Pakko liittyminen kaukolämpöön

Arto Hirvonen

Energian hinta on tämän vuoden alusta moninkertaistunut etenkin öljylämmitystaloissa. Kiinteistöjä kehotetaan uusimaan lämmitysjärjestelmiä energia ystävälliseen suuntaan mikä on hyvä ja kannatettava asia. Uusia energiaa säästäviä laitteita tulee markkinoille laajalla skaalalla.

Kaukolämpö rynnistää nyt jo pientaloihin taajamiin ja kirkonkyliin. Sinänsä hyväasia pilataan kaavoitusmonopolilla ja muutamien etupiirien hallussa olevien energialaitosten hallussa olevan monopoolinkautta. Ennakko esimerkki mitä olen seurannut Heinolan kirkonkylässä energianpolttolaitoksen ja metsäjätteenpolton kaukolämpölaitoksessa. Tuotettu energia markkinoidaan asiakkaille lähelle laitosta edullisesti ja kauempana olevat kiinteistöt pitää ottaa osaa runkoputken kustannuksiin. Mikä pahinta, kun liityt kaukolämpöön yhtiö vaatii hyvässä kunnossa olevan keskusjärjestelmän purkamista,. että ei voida enää käyttää omaa toimivaa keskuslämmitysjärjestelmää.

Heinolan kirkonkylässä on viimeisten vuosien aikana uusittu lähes kaikki vanhentuneet keskuslämmityskattilat 3000- 7000 euron kustannuksilla. Nyt ollaan kaavaa muutamalla pakottamassa asiakkaita liittymään kaukolämpöön ja samalla vähän aikaa sitten investoitu uusi järjestelmä on purettava, jotta sillä ei tuoteta sivusta omaan käyttöön halvempaa energiaa.

Kuitenkin ilmastan muutokset ovat niin suuria, että kaukolämpökin on yhtä herkkä sää muutoksille sekä ulkoapäin tapahtuville haavereille. Siksi pitää varmistaa lämmön saanti kaikissa olo suhteessa ilman kuntienvaltuustojen kaavalla pakko liittymisen ,yhteydessä määrätään. yksioikeus monopoolille myydä lämpöenergiaa kiinteistölle muka ilmaston muutoksen kustannuksella.
Kaikkia lämmitysmuotoja on sallittava käyttää hyvässä sovussa yhtä aikaa.

Arto Hirvonen
Nuohoojamestari . .
Perussuomalaiset

4

793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jne.

      P-hallitus

      "Mauri Pekkarinen: Kunnat näyttämään säästämisessä suuntaa muille
      Uusi direktiivi tuo uusia energian säästöpaineita
      Energian hinnat nousevat ja kunnille tulee lähitulevaisuudessa uusia paineita, kun EU:n uuden sähköpalveludirektiivin tuomia energiansäästötavoitteita aletaan viedä käytäntöön. Ministeri Mauri Pekkarinen kannustaa kuntia aktiivisuuteen paikallisissa energiaratkaisuissa. "

      http://www.kuntalehti.fi/default.asp?sc=3936&sa=79699

      "Asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan yksittäisiä toimenpidevaihtoehtoja on esillä vielä runsaasti.

      Valtiohallinnossa on muutenkin meneillään useampia hankkeita, joilla todennäköisesti tullaan tiukentamaan rakennusten energiankulutuksen rajoja ja rajaamaan energiavaihtoehtoja.

      Ympäristöministeriössä valmistelussa on maankäyttö- ja rakennuslain muutos, jossa tavoitteena on saada kaukolämpöverkon peittoalueella uudisrakennuksille liittymisvelvoite esimerkiksi suoran sähkölämmityksen sijaan."

      http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/takan-rakentaminen-saattaa-tulla-pakolliseksi(50342).ece

      http://www.google.fi/search?hl=fi&q=Jan Vapaavuori kaukolämpö&btnG=Hae&meta=lr=lang_fi

    • valitukselle

      No eihän se ihan näin mene. Uusille rakennuksille sitä harkitaan ja kukaan ei tiedä millainen siitä tulee. Ensinnäkin media on sen nimennyt "pakoksi".

      Eikä tuo mitään muuta. Johan kaava nyt määrää alueita liittymään kaukolämpöön. Itsekin "jouduin" liittymään. Ollut halvin ja kaunein.

      sanoit että "yhtiö vaatii hyvässä kunnossa olevan keskusjärjestelmän purkamista,. että ei voida enää käyttää omaa toimivaa keskuslämmitysjärjestelmää."
      Tuohon en oikein usko. Tai sitten asiakkaalle on ollut ihan sama mitä vanhallesystemille tehdään. Oma talo ilmeisesti kysymyksessä.

    • Tiedoksi

      Pakko liittyminen on YHDYSSANA. Siis "pakkoliittyminen" on se oikea ilmaisumuoto.

    • gefa

      Tämä viimeaikainen Dieselauto episodi, eiköhän tässäkin ole tosiaan sama takana.

      Ensin luvataan muka halpaa ja etuja, mutta kun olet hypännyt rattaisiin, huomaat, että sinua on kusetettu jälleen raskaamman mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      142
      6328
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3828
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      26
      1796
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1488
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe