja, joka valmistaa siis vain ja ainoastaan opettajan ammattiin.


      • Kat
        Kat kirjoitti:

        Pieni täsmennys suomen kielen sivuaineisiin. Aineenopettajaksi haluavan tulee opiskella sivuaineenaan joko kotimaista kirjallisuutta tai yleistä kirjallisuustiedettä ja opintokokonaisuuteen tulee kuulua myös pedagogiset opinnot.

        Helsingin yliopistosta löytyy myös äidinkielen aineenopettaja -linja, joka valmistaa siis vain ja ainoastaan opettajan ammattiin.

        Tajusin vasta viestin lähetettyäni, että kaikissa yliopistoissa ei tuota kotimaista ja yleistä kirjallisuutta ole välttämättä eritelty - puhuin siis ainoastaan Helsingin yliopiston puolesta. :)


    • opettaja minäkin

      En tiedä Helsingin sivuaineiden valinnasta, mutta oletan siellä olevan vapaa sivuaineoikeus. Jos näin on ota sivuaineeksi kirjallisuus ja toiseksi suomen kieli. Näistä kun teet aineopinnot olet pätevä opettamaan 1-9 luokilla äidinkieltä ja kirjallisuutta. Lukiopätevyyteen tarvitaan syventävät opinnot (ilmeisesti vain toisesta?).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6450
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2190
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      72
      1870
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe