haukunestopanta-kokemuksia?

haukkuvamurkkuikäinennarttu

Koirallani ei ole eroahdistusta, vaan haukkuu joillekkin ihmisille ja toisille koirille ulkona lähinnä. Joskus sisällä esimerkiksi postinkantajalle.
Olen harkinnut haukunestopannan ostoa, koska minä itse teen aina virheen siinä, kun alan komentamaan koiraa, kiristän hihnaa yms., mutta on hyvin vaikea päästä itse tästä tavasta eroon.Ja toisaalta on pakko kiristää hihnaa, ettei koira hyppää vastaantulevien syliin. ( koira ei siis ole vihainen toisille, en ainakaan usko )
Sopisiko tälläiselle "ääniherkälle" ( haukkuu siis epävarmuuttaan joskus myös oudoille äänille ) sellainen panta, joka päästää jonkinlaisen äänen? nämä sitruunapannat ovat ihan järkyttävän kalliita,vaikkakin ilmeisen tehokkaita.
Onko kenelläkään kokemuksia tämän tyyppisestä haukkuja koirasta? miten pääsitte eroon tästä? Kokemuksia haukunestopannoista otan mielelläni vastaan.

8

6987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on..

      aivan pilipalivehje.
      Ainakaan meillä ei toiminu ollenkaan, ei ulträänellä, eikä sillä minkä ihminenkin kuulee.
      Alussa koira ihmetteli mistä ääni tulee, mutta pian ei kiinnittäny enää siihen mitään huomioo. Haukkui samalla tavalla kuin ennenkin jos jotain haukuttavaa oli.
      Sitruunapantoja on kovasti kehuttu, mutta itse en lähtenyt siihen sijottamaan just tuon kalliin hinnan takia. Meillä yritetään päästä nyt ihan kotikonstein haukkumisesta eroon, kun ei meilläpäin ole mahdollisuutta vuokrata noita erilaisia pantoja.
      Kysele jos teilläpäin olis mahdollista vuokrata panta, niin pääset halvemmalla ja kokeilemalla löydät just teille sopivan mallin.

      • on erittäin

        voimakastahtoinen iso koira ja olisi ostanut haukunestopannan eli tämän sitruunapannan ja kertoi myyjälle millainen koira on ,jolloin myyjä ei suositellut tämäntyyppiselle koiralle sitruunapantaa.


    • kunkku

      Pitkäkarvainen mäyräkoiraurokseni on kiltti ja hyväluontoinen intoilija. Tutut kyläilijät saavat sen ylihysteeriseksi hyppijäksi ja haukkujaksi. Rauhoittumiseen tarvitaan lyhyt ulkoilu tai toiseen huoneeseen haukkumaan siirto pieneksi ajaksi. Yksin se ei ole koskaan kotona hiljaa vaan haukkuu herkeämättä, kunnes kotiin tullaan. Vain lyhyt saunareissu sujuu haukkumatta. Jostain se tajuaa, että nyt nuo valmistautuvat saunaan ja se odottaa kotiväen takaisin hiljaisuudessa ja saa pienen palan saunamakkaraa. Yöt se nukkuu eri huoneessa matkakopissaan ovi kiinni eikä hauku. Mihinkään emme pääse koko perhe yhdessä ilman sitä, jottei saada talosta häätöä haukkumisen takia. Sille on hankittu sitruuna/sinappipanta ja ultraäänipanta haukun estoksi. Kummastakaan ei ole mitään hyötyä. Emäntänsä saa ottaa siltä ruuan kesken kaiken, eikä se muuta kuin katsoo hämmästyneenä.Haukkumisongelma liittynee jotenkin pomoilevaan kotiväen kutsuun, luulen. Millä kikalla saisin sen keksimään, että kun on haukkumatta hiljaa hetken yksin, niin palkinnoksi kohta tullaan ja vaikka herkun kera. Kymmenen sekunttia pisinmpää se malttaa odottaa ulko-oven takana hiljaisuudessa.
      Mitä teen, apua?

    • tuli tehtyä...

      Ostettiin siis ultraäänellä toimiva haukkupanta, mutta koiramme (lk mäykky) ei ole siitä moksiskaan. Toisaalta ajattelimme vielä testata sitä erilaisissa olosuhteissa, mutta jotenkin emme jaksa uskoa pannan tehoon.

    • se toimi,

      ensin tietty haukuttiin ja aineet väheni, lisättiin sitä ainetta ja kyllä se ajan kaa oppi että ruittaus tulee aina ku haukkuu.

    • ...

      Tarkkailkaa koiranne kaula alueen ihoa jos käytätte näitä "moskia" ruiskuttavia pantoja... Varsinkin jos on edes jokin pieni rokama, ötökän purema tai vastaava, tarkkailkaa silmä kovana monta kertaa päivässä, ettei tule ongelmia...

    • Roturäyhä

      Kokeilimme pari kertaa. Alkoi vinkumaan kun koira ravisteli päätä. Taisi mennä roskiin.

    • kokeiltu on

      Meillä on sitruunapanta. hankittiin autossa haukkumista estämään ja muutenkin ovikellon soittoon ym. olihan se näkemisen arvonen kun eka suihkaus tuli. autossa auttoi mutta muuten ei oikein. koiramme on niin innokas ettei siinä mitkään suihkut auttaneet, ja ulkonahan se nyt ei toimi muutenkaan kun tuuli vie nesteet muualle.Sanosin että joillakin se voi auttaa hyvinkin mutta meillä se on unohtunut kaappiin. halavalla lähtis...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe