luokanopettajaksi

opiskelemaan

Tarkoitus olisi pyrkiä opiskelemaan luokanopettajaksi ensi keväänä. Tässä olisi nyt vuosi aikaa suorittaa opintoja avoimessa. Mitähän ainetta olisi järkevin ottaa pääsykokeita ajatellen? Kasvatuspsykologia kiinnostaisi vai olisiko kasvatustieteiden perusopinnoista enemmän hyötyä?

Sitten kiinnostaisi oletteko yhdistäneet opiskelua työn tekoon? Oletteko esim. tehneet sijaisuuksia jo opiskelu vaiheessa?

6

1086

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiia.

      Nykyäänhän noista avoimen opinnoista ei oo silleen varsinaisesti apua pääsykokeissa, kun aiemmat kasvatustieteen opinnot ja työkokemus ym. ei vaikuta. Mutta itse haastattelua vartenhan avoimen opinnoista on varmaan hyötyä. Sillä voi ainakin tuoda esile omaa motivaatiotaan ja soveltuvuuttaan alalle. Itse aloitan okl-opinnot tänä syksynä tuoreena ylioppilaana, joten minulla ei mitään aiempia alan opintoja ole taustalla. En siis osaa vastata kysymykseesi, mutta haluan silti toivottaa onnea opintoihisi!

    • ...

      Tarkennan vielä, että opiskelemalla avoimessa ajattelin parantaa omia valmiuksia vastata niihin koekysymyksiin. Teidän, että avoimen opinnoista ei saa mitään lisäpisteitä...

      Onnea sinulle sisään pääsystä!!

      • ,,,

        Avoimen opinnoista on nyt ainakin se hyöty, että niitä saa hyväksiluettua jos yliopiston ovat aukenevat.


    • mielummin

      Kannattaa ennemminkin opiskella kasvatustieteen perusopinnot, jos haluat edistää omia opintojasi. Kasvatuspsykologian voi toki liittää sivuaineeksi, mutta enemmän hyötyä on kasvatustieteen opiskelusta. Se auttaa niin pääsykokeisiin lukiessa ja osallistuessa että sitten ensimmäisenä opiskeluvuonna, kun saat (todennäköisesti) hyväksiluetuksi koko perusopinnot ja pääset aloittamaan suoraan aineopinnoista. Tietenkin jos vain mahdollista, opiskele molemmat yhtä aikaa. Saat silloin sekä perusopinnot että sivuaineen itsellesi.

      Monikin tekee sijaisuuksia opiskeluiden ohella, toki muita töitäkin kannattaa etsiskellä, kun sillä opintotuella ei paljon elämöidä. Varmaankin kaikista yliopistoista löytyy oma sijaislista, jolle voi ilmottautua ja josta rehtorit sitten voivat katsella sopivia sijaisia hommiin. Kaupungilla on yleensä myös oma sijaislistansa, jolle voi ilmoittautua. Norssille kannattaa samoten jättää omat yhteystiedot ja ilmaista halukuutensa sijaisuuksiin.

    • yksi opiskelija myöskin

      ehdottomasti ilmottaudut avoimeen opiskelemaan kasvatustieteen perusopintoja eli approa. saat vuoden aikana tehtyä 25 opintopistettä ja kun pääset yliopistoon, opinnot ovat sinulla jo valmiina ja olet hyvässä vauhdissa! Kannattaa pyrkiä tekemään avoimen opintoja siihen yliopistoon johon aiot myös hakea opiskelemaan, silloin kaikki tekemäsi opinnot kelpaavat varmasti. Esimerkiksi jyväskylän yliopistosta olen kuullut että heillä on jossain asioissa vähän sellainen meininki että "meille kelpaavat vain omassa yliopistossa tehdyt opinnot". Mutta tämäkin vain kuulopuhetta. Itsekin olen aikoinaan aloittanut avoimessa kasvatustieteen opintoja ja nyt toista vuotta yliopistossa. Luokanopettajaksi hakiessasi kasvatustieteen perusopinnot ovat pakolliset, mutta kasvatuspsykologian eivät joten siksi suosittelen valitsemaan näin!

      Toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi ja opiskeluintoa! :)

      • lisäys

        ilmoittaudu oman kuntasi listoille opettajansijaiseksi. Antaa loistavaa kokemusta ja tietotaitoa jatkoa ajatellen vaikkei pääsykokeissa suoranaisesti autakaan. Avoimessa opiskellessa on hyvä aika tehdä samalla töitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4080
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3942
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      608
      3835
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2588
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2425
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      338
      2048
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2032
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1879
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1559
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1402
    Aihe