Uima-allas ihmiset

adknäaekq¨weg

Viime kesänä täällä oli vilkasta keskustelua uima-altaista...

Missä kaikki ovat?

Itse ainakin sain monta hyvää ja pätevää neuvoa täältä uima-altaan hoidosta. Ja annoinpa muutaman neuvon muillekkin.

Missä te kaikki olette????

HUHUUU???!!!!

34

12669

Vastaukset

 • ainakin kun sää sallii..

 • Hei,
  Täällä sitä ollaan. Viime kesämä osallistuin paljon keskusteluihin. Tällä hetkellä kaikki hyvin. Annan kyllä mielelläni kysymyksiin vastauksia ja muutenkin voin osallistua keskusteluihin, jos sellaisia syntyy...
  Toinen kesä samassa kirkkaassa vedessä 31 m3.
  Jokaaamuinen uinti silmät sillerrään, suoraan sängystä. t. Malla

 • Eilen viimeksi. Jäät alkaa vähän haitata uimista. Eikä ole mitenkään vaikeaa mennä saunasta altaaseen, suosittelen.

 • Ajattelin kertoa kokemuksistani kun uima-allas tuli hankittua viime kesänä pitkän (vuosia)kestäneen harkinnan jälkeen pihallemme.
  Maahantuojia löytyy monta ja hintataso on kirjava.Halvan perässä jos juoksee taas saa huomata että laadukasta ei saa halvalla.Mutta jotkut ovat vain sikarikkaiden ostettavissa.
  Meillä on maahankaivettu 150cm syvä 4 m leveä allas.Isompikin olisi mahtunut mutta lähinnä siksi tämänkokoinen ettei ylläpitokustannukset nouse liian korkealle.Vedenpintahan 150cm syvässä jää noin 135cm.Matalammassa altaassa ei aikuiset varmaan viihdy lapset kylläkin.Eihän siinä pitkää matkaa uida mutta vesijumppaa pystyy kyllä vetämään ja kellumaan.Ja rentoutumaan kuuman kesäpäivän jälkeen.
  Kunnon hiekkasuodatin ja lämmitin joka todella oli tarpeen viime kesänä.Sen ansiosta uimme aina 24-25 asteisessa vedessä.Muuten allasvesi olisi jäänyt reilusti alle 20 asteen.Viime kesän keleillä varmaan 15.Mutta se lämmittäminen tuntuu myös kukkarossa.Jos esim on 6kwh lämmitin niin voit laskea sen kulutuksen niin että sähkön kilowattituntihinta x6= ?Sitten kerrot tämän summan niillä tunneillä jotka lämmitin lämmittää vettä.Meillä lämmitin oli päällä aina kun suodatin oli eli noin 4 tuntia päivässä.Seurasin viikoittain sähkömittarin kulutusta ja vähensin normaalin kulutuksen.Viime kesä tuntui kukkarossa noin 3000 kwh edestä.Allas oli käytössä toukokuusta syyskuun ensimmäiselle viikolle.
  Allas peitetään aina uimisen jälkeen peitteellä joka estää lämmön karkaamisen.Kaksi kertaa viikossa teen vedestä testin ottamalla vettä altaasta ja tiputan testerin kahteen eri lokeroon tabletin ja testi näyttää millä tasolla kloori ja ph altaassa on.Ihan helppoa.Sitten lisätään aineita sen mukaan mitä testi näyttää.
  Hiekkasuodatin on meillä ajastettu lähtemään kahdesti päivässä päälle niin pitkäksi aikaa että vesi ehtii kiertää suodattimen läpi.Altaan likaantuvuudesta riippuen noin 2 vk välein vedetään letku suodattimesta likakaivoon vastavirtahuuhtelulla, joka tarkoittaa että suodattimen vipu käännetään kohtaan vastavirtahuuhtelu jolloin suodattimeen kertynyt"paska" lähtee pois.Vettä tuli taivaasta sen verran että lisävettä ei juurikaan joutunut laittamaan.Vesi on halvin juttu altaan kustannuksissa.(noin 50€ altaan täyttö kunnan vesijohdosta)
  Tylsin ja aikaavievin juttu altaanhoidossa on altaan pohjan imuroiminen joka täytyy tehdä päivittäin.Meillä ei ole puita roskaamassa mutta uskomaton määrä hyönteisiä veteen lentää.Imurointi ei ole raskasta mutta hidasta.Ensi kesälle olemme harkinneet imuria joka automaattisesti vaeltaa altaan pohjalla pitäen sen puhtaana ilman erillistä heilumista pitkän varren päähän kiinnitetyn "harjan" avulla.
  Uiminen oli kivaa ja joka päiväistä huolimatta kylmistä ilmoista.Ei kaduttu MUTTA nyt sitten niitä huonoja puolia.
  Altaan kokonaiskustannukset tulevat yli puolet kalliimmaksi kuin pelkkä allaspaketti johon sisältyi allas putkituksineen,suodatin,lämmitin,pohjaimuri,tikkaat,peitteet (sekä kesä että talvipeite) ja kemikaalit.Maankaivuu,eristys ja sähkötyöt ja vielä maisemointi nostivat noin 3500€ allaspaketin hinnan jälkeen kokonaishinnaksi noin 10.000€.Itse mokasimme siinä ettemme osanneet ottaa huomioon ihan kaikkia kustannuksia eikä allasmyyjämme todellakaan kertonut suuntaa muista kustannuksista sillä siinähän voisi käydä niin että kauppa ei toteudukaan.
  Meidän allastoimittajamme oli kaupantekovaiheessa hyvin asiantunteva, mukava ja palvelualtis mutta kun oli toimittanut altaan hän pettikin kaikki odotuksemme ja tappelimme asioista kuluttajariitalautakuntaa myöten.Hän ei vastannut puhelimeen eikä koskaan soittanut takaisin ja olimme ihan pulassa asennuksen kanssa.Sen piti olla helppoa ja ohjeiden riittävät mutta ei ollut.Tästä syystä asennuksen valmistuminen viivästyi pari viikkoa ja sähkärin tuloa jouduttiin perumaan pari kertaa kun ei pystytty etenemään yhdestä vaiheesta toiseen ilman apua.Hän lupasi auttaa asennusvaiheessa puhelimitse jopa iltaisin ja viikonloppuisin mutta eipä auttanut.Nettisivut hänellä on hyvät ja saa käsityksen että firma on iso ja kauan toiminut mutta eipä se ollut tae mistään hyvästä firmasta.
  Toivottavasti jollekulle on apua tästä.Olkaa varovaisia sen suhteen keneltä altaan ostatte.Ja minkälaisen.Allas on kallis investointi ja sen pitää kestää ja olla turvallinen.Suodattimen pitää olla hyvä ethän halua uida saastaisessa vedessä.

  • olipa hyvä lukea vesihirmun kommentteja uima-altaasta. me olemme ajatelleet ns. kasiallasta, jossa syvyys on 107cm. onkohan se vähän liian matala? kuvittelisin, että vesi olisi lämpimämpää matalassa altaassa ja pienempiä lapsia ajatellen mukavampi, tosin kyllä me aikuisetkin sinne pulahtaisimme. vähän mietityttää selviämmekö sen kokoamisesta itse.voisitko laittaa vielä viestiä, miten altaasi selvisi talvesta? kiitollinen kaikista tiedoista.


  • kesäuimari kirjoitti:

   olipa hyvä lukea vesihirmun kommentteja uima-altaasta. me olemme ajatelleet ns. kasiallasta, jossa syvyys on 107cm. onkohan se vähän liian matala? kuvittelisin, että vesi olisi lämpimämpää matalassa altaassa ja pienempiä lapsia ajatellen mukavampi, tosin kyllä me aikuisetkin sinne pulahtaisimme. vähän mietityttää selviämmekö sen kokoamisesta itse.voisitko laittaa vielä viestiä, miten altaasi selvisi talvesta? kiitollinen kaikista tiedoista.

   haluaisin neuvoja kasialtaan kokoamiseen meillä laitetaan sellasta nyt pihaan miten ne 2 aaltopellin palaa tulee upotetaanko ne hiekkaan vai laitetaanko eristeen päälle jollin ne jäävät muovin alle ja voivat vahingoittaa altaan pohjaa jos jollain on tietoa niin kertokaa ohjeet ovat todella vaikea lukuiset otetaan muitakin niksejä vastaan mahdollisemman pian allas jää päälle ei upoteta


  • kesäuimari kirjoitti:

   olipa hyvä lukea vesihirmun kommentteja uima-altaasta. me olemme ajatelleet ns. kasiallasta, jossa syvyys on 107cm. onkohan se vähän liian matala? kuvittelisin, että vesi olisi lämpimämpää matalassa altaassa ja pienempiä lapsia ajatellen mukavampi, tosin kyllä me aikuisetkin sinne pulahtaisimme. vähän mietityttää selviämmekö sen kokoamisesta itse.voisitko laittaa vielä viestiä, miten altaasi selvisi talvesta? kiitollinen kaikista tiedoista.

   Meillä allas tyhjennettiin noin puoliväliin vedestä syksyllä ja ohjeitten mukaan säädettiin ph oikealle tasolle.Ja putsattiin allas hyvin.Altaan mukana tulleen talvipeitteen kanssa tulikin sitten ongelma siinä että kun altaan reunoilla kiertää puuterassi niin pressua ei saanutkaan kiristettyä reunoille narulla joten teimme altaan reunojen yli pitkistä puista ns.kohotuksen (kaksi pitkää puuta ristikkäin) ja sen päälle pressu joka kiristettiin maahan noin metrin välein narulla ja jykevillä telttakoukuilla harjateräksestä.Lumesta harjattiin tätä pressun päällistä aina välillä kun sitä kertyi siihen liikaa.Jos pressun olisi jättänyt vain altaan päälle milläpä sen olisi sieltä nyt keväällä saanut pois ilman että kaikki pressun päälle kertyneet roskat olisi saanut pois.Vesirajahan oli noin puolivälissä 150cm allasta.
   Yllättävän paljon hyönteisiä oli altaaseen mennyt talven jäljiltä mutta emme vaihtaneet vettä, lisäsimme vain.Eikä vettä tarvi vaihtaakaan kokonaan kun ehkä 3 vuoden välein (näin meitä on neuvottu.)
   Ostimme kunnon Mobyn allasrobotin viime kesän kokemuksen perusteella ja vaikka se maksoikin 1000€ ei sitä hankintaa ole tarvinnut katua.Tämä allasrobotti vaeltaa altaan pohjassa aivan itsenäisesti ja jopa nousee puolisen metriä reunoillekin ja allas puhdistuu erittäin hyvin.Sisällä on kankainen suodatinpussi joka käytön jäljiltä pestään tai vain ravistetaan.
   Nämä hiekkasuodatinlaitteen imuun perustuvat systeemit ovat aivan turhanpäiväiset.Ne toimivat niin että pitkään varteen liitetään harja ja letku joka menee pintaventtiiliin.Hiekkasuodattimen oma imu toimii siinä kuin huono imuri ja itse joutuu ohjailemaan sitä sinne missä roskat ovat ja meillä meni siihen päivässä puolesta tunnista tuntiin.Ei se hikistä puuhaa ole mutta äärettömän tylsää seistä altaan reunalla ohjailemassa.Ja ulkoallasta joutuu putsaamaan joka päivä jos ei halua roskaisessa vedessä uida.Tuulen mukana lentää uskomaton määrä roskaa ja hyönteiset näyttää tykkäävän tälläisestä vedesta.
   Kannattaisi myös vielä harkita altaan syvyyttä koska vaikka lapset ovat nyt pieniä teillä niin nehän kasvavat ja varmasti myös tekin aikuiset haluatte altaasta nauttia.
   Vettä joutuu lämmittämään jos ei halua odottaa että kesä lämmittää.Mittasin hanasta tulevan veden lämpötilan ja se oli 12 astetta.Jos sen lämpeämistä jäisi odottamaan menisi hukkaan sitä kivaa uintiaikaa ja kauan.Meillä on nyt uitu toukokuun alusta asti 24-25 asteisessa vedessä.Kilowatit on kyllä paukkunut mutta jos altaan hankkii saa varautua että kyllä se maksaa.18 m3 altaan lämmitys on meillä vienyt noin 250-300 kilowattituntia viikossa nyt toukokuun kolmen ensimmäisen viikon aikana.On ollut kylmää ja sateista ja onhan maakin ollut jäässä.Meillä on kyllä täydet eristyksen sekä altaan pohjalla että reunoilla että sekin auttaa.Ja aina kun emme ui on altaassa kelluva peite joka ei päästä lämpöä karkaamaan.
   Kokoamisesta selviää jos on hyvät ohjeet.Meillä allasmyyjä oli niin kauan hyvä kunnes kaupat oli tehtyja lasku maksettu ja sen jälkeen ei apua enää tullutkaan lupauksistaan huolimatta.Hänen kirjalliset ohjeet eivät olleet riittävät jotta olisimme yksin selvinneet.Ja muutenkin olemme joutuneet tappelemaan tämän myyjän kanssa kuluttajariitalautakuntaa myöten kolmesti.Olemme olleet oikeassa ja hän on pitkin hampain joutunut myöntämään sen.
   Olkaa siis ihmiset tarkkoja keneltä altaan ja tarvikkeet hommaatte.Hyvää kesää kaikille!


  • kaase kirjoitti:

   haluaisin neuvoja kasialtaan kokoamiseen meillä laitetaan sellasta nyt pihaan miten ne 2 aaltopellin palaa tulee upotetaanko ne hiekkaan vai laitetaanko eristeen päälle jollin ne jäävät muovin alle ja voivat vahingoittaa altaan pohjaa jos jollain on tietoa niin kertokaa ohjeet ovat todella vaikea lukuiset otetaan muitakin niksejä vastaan mahdollisemman pian allas jää päälle ei upoteta

   meillä aaltopellin palat laitettiin suoraan eristeen päälle.hiekkaa laitettiin lusikalla aaltopellin aukkoihin ja puhalleltiin, sitten vielä laitettiin solumuovia suojaksi päälle ja allasmuovi. ohjeissa ei kyllä neuvottu, että pitäisi solumuovia laittaa, joten kait sen pitäisi ilmankin riittää. ohjeet olivat kyllä hankalat, mutta nyt on allas pihalla valmiina.


  • vesihirmu kirjoitti:

   Meillä allas tyhjennettiin noin puoliväliin vedestä syksyllä ja ohjeitten mukaan säädettiin ph oikealle tasolle.Ja putsattiin allas hyvin.Altaan mukana tulleen talvipeitteen kanssa tulikin sitten ongelma siinä että kun altaan reunoilla kiertää puuterassi niin pressua ei saanutkaan kiristettyä reunoille narulla joten teimme altaan reunojen yli pitkistä puista ns.kohotuksen (kaksi pitkää puuta ristikkäin) ja sen päälle pressu joka kiristettiin maahan noin metrin välein narulla ja jykevillä telttakoukuilla harjateräksestä.Lumesta harjattiin tätä pressun päällistä aina välillä kun sitä kertyi siihen liikaa.Jos pressun olisi jättänyt vain altaan päälle milläpä sen olisi sieltä nyt keväällä saanut pois ilman että kaikki pressun päälle kertyneet roskat olisi saanut pois.Vesirajahan oli noin puolivälissä 150cm allasta.
   Yllättävän paljon hyönteisiä oli altaaseen mennyt talven jäljiltä mutta emme vaihtaneet vettä, lisäsimme vain.Eikä vettä tarvi vaihtaakaan kokonaan kun ehkä 3 vuoden välein (näin meitä on neuvottu.)
   Ostimme kunnon Mobyn allasrobotin viime kesän kokemuksen perusteella ja vaikka se maksoikin 1000€ ei sitä hankintaa ole tarvinnut katua.Tämä allasrobotti vaeltaa altaan pohjassa aivan itsenäisesti ja jopa nousee puolisen metriä reunoillekin ja allas puhdistuu erittäin hyvin.Sisällä on kankainen suodatinpussi joka käytön jäljiltä pestään tai vain ravistetaan.
   Nämä hiekkasuodatinlaitteen imuun perustuvat systeemit ovat aivan turhanpäiväiset.Ne toimivat niin että pitkään varteen liitetään harja ja letku joka menee pintaventtiiliin.Hiekkasuodattimen oma imu toimii siinä kuin huono imuri ja itse joutuu ohjailemaan sitä sinne missä roskat ovat ja meillä meni siihen päivässä puolesta tunnista tuntiin.Ei se hikistä puuhaa ole mutta äärettömän tylsää seistä altaan reunalla ohjailemassa.Ja ulkoallasta joutuu putsaamaan joka päivä jos ei halua roskaisessa vedessä uida.Tuulen mukana lentää uskomaton määrä roskaa ja hyönteiset näyttää tykkäävän tälläisestä vedesta.
   Kannattaisi myös vielä harkita altaan syvyyttä koska vaikka lapset ovat nyt pieniä teillä niin nehän kasvavat ja varmasti myös tekin aikuiset haluatte altaasta nauttia.
   Vettä joutuu lämmittämään jos ei halua odottaa että kesä lämmittää.Mittasin hanasta tulevan veden lämpötilan ja se oli 12 astetta.Jos sen lämpeämistä jäisi odottamaan menisi hukkaan sitä kivaa uintiaikaa ja kauan.Meillä on nyt uitu toukokuun alusta asti 24-25 asteisessa vedessä.Kilowatit on kyllä paukkunut mutta jos altaan hankkii saa varautua että kyllä se maksaa.18 m3 altaan lämmitys on meillä vienyt noin 250-300 kilowattituntia viikossa nyt toukokuun kolmen ensimmäisen viikon aikana.On ollut kylmää ja sateista ja onhan maakin ollut jäässä.Meillä on kyllä täydet eristyksen sekä altaan pohjalla että reunoilla että sekin auttaa.Ja aina kun emme ui on altaassa kelluva peite joka ei päästä lämpöä karkaamaan.
   Kokoamisesta selviää jos on hyvät ohjeet.Meillä allasmyyjä oli niin kauan hyvä kunnes kaupat oli tehtyja lasku maksettu ja sen jälkeen ei apua enää tullutkaan lupauksistaan huolimatta.Hänen kirjalliset ohjeet eivät olleet riittävät jotta olisimme yksin selvinneet.Ja muutenkin olemme joutuneet tappelemaan tämän myyjän kanssa kuluttajariitalautakuntaa myöten kolmesti.Olemme olleet oikeassa ja hän on pitkin hampain joutunut myöntämään sen.
   Olkaa siis ihmiset tarkkoja keneltä altaan ja tarvikkeet hommaatte.Hyvää kesää kaikille!

   olisi tietenkin kiva tietää keneltä tämän altaan ostitte. Olemme hankkimassa allasta ja niitä toimittajia on pilvin pimein ja kaikki lupaavat laadukkainta tuotetta on todella vaikea valita. Olisi kiva kuulla suoraan mitä liikkeitä / myyjiä suosittelette?


  • Valinnan vaikeutta kirjoitti:

   olisi tietenkin kiva tietää keneltä tämän altaan ostitte. Olemme hankkimassa allasta ja niitä toimittajia on pilvin pimein ja kaikki lupaavat laadukkainta tuotetta on todella vaikea valita. Olisi kiva kuulla suoraan mitä liikkeitä / myyjiä suosittelette?

   Aivan, mekin olemme katselemassa allasta ja pikkuhiljaa päätymässä lasikuituiseen upotettavaan vaikka ajatus aluksi hirvittikin. Syvyyttä pitäisi olla se 150cm ja helppo asentaa kuoppaan.
   Allastoimittajia näkyy olevan useita: poolspa, allasvesi, uimari, acon jne...
   Ja kiirettä kaikilla tuntuu piisaavan.
   Minkä toimittajan kanssa tuli ongelmia? Jos et uskalla julkisesti sitä ilmoittaa voisitko vihjaista osoitteeseen: jso2pp.nic.fi. Tällaista myyjää haluan itse ainakin välttää.

   Olen soitellut kaikille näistä myyjistä ja jonkin verran ristiriitaisia ohjeita siitä kuinka tehdään hyvä pohja koottavalle peltialtaalle. Menee kuulemma pohja parin vuoden päästä ihan muhkuralle jos suoraan eristeen päälle. Pitäisi olla betonivalu. Joku taas sanoi, että ei missään nimessä betonivalupohjaa??

   Laittakaa kokemuksia lisää tänne. Nythän on kausi juuri alkanut ja uimakelit parhaimmillaan!


  • sommolskis kirjoitti:

   Aivan, mekin olemme katselemassa allasta ja pikkuhiljaa päätymässä lasikuituiseen upotettavaan vaikka ajatus aluksi hirvittikin. Syvyyttä pitäisi olla se 150cm ja helppo asentaa kuoppaan.
   Allastoimittajia näkyy olevan useita: poolspa, allasvesi, uimari, acon jne...
   Ja kiirettä kaikilla tuntuu piisaavan.
   Minkä toimittajan kanssa tuli ongelmia? Jos et uskalla julkisesti sitä ilmoittaa voisitko vihjaista osoitteeseen: jso2pp.nic.fi. Tällaista myyjää haluan itse ainakin välttää.

   Olen soitellut kaikille näistä myyjistä ja jonkin verran ristiriitaisia ohjeita siitä kuinka tehdään hyvä pohja koottavalle peltialtaalle. Menee kuulemma pohja parin vuoden päästä ihan muhkuralle jos suoraan eristeen päälle. Pitäisi olla betonivalu. Joku taas sanoi, että ei missään nimessä betonivalupohjaa??

   Laittakaa kokemuksia lisää tänne. Nythän on kausi juuri alkanut ja uimakelit parhaimmillaan!

   Uimakausi aloitettiin 1.5. ja jatketaan 30.10. asti ainakin. Pihassa omarakentama palikka-harkoista tety 4 x 10 m allas, ei hoito-ongelmia. Altaamme on uintisyvyydeltä 105 cm ja uintiin varmasti riittävä (puhun asianyuntemuksella, olen ex kilpauimari ja uintivalmentaja). Nimittäin altaan pitää olla väh. 2 m syvä, jos sinne aiotaan antaa lasten hypätä pää edellä. 150 cm:n altaan pohjaankin voi sukeltaa ikävin seurauksin (tästäkin kokemuksia, kaksi etuhammasta uo.kurssilla jäi yhdellä kurssilaisella pohjaan).
   Tein koko altaan kierrätyslaitteineen ja ulkopuolista apua tarvitsin vain montun kaivamiseen, enkä ole rakennusalan ammattilainen. Kierrätyslaitteet, riittävän tehokas 50 kuution kierrättämiseen hankin Allasvesi OY:stä ja kaikki on pelannut hienosti jo kolmatta kautta. Ph:n kanssa ei ole ollut ongelmia, ja kloorikin pysyy kloorinaatorilla koko ajan oikealla tasolla.Veden vaihdamme joka kevät huhtikuussa ja samalla harjaamme allaspussin, joka on huippuostos Alapeitteeltä Ylistarosta. Muuten ei ole tarvinnut siivota, pari kertaa kesässä imuroin pohjan ja
   haavilla suurimmat roskat aika ajoin pois.
   Altaan päällä on rullalle laitettava peite, sen ostimme Allasvedeltä.

   Kaikki on toiminut hyvin ja voin antaa lisää ohjeita ja lähettää vaikka kuvia netin kautta, jos joku sellaisia haluaa...


  • huippu-uimari kirjoitti:

   Uimakausi aloitettiin 1.5. ja jatketaan 30.10. asti ainakin. Pihassa omarakentama palikka-harkoista tety 4 x 10 m allas, ei hoito-ongelmia. Altaamme on uintisyvyydeltä 105 cm ja uintiin varmasti riittävä (puhun asianyuntemuksella, olen ex kilpauimari ja uintivalmentaja). Nimittäin altaan pitää olla väh. 2 m syvä, jos sinne aiotaan antaa lasten hypätä pää edellä. 150 cm:n altaan pohjaankin voi sukeltaa ikävin seurauksin (tästäkin kokemuksia, kaksi etuhammasta uo.kurssilla jäi yhdellä kurssilaisella pohjaan).
   Tein koko altaan kierrätyslaitteineen ja ulkopuolista apua tarvitsin vain montun kaivamiseen, enkä ole rakennusalan ammattilainen. Kierrätyslaitteet, riittävän tehokas 50 kuution kierrättämiseen hankin Allasvesi OY:stä ja kaikki on pelannut hienosti jo kolmatta kautta. Ph:n kanssa ei ole ollut ongelmia, ja kloorikin pysyy kloorinaatorilla koko ajan oikealla tasolla.Veden vaihdamme joka kevät huhtikuussa ja samalla harjaamme allaspussin, joka on huippuostos Alapeitteeltä Ylistarosta. Muuten ei ole tarvinnut siivota, pari kertaa kesässä imuroin pohjan ja
   haavilla suurimmat roskat aika ajoin pois.
   Altaan päällä on rullalle laitettava peite, sen ostimme Allasvedeltä.

   Kaikki on toiminut hyvin ja voin antaa lisää ohjeita ja lähettää vaikka kuvia netin kautta, jos joku sellaisia haluaa...

   miten teit altaan pohjan?? harkoista vai betonista? itse olen ajatellut ala-peitteen pakettia myös!!
   millaiset oli kokonaiskustannukset altaalla??


  • huippu-uimari kirjoitti:

   Uimakausi aloitettiin 1.5. ja jatketaan 30.10. asti ainakin. Pihassa omarakentama palikka-harkoista tety 4 x 10 m allas, ei hoito-ongelmia. Altaamme on uintisyvyydeltä 105 cm ja uintiin varmasti riittävä (puhun asianyuntemuksella, olen ex kilpauimari ja uintivalmentaja). Nimittäin altaan pitää olla väh. 2 m syvä, jos sinne aiotaan antaa lasten hypätä pää edellä. 150 cm:n altaan pohjaankin voi sukeltaa ikävin seurauksin (tästäkin kokemuksia, kaksi etuhammasta uo.kurssilla jäi yhdellä kurssilaisella pohjaan).
   Tein koko altaan kierrätyslaitteineen ja ulkopuolista apua tarvitsin vain montun kaivamiseen, enkä ole rakennusalan ammattilainen. Kierrätyslaitteet, riittävän tehokas 50 kuution kierrättämiseen hankin Allasvesi OY:stä ja kaikki on pelannut hienosti jo kolmatta kautta. Ph:n kanssa ei ole ollut ongelmia, ja kloorikin pysyy kloorinaatorilla koko ajan oikealla tasolla.Veden vaihdamme joka kevät huhtikuussa ja samalla harjaamme allaspussin, joka on huippuostos Alapeitteeltä Ylistarosta. Muuten ei ole tarvinnut siivota, pari kertaa kesässä imuroin pohjan ja
   haavilla suurimmat roskat aika ajoin pois.
   Altaan päällä on rullalle laitettava peite, sen ostimme Allasvedeltä.

   Kaikki on toiminut hyvin ja voin antaa lisää ohjeita ja lähettää vaikka kuvia netin kautta, jos joku sellaisia haluaa...

   moi, kuvat olis kiva nähdä miltä se näyttää ...


  • Me ratkaisimme lämmityksen aiheuttamia kuluja lisäeristyksellä.
   Pohjaan laitettiin Finnfoam 50 millistä kaksikerrosta. Parempi kuin käyttäisi 100, kun saa kaikki raot peittoon limittäin laittettuna. (ensin yksikerros, ja toinen kerros toisinpäin)
   Koko allas kiedottiin lämpöpeitolla kahteen kertaan, ja sen päälle Finnfoam 50 x2 limittäin.
   Myös koko altaan ympärys eli maanpinnalle 1m verran samaa eristettä kahteen kertaan, niin että raot peittyivät. Päälle tuli routimatonta hiekkaa.
   Koko allas on katettu Klasik katoksella joka pitää lämmön sisällä, estää tietenkin lehtein, ja muiden roskien pääsyn veteen. Katoksen alla voi myös tietenkin uida :)

   Lisäeristäminen tietenkin maksaa, mutta se on kerta kulu, ja maksaa nopesti itsensä takaisin lämmitys kustannuksen vähenemisessä. Sama pätee katokseen, todella helppo hoitoista pitää allas puhtaana, sekä uinti aika voi alkaa aikaisin keväällä, ja jatkuu pitkälle syksyyn.
   Suosittelen todellakin satsaamaan eritystykseen, ja katokseen. Saat todella pitkän uintikauden eikä uiminen ole riippuvainen aurinkosta.

   Ai niin lämmityksen hoitaa ilmalämpöpumppu, ja allas on lasikuitua, joka on sellaisella hunajakenno rakeenteella jo tehtaalla eristetty.
   Suosituksia voin antaa Aqua Spa toiminnasta niin palvelun suhteen kuin lasikuitualtaiden suhteen. Altaat näyttäviä, ja varmasti löytyy jokaiselle omansa. www.pools.no katso vaikka linkki.


  • onnelinen uimari kirjoitti:

   Me ratkaisimme lämmityksen aiheuttamia kuluja lisäeristyksellä.
   Pohjaan laitettiin Finnfoam 50 millistä kaksikerrosta. Parempi kuin käyttäisi 100, kun saa kaikki raot peittoon limittäin laittettuna. (ensin yksikerros, ja toinen kerros toisinpäin)
   Koko allas kiedottiin lämpöpeitolla kahteen kertaan, ja sen päälle Finnfoam 50 x2 limittäin.
   Myös koko altaan ympärys eli maanpinnalle 1m verran samaa eristettä kahteen kertaan, niin että raot peittyivät. Päälle tuli routimatonta hiekkaa.
   Koko allas on katettu Klasik katoksella joka pitää lämmön sisällä, estää tietenkin lehtein, ja muiden roskien pääsyn veteen. Katoksen alla voi myös tietenkin uida :)

   Lisäeristäminen tietenkin maksaa, mutta se on kerta kulu, ja maksaa nopesti itsensä takaisin lämmitys kustannuksen vähenemisessä. Sama pätee katokseen, todella helppo hoitoista pitää allas puhtaana, sekä uinti aika voi alkaa aikaisin keväällä, ja jatkuu pitkälle syksyyn.
   Suosittelen todellakin satsaamaan eritystykseen, ja katokseen. Saat todella pitkän uintikauden eikä uiminen ole riippuvainen aurinkosta.

   Ai niin lämmityksen hoitaa ilmalämpöpumppu, ja allas on lasikuitua, joka on sellaisella hunajakenno rakeenteella jo tehtaalla eristetty.
   Suosituksia voin antaa Aqua Spa toiminnasta niin palvelun suhteen kuin lasikuitualtaiden suhteen. Altaat näyttäviä, ja varmasti löytyy jokaiselle omansa. www.pools.no katso vaikka linkki.

   Itse päätin etten halua muovipussiallasta vaan pitkäikäisemmän ratkaisun. Laskin lisäksi että betonista valettuna itse tehden ei altaaasta tullut kalliimpaa kuin valmiista vaan pikemminkin huokeampi. n. 16 m3 allas on valettu vesitiiviistä betonista 2 x 50 mm:n Finnfoam-levyjen päälle. Pinnoitteena käytetty Tikkurilan valkoista uima-allasmaalia. Kaksinkertainen suodatus pitää veden kirkkaana ja lämmitykseen teetin rosterisen, normaalia tehokkaamman kylpytynnyrikamiinan jolla sain nostettua 16 m3 vettä seitsemässä tunnissa 5 astetta. Altaan päällä pidän allaspeitettä estämässä höyrystymistä ja lämpöhukkaa. Lisäksi teetin päälle turvaverkon joka estää tahattomat putoamiset ja roskien joutumisen altaaseen.


  • harde21 kirjoitti:

   miten teit altaan pohjan?? harkoista vai betonista? itse olen ajatellut ala-peitteen pakettia myös!!
   millaiset oli kokonaiskustannukset altaalla??

   Tere !

   Täällähän näytti olevan kysymyksiä.
   Pohjalle laitoin ensin hiekkaa n. 20 cm, jota hieman tiivistin vain vedellä tosin. Sitten päälle laitoin 2x 5cm:n finnfoam -levyt hieman n. 20-30 cm laajemmalle alueelle kuin palikat tulivat ja sinne myös salaojan. Sitten valoin n. 15 cm: n laatan, joka laskee hieman (n. 3-5 cm syvää n päähän).
   Palikatkin valoin petonimyllyllä, etupäässä yksin, mitä nyt yhdessä vaiheessa menasi kunto loppua .) ja piti pyytää paree puolikin apuun valuun.

   Jos ei työn osuutta laske, niin kierräytslaitteet oli n. 1500 euroa, pussi 1200 euroa, palikkaharkot n.2000 euroa ? ja sementit ja hiekat kaikkiaan kai n. 1000 euroa. ( Kaikki muistin varaisesti, koska en pitänyt kirjaa). Työtunteja tuli myös kiitettävästi, mutta nyt naatitaan todella.


  • peku@saunalahti.fi kirjoitti:

   moi, kuvat olis kiva nähdä miltä se näyttää ...

   Jos tänne osaisi liittää kuvan, liittäisin kyllä. Voinko lähettää johonkin s-postiosoitteeseen `? Tumpelo kun on....


  • Poolboy kirjoitti:

   Itse päätin etten halua muovipussiallasta vaan pitkäikäisemmän ratkaisun. Laskin lisäksi että betonista valettuna itse tehden ei altaaasta tullut kalliimpaa kuin valmiista vaan pikemminkin huokeampi. n. 16 m3 allas on valettu vesitiiviistä betonista 2 x 50 mm:n Finnfoam-levyjen päälle. Pinnoitteena käytetty Tikkurilan valkoista uima-allasmaalia. Kaksinkertainen suodatus pitää veden kirkkaana ja lämmitykseen teetin rosterisen, normaalia tehokkaamman kylpytynnyrikamiinan jolla sain nostettua 16 m3 vettä seitsemässä tunnissa 5 astetta. Altaan päällä pidän allaspeitettä estämässä höyrystymistä ja lämpöhukkaa. Lisäksi teetin päälle turvaverkon joka estää tahattomat putoamiset ja roskien joutumisen altaaseen.

   Mitkä on nyt kokemukset, kun on enemmän aikaa kulunut. Kannattiko valaa itse?
   Kuinka paksut valut teit?


 • Uima-altaan päälle oikea suoja on kiskoilla toimiva uima-allaskatos. Sen voi siirtää aurinkoisina päivinä teleskooppimaisesta kasaan ja sateisina päivinä voi sen alla uida siirtämättä katosta. Katos suojaa veden roskilta ja lialta sekä on turvallinen pienille lapsille ja luonnon eläimille. Katso www.kupolikas.fi

 • Millä putsaisin veden. Meillä oli edellinen vesi 40000 litraa, altaassa kuusi vuotta ja ongelmia ei ollut, nyt viime talvena oli allas rikkunut pohjasta ja juduimme tyhjäämään sen. Meille toimitettiin vesi tällä kertaa kallio louhoksesta,kun muualta ei saanut ja vesi on puhdasta, kaikki ph:T sun muut kohdallaan mutta vesi on jotenkin sameaa, millä sen voisi kirkastaa.
  Allassulfaattia olen jo kokeillut mutta vertaanko liian paljon vanhaan veteen kun en ole tyytyväinen, sillä haluaisin että näen altaan pohjaan asti en vain 50 cm pinnasta Allas on noin 1m. syvä matalasta päästä ja 160 syvästä ja muuten non 8x6 metriä.

 • Mistä hiekkasuodattimeen tiivisteet suodattimen kyljessä lukee fiberpool

 • APUA!
  Ensimmäistä kertaa tuli sitten laitettua hiekkasuodatin uima-altaaseen ja koneet käyntiin...harmaa maitomainen vesi virtasi altaaseen ja värjäsi veden todella sameaksi. Missään helvetin ohjeissa ei mainittu sanallakaan että hiekka pitäisi pestä, tai laske ensin maitomainen vesi pois päin....onko keinoa jolla altaan veden saisi taas kirkkaaksi. Allas on noin 25m3....eli vettä on ihan reilusti.
  Kiitos jo etukäteen.

  • Noita nyt sattuu kaikille altaan omistajille. Anna vain suodatin pumpun käydä enemmän, niin kyllä se siittä kirkastuu. Voit laittaa myös saostumiskemikaalia joukkoon.


 • Hei! Meillä on allas lapsilla pihalla, vettä kuitenkin 17M3. Ihmetyttää minne klooratun veden voi syksyllä laskea. Minne te muut laskette? Pitääkö ph taso ja klooritaso laskea alas, että veden voisi päästää ojaan? Voiko kloorinalentajaa käyttää tähän ja mistä sitä saisi ostaa, täälläpäin sitä ei ole myynnissä.

  • Itse päästän sadevesiviemäriin.... sekä avo-ojaan , kloorihan haihtuu......


 • Hei! Meidän uima-altaasta löytyi sukeltajakuoriainen (6cm) mistäköhän se voisi tulla? Oli todella ilkeen näkönen ;(

  • Suursukeltajat tulee lentämällä, haistavat veden jo kaukaa. Kloori oikealle tasolle niin vedessä ei viihdy kuin ihmiset. Ja näillä helteillä kyllä viihtyykin. Pärjää helteen kanssa paremmin kun käy uimassa välillä. Lisää hellettä.


 • Onko kellään kerääntynyt altaan pohjaan ja tikkaiden muoviosiin punertavaa likaa? Levää vai hiusväriä?

 • Moi
  Vieläkö uima-altaat ovat käytössä..?
  Mekin porukalla juuri uimassa käytiin..., mittari näytti mukavat 37c.....
  Mukavia uima kelejä porukoille....................

 • Etsittekö uima-altaallenne vedenlaadun asiantuntija-apua. Pk-seudulla on vapaana allas-spesialisti jolla erityisosaamista vedenpuhdistuksesta ja uima-altaiden huollosta. Tarjolla konsulttiapua edullisesti. Yhteydet sähköpostiin: allas-spesialisti@luukku.com

  • Jokos ne kaikki allasasiat tuli selviksi? Itse rakentelin vuonna 2000 altaan 4x9m, syvyyttä noin 150sm Nyt väen vähennyttyä käytämme sitä vaimon kanssa kesät, talvet. Talvella pidän avantoa,jossa eriste päällä, sinne pulahdamme joka saunomisen yhteydessä vähintään kaksi kertaa ja voi sitä nautintoa, tunnetta ja piristävää oloa mikä siitä seuraa! Allas on sillä AlaPeitteen muovipussilla ja kestää hyvin jäätymisen, vettä ei tarvitse vähentää talveksi ja roskat siivotaan sitten keväällä, aina siitä on selvitty. Nyt harkitsen roskaverkon hommaamista, kun lähi koivut pudottavat siementä, niin rajusti.


 • AINUTLAATUINEN ALLASKORJAUSPALVELU

  Pystymme ratkaisemaan useimmat altaan korjausongelmat työskentelemällä veden alla, puuttuu tarve altaan tyhjentämiselle . Tällä on merkittäviä etuja perinteisiin menetelmiin verrattuna ja se tarjoaa merkittäviä etuja.....
  Lue Lisää https://dw-allaspalvelut.fi

 • Hei! Apuja tarvittaisiin. Meillä toissa vuonna pääsi vesi vihreäksi (levän takia), levä jätti todella ikävät vihreät jäljet altaan pinnoille (seinät ja pohja). Millään ei tahdo lähteä pois mm. ihmesienellä kokeiltu, allas tyhjennetty ja yritetty hinkata. Tänä vuonna kun otimme käyttöön jäljet olivat levinneet entisestään. Altaan valmistajalle soiteltiin ja kysyttiin mitä oli tehtävissä sanoi vain että oli ilmeisemmin erittäin aggressiivinen levä kyseessä. Onko jotain aineita tai suosituksia? Muilla vastaavia tapauksia. Kaikki vinkit otetaan vastaan!!!
  T. Turhautunut altaan omistaja

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  87
  3502
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  14
  1615
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  57
  1153