Kielitaito ja yksityismajoitus

Jenny -86

Minkälainen hintataso on yksityishenkilöiden vuokraamissa huoneissa paikanpäällä? Esim. Brelan kylässä? Onko luotettavaa/ turvallista?

Pärjääkö maassa englannilla? Kokemuksia Hungarian Airlines- lentoyhtiöstä?

5

1829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anna-Anna

      Yksityismajoitus on erittäin yleinen majoitusmuoto Kroatiassa, yleensä aivan turvallista, mutta tietysti aina kannattaa katsoa, mihin menee. Hinnat vaihtelevat jyrkästi paikan ja varsinkin ajankohdan mukaan. Juuri nyt on kalleinta, ellei sitten vielä vähän nouse elokuussa. Hinnat ovat noin kolminkertaiset eurooppalaisten lomakautena verrattuna hiljaisempaan kauteen. En uskalla arvailla Brelan tasoa nyt, olen itse ollut siellä viimeksi neljä vuotta sitten kesäkuun lopulla ja maksanut kahden hengen huoneesta pienellä parvekkeella 25 euroa.

      Englanti ei aina ole itsestäänselvyys. Jos osaat ainakin lukusanat ja ihan perussanaston saksaksi tai varsinkin italiaksi, olet jo varmoilla. Oma kokemukseni oli se, että saksalla pärjäsi paremmin kuin englannilla koko Kroatiassa.

      • Jenny -86

        Kiitos paljon vastauksista! Pitääkin kerrata saksan ja italiankielen taitoja :)


    • Henttan

      Olen neljän vuoden aikana ollut Kroatiassa noin 20:ssa eri yksityismajoituksessa. Olen varannut aina hyvissä ajoin etukäteen netin kautta (vähintään puolta vuotta ennen). Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia, kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin.

      Sähköpostivastaukset ovat olleet pikaisia, erittäin ystävällisiä ja korrekteja. Isäntäperhe on usein vastassa bussipysäkillä tai satamassa.
      Turismi on Kroatian tärkein elinkeino ja yksityismajoitus kattaa suuren osa Kroatian majoituskapasiteetista - lieneekö sellaiset 40 %.

      Olen ollut kahdesti Brelassa, molemmat kerrat samassa paikassa. Alla majapaikkani linkki, josta näet hinnat.

      www.apartmani-hrvatska.com/osobnaen.asp?BR=3834

      Kevät juhannukseen asti ja syyskuu ovat edullisinta aikaa, heinä-elokuu taas hintavinta.
      Ei ole ollut mitään ongelmia turvallisuuden tai luotettavuuden kanssa. Jotkut haluavat etukäteen ns. deposit-maksun. Tämä on aivan yleinen käytäntö Kroatiassa.

      Malevilla olen lentänyt Kroatiaan yhden kerran viime syksynä (Budapestin kautta). Lippusysteemi heillä on antiikkisella tasolla eli kotiin tulivat sellaiset "kalkkeeri-paperiliput".

      Helsingistä eivät pystyneet kirjoittamaan minua perille Dubrovnikiin asti, vaan Budapestissä piti mennä transfer-tiskille hakemaan jatkolentoa varten liput. Oli tylsää, kun mukana olivat iäkkäät vanhempani :(

      Malev teki myös sellaisen tempun viime joulukuussa, että antoi netin kautta ostaa liput Helsinki-Budapest-Split ja takaisin. Sitten parin kuukauden päästä ilmoitettiinkin, että Malev ei lennäkään Splitiin. Olin jo varannut kaikki majoitukseni, koska olin lähdössä toukokuussa -08 kuudeksi viikoksi Kroatiaan. Onneksi sain samoille matkapäiville uudet liput Austrian Airlinesilta!

      Lähetinkin Malevin Suomen-toimistoon palautetta, että mielestäni osoittaa ennakkosuunnittelun puutetta, että asiakkaalle myydään ensin liput ja sitten ilmoitetaan, että kohteeseen ei lennetäkään.

      Olen samaa mieltä, että saksalla ja italialla pärjää hienosti, tosin monet ymmärtävät ja puhuvat hyvin englantiakin.

      Hyvää matkaa!

      • Käynnyt

        Viittomalla ja piirtämällä pärjää jos kielitaito loppuu,vanhemmat huoneita vuokraavat mummot ei juuri kieliä puhu,aina on silti pärjätty ja yleensä niillä mummoilla se homma on paremmin hanskassa kuin meillä.

        Väki on rehellisempää kuin täällä.


      • Pertti Korhonen

        Olen lentänyt paljon Malevilla, ja täytyy sanoa että firman yleinen taso jää jälkeen muista alueen saman hintaisista yhtiöistä (CSA Tsekistä esimerkiksi on loistava). Malevilla palvelu on komentelevaa ja töykeää, ruoka kaameaa jopa lentoruoaksi ja Budapestin lentokenttä on vaihtajan helvetti: ei mitään tekemistä, ruma sosialismin aikainen likaiseksi pinttynyt rakennus joka haisee mahorkalta ja tönivä jonotuskulttuuri. Lyhyillä lennoilla käytetään vaaleanruskeaksi likaantuneita klaustrofobisia kolisevia ja meluisia potkuriprutkuja.

        Firma myös lupaa yhtä ja tekee toista. Itselleni sattui viimeisen kerran (todellakin viimeisen) Malevilla lentäessä niin että firma tyri totaalisesti vaihtoni. Jatkolentoa ei sitten saatu aikaiseksi. Tällaisessa tilanteessa tietenkin lentoyhtiön pitää järjestää majoitus ja maksaa korvauksia kunnes seuraava jatkoyhteys järjestyy, siitä on EU-direktiivikin. Malev heitti ulos Budapestin yöhön oman onneni nojaan. Koska oli yöaika, en heti voinut valittaa asiasta. Myöhemmät valitukset ovat menneet kuuroille korville, ja ainoa tapa saada korvaukset olisi ilmeisesti viedä asia oikeuteen. Siihen en sentään jaksa ryhtyä, mutta enpä anna enää penniäkään Maleville ikinä.

        Suosittelen siis että maksat sen kympin, pari enemmän toiseksi parhaasta tarjouksesta. Se kannattaa siinä vaiheessa jos jotain menee pieleen. Ja matka on myös moninverroin mukavampi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe