Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Islantiin mieli vai?

Andmundsen

Onko Islannissa nähtävää syyskuussa 6-vuotiaalle? Olisiko hyvä idea vuokrata auto ja kierrellä nähtävyyksiä? Maata pidetään tolkuttoman kalliina, onko €:n kurssi muutos vaikuttanut olennaisesti? Kiitokset ja mukavat kesät kaikille kaikkialle!

12

4451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on parempia

      lasten suosikkipaikka ole kun niitäkin löytyy. Auto on ihan pakko olla jos meinaa jotain nähdä vai miten olit itse ajatellut tutustua? Ei ole sen kalliimpi kuin Suomikaan.

      • Andmundsen

        Kiitos kommentistasi! Ajattelin vuokrata auton ja kierrellä katsomassa nähtävyyksiä, jos bussihommat ei pelaa! Onhan henkilöautossa oma vapaus jne!


      • Terrori
        Andmundsen kirjoitti:

        Kiitos kommentistasi! Ajattelin vuokrata auton ja kierrellä katsomassa nähtävyyksiä, jos bussihommat ei pelaa! Onhan henkilöautossa oma vapaus jne!

        Omalla autolla pääsee paljon vapaammin kiertelemään mielenkiintoisia paikkoja kuin turistibussissa istuen. Jos ei ole rahasta tiukkaa, kannattaa vuokrata vähän isompi auto, jolla pääsee ajamaan huonommillakin teillä. (Meillä oli vuokralla pieni Toyota Yaris ja olis kaivannut vähän enemmän puhtia)

        Se, onko Islanti 6-vuotiaalle mielenkiintoinen kohde, riippuu täysin lapsesta! Mulle olis pienenä ollut varsinainen unelmakohde, mutta en tiedä moniko nykyajan tietokonesukupolvesta tykkää tarpoa luonnossa. Nähtävää kyllä riittää varsinkin, jos omalla autolla saa ajella.

        Niin, ja Islanti on kallis. Kalliimpi kuin Suomi. En silti jättäisi menemättä -- on se niin upea maa!


    • muksusta

      Mä luulen, että se on aika paljon lapsesta kiinni viihtyykö vai ei. Automatkat ovat aika pitkiä nähtävyyksien välillä, joten jotain viihdykettä vois ottaa mukaan autoon. Mutta kyllä 6-vuotias ihmettelee jo kiinnostuneena, kuinka vesi syöksyy ylös maasta tai tippuu korkeista putouksista. Hevosiakin voi olla kiva pongailla.
      Itse suunnittelimme palaavamme islantiin just lasten kanssa.

      Suosittelen myös auton vuokraamista. Me oltiin Islannissa talvella, jolloin bussiyhteydet olivat tosi huonot, kesäkaudella toki paremmat. Sen lisäksi järjestetyt retket nähtävyyksille olivat tosi kalliita verrattuna siihen auton vuokraan. Jopa bussi lentokentältä Reykjavikiin olisi muistaakseni ollut aika kallis, mutta senkin säästää kun vuokraa sen auton heti kentältä.
      Ei mekään pidetty Islantia erityisen kalliina paikkana, mutta se riippuu aina siitä mihin vertaa.
      Mahtava maa, kannattaa käydä!

      • islannissa

        Ei todellakaan ole nykyisella eyron kurssilla kallis! Bensa nyt täällä euroissa 1,30, joten halvempaa kun Suomessa, ruokakin kaupoissa, ehkä lihaa lukuunottamatta, samaa hintatasoa ja maitotuotteet ja jauhot paljon halvempia.

        Hotellit ja ravintolat vähän kalliimpia, mutta ei pidä mennä Reykjavikin turistipaikkoihi syömään, vaan sinne missä paikalliset syö. Guesthouseja on maassa vaikka kuika paljon ja hinnat paljon paljon halvempia kun Reykjavikin kekustan hotelleissa.

        Lapsille on paljon nähtävää jo siinä että koko maa on täynnä uima-altaita ja vesiliukumäkiä. Leikkipaikkojakin on mutta näkemistä ja tekemistä on muuallakin. Reykjavikissa on mm. kiva huvi-eläinpuisto. Miksi lapsetkin ei voisi innostua katselemaan geysireitä ja vesiputouksia tai höyryäviä hornankattiloita...


    • hipsiäinenkipsiäinenköpsiäinen

      Mullakin tekis kovasti mieli Islantiin...

    • Siisu

      Moi!

      Ei täällä eläminen ole sen kalliimpaa kuin Suomessakaan, ainakaan tällä euron kurssilla. Toki on kallista, jos syö ulkona joka ilta ja ottaa ensimmäisen mahdollisen majoitustarjouksen vastaan ydinkesustan hotellista (ja keskusta on pieni, ei haittaa yhtään jos majoitus on vaikkapa pienen kävelymatkan päässä keskustasta). Pienellä "kilpailutuksella" ja käymällä läpi guesthouseja löytää varmasti hinta/laatusuhteelta itselleen sopivan ratkaisun. Sesonkiaika on tosin kalliimpi kaikin puolin, mutta hinnat näköjään laskevat rajusti jo heti tässä sesonkiajan murroksessa syksyllä (esim. majoituksen hintataso laskee roimasti!) Ruokakaupasta täällä saa ruokaa (esim. Bonus) mielestäni osin jopa halvemmalla kuin Suomessa, ja useissa guesthouseissa on keittomahdollisuus.

      Bussi Keflavikin kentältä keskustaan maksaa 1500 ISK, eli n. 12 - 13 euroa. Jos ostaa samalla kertaa jo paluulipunkin, hinta on 2700 ISK.

      Erilaisia kiertoajeluita tarjoaa täällä usempikin yritys, suurimmat taitaa olla Reykjavik Excursions ja Iceland Excursions. Molemmilla yrityksilla on erikseen talviaikaan tarjottavat reissut, ja esmes Golden Circle (geysir jne.) päivän mittainen turnee maksaa n. 60 - 70 euroa, Blue Lagoon lentokenttamatkan yhteydessä n. 25 euroa jne. Molemmilla samantyyppisiä palveluita. Mielestäni hinnat ihan kohtuulliset, mutta autonvuokrauksessa on sitten oma vapautensa - mutta toisaalta bussissa saa katsella rauhassa maisemia. Autoa vuokratessa kannattaa ottaa huomioon sääolosuhteet, esim. viime viikolla oli aika voimakkaita tuulia - en olisi halunnut olla turistiyariksella liikenteessä!

      Lapsille riittää puuhaa. Reykjavikista yksistään löytyy esim. uimaloita joka sormelle, ja monessa uimalassa on otettu lapset huomioon hienosti - on lastenallasta, liukumäkeä sun muuta. Lisäksi se on halpaa hupia, maksu aikuiselta n. 3-4 euroa/uintikerta. Reykjavikista löytyy myös eläintarha paljon muuta. Ratsastustallit tarjoavat "perhepaketteja" jne.

      Heti lentokentältä löytyy infopiste, josta saa laukun täyteen esitteitä & infotiskiltä tietoa tekemisistä.

    • yks turisti vaan

      Islanti on ajautunut valtavaan talouskriisiin.
      Valtiolta rahat loppu yms.

      Nyt olis varmaan turisteilla oivallinen hetki käydä siellä halpismatkalla.
      Turistien rahat ovat varmasti enemmän kuin tervetulleita eikä hintatasokaan varmasti päätä huimaa.

      • iisiman

        Jep, sinne olisi tarkoitus muuttaa vuodeksi. Kelpuutavatko vieläkään euroja en tiedä mutta suht edullista noin yleisellä tasolla. Auton tuon sieltä sitten tuliaisina kunhan hinnat tuosta hiukan laskevat asiallisemmalle tasolle.


      • Nimmmmmari
        iisiman kirjoitti:

        Jep, sinne olisi tarkoitus muuttaa vuodeksi. Kelpuutavatko vieläkään euroja en tiedä mutta suht edullista noin yleisellä tasolla. Auton tuon sieltä sitten tuliaisina kunhan hinnat tuosta hiukan laskevat asiallisemmalle tasolle.

        MOIH!
        Onnexi olkon! Eurot ei käy, paikallista saa seinästä jos on Electron yms. Paikalliset kortit lienevät edullisempia. Maan edullisuus on kai kiinni siitä mihin oot tottunut, suomalaisille se EI ole erityisen kallis maa ja nyt viime kuulosteluiden jälkeen hinnat lienevät laskusuunnassa.

        Hyvää reissua !!


    • siiirii1

      löysin tommoisen videon . siinä nyt on semmoinen pieni pätkä islannista (:!
      islanti on tosi kiva maa ainakin aikuiselle

      • siirii1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe