heinäpää?

sulo07

jälleen kerran kysymys asuinalueista :-) mutta parhaimman tiedon teiltä saa jotka jo asuu oulussa. ollaan siis muuttamassa ouluun. ja nyt tarjottiin asuntoa heinäpäästä tarkka-ampujankadulta. osaatteko ihmiset rakkaat sanoa kannatteeko kyseiselle alueelle muutta pienen lapsen kanssa. iso kiitos kaikille vastanneille.

48

7918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VR:n tuoma

      No ei toi alue mitään Oulun parhaimmistoa kyllä ole. Siellä haisee ajoittain aika pirun pahalle, ku siinä melkein vieressä on paperitehdas, joka päästelee välillä mojovat hajut. Muutenkin toi Heinäpään eteläinen osa on varmaan just sitä ko alueen rauhattominta aluetta. Ehkä kannattaisi vielä miettiä asiaa, ku on naperokin vielä.

      Muita ei niin hyviä alueita on mm. Tuira, Rajakylä ja Kaukovainio. Noilla alueilta yleensä löytyy vapaita kämppiä, mutta ne on ehkä ne pahamaineisimmat alueet tässä kylässä. Keskustan tuntumassa lapsiperheelle parhaat alueet ovat varmaan Raksila, Kasarmi/Intiö, Värttö ja Kastelli. Joku voi toki olla toista mieltä.

      Itsekin olen "junan tuoma" ja viihtynyt nyt Oulussa jotain vajaa viisi vuotta. Mukava kaupunni!

      • muuttavalle

        Voisi suositella myös lintulaa, pyykösjärveä, iinattia, parkkisenkankaan ympäristöä, patamäkeä ja maikkulaa, vain muutamia mainitakseni. Edellisellä kirjoittajalla oli myös hyviä nuo hänen mainitsemansa alueet.

        Heinäpää on perinteisesti ollut opiskelija-aluetta, samoin Kaijonharju, jota sitäkään en suosittele. Heinäpäässä on kyllä hiljaisempiakin alueita, mutta tuo mainitsemasi ei kuulu niihin. Muutenkin kannattaa välttää vellaisia vuokrataloja, joihin pääsee asumaan kuka vain. Näitä löytyy mm. Tuirasta, Kaakkurista ja Toppilasta.


      • puhuu p****aa

        Riippuu vähän tuulesta missäpäin Oulussa haisee, yleensä piipun juurella haisee vähiten. Tarkk'ampujankadun lähellä sijaitsee lastentarhoja ,koulu,urheilukeskus,liikuntapaikat,kauppa,ei läpikulkuliikennettä, keskustaan kävelymatka. Suosittelen lämpimästi Heinäpäätä täällä asuvana. Yleensä tällä palstalla ei juuri saa oikeata tietoa näistä asioista, VR:n mainitsemat alueet ei pidä paikkaansa.


      • uleåborgilainen
        puhuu p****aa kirjoitti:

        Riippuu vähän tuulesta missäpäin Oulussa haisee, yleensä piipun juurella haisee vähiten. Tarkk'ampujankadun lähellä sijaitsee lastentarhoja ,koulu,urheilukeskus,liikuntapaikat,kauppa,ei läpikulkuliikennettä, keskustaan kävelymatka. Suosittelen lämpimästi Heinäpäätä täällä asuvana. Yleensä tällä palstalla ei juuri saa oikeata tietoa näistä asioista, VR:n mainitsemat alueet ei pidä paikkaansa.

        No tietenkin sinä omaa asuinaluettasi kehut, mutta kyllä valitettava totuus on se, ettei ne Heinäpään tehtaan lähialueet mitään kummoisia ole. En halua yleistää, mutta esim juurikin opiskelija- ja muiden vuokratalojen määrä aiheuttaa siellä rauhattomuutta ja tosiaan ei se tehdaskaan maisemia paranna.

        "VR:n tuoman" mainitsemat paikat pitävät hyvinkin paikkansa, näin se vaan on. Tottakai jokaisella alueella on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta jos niitä vertailee keskenään, niin noin se menee. Tuohon huonojen asuinalueiden listaan pitää kyllä ehdottomasti lisätä Meritoppilan alue, jota nyt yritetään rauhoittaa jopa valtion avustuksella. Yksi hyvä keino tulkita asuinalueiden eroja on vertailla niillä alueilla myynnissä olevien asuntojen hintoja ja määriä. Sekin antaa jonkinlaista osviitta alueen kiinnostavuudesta.

        Näiltä palstoilta saa ihmisten mielipiteitä. Lukijan tehtävä on kriittisesti tulkita niitä ja tehdä sen myötä omat johtopäätöksensä. Tässäkin aiheessa oikean ja väärän tiedon ero on mielipidekysymys. Kyllä ihmisten mielipiteiden perusteella voidaan suhteellisen nopeasti listata Oulun hyvät ja huonot asuinalueet.


      • puppua kirjoittelet

        "Muita ei niin hyviä alueita on mm. Tuira..."

        Puhut varmaan joistain vuokrataloalueista. Tuiran omistustaloalueita rauhallisempaa ympäristöä saa hakea.


      • VR:n tuoma
        puppua kirjoittelet kirjoitti:

        "Muita ei niin hyviä alueita on mm. Tuira..."

        Puhut varmaan joistain vuokrataloalueista. Tuiran omistustaloalueita rauhallisempaa ympäristöä saa hakea.

        Kyllä totuus on se, että Tuiran mainetta ei voi hirveästi kehua. Onhan toi luettelo; Tuira, Kaukovainio, Rajakylä ja yhden kirjoittajan lisäämä Meritoppila rankkaa yleistämistä, mutta kun puhutaan asuinalueista yleisellä tasolla, niin nämä on ne alueet jotka eivät ole niin hyvässä maineessa. Valitettavasti myös Kaakkurin suhteellisen uusi kerrostaloalue on jo menettämässä mainettaan ja se on "leimattu" uudeksi tulevaksi Rajakyläksi.

        Tietenkin jokaiselta alueelta löytyy niitä rauhallisia taloja/taloalueita, mutta kokonaisuutena noi on varmaan ne kurjimmat alueet, ainakin maineensa puolesta. Eikö Tuirakin jaeta länsi- ja itä-tuiraan ja niistä toinen on se pahempi?


      • Vieno1989

        Heinäpään eteläpäässä voi haista, muussa osassa Heinäpäätä ei haise sen enempää kuin keskustassakaan.

        Puistokadun eteläpuolelle ei kannata muuttaa, siellä voi joskus lemuta sopivalla tuulensuunnalla. Ei tuo lemu ole enää suuri ongelma muualla kuin ihan tehtaan vieressä.


    • tullista tullut

      Olen asunut Heinäpäässä muutaman vuoden(tarkka-ampujan kadulla) ja todella tykkäsin alueesta. Siellä on kaikki palveut lähellä ja asuminen väljää, puistoja on paljon. Varmaan riippuun talosta onko rauhaton ja minkälaista porukkaa siinä asuun. Ainoa haitta oli hajuhaitta, SuutaraEnso haisee aina. Haaveena on vielä joskus muuttaa Heinikseen, mutta muuttuuhan sekin alue koko ajan. Toivottavasti haju joskus loppuu.

      • Maijuli_v2

        Olen asunut 4 vuotta heinäpään ja keskustan rajalla, eikä ole vielä haju haitannut. Milloinhan se niin hirveästi mainostettu haju alkaa?


    • mukaan

      Ihan ok alue kunhan muistat hankkia kaasunaamarin itsellesi ja pienokaisellesi. Haju on nääs hirveä silloin kun tuuli sattuu tehtaalta päin. Haju puskee jopa asuntoihin sisälle siten että sisällä olo mahdotonta ilman kaasunaamaria.

      • käsittämätön!!!

        yhdyn edelliseen, muuten mukava alue mutta haju pilaa koko alueen. Tuskin on terveellinen kasvuympäristönäkään tehtaalta leijuvien kemikaalien vuoksi.


      • Reiska2013

        Ei haise heinäpäässä. Tehtaan vieressä haisee tietysti , ihan sen kylkeen ei kannata ängetä.


    • Jaana

      Todella mukava ja käytännöllinen paikka asua. Keskusta ihan vieressä mutta kuitenkin maisemat puistomaisempia kuin ydinkeskustassa. Heinäpään urheilualuekin vieressä joten liikunta onnistuu mukavasti. Suosittelen kaikille 10 vuoden kokemuksella.

    • Marianne2012

      Heinäpää on loistopaikka asua. Kaikki keskustan palvelut muutaman sadan metrin päässä, autoa et tarvitse lainkaan. Kesällä varsinkin kaunis alue jos vielä satut pääsemän jonkun puiston viereen. Ihana alue, olen asunut koko elämäni, 26 vuotta enkä muuta pois.

    • Tepalepa

      Heinäpää on hyvä alue lapsiperheelliselle. Palvelut ja puistot vieressä ja ainakin Aleksanterinkadusta länteen paljon muitakin lapsiperheitä. Eteläosassa ei ole edes läpikulkuliikennettä. Alueella on myös muutama kohtuullisen hyvä ruokaravintola eikä ördäysrafloja kuin pari.

    • muuta keskustaan

      Hyvä muistisääntö oulussa on että mitä lähempänä Keskustaa olet, sen paremmalla alueella olet. Keskusta on ehdottomasti oulun rauhallisinta aluetta, lähiöissä meno on toinen.

    • Oululaiska

      Heinäpää taitaa itse asiassa olla yksi Oulun parhaista alueista myös lasten kannalta.

      • minä- 43m

        Heinäpäässä asuin elämäni ensimmäiset 25 vuotta ja täytyy sanoa että paras paikka oulussa, äitini asuu edelleen tarkka-ampujankadulla,


    • Kyllä kannattaa. Itse olen asunut Kirkkokadulla, sitä Tarkka-Ampujankadun vastapäätä.

    • gyllikki3

      Täällä ollaan neljän lapsen kanssa ja pois ei lähdetä. Aivan ihana ja rauhallinen paikka asua lapsiperheellä, varsinkin tarkka-ampujankadun eteläpuolella :)

    • Reijo2013

      Oulun parasta aluetta asua. Palvelut vieressä. Auton voit myydä pois. Lähiöihin ei kannata mennä huonojen kulkuyhteyksien vuoksi, kadut myöhemmin jos muutat korpeen. SUOSITTELEN HEINÄPÄÄTÄ!

    • Ribuska

      Kuivasjärvi/Oinaansuo ovat oulun parhaimpia asuinalueita!Niin lapsille,kuin aikuisillekkin..Joten tänne vaan!

    • Risto2020

      Heinäpää on oulun ykkösalue. Hienoin ja halutuin asuinalue. Kaikki himoitsevat sinne mutta vain harvalla on varaa. Palvelut lähellä ja kaunista aluetta. Tehtaan viereen en kuitenkaan suosittele menemään.

    • sdögä

      Oulussa on suhteellisen harvassa lapsiystävälliset miljööt. Jos haluaa ja on varaa, niin keskustasta joku bättre fjolkien kortteli kuten vaikka Rautatienkadulta. Jos haluaa seesteisempää ympäristöä missä uskaltaa päästää lapsen pihalle niin sitten pitää suunnata katse reilusti joen eteläpuolelle. Periferiat kuten Heikkilänkangas, Iinatti, Maikkula, Mäntylä ovat ymmärtääkseni *suhteellisen* rauhallisia. Jos ei ole varaa, niin jokivartta ei kannata edes harkita. Kaakkuri on uudehko alue, mutta slummiutunut täysin. Kaukovainiolla saa puukosta kylkeen ja joen pohjoispuolella ammutaan kadulle.

      Heinäpäässä ei enää nykyään haise paska. Siis joka päivä. Muutoinkin omituisempaa seutua, jonkinlaista peltoa jossa kuulemma pelataan jalkapalloa. Siitä jos hiippailee pohjoisemmas, niin päästäänkin jo torille missä vanhat jo elämänsä ehtoossa olevat nelikymppiset juopot paskantavat kadulle ja yrittävät opetella aakkosia. Limingantulli on Heinäpäästä etelään. Siellä on Prisma ja pari muuta konkurssin partaalla heiluvaa huonekaluliikettä. Linnanmaalla asuu yliopiston paremmin pärjääviä (pappa betalar) opiskelijoita. Loput asuvat siinä heti "lipaston" vieressä. Puolivälinkangas on houkutteleva sijainniltaan. Alueen ainoa kauppa ryöstetään viikottain.

      Tuira on elämäänsä kyllästyneiden loppusijoituspaikka. Joka toinen kulkija on hipiältään mustalaista tummempi ja jälki on sen mukaista. Alueelta kuitenkin löytyy Lidl jossa kaikki rapistuneiden kerrostalojen pahasti alkoholisoituneet/narkomaanit mielellään käyvät varkaissa. Merialin ranta on sitä mukamas parempaa seutua, mutta edellä mainitut spurgut vain käyvät siellä nukkumassa. Torin ranta on hienoston suosimaa aluetta. Asuntojen näkymät merelle rajoittuvat peilien avulla tiirailuun sekä oksennuksen perässä huutavien lokkien sinfoniaan.

      Itäpuolella, Maikkulan jälkeen Muhosta kohden on oikeasti rikkaiden seutua. Alueelta saattaa löytyä kyläkauppa tai pari, korkeimmat rakennukset ovat muutaman metrin korkuisia ja porot juoksevat pihoilla. Alue koostuu rivareista sekä omakotitaloista joissa perustuksetkin maksavat enemmän kuin mitä keskivertokansalainen tienaa koko elämänsä aikana. Vähemän rikkaat suuntaavatkin Kempeleen suuntaan jossa uusioasutus laskee tonttien hintaa päivä päivältä.

      Paskimmat paikat asua: Kaukovainio, Tuira, Alppila, Puolivälinkangas, Kaakkuri, Toppila. Varisinkin Toppilassa henki on löyhässä. Tappoja tapahtuu tuon tuostakin.

      • yikbhgfcctcxrzwe<ws

        Onneksi et tule tänne ;)


      • Eino781

        Rautatienkatu karmeaa aluetta, talojen välit 5 metriä. Ikkunoista saa sitten ihastella punaista tiiliseinää. Junat kolisevat yötä päivää. Mieluummin asun tunnelmallisessa vanhassa heinäppäässä kuin lyötyssä.


      • Maarit198
        Eino781 kirjoitti:

        Rautatienkatu karmeaa aluetta, talojen välit 5 metriä. Ikkunoista saa sitten ihastella punaista tiiliseinää. Junat kolisevat yötä päivää. Mieluummin asun tunnelmallisessa vanhassa heinäppäässä kuin lyötyssä.

        Samat sanat, vanhassa heinäpäässä on elämän makua ja tunnelmaa, vanhoja idyllisiä puistoja. Lyötty on vauhdilla kasattua kylmää tiili- ja betoniviidakkoa.

        Lyötty on kaukana bätre folkin asuinalueesta, köyhälistön slummia mieluumminkin rakennustyylinsä puolesta.


      • Jaana197

        Heinäpää on laaja alue, keskustan liepeillä ei haju ole sen enempää ongelma kuin muuallakaan keskustassa.

        Tehtaan viereen ei tietenkään kannata muuttaa, muutaman sadan metrin hajurako kannattaa jättää. Rommakkokadulle en muuttaisi itsekään, siellä häiritsee lemut ja ehkä myös naapurit.


      • kokeneen näkemys

        Varsin kattavaa analyysiä Oulun alueista!


    • random_1

      Noh, minäpä kerron, oon asunut pian pari vuotta tehtaan juurella, enempi haisee limingantullissa ja heinäpään toisella puolella :) naapurit ei oo pahemmin häirinnyt, vaikka on huonot äänieristeet vanhassa 50-luvun talossa, ihana paikka muuten, mutta ei oikein säilytystilaa, joskus pyörä rikottu pihalla, ei pyörä varastoa. en suosittele vaan rommakkokadun alkupäätä, se romahtaa :D yläpuolen parveke lähes hajonnut mun parvekkeelle, tiilis kiviä tippuu.. :/

    • PirkkoLA

      Todella mukava paikka asua. Rauhallista vaikka keskustan kyljessä ollaan. Keskustaan helppo piipahtaa kävelemällä tai pyörällä. Ehdottomasti viihtyisin paikka asua Oulussa.

      Lähiöihin ei kannata muuttaa, niistä on hankala kulkea ja niillä on omat ongelmansa, rauhattomuutta ym. esim Toppila, Kaukovainio, Kaakkuri. Pohjasakka ym. rikollisjengi kulkeutuu noihin halpoihin lähiöihin.

      • edelleen random_1

        Rikollisia on joka kaupungin osassa edelleenki, tunnen heinäpäästä narkkeja, vaikka ite en niihin kuulu. joskus ajautunut kaverin kautta mun kämpille jotain aineita, mutta pistin roskiin, eli on täällä vielä ainaki kunnollistaki porukkaa, minä. :D


    • heinuli4

      Pakko kommentoida itelläki tähän, että neljä vuotta asunu Heinäpäässä mutta narkkeihin en oo törmänny sinä aikana. Muutama puliukko pyörii, mutta eipä ne mun elämää ole haitanneet...

    • Tarkka-ampujankatu

      3 vuotta tarkka-ampujankadun limingantullin päässä asuneena en ole törmännyt edes juoppoihin kun heinäkenkä purettiin, ainut haitta on purkutyömaat mutta kohtahan siinä on talo pystyssä niin sekin siitä. :) Alueella liikkuu paljon kuntoilijoita sekä koiran ulkoiluttajia ja lapsiperheitä. Voin siis omalla kokemuksella suositella. Kovasti itse aikoinaan arkailin asiaa kun asuntoa olin ostamassa.

    • Tero124

      Mimmosta lie rommakkokadulla nykyään

    • parastaseutua

      Oritkari on hienostoalue.

    • tyylitaituri

      Kaukovainio on korkeatasoisempi kuin Oritkari.

    • änäpää

      Heinäpää nyt on kaikista paras tyhmäkin tietää.

    • Eminirkki

      Oulun paras, senhän tietää kaikki!

    • Jälleen-kysymys

      Toivottavasti olet jostain asunnon löytänyt. Kyselit tätä jo yhdeksän vuotta sitten.

    • VuokkoTäti

      "se on se jännä pää.... heeeeeeeeeeeinäpääää..."
      näinhän jo Juice.
      =DD

    • EscorttillaLaupeus850

      Itse olen syntynyt Heinäpäässä! Tätini synnytti minut heinäkengän tiskillä. Osaan sanoa kyllä, että Heinäpää on paras paremmin kuin kukaan muu. Sanonkin sen nyt: "Hei-nä-pää-on-pa-ras".

      Siellä lapsuuteni maisemissa siskoni kanssa leikittiin käpylehmillä ja pelattiin Candy Crush Sagaa. Silloin ei ollut näitä nykyajan vaaroja. Nuoretkin miehet kävi ruukilla töissä, kaikkilla oli vaimot ja kaikilla oli jesus sydämmen keskustassa. Nykyään kaikilla on aipädi ja kellään ei ole vaimoja. Maa ei täyty muulla kuin elektroniikkaromulla, ilmastointi muuttuu kokoajan, Merijärven pinta nousee aina kun jäätiköt sulaa ja naiset työntyy miesten hommiin! Joku päivä vielä herään siihen, että ruukillakin on akat hommissa. Se on maailman loppu se. Kaikki jouvumma helvettiin paistinpannulle pahilaisen pekonin viereen paistumaan. Minä en ole edes kovin rapea!

    • Anonyymi

      Tuo kadun nimi ei tule keksimällä. Varsin ampumaherkkää aluetta

    • Anonyymi

      Kauan sitten yläasteella kaikki saivat tehdä itselleen paperisen hatun ja koristella sen miten taisivat. Muuan Heinäpäässä asunut kirjoitti hattuunsa että: Heinäpää. ja koska hän oli heinäpääläinen niin hänellä vei aika kauan tajuta se miksi kaikkia nauratti kun hän se hattu päässään lähestyi. Lopulta hän sen sitten oivalsi ja niin päätyi se hattu tuota pikaa roskakoriin.

      • Anonyymi

        Ei tuon hattumaakarin perusteella kannata vetää mitään yleistyksiä heinäpääläisistä, valtaosaltaan he ovat hyväkäytöksisiä ja eräät heistä ovat jopa kaunispiirteisiä.

        Eikä heinäpääläisyys ole myökään este menestykselle elämässään, otetaan vaikka Ex-jääkiekkoilija ja nykyinen jääkiekkovalmentaja Kari Jalonen, hänhän on työnteolla tuon typerän ja väkivaltaisen kolinapelin parissa kahminut niin pelaajana kuin nyttemmin valmentajana itselleen aikamoiset pinkat mammonaa. Ja sikäli kuin tiedän hän oli alunperin heinäpäästä lähtöisin, tosin nykyään asunee joko Turussa tai työsuhdeasunnossa Tsekin tasavallassa.


    • Anonyymi

      Juuri tuolle alueelle en totisesti suosittele muuttamaan.

      • Anonyymi

        Heinäpää on todella laaja alue. Asun ihan keskustan rajapinnassa ja olen tykännyt asua täällä jo liki 20 vuotta. En muuttaisi enää Oulun alueella muualle.


    • Anonyymi

      Äänestä persuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe