Palmuvehka kellastuu ja kuivuu

...

Mikä ihme palmuvehkaani tai vehkapalmuani vaivaa..Sen lehdet kellastuvat ensin, jonka jälkeen ne kuivuvat ihan ruskeiksi ja putoavat pois. Kuolema taitaa korjata sen, vai? osaisiko joku auttaa?

12

13826

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Stigur

   Syynä voisi olla liika tai liian vähäinen kastelu, että liika valo taikka liian vähäinen valonmäärä.. Se on vähän huono kun ei tiedä kummasta on kyse.

   • hhll

    Tässä hoito-ohjetta Pirilän Kukkatalon sivuilta palmuvehkalle. Ei huolta keltaisista lehdistä:

    Tansanialainen palmuvehka on todella helppohoitoinen ja kestävä uutuus! Se kasvaa lähes minkälaisessa valaistuksessa tahansa ja on kauneimmillaan yksittäiskasvina. Voit kasvattaa palmuvehkaa sekä auringossa että hyvinkin varjoisassa paikassa. Ainoa ero on siinä, että valossa kasvi kasvaa nopeammin ja varjossa sen lehdistä tulee tummemman vihreät. Kastele kasvia harkiten, sillä se viihtyy paremmin kuivana kuin märkänä. Anna keväästä syksyyn kerrallaan melko runsaasti vettä ja anna sitten mullan ehdottomasti kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Kastele talvella niukemmin, etenkin jos kasvi on pimeässä paikassa. Kovin ankara kuivuus kellastuttaa lehdet. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä kasvi kestää perunamaisen juurakkonsa avulla pitkiäkin aikoja ilman vettä, ja vettä saatuaan kasvattaa juurakostaan pian uudet lehdet. Lannoita sitä keväästä syksyyn kerran kuussa. Palmuvehka viihtyy normaalissa huoneenlämmössä kautta vuoden. Voit antaa sille talvella kuivan lepoajan, mutta yhtä hyvin voit jättää lepoajan antamatta. Kummallakaan kasvutavalla ei ole merkitystä kasvin viihtyvyyden kannalta. Juurakosta kasvaa aikaa myöten uusia versoja uudelleen keväällä, kun vanha ruukku on käynyt liian ahtaaksi. Poista kuolleet lehdet sitä mukaa kuin niitä tulee leikkaamalla ne tyveä myöten poikki.

    Oma ongelmani tai tekemäni ongelma on se, että päätin vaihtaa vehkan ruukusta toiseen juuri tänään.. tiedän, että ajankohta väärä.., mutta kauniimpi ruukku odotti :). Juuria meni jonkin verran poikki. Mites tässä nyt mahtaa käydä?

    Osaako joku ennustaa tokenevatko juuret vaiko eikö?


  • jo vanha palmuvehka

   en tiedä miten katkennutta palmuvehkan oksaan saa juuret,vesilasissa vai suoraan multaan,katkesi kasvin siirtämisen yhteydessä.?katkennut oksa oli tän kesän uusi varsi n.75cm pitkä,harmittaa. muuten kastelen palmuvehkaa samalla lailla kuin kaktuksianikin 1,5kk välein kesällä jat alvella 2-2,5kk välein.ikkunat on etelään päin, paitsi että niitä varjostaa jonkin verran villiviini talon seinustalla,hyviä kasveja ei tarvi hommata koskaan lomilla kukkienkastelijaa.

  • 11+100

   Onpahan pikkuisen pitkä kasteluväli kesällä etelänpuoleisilla ikkunoiila !
   Vai kasteletko kerralla litimäräksi ?!

  • Tietämätön

   Kuinka lannoitetaan palmuvehka alta kastelevaan ruukkuun. Laitetaanko lanta vesi mullan päälle vai sinne ruukun vesisäiliöön ???

   • |:-)

    Sinne ruukun vesisäiliöön.

    Altakasteluruukussa kasvavaa kasvia lannoitetaan laimeammalla lannoitevedellä kuin tavallisessa päältäkasteltavassa ruukussa kasvavaa kasvia. Esim. jos lannoitepurkin ohjeessa käsketään laittaa 1 korkillinen lannoitetta litraan vettä, niin altakasteluruukussa kasvavalle kasville laitetaan vain 1/3 korkillista lannoitetta litraan vettä.


  • Dadaka

   Palmuvehkan lehdet kellastuvat liikakastelun johdosta. Eli annat liikaa vettä sille, se tykkää kuivemmasta menosta

   • uusi asia minullekin

    Ostin juuri palmuvehkan ja ohjeessa sanotaan, että sitä ei saa laittaa altakasteluruukkuun.

    Sen pitää antaa kuivahtaa kastelukertojen välillä.


  • pintakastelu

   Palmuvehkan voi laittaa altakastelu mutta pintakastelu ei säiliöön vettä.

   • Vehkutin

    Minulla on ollut palmuvehka altakasteluruukussa neljä vuotta ja on pärjännyt hyvin. Tänä keväänä alkoi kellastumaan jotkut oksat. Ihmettelin asiaa kunnes huomasin että itäikkunallani jossa vehkakin on, oli kynttilä sulanut aamuauringossa vinoksi. Päättelin että kyse lienee liiasta auringosta. Pitää siirtää pois kesäksi syvemmälle asuntoon.


  • Anonyymi

   Mikähän omaa palmuvehkaani vaivaa...
   Vaihdoin heti kasvin ostettuani sen isompaan ruukkun. Voiko olla että ruukku on liian suuri ja siksi kasteluväli on hankala ajottaa sopivaksi.
   Annan kyllä mullan kuivua kunnolla kasteluiden välissä. Valoa saa niukasti varsinkin näin talviaikaan. Muutoin nauttii aamuaurinkoa.
   On saviruukussa viherkasvimullassa.

   • Anonyymi

    Itse vaihdoin alle viikko sit mun palmuvehkalle mullat ja jaoinkin sen samalla. Yhdessä varressa oli oikein vaaleita ja hentoja lehtiä, kahdessa viereisessä varressa lehdet ovat tummempia ja jäykempiä. Voisin veikata liika kastelua, kastelin viimeksi mullan vaihdon ja jakamisen yhteydessä. Seuraavan kerran vasta viikon päästä :)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt Sanna Marin sitten esittää katuvaa, voi päivää sentään!

   Sannukka vaatii, että kulttuuriin kohdistetut leikkaukset perutaan....siis niin pelle pääministeri kuin olla voi. SDP:n tuoreet kannanotot ovat herät
   Maailman menoa
   608
   9660
  2. Some repesi! Linda Lampenius jakoi alusvaatekuvan: "Wow!", "Siis niin UPEA kuva!", "Fantastiskt!"

   Linda Lampenius on jakanut Instagramissa kuvan mallivuosiltaan, jossa on ysärityyli kohdillaan... Lampenius tunnettiin Suomessa lähinnä viihdetähtenä,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   4726
  3. Satu Tuomisto näpäytti Sofia B, oli ollut kuntosalilla täydessä meikissä .

   Eikö voi edes kuntosslilla käydä ilman monen sentin kasvomeikkiä, siitä nähtiin et teatteria on se salilla käyminenkin sillä .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   3019
  4. "Tyttöjen kanssa ulos"

   Keski-ikäinen vaimoni lähtee "tyttöjen kanssa ulos" ja pukeutuu kaikkein seksikkäimpiin pikkuhousuihin mitä kaapista löytyy. Ne eivät paljoa peitä eik
   Sinkut
   296
   2906
  5. Wow! Dannyyn, 79, liitetty Helmi Loukasmäki, 20, aistikkaana punaisissa kynsissään: "Kuuma kaunotar"

   Helmi, 20, on lähtenyt ulkokuvauksiin syksyn ihmeitä kummastelemaan. Danny, 79, puolestaan lähtee keikkarundille vanhojen kavereidensa kanssa: Kai Lin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   2848
  6. Espen Andersen Bråthen, siinä tekijä, asiaa tutkitaan terroritekona

   Varmuus on tullut, että tyyppi on kääntynyt islamiin. Eli on siis suvakkojen suosikkeja. Näin Norjassa. Joko somessa musset juhlii, kuten Lars Vilksi
   Maailman menoa
   90
   1256
  7. Piikitykset tulisi lopettaa!

   Koronarokotukset pitäisi keskeyttää - haittavaikutuksia on jo liikaa - pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta - teho on huono ja lyhyt - luonnollinen immun
   Maailman menoa
   353
   898
  8. Sensuuri kaatoi Tokentuben.

   Ja mikä ajoitus, tänään äänestetään rokotepassista ja on mielenosoitus siitä eduskuntatalon edessä.
   Maailman menoa
   274
   778
  9. Martina leijailee taas jossain pilvissä

   Revenge body tulee kuulemma olemaan tajunnan räjäyttävä😂. Joku pilipali ohjelma mikä tulee jostain maksulliselta kanavalta. Kyllä on suuret luulot yh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   730
  Aihe