Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Työhulluus?

Uupunut nuoriäiti

Hei kertokaahan miehet, mikä on töissäolemisen syvin tarkoitus, jos töitä pitää painaa niska limassa 60-70 tuntia viikossa, vaikka lainat on maksettu ja pienokainen äidin kanssa odottaa joka päivä iskää innolla kotiin?
Ennen kuulemma pomo hengitti niskaan ja nyt yksityisyrittäjänä kuulemma hommia vaan on niiiin paljon ja viikonlopullekin täytyy sopia hommia, jos asiakkaalle ei viikolla käy. Työntekemisen malli on vahvasti periytynyt miehen omilta vanhemmilta ja mieheni yleensä rentoutuu ja "haistattaa pitkät" työnteolle vasta, kun lähdetään vähintään 1000km päähän lomareissulle. Sillon hän on ihan eri mies ja juuri sellainen, johon rakastuin jo opiskeluaikana.
Mä olen jo pitkään alkanu syyttää itseäni tästä hommasta ja arvaatte, ettei peiton alla pahemmin ole säpinää, kun oma itsetunto alkaa olla nollissa.
Eli asiallisia mielipiteitä pyydän!!

8

746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ittensä

      siihen uupumukseen, että oikein väsyy ei se sitä kuitenkaan kauaa jaksa pakko sen väsymyksenkin on alettava painaa ja sitten saat koko miehen ittelles kun makaa kotona, äläkä täällä narise.

      Tai sitte puhu sille!!!!

    • Aatu

      Selvästi perittyä raataja-pärjääjän mallikäyttäytymistä. Isiemme tai isiemme isien oli pärjätäkseen pakko tehdä töitä tuolla tahdilla. Kova työtahti = pärjäävä mies = hyvä mies.

      Nykyään riittäisi vähempikin, mutta jos on tuollaiset mallit ja arvostukset kotoa saanut, niin sitä tulee painaneeksi pitkää päivää.

      Oireistoon kuuluu, ettei oikein osaa olla jouten tekemättä mitään. Hän ei ole myöskään tottunut olemaan ihmisten kanssa muuten vaan huvikseen, vaan yhdessäolon "syyksi" tarvitaan joku hyödyllinen työ. Siksi kotona alkaa ahdistaa, kun se ei ole tuottavaa hyödyllistä työtä.

      Ei ole tullut mallia erottaa työpäivää n. 8 h mittaiseksi, jonka ajan jälkeen ollaan sitten vapaa-ajalla irti töistä. Hänen täytyisi tietoisesti yrittää olla tekemättä töitä. Eli opetella irrottautumaan töistä määräajaksi. Sinun täytyisi jollain tavalla saada hänet motivoitumaan vähentämään työntekoaan. Olkoon se sitten perheen auttaminen, yhdessäolo lasten kanssa ("lapset ovat pieniä vain kerran") tai joku muu syy. Myös kotiolosuhteiden parantaminen helpottaa töistä kotiin tuloa. Jos vastassa on nalkuttava väsynyt akka, alkaa työpäivän pidentäminen houkutella enemmän.

    • sairastanut

      Kun olin lapsi, äiti oli minun ja veljeni kanssa yksin, koska isä raatoi aina kahta työtä. Vapaa-aika hänellä meni aina autotallissa tai ulkotöissä. Lopun ajan täytti lentoharrastus Me lapset kasvoimme ilman isää, ja äiti oli kovin yksin ja väsynyt.

      Nyt kun olen 22-vuotias, niin olin kesän vanhempieni luona kesätöiden takia. Sairastuin keuhkokuumeeseen, josta ensimmäisen viikon olin kotona, toisen sairaalassa. Isällä oli tuolloin kesäloma meneillään ja hänen oli tarkoitus auttaa minua kun en pystynyt muuta kuin makaamaan. Isä oli kuitenkin koko ajan menossa ja pihatöissä ja olin päivät vailla apua, vaikka olin huonossa kunnossa.

      Koskaan en ole isälle kertonut kuinka pahalta tuntuu ettei hän ole koskaan välittänyt ja ollut läsnä, mutta sairaalasta päästyäni sanoin suoraan, että hänen olisi pitänyt olla sairauteni aikana kotona turvana ja apuna ja muistan miten hän oli poissa silloinkin kun olin lapsi. Isä oli kuin ällikällä lyöty. Väitti että oli silti välittänyt eikä ollut tiennyt että hänen olisi pitänyt olla enemmän kotona. Ilmeisesti äitini on aina itkenyt yksinjaksamistaan itsekseen eikä sitten ollut koskaan puhunut isäni kanssa hänen käytöksestään.

      Joka tapauksessa, malli on lähtenyt isäni kotoa. Hänen vanhempansa ovat aina korostaneet, miten esim. lehdenluku tai lapsen kanssa oleminen on laiskottelua ja koko ajan pitäisi olla jotakin vain tekemässä. Äitinikin oli miniänä aivan laiska, kun vietti aikaa paljon meidän kanssa sen sijaan että olisi kuokkinut päivät pitkät kasvimaalla. Sai haukut anopiltaan.

      Itse toivon, että keskustelu isäni kanssa olisi nyt jollakin tavalla saanut hänet ajattelemaan asioita. Oli ainakin selvästi hämmentynyt sanomisistani "Olisiko sitten ollut parempi, jos olisin ollut täällä kotona?". Todellakin olen jo huolissani siitä, mitä ainainen menossaolo ja työnteko tekee vanhenevan miehen terveydelle!

    • mattikkrjavainen

      No tylsä maailma, jouduin tosin vaihtamaan alaa.

      Yksinkertaisesti maailma on niin tylsä ettei muuten viihdy.

      Pitää aina olla tekemistä.

      Ei tylsyydelle.

    • syvintarkoitus

      on äidin tarkoitushakuinen "yksinhuolto" perättömin "viranomais" selvityksin, lausumin vastoin mitä oikeasti on tapahtunut ja lapset, "viranomaiset" oikeasti lausuneet äidin kieltäytyessä antamasta isän huolehtia vanhemmuudesta, huoltajuudesta, yhteisen lapsen hoitamisesta esim. että myös isä voisi olla vanhempainvapaalla ja äiti vuorostaan työssä..

      • Olenhuolissani

        Jos et kirjoittaisi tuollaista yhden kappaleen pituista lausetta, joku saattaisi ymmärtääkin kirjoittamaasi.

        Oletko terve vai onko sinulla jokin sairaus, jonka vuoksi et pysty tuottamaan helpommin ymmärrettävää tekstiä?

        Tuo kirjoituksesi on kuin jotain autistista hokemaa.


      • Syvältä

        Pötkö syntyy luultavammin siitä, että selkeä, realistinen ja oikea ajatus uupuu.


    • Virtahepo-olohuoneessa

      Työ on joillekin addiktio siinä missä kaikki muutkin riippuvuudet; alkoholi, pelit, porno ... Jokin syy panee tekemään ja toimimaan eikä toisin osaa eikä voi, taida.

      Kaikkiin addiktioihin on jokin syy, mutta se ei ikinä selviä, jos ihminen ei itse ymmärrä alkaa sitä selvittämään. Siihen tarvitaan oma tahto, tila jossa mitta tulee täyteen ja haluaa itse päättää pakonomaisen tekemisen ja elää toisin.

      Useimmiten siihen tarvitaan myös ulkopuolista apua ja ammattimainen katsomus aiheeseen on hyvästä jutun työstämisessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe