Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ip numeron vaihtuminen minuutittain

sama henkilö 15 ip numeroa ...

kotisivujani häiriköi joku henkilö ja olen jäljittänyt ip osoitteet erääseen pohjoisuomalaiseen
puhelinyhtöön. ip osoitteita on toistakymmentä kappaletta ja kaikki lähetetty muutaman minuutin välein yhteensä alle tunnissa.
k.o henkilö on uhannut pistää lisää häiriöviestejä 100 kpl yössä.linja Lähettäjän linja on PPO-ADSL22
esimerkki ip.numero malliksi jos auttaa asiassa IP.82.141.122.221
kysymykseni on voiko joku yksityinen ihminen vaihtaa adsl IP osoitettaan minuutien välein rajattomasti. Olen ollut siinä käsityksessä että muuttuva ip osoite vaihtuu aikamääreittäin tai jos linja on varattu.
Niin ja tietysti kaipaisin hyviä neuvoja ja ideoita

5

950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihto..

      Riippuu vähän operaattorin asetuksista mutta yleensä tuo onnistuu, operaattorin DHCP palvelimen voi pyytää antamaan uuden IP osoitteen (joillain operaattoreilla tosin antaa sen saman osoitteeen uudestaan). Tarkemmin siis komentoriviltä annetaan koneen verkkojärjestelmälle käsky uusia systeemi ja käyttis hoitaa tuon pyynnön lähettämisen DHCP palvelimelle. Tuo on joskus tarpeellinen toimenpide mutta valitettavasti sitä käytetään usein bannien kiertoon (Suomi24 chat on hyvä esimerkki, bannattu käyttäjä ilmestyy takaisin parissa minuutissa vaihdettuaan IP osoitteen).

      Kerää lokista kellonajat ja IP-osoitteet häirikköviestit ja laita ne meilinä tuonne puhelinyhtiöön ja kysy että pitääkö asiasta tehdä tutkintapyyntö poliisille, veikkaisin että ottavat yhteyttä kyseiseen käyttäjään ja jo maininta tutkintapyynnöstä k.o. häirikölle puhelinyhtiön kautta voi riittää. Jos ei auta niin poliisin puheille jos häiriköinti on riittävän aktiivista.

      • ip osoitteet

        Tuli tietoa ja ymmärrystä tekniikasta.
        siitä poliisi-ilmoituksesta. Täytyy vielä miettiä
        ja katsoa josko vaikka lopettaa. IP.osoitteet jo katsoin aijemmin netistä. ja kelloajatkin on tallella.

        Kiitos vastauksista ja hyvää kesää kaikille


    • Saahan tuon vaihdettua niin usein kuin haluaa, se vaan ei auta mitään.

      Kun sinulla on jo tiedossasi hänen operaattorinsa, voit lähettää niille sähköpostilla valituksen, jossa ilmoitat tulleesi häirityksi ko. operaattorin asiakkaan toimesta, esität esimerkkejä häiriökäyttäytymisestä sekä häirikön käyttämät IP-osoitteet tiettynä ajanjaksona. Tämän perusteella operaattori joko tekee tai ei tee toimenpiteitä, aluksi ainakin pyytää sinulta verkkoyhteyslokin, joten kannattaa opetella ja aloittaa verkkoyhteyksien seurantadokumentointi nyt heti.

      Jos operaattori pitää rikettä niin vähäisenä, että ei katso asiakseen pysäyttää häirikköä, on viimeinen tie rikosilmoitus poliisille. Häirinnän on oltava toistuvaa ja törkeää, jotta se täyttäisi rikoksen tunnusmerkit, joten pienten vittuilujen aiheuttamat haavat sieluun kannattaa ennemmin nuolla yksin ihan omassa luolassa. ;)

    • ymmärtääkseni.

      tietyissä piireissä ohjattua vaikka satojen erikoneiden kautta ympärimaailman jolloin kukaan ei tiedä yhtään mistä postia tai mitä sitten tuleekin tulee.joku on vaikka ohjelmoinut robotti koneen joka lähettää mitä vaan kun esimerkiksi kirjoitat tietyn sanan omalla konttorikoneellasi.varsinkin jos sinulla on jokin haitta ohjelma koneellasi.ei mitenkään ihmeellistä kun eletään 0ja 1 maailmassa kaik on mahrollist.

    • joku vaan

      Minulla on laajakaista samassa yhtiössä eli Pohjanmaan puhelinosuuskunnassa joka toimii Raahen ja Ylivieskan ynnä muiden paikkojen alueella. Laajakaista toimii niin että kirjaudutaan PPPoE tunnuksella ja salasanalla ja jokaisella kirjautumiskerralla muuttuu IP-osoite. Joten jos katkaisee yhteyden ja ottaa sen uudestaan niin tulee uusi IP-osoite mikäli niitä on vapaana, tietysti jossakin on raja osoitteille josta alkaa toistamaan eli osoitteet loppuvat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe