Islantiin mieli vai?

Andmundsen

Onko Islannissa nähtävää syyskuussa 6-vuotiaalle? Olisiko hyvä idea vuokrata auto ja kierrellä nähtävyyksiä? Maata pidetään tolkuttoman kalliina, onko €:n kurssi muutos vaikuttanut olennaisesti? Kiitokset ja mukavat kesät kaikille kaikkialle!

12

4455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on parempia

      lasten suosikkipaikka ole kun niitäkin löytyy. Auto on ihan pakko olla jos meinaa jotain nähdä vai miten olit itse ajatellut tutustua? Ei ole sen kalliimpi kuin Suomikaan.

      • Andmundsen

        Kiitos kommentistasi! Ajattelin vuokrata auton ja kierrellä katsomassa nähtävyyksiä, jos bussihommat ei pelaa! Onhan henkilöautossa oma vapaus jne!


      • Terrori
        Andmundsen kirjoitti:

        Kiitos kommentistasi! Ajattelin vuokrata auton ja kierrellä katsomassa nähtävyyksiä, jos bussihommat ei pelaa! Onhan henkilöautossa oma vapaus jne!

        Omalla autolla pääsee paljon vapaammin kiertelemään mielenkiintoisia paikkoja kuin turistibussissa istuen. Jos ei ole rahasta tiukkaa, kannattaa vuokrata vähän isompi auto, jolla pääsee ajamaan huonommillakin teillä. (Meillä oli vuokralla pieni Toyota Yaris ja olis kaivannut vähän enemmän puhtia)

        Se, onko Islanti 6-vuotiaalle mielenkiintoinen kohde, riippuu täysin lapsesta! Mulle olis pienenä ollut varsinainen unelmakohde, mutta en tiedä moniko nykyajan tietokonesukupolvesta tykkää tarpoa luonnossa. Nähtävää kyllä riittää varsinkin, jos omalla autolla saa ajella.

        Niin, ja Islanti on kallis. Kalliimpi kuin Suomi. En silti jättäisi menemättä -- on se niin upea maa!


    • muksusta

      Mä luulen, että se on aika paljon lapsesta kiinni viihtyykö vai ei. Automatkat ovat aika pitkiä nähtävyyksien välillä, joten jotain viihdykettä vois ottaa mukaan autoon. Mutta kyllä 6-vuotias ihmettelee jo kiinnostuneena, kuinka vesi syöksyy ylös maasta tai tippuu korkeista putouksista. Hevosiakin voi olla kiva pongailla.
      Itse suunnittelimme palaavamme islantiin just lasten kanssa.

      Suosittelen myös auton vuokraamista. Me oltiin Islannissa talvella, jolloin bussiyhteydet olivat tosi huonot, kesäkaudella toki paremmat. Sen lisäksi järjestetyt retket nähtävyyksille olivat tosi kalliita verrattuna siihen auton vuokraan. Jopa bussi lentokentältä Reykjavikiin olisi muistaakseni ollut aika kallis, mutta senkin säästää kun vuokraa sen auton heti kentältä.
      Ei mekään pidetty Islantia erityisen kalliina paikkana, mutta se riippuu aina siitä mihin vertaa.
      Mahtava maa, kannattaa käydä!

      • islannissa

        Ei todellakaan ole nykyisella eyron kurssilla kallis! Bensa nyt täällä euroissa 1,30, joten halvempaa kun Suomessa, ruokakin kaupoissa, ehkä lihaa lukuunottamatta, samaa hintatasoa ja maitotuotteet ja jauhot paljon halvempia.

        Hotellit ja ravintolat vähän kalliimpia, mutta ei pidä mennä Reykjavikin turistipaikkoihi syömään, vaan sinne missä paikalliset syö. Guesthouseja on maassa vaikka kuika paljon ja hinnat paljon paljon halvempia kun Reykjavikin kekustan hotelleissa.

        Lapsille on paljon nähtävää jo siinä että koko maa on täynnä uima-altaita ja vesiliukumäkiä. Leikkipaikkojakin on mutta näkemistä ja tekemistä on muuallakin. Reykjavikissa on mm. kiva huvi-eläinpuisto. Miksi lapsetkin ei voisi innostua katselemaan geysireitä ja vesiputouksia tai höyryäviä hornankattiloita...


    • hipsiäinenkipsiäinenköpsiäinen

      Mullakin tekis kovasti mieli Islantiin...

    • Siisu

      Moi!

      Ei täällä eläminen ole sen kalliimpaa kuin Suomessakaan, ainakaan tällä euron kurssilla. Toki on kallista, jos syö ulkona joka ilta ja ottaa ensimmäisen mahdollisen majoitustarjouksen vastaan ydinkesustan hotellista (ja keskusta on pieni, ei haittaa yhtään jos majoitus on vaikkapa pienen kävelymatkan päässä keskustasta). Pienellä "kilpailutuksella" ja käymällä läpi guesthouseja löytää varmasti hinta/laatusuhteelta itselleen sopivan ratkaisun. Sesonkiaika on tosin kalliimpi kaikin puolin, mutta hinnat näköjään laskevat rajusti jo heti tässä sesonkiajan murroksessa syksyllä (esim. majoituksen hintataso laskee roimasti!) Ruokakaupasta täällä saa ruokaa (esim. Bonus) mielestäni osin jopa halvemmalla kuin Suomessa, ja useissa guesthouseissa on keittomahdollisuus.

      Bussi Keflavikin kentältä keskustaan maksaa 1500 ISK, eli n. 12 - 13 euroa. Jos ostaa samalla kertaa jo paluulipunkin, hinta on 2700 ISK.

      Erilaisia kiertoajeluita tarjoaa täällä usempikin yritys, suurimmat taitaa olla Reykjavik Excursions ja Iceland Excursions. Molemmilla yrityksilla on erikseen talviaikaan tarjottavat reissut, ja esmes Golden Circle (geysir jne.) päivän mittainen turnee maksaa n. 60 - 70 euroa, Blue Lagoon lentokenttamatkan yhteydessä n. 25 euroa jne. Molemmilla samantyyppisiä palveluita. Mielestäni hinnat ihan kohtuulliset, mutta autonvuokrauksessa on sitten oma vapautensa - mutta toisaalta bussissa saa katsella rauhassa maisemia. Autoa vuokratessa kannattaa ottaa huomioon sääolosuhteet, esim. viime viikolla oli aika voimakkaita tuulia - en olisi halunnut olla turistiyariksella liikenteessä!

      Lapsille riittää puuhaa. Reykjavikista yksistään löytyy esim. uimaloita joka sormelle, ja monessa uimalassa on otettu lapset huomioon hienosti - on lastenallasta, liukumäkeä sun muuta. Lisäksi se on halpaa hupia, maksu aikuiselta n. 3-4 euroa/uintikerta. Reykjavikista löytyy myös eläintarha paljon muuta. Ratsastustallit tarjoavat "perhepaketteja" jne.

      Heti lentokentältä löytyy infopiste, josta saa laukun täyteen esitteitä & infotiskiltä tietoa tekemisistä.

    • yks turisti vaan

      Islanti on ajautunut valtavaan talouskriisiin.
      Valtiolta rahat loppu yms.

      Nyt olis varmaan turisteilla oivallinen hetki käydä siellä halpismatkalla.
      Turistien rahat ovat varmasti enemmän kuin tervetulleita eikä hintatasokaan varmasti päätä huimaa.

      • iisiman

        Jep, sinne olisi tarkoitus muuttaa vuodeksi. Kelpuutavatko vieläkään euroja en tiedä mutta suht edullista noin yleisellä tasolla. Auton tuon sieltä sitten tuliaisina kunhan hinnat tuosta hiukan laskevat asiallisemmalle tasolle.


      • Nimmmmmari
        iisiman kirjoitti:

        Jep, sinne olisi tarkoitus muuttaa vuodeksi. Kelpuutavatko vieläkään euroja en tiedä mutta suht edullista noin yleisellä tasolla. Auton tuon sieltä sitten tuliaisina kunhan hinnat tuosta hiukan laskevat asiallisemmalle tasolle.

        MOIH!
        Onnexi olkon! Eurot ei käy, paikallista saa seinästä jos on Electron yms. Paikalliset kortit lienevät edullisempia. Maan edullisuus on kai kiinni siitä mihin oot tottunut, suomalaisille se EI ole erityisen kallis maa ja nyt viime kuulosteluiden jälkeen hinnat lienevät laskusuunnassa.

        Hyvää reissua !!


    • siiirii1

      löysin tommoisen videon . siinä nyt on semmoinen pieni pätkä islannista (:!
      islanti on tosi kiva maa ainakin aikuiselle

      • siirii1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe