Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lapinkoira lapsiperheeseen?

Monen äippä :)

Olemme pitkään miettineet lapsiperheeseen sopivaa koira rotua ja eniten mieltyneet suomenlapinkoiraan. Olemme lukeneet, että rotu olisi lapsien kanssa hyvin toimeentuleva. Olisiko kertoa kokemuksia?

5

2032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Scarlet.

      Kyllä Suomen lapinkoira sopii oikein hyvin lapsi perheeseen. Itse olen kolmilapsisesta perheestä ja meille tuli lapinkoira kun olin 11, nuorin siskoni oli tuolloin kolmen vanha. Mitään ongelmia meillä ei ollut sen suhteen, että koira olisi satuttanut tai käyttäytynyt liian rajusti nuorimmaista kohtaan.

      Lapinkoira on myös kiltti ja nopea oppimaan. Lapinkoira myös kiintyy nopeasti ihmiseen ja meilläkin pentu seuraili meitä lapsia jo muutaman päivän päästä aivan joka paikkaan ja käyttäytyi jopa suojelevasti.
      Lapinkoira on lisäksi sen verran pieni rotukin, että äitini uskalsi laskea meidät koiran kanssa lenkille ihan itsekseen.

      Lapinkoira on oikeastaan sellainen melko helppo rotu siihen nähden, että se ei ole kovinkaan jääräpäinen. Meillä ei tarvinnut käydä oikeastaan minkäänlaisia tahtojen taistoja pennun kanssa vaan koira ikään kuin halusi tehdä mitä isäntä sanoo.

      Nyt meidän lappari on jo kymmenen vuotias ja edelleen erittäin seurallinen ja vireä koira.

      Suosittelen ehdottomasti lapinkoiraa lapsiperheeseen.

      • gdhgd

        Elikkä lapinkoira on erittäin mukava rotuna ja sopii hyvin lapsi perheeseen, mutta se kaipaa paljon toimintaa. Ainanki omani kaipaa:)Mutta pelkäksi ulkokoiraksi ei sovi, kaipaa liikaa ihmistä. Voin sanoa, että harrastus koirana aivan mahtava! Pelkkiä hyviä kokemuksia näistä veijareista.


    • Pikkis

      Aikuisellahan täytyy olla tietenkin se päävastuu, jos lapset ovat sen verran pieniä, etteivät pysty itsenäisesti huolehtimaan koirasta. Mutta varmaan olettekin ajatelleet asian jo tältäkin kannalta...

      Lapinkoiran turkkihan vaatii perusteellista harjaamista, varsinkin karvanlähdön aikaan, ja silloin ei mikään pikku sipaisu riitä. Muuten on iho-ongelmia edessä ja se ei ole kenellekään hauskaa...
      Luonteen puolesta sopii erittäin hyvin lapsiperheeseen, ja mihin tahansa perheeseen, missä riittää harrastajia ja puuhailijoita koiran kanssa... Lappari on toiminnallinen koirarotu!

    • Nimetön

      Meillä on lapparinarttu ja hyvin tulee toimeen lapsien kanssa,mutta kun meillä on allekouluikäinen poika joka on villi ja juoksee paljon ja kiusaa koiraa niin koira puree (siiis ei nyt oikein pure pure mutta ottaa kiinni kumminkin ja se sattuu jonkin verran) sen käsiä.Mutta kun poika on rauhallinen niin koira nauttii,mutta ei se enää kun se on jo yli 2 vuotias koira niin ei enää niin paljon käy kiinni.Kai se paimenvietti tässä ratkaisee :)

      • mamarus

        Meillä on vajaa kolmevuotias paimensukuinen lapinkoira ja kome lasta, joista nuorin vajaa 4. eillä on ollut aikaisemminkin koiria, joten lapset olivat niihin tottuneita. Heti pennusta alkaen koiralle opetettiin, ettei lapsia oteta kiinni tai jahdata tahi napata hampailla(kun juoksevat). myös lapsilla oli omat säännöt eli koiraa ei kiusata tai härnätä tai yllytetä. yhdessä leikkivät tänä päivänä hienosti ja koira tottelee lapsiakin hyvin. seuraa niitä kyllä vaikka maan ääriin..aivan ihana ja leikkisä ja miellyttämishaluinen rotu! Voin suositella!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe