Kummiksi virolaiselle lapselle

kummitus-täti

Saimme mieheni kanssa iloksemme kutsun kummeiksi virolaiselle lapselle. Emme tiedä perheen uskontoa tai uskonnottomuutta - siitä ei ole ollut puhetta. Lapsen kastaminen on käsittääkseni siellä aivan erilainen tilaisuus kuin Suomessa. Onko kenelläkään tietoa siitä, mitä kummius Virossa merkitsee ja miten kastetilaisuus sujuu? Perheellä on myös kaksi tyttöä, joiden kummeista ei ole koskaan puhetta - käsittääkseni niitä ei ole...?

4

597

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anne Marika

      Hei!

      Hyvin samanlaista pitäisi uskonnon ja kummiuden olla Virossa kuin täällä Suomessakin.

      Täytyy muistaa, että uskonnot olivat tavallaan kiellettyjä neuvostovallan aikana tai ainakaan niitä ei katsottu hyvällä. Olen kuullut, että kristinusko säilyi ihmeen sitkeästi lähes sata vuotta huolimatta siitä, että uskontojen piti viettää "maanalaista elämää". Kristillisiä juhlia vietettiin suljettujen ovien ja ikkunoiden takana vain lähipiirin kesken. Uskonto ja perinteet säilyivät lähinnä vanhojen ihmisten toimesta, jotka siirsivät sanomaa lapsilleen ja lapsenlapsilleen.

      Kun Viro itsenäistyi, yllättävän suuret kansanjoukot antoivat kastaa itsensä ja Suomesta perustettiin paljon seurakuntatoimintaa Viroon. Tämä koskee tietysti vain osaa ihmisistä. Kaikki eivät ole kiinnostuneet uskonnosta. Mutta kaikki ne, jotka kuuluvat kirkkoon, ovat liittyneet siihen omasta tahdostaan eivätkä ole ns. tapauskovaisia.

      Teidän pitää kysyä, mihin seurakuntaan tuleva kummilapsi kuuluu.

    • osa taas

      ortodokseja, mutta suurin osa virolaisista ei kuulu mihinkään kirkkoon. Kysy vanhemmilta minkälaisesta kummeudesta on kyse. Ehkä kysymyksessä on vain jonkinlainen "kunniavanhemmuus" eikä sinulta edellytetä mitään uskonnollista puolta.

    • mimmike

      Viron luterilainen kirkko ja Suomen ev. lut. kirkko hyväksyvät toistensa kasteopetuksen, jolloin myös kummeus on molemmin puolin ongelmatonta. Jotta voi tulla virallisesti virolaisen lapsen kummiksi, pitää teillä olla virkatodistus (omasta kirkkoherranvirastostanne), jossa näkyy, että kuulutte Suomen ev.lut. kirkkoon, siihen ja siihen seurakuntaan, teidät on kastettu ja konfirmoitu. Todistus maksaa muutaman euron.

      Kun teidät kerran kummiksi on kutsuttu, olisi sopivaa ja aiheellista kysyä lapsen vanhemmilta, mitä he odottavat teiltä kummeina, mihin seurakuntaan ja uskoon heidän lapsensa kastetaan ja miten toimitus on Virossa tapana hoitaa.

      Jos tässä yhteydessä käy ilmi, että lapsen äiti ei kuulu paikalliseen ev.lut. kirkkoon, teidän on hyvä kertoa heille, että siinä tapauksessa kummeudesta ei tule virallista.

    • ELLUERÄS

      Miten on sitten,kun kummiksi pyydetään aikuisia aikuisille? Miten sitovaa on? En olisi itse muuten kuin hengellisesti tuohon suostuvani. TERVEISIN "ELLUERÄS"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe