Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kysymyksiä musiikkiopistosta

...

Siis minulla olisi muutama kysymys musiikkiopistosta.

1. Onko musiikkiopistot vain lapsille, kun yhdenkin sivuilla luki vain joka paikassa suurinpiirtein "lapsiryhmä.. lapsiryhmä..jne.."? Kehtaisiko vain sitten soittaa ja kysyä, että onko se vain lapsille?

2.Miten kalliiksi musiikkiopisto tulee (noin yleisesti ottaen)?

3. Miten vaikeat pääsykokeet on yleensä? Mitä niissä pitää yleensä tehdä? (Sen takia mie en oo kehannu ees yrittää, mutta nyt pitäisi saada sen verran rohkeutta, koska muuten mie en uskalla koskaan aloittaa soitto harrastusta..)

4. Miten vaikea soitin viulu on aloittaa n.20v? Mahdotonko? EN siis yrittäisi miksikään mestariksi, vaan ihan omaksi iloksi soittelisin..

5. Jos ja kun menee pääsykokeisiin, niin pitääkö siinä jo tietää mitä soitinta haluaa soittaa? Siis vaikuttaako se jotenkin niinhin kokeisiin? (Oletan siis, että ainakin laulussa pitäisi varmaan laulaa kokeessa..)

Siinä olikin aika monta kysymystä, mutta jos saisin vastauksia, olisin todella kiitollinen. Sen sanottuani..

Hyvää loppukesää kaikille!

5

652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rules!

      1. Opistoissa on kaiken ikäisiä oppilaita, itse kuuluisit aikuisosastolle kun olet jo 20v.

      2. Kyllä niihin lukukausimaksuihin menee monta sataa euroa niin että hurahtaa jos vuokraat opistolta vielä soittimen niin hinta tietenkin nousee.

      3.Itse jännitin pääsykoetta aikanaan aivan sairaasti ja olin varma etten tulisi pääsemään mutta pääsin läpi ja kirkkaasti. Koe ei ole vaikea, sisältää vain pari rytmi juttua sekä laulu tai soitto näytteen.

      4. Viulusta en osaa sen kummemmin sanoa onko vaikea vai ei mutta varmasti saat tehdä töitä että opit edes kohtuullisesti soittamaan. Riippuu paljolti myös siitä kuinka paljon olet valmis harjoittelemaan...

      5. Kun ilmottaudut opistoon pyrkijäksi sinulla täytyy olla tiedossa mitä haluaisit soittaa vaiko laulaa. Pääsykokeessa sillä ei niinkään ole väliä.

      Opistoihin ei kuitenkaan (ainakaan täällä päin suomea) voi ilmottautua kuin vain keväisin, joten joudut odottamaan ensi kevääseen... Mutta toivotan onnea yritykseen kuitenkin :)

    • soitto-ope

      1. Joihinkin opistoihin otetaan opiskelijoiksi myös aikuisia, ei kaikkiin.Tämä selviää opistosta kysymällä.

      2.Aikuiset opiskelevat ns."vapaalla linjalla".Tällöin opiskelussa ei ole esim. tutkintopakkoa ja sinusta ei siis yritetä (puoliväkisin)vääntää ammattimuusikkoa. Kuitenkin tätä linjaa yhteiskunta ei tue rahallisesti ja joudut maksamaan soittotunneista niiden oikean
      hinnan.Lukukausimaksut vaihtelevat eri puolilla Suomea, pääkaupunkiseudulla on kalleinta.

      3. Aikuisia ei yleensä oteta taloon kovin monia. Valitettavasti yleensä sisään otetaan niitä, jotka jo jotain osaavat(ovat esim lapsena soittaneet viulua).Vähiä paikkoja ei haluta täyttää "kokeilijoilla", koska kokeilla voi myös muualla. Toisaalta tämä riippuu siitä, millaisen linjan opisto on ottanut asiaan.Kyllä joihinkin opistoihin otetaan "vapaalle linjalle" oppilaita ihan ilmoittautumisjärjestyksessä ilman mitään testejä.Tämäkin selviää opiston kansliaan soittamalla.

      4. Musiikkiopistoissa opiskellaan pääasiassa klassista musiikkia. Todennäköisesti musaopiston viuluopet eivät osaa/eivät ole kiinnostuneita opettamaan muunlaista musiikkia.Klassinen musiikki ja viulu on vaikea yhdistelmä, yleensä soitto aloitetaan 6-7 vuotiaana.Luultavasti pelimannipohjainen musisointi voisi sopia aikuisviulistille paremmin, mutta sitä ei opiskella musiikkiopistossa.

      5.Johan tiedät, että haluat soittaa viulua.

      Oikeastaan miksi haluat musiikkiopistoon? Tarjolla on yksityisiä musiikkikouluja, työväen/kansalaisopistoja, yksityisopettajia, pelimannipiirejä tietysti riippuen siitä, missä asut. Jos asut paikkakunnalla, missä koulutetaan musiikin ammattiopiskelijoita, hyvä ja edullinen tapa opiskella soittoa on hakeutua pedagogiikkaoppilaaksi.

    • dart

      Kuka suomessa opettaa soitamaan poikkihuilua ja miten paljon se taas maksaa?olen kiinnostunut alkaa harrastamaan sitä.Olisiko joku joka tietää.

      ps.ei ole paljoa maksaa opetuksesta.
      -pasi

      • tietoa1236

        Esimerkiksi musaopistoilla on usein huiluopettajia, joihin kannattaa vaikka ottaa yhteyttä, jos ei kuulu musaopistoon tai jos kuuluukin. Kyllä ne usein myös yksityistunteja varmaan voivat antaa. Ja onhan niitä kansalaisopistoja ja muitakin...

        Soittimen hankinta on alimmillaan n. 100e, jos ostaa thomann.de sellaisen Startonen 90e huilun ( 20e postimaksu). Ei ole huono, ei. Tai vaikka F-Musiikista käytetty tai n. 500e uusi oppilasmalli.

        Tunnit maksavat yleensä vähintään 10e/30min. Riippuu opettajasta.

        Offtopicina vielä se, että omasta mielestäni noin 1-3v pianonsoittotausta nopeuttaa alkupään oppimista (nuottijutut) paljon. Mutta ilmankin se kyllä voi ihan hyvin lähteä.


    • Musiikiopisto on mun mielestä lapsille ja aikuisille.Aika kalliiksi se kyllä tulee jo kuukaudelta!!Mutta enempää en tiedäkkään!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2364
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2064
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1883
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1658
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1582
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1420
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe