Saako koliikkivauvaa?

mimosssa

ystävälläni on 2kk ikäinen vauva,jolla on koliikki.se huutaa monta tuntia aina putkeen.tuli vaan mieleen,että jos itselleni harmillisesti tulisi joskus koliikkivauva,niin täytyykö sitä hyssytellä ja pitää sylissä sen monen tunnin huudon ajan?meinaan,että ettei se kuole itkuun sängyssä,tai voiko se kuolla itkuun,jos sen välillä laittaa sänkyyn,koska tarviihan äidinkin levähtää.olen itse tosi heikkohermoinen ja menetän hermoni todella nopeasti yleisissäkin asioissa,jos joku ei millään suju.toivon,että pystyn hillitsemään itseni,jos tulevaisuudessa vauvalleni oikeesti tulis koliikki.voiko koliikki vaikuttaa parisuhteeseen?poikaystäväni on kans välillä heikkohermoinen.mutta kun tosiaan lapsia ei vielä ole,niin kysyn vaan et mitä vaihtoehtoja on koliikkilapsen hyssyttämiseen,ja tosiaan voiko sitä välillä vaan laittaa sänkyyn,ja miettiä mitä seuraavaksi keinoksi koittais tehdä,jos hyssytys ei auta.

12

5436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja jaa

      "voiko koliikki vaikuttaa parisuhteeseen"

      hahha.. sori.

      kyllähän se voi. kannattaa oottaa vielä muutamavuosi ennenkuin muksuja rupiatte vääntämään ja suret koliikeita vasta sitten.
      lapsi huutaa sen n. 3kk ja sitten helpottaa.

      • tai kuten serkkuni sanoi,

        koliikki kesti 12 vuotta;-D! Minä en osaisi enkä voisi muita keinoja suositella kuin sylittelyn ja kanniskelun. Meillä esikoista piti kantaa käsivarsien päällä mahallaan, selälleen häntä ei koskaan voinut kääntää. Yksi vaihtoehto voisi sitten olla autolla ajelu:-). Aika moni vauva on siinä rauhoittunut. Mutta joka tapauksessa se kestää aikansa ja helpottaa joskus...heikkohermoiset vanhemmat voivat kuitenkin vuorotella vauvan kanniskelusss, sins kun toiselta pinna palaa, viskaa vauvan toiselle;-D.


      • korvatulppia.
        tai kuten serkkuni sanoi, kirjoitti:

        koliikki kesti 12 vuotta;-D! Minä en osaisi enkä voisi muita keinoja suositella kuin sylittelyn ja kanniskelun. Meillä esikoista piti kantaa käsivarsien päällä mahallaan, selälleen häntä ei koskaan voinut kääntää. Yksi vaihtoehto voisi sitten olla autolla ajelu:-). Aika moni vauva on siinä rauhoittunut. Mutta joka tapauksessa se kestää aikansa ja helpottaa joskus...heikkohermoiset vanhemmat voivat kuitenkin vuorotella vauvan kanniskelusss, sins kun toiselta pinna palaa, viskaa vauvan toiselle;-D.

        Aivan korvaamattomat äänen vaimentajat! Minä kanniskelin vauvaa paljon sylissä jotta se itkunsa aikana tuntisi kuitenkin äidin läheisyyden. Mieheni taas keinutti vauvaa sitterissä kun ei se syli kerran hiljentänyt ja hermot ei kestänyt huutoa korvan juuressa. Näin jälkikäteen ajatellen voisin hankkia sellaisen keinun jossa on keinutustoiminta. Ihan pelkästään sänkyyn en laittaisi, vaan jotain hetkutusta olisi hyvä olla, se vähäsen aina rauhoittaa, siihen autolla ja vaunuilla huristelukin varmaan perustuu.


    • purr-nukka

      Koliikkivauva ei varmasti ainakaan rauhoitu jos sen laittaa yksin sängylle makaamaan.

      Silloin vauva kokee että hänet on hylätty ja itkee vatsakipujensa lisäksi vielä sitä ahdistustaan sitten.

      Ja jos ei normaalisti jaksa vauvaa koko ajan kanniskella niin sitäkin tarkoitusta varten on keksitty rintareput ja kantoliinat, niissä äidin kädet saa levätä mutta vauva tuntee kuitenkin kantajansa läheisyyden.

      Yksi vaihtoehto on myös tuo autossa ajeluttaminen niinkuin yksi vastaajista jo ehdotti.
      Toki kaikki vauvat eivät tykkää siitäkään.

      Ja kyllä vauva voi myös itkuun kuolla, jos tulee affektikohtaus eli itkukramppi. Sitä esiintyy harvemmin pienillä vauvoilla, vaikkakin meidän koliikkivauvalle se iski ensimmäisen (ja toistaiseksi viimeisen) kerran hänen ollessa 1,5 kk ikäinen.
      Ja toki tuohon affektikohtaukseen kuoleminen on harvinaista, mutta suurempi riski vauvoilla kuin isommilla lapsilla, joilla kohtauksia yleisemmin esiintyykin.

      Ja se oli myös hyvä vinkki että laittaa itselleen korvatulpat! Tai kuuntelee kuulokkeista musiikkia samalla kun hyssyttää lasta.

      Ja vauvathan voivat olla normaalia itkuisempia (ns. herkempiä) ilman koliikkiakin. Jokainen vauva on yksilöllinen ja kaikki itkee enemmän tai vähemmän, koska se on heidän ainut tapa viestittää tarpeitaan.

      Ja ihan varmasti vauva kuin vauva vaikuttaa parisuhteeseen, puhumattakaan siitä jos vauvalla on koliikki.

    • kahden pikkuisen äiti

      Ei kannata ainakaan yksin jättää, se on varma. meillä tyttö rauhoittu ja nukahti kun laitoin hänet rintani päälle makaamaan niin että istuin itse nojatuolissa. tällöin hän kuuli sydämen sykkeeni ja oli pystyasennossa jolloin ilma asettuu jotenkin paremmin suolessa ja ei tee kipeää.

      Toinen hyvä keino on autolla ajelu niin että vauva nukahtaa.

    • eihän..

      sitä sais yksin jättää huutamaan. Parix minuutix voi laskea alas omaan sänkyyn ja käydä oven takana itse keräämässä voimia, mutta muuten kyllä vaan joutuu pitämään sylissä. Erilaisia vippaskonsteja voi koittaa, joillaki helpottaa keinutuolissa keinuttelu, toisilla vauvakeinussa keinuminen jne..

    • lempikkä

      Kokemusta kahdesta koliikkivauvasta, ja parhaimmaksi koettiin kantoliinassa pito, kamelikävely sylissä olalla pitäen, oman mahan päällä masullaaan makuuttaminen ja pesukoneen päälle laitettiin pehmustettu koppa, jossa parkuja sai tasaista hyssytystä, kun kone pesi, siihen nukahti aina. Meilläpä sitten pyörikin kone kokoyön...

      Yksin makuultaan ei saa jättää.

      • saitte..

        pysymään sen kopan siinä pesukoneen päällä? Varsinkin lingotessa eikö se kulkeudu siitä pois ellei pitele kiinni koko ajan?


      • ja siihen liekaan?
        saitte.. kirjoitti:

        pysymään sen kopan siinä pesukoneen päällä? Varsinkin lingotessa eikö se kulkeudu siitä pois ellei pitele kiinni koko ajan?

        Kyllähän se kulkeutuu...


    • *tämä toimii,kokemuksella*

      paikkaan, jossa on kivetyt kadut, ajatte sitä edestakaisin niin kauan kun haluatte sen nukkuvan.

      Muutoin voi kävellä kuukaudesta toiseen vauva sylissä. Ei sitä itkua oikeasti pysty kuuntelemaan itkemättä lopulta itsekin. Keinutuoli auttaa edes vähän, mutta siihen meinaa ite nukahtaa kun joutuu aina valvomaan, joten vaavi täytyy kyllä olla edes jossain kantoliinassa.

    • määvaan

      Moro!

      Tuli kyllä heti mieleen että oot varmaan tsoukkina heittäny tällasen jutun että voit oikein provosoida vauvojen vanhempia!!

      En oikeesti voi uskoa!... Lue kuule vähän kirjoja ennenkun hankit lapsen tai jos sulla jo on sellanen ni nyt ois korkee aika..eikö?

      Ehkei kantsi niin huonoilla hermoilla hankkia lasta ollenkaan. Ja joo kyllä sä sitä vauvaa joudut vahtimaan melkein kokoajan ja hyssyttelemään. Poikaystävä hoitaa silloin kun sinä nukut!

    • Salmiakki2

      Vaikka ei koliikkia olisikaan voi lapsi olla kiukkuinen muutenkin, varsinkin jos on periny teiltä molemmilta ton heikkohermoisuuden :/

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      398
      1575
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1298
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1235
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      168
      1186
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      824
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      820
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      176
      726
    Aihe