Neuvoja

sivuseikka

Meillä ei ole avioehto. MEillä on omaisuutta auto ja asunto jotka molemmat ovat kummankin puoliski ihan nimellisestikin. Nyt eron tulessa kuitenkin minua kiinnostaa kuinka käy kun en halua kumpaakaan, mutta en myöskään tahdon niistä lainoja niskaani. Mies ei suostu myyntiin. Onko minulla mikälaisia vaihtoehtoja. Voinko esim. nevotella asiasta pankissa, vai miten toimia?
Lapsen osalta miellä on yhteishuoltajuus ja mies maksaa 50 euroo kuussa elatusta. Tahtoisin muutoksen tähänkin, voinko hakea sitä jälkikäteen.

5

481

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tilanteessanne avioehto ei muutaisi mitään, koska omistatte omaisuunne mitä on jo puoliksi ... ja ymmärtääkseni vastaatte veloistanne myös yhdessä.

   Voit vaatia miestäsi lunastamaan osuutesi talosta ja autosta, ja ottamaan vastattavakseen velan (ja ehkä maksamaan sinulle rahaa jo yhdessä tehdyistä lyhennyksistä).

   Ellei suostu, ainoa keino avioerossa on sitten hakea käräjäoikeuden määräämää pesänjakajaa... hän saa kuvion loppuun .... talo myydään ja velat kuitataan pois. Tämä prosessi tosin maksaa niin hänelle kuin sinullekin tonneja.... viisaampaa hoitaa sovussa.

   Elarit ovat TOSI pienet. Normaalisti ne haarukassa 140 - 170 EUR/kk/lapsi. Kyllä voit hakea muutosta, jos siihen perusteita (esim. ei vuoroviikottelua).

   Oletteko muuten vahvistaneet elarit lastenvalvojalla tai oikeudessa?

   • aloittaja

    moi...
    emme ole vahvistanee elareita tai huoltajuutta missään vielä. Toistaiseksi se löytyy erohakemuksesta, jonka tuomari sivuutti, koska asia pitää esittää omalla liittellä ja eri hakemuksen alla.
    entäs oikeusaputoimiston kautta hankitu lakimies, eikös he ole ilmaisia niille joilla tuolt ei riitä näihin lakimies asiointeihin?


   • aloittaja kirjoitti:

    moi...
    emme ole vahvistanee elareita tai huoltajuutta missään vielä. Toistaiseksi se löytyy erohakemuksesta, jonka tuomari sivuutti, koska asia pitää esittää omalla liittellä ja eri hakemuksen alla.
    entäs oikeusaputoimiston kautta hankitu lakimies, eikös he ole ilmaisia niille joilla tuolt ei riitä näihin lakimies asiointeihin?

    >

    Miksi ette? monko riita asiasta? noh... tuolle ei ole kuitenkaan takarajaa...


    >

    AIVAN. Koska on silkkaa typeryyttä yhdistää JO avioeroa haettaessa huoltajuutta/tapaamisia/elareita ... ne kun 90%:ssa tapauksista SOVITAAN. Joo'o ... 10% menee sitten käräjille johon menee aikaa ja rahaa palaa. Muuten, huoltajuuskiistoissa lähihuoltajuus menee 1/3:ssa isälle kun oikeuteen tahdotaan...


    >

    Kyllä, olepa sinne yhteydessä jos tulosi ja heidä ruuhkansa "natsaavat". Ei sitten sopiminen ole tullut pieneen mieleesi?


  • pulliainen

   Kun eroatte, teette omaisuuden osituksen. Ositussopimuksen. Teette sen yhdessä.

   Jos et kerran halua mitään asunnosta tai autosta, ositus on yksinkertainen. Laskette, paljonko teillä on lainoja. Arvioitte auton ja asunnon arvon samaksi kuin lainojen määrä. Tällöin netto-omaisuus on 0€. Sovitte, että mies pitää kaiken: asunnon, auton, velat. Sovitte asian pankissa.

   Sinä lähdet liitosta tyhjin käsin.

   Elatusmaksu on helppo sopia pienempään suuntaan mutta vaikea suurentaa. Yhteishuoltajuus ei vaikuta elatusmaksuun mitenkään. (Tarkista yhteishuoltajuuden määritelmä.) Sen sijaan se vaikuttaa, miten paljon lapsi viettää aikaa eri vanhempien luona.

  • ihemttelevä mummi

   Oletko ihan tosissasi? Jos, niin nyt olisi minun mielestäni aiheellista lähteä hakemaan neuvoa esim. kunnan oikeusavustajalta ja lastenvalvojalta. Älä tee hätiköityjä päätöksiä. Jos kerran omistat puolet, niin totta kai otat oman osuutesi, jo lapsenkin takia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   172
   11665
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   3737
  3. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   13
   1568
  4. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1385
  5. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1195
  6. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   387
   1164
  7. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   11
   1066
  8. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   49
   1062
  9. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   129
   1058
  10. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   84
   976
  Aihe