Jyväskylä Taekwondo

Anonyymi

Muutan ehkä Jyväskylään ja haluaisin aloittaa taekwondon. Jyväskylässäkö on kaksi taekwondoseuraa? Kumpaan kannattaa liittyä? Paljonko peruskurssi yleensä maksaa? Miten lähellä keskustaa harjoituspaikat sijaitsevat?

Yritin selailla nettiä ja kävin kamppailulajit.com sivuilla katselemassa, mutta Jyväskylän seurojen nettisivut olivat hyvin epäselvät mielestäni.

Jos joku Jyväskyläläinen osaa vastata joihinkin näistä kysymyksistä niin olisin iloinen jos vastaisitte :)

17 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • jos olet Taekwondoa aloittamassa jyväskylässä. Kannattaa liittyä seuraan Mukwan!
  http://www.mukwan.com/

  Unohda siis suoraan muut TKD-seurat jyväskylästä!
  Mutta tämähän on vaan minun mielipiteeni asiasta, vaikkakin satun kyllä tietämään kyseisten seurojen vetäjät ja seurojen taustat vuosien takaakin.

  Onnea TKD-harrastuksesi pariin :)

 • WTF on se olympialaji, eli kilpailut ja matsit ym on pääosassa. ITF on perinteisempi tyylisuunta, eli liikesarjat, murskaus, itsepuolustus ym painottuu. ITF:ssäkin järjestetään kisoja, mutta niissä on muitakin lajeja kuin matsaaminen. Esim tekniikkamurskaus, korkeusmurskaus, joukkueliikesarjat, ynnä muut lajit missä ei WTFssä kisata

  Jos tähtäät johonki olympiakisoihin tms niin mee WTF-seuraan, jos haluat oppia perinteistä alkuperäistä Taekwondoa niin mee ITF-seuraan.

  • WTF-taekwondo on taekwondoa kaikissa muodoissaan. Se on ylivoimaisesti suurin taekwondon kattojärjestö maailmassa, yli 185 maata mukana. Virallisia kilpailumuotoja on kaksi: ottelu ja liikesarjat. Ilman kilpailullisia tavoitteita harjoitellaan lisäksi itsepuollustusta, murskausta, hyppypotkuja ja paljon muuta.

  • kwanjamnim kirjoitti:

   WTF-taekwondo on taekwondoa kaikissa muodoissaan. Se on ylivoimaisesti suurin taekwondon kattojärjestö maailmassa, yli 185 maata mukana. Virallisia kilpailumuotoja on kaksi: ottelu ja liikesarjat. Ilman kilpailullisia tavoitteita harjoitellaan lisäksi itsepuollustusta, murskausta, hyppypotkuja ja paljon muuta.

   Jos tutustut hieman Taekwondon historiaan, niin huomaat että ITF on tyylisuunnista se alkuperäinen, josta sitten WTF on eriytynyt.

 • No kummassa seurassa on parempi meininki ja hyvää, joskus iltaakin istuvaa porukkaa?

 • Voi vittu mitä meininkiä!!!! yrittänyt jo vuoden ajan saada yhteyttä jyväskylän itf
  taekwon-doon, että sais selville milloin seuraavat kurssit alkais....mut eipä kukaan ole mulle mitään vastinetta antanut:( Aika naurettavaa touhua siltä sakilta, vituttaa tommonen toiminta.

  • Eikä kukaan ole päivittänyt heidän virallisia kotisivuja pitkiin aikoihin, eikä heidän facebookiikaa ole päivitetty ku viimeks tyyliin vuos sitten. Noh, taidan kantaa rahani sit vaikka ju-jutsuun tai kickboxingkiin....pitäköön soossinsa!

  • Vähän myöhässä vastaus, mutta yleisesti ottaen kannattaa ettiä ne viralliset yhteystiedot liiton sivuilta. Koska joskus seurat ei päivitä nettisivujaan, jolloin myös yhteystiedot voivat olla vanhentuneet :)

 • Jyväskylässä:
  taekwondo= Mukwan ja
  ITF Taekwon-Do =Jyväskylän ITF Taekwon-Do
  Molemmissa seuroissa mukava ilmapiiri ;)

 • Mukwan on se ainoa oikea. Muissa seuroissa voi näennäisesti olla asiat paremmin, mutta moni kakku päältä kaunis. Valheesta on niin kovin helppo saada kiinni.

 • Kannattaa käydä kokeilemassa WT Taekwondoa Mukwanilla ja ITF Taekwon-Doa Jyväskylä ITF Taekwon-Dolla. Molemmat seurat hyvissä voimissa ja molemmilla toimintaa lapsille ja aikuisille. Jyväskylässä löytyy myös Jigotai jossa mm. Judoa tarjolla. Kaksi Kickboxin-seuraa ja Jyväskylän Fightclub muunmuassa.
  Liittojen sivuilta löytyy aina ajantasaiset tiedot.
  Kaupungit pitävät myös listoja seuratoiminnastaan.

 • ITF Taekwon-don alkeiskurssit starttaa jälleen Jyväskylässä syksyllä
  Nuoret ja aikuiset 3.9.2019
  Juniorikurssit 7.9.2019

  Uudistuneet verkkosivut löytyvät osoitteesta
  https://www.taekwondojkl.fi

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.