Mitä liberaaleille kuuluu??

onks libiraalia näkynyt

Osallistuvatko liberaalit kunnallisvaaleihin? Mitään ei kuulu eikä näy? Onnistuiko puolueeksi rekisteröityminen, tuliko kannattajakortit kasaan? Miten ehdokashankinta on onnistunut?

13

975

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja natseilla

      Ei ihme että liberaalit ovat heittäneet pyyhkeen kehään... Aika nolo loppu Edistyspuolueen perillisille.

      • EUUU

        Euroopassakin:

        Pienryhmät ahtaalle europarlamentissa
        Julkaistu 09.07.2008, klo 16.10

        Euroopan parlamentin kaksi suurinta poliittista ryhmää - sosialistit ja konservatiivit - ovat päättäneet vaikeuttaa poliittisten pienryhmien järjestäytymistä.



        Ne äänestivät keskiviikkona kahden kolmasosan enemmistöllä, että jatkossa ryhmän perustamiseen vaaditaan 25 edustajaa 7 jäsenmaasta. Tähän asti vaatimus on ollut 20 edustajaa 5 jäsenmaasta.

        Ehdotuksen sääntöjen tiukentamisesta laati vähin äänin sosialistiryhmän puolesta edustaja Richard Corbett. Hän esitti alun perin niin korkeaa kynnystä, ettei se mennyt kahden suurimman ryhmän tuella läpi edes perustuslakivaliokunnassa, missä kynnystä laskettiin alun perin ehdotetusta 30 edustajasta 25:een.

        Päätös merkitsee muun muassa sitä, että seuraavassa parlamentissa monet äärioikeiston tai euroskeptiset edustajat joutuvat jättäytymään kokonaan poliittisten ryhmien ulkopuolelle, eivätkä he näin ollen tule koskaan valituiksi esimerkiksi parlamentin valiokuntiin. He eivätkä myöskään pääse osallisiksi samoista toiminta-avustuksista kuin muut.

        "Ei kovin demokraattista"

        Sosialistien ja konservatiivien yhdessä sopimaa esitystä vastustivat kaikki muut ryhmät liberaaleista ja vihreistä alkaen. Edustajille lähettämässään viime hetken vetoomuksessa liberaaliryhmän Chris Davis kehotti vastustamaan Corbettin sortodirektiiviä, joka toteutuessaan tekee parlamentin marginaaliryhmistä poliittisia marttyyrejä ja auttaa heidät voittoon ensi kesän eurovaaleissa.

        Kun suurimmat ryhmät tänään täysistunnossa torjuivat pienryhmien viime hetken vetoomuksen asian palauttamisesta valiokunnan käsittelyyn, sosialisteihin lukeutuva perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Jo Leinen perusteli suurten menettelyä seuraavasti:

        - Tätä ehdotusta ei ole tähdätty mitään yksittäistä ryhmää vastaan. Kysymys on siitä, että kun edustajien lukumäärä on laajentumisen myötä kasvanut, myös ryhmän perustamiseen tarvittavia rajoja on nostettava. Parlamentin hajoaminen pienryhmiin ei edistä sen työn tehokkuutta.

        Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Anneli Jäättenmäki oli jyrkästi toista mieltä.

        - Tämän muutoksen takana oli varsinkin konservatiivien pelko uusien ryhmien perustamisesta. Siksi kynnystä haluttiin nostaa. Tämä kynnys on korkeampi kuin missään kansallisessa parlamentissa. Ei kovin demokraattinen ratkaisu moniarvoisuutta korostavassa EU:ssa, Jäätteenmäki täräyttää.

        Hän piti hyvin mahdollisena, että tämä johtaa joissain jäsenmaissa täsmälleen päinvastaiseen tulokseen, kuin mitä nyt oli ajateltu.

        - Marginaaliryhmät saavat lisää kannatusta, koska niiden toimintaa yritetään rajoittaa. Sitä paitsi, ainakaan tähän asti pienten ryhmien toiminta ei ole ollut tehokkuuden esteenä, kyllä siinä saavat isot ryhmät katsoa peiliin, Jäättenmäki totesi.

        YLE Uutiset


      • koittaa

        ankeat ajat, jos demokraatit voittavat vaalit USA:ssa. Se tietää reaganilais-tatcheriläisen linjan hiipumista ja päättymistä. Sen sijaan poliittinen liberalismi on tervetullutta,


      • kehänreuna

        -ei jäänyt edes pyyhetä, mitä heittää !


    • missäeusielläongelma

      Euroopalta puuttuu poliittinen tiennäyttäjä, Mooses, joka johdattaisi sen pois erämaasta. On toki Euroopassa suuria poliittisia johtajia. Heitä on kahdenlaisia. Toisessa ryhmässä ovat ne, jotka ovat kuolleet tai eläkkeellä. Toisessa ne, jotka eivät vielä ole nousseet valtaan.
      Yhdysvallat on maailmanhistorian voimakkain sotilasmahti. Silti se toimii taloudellisen ja sotilaallisen suorituskykynsä äärirajalla. Irakin ja Afganistanin lisäksi se ei enää pystyisi avaamaan kolmatta rintamaa. Iran tietää sen, samoin Israel, joka saattaa tuntea houkutusta avata sen Yhdysvaltain puolesta. Seuraukset ovat arvaamattomat - Iranille, Israelille ja koko kansainväliselle järjestelmälle.
      Vaikka Yhdysvallat on sotilaallisesti vahva, sillä ei ole ajanmukaista Venäjän-politiikkaa. Voimassa ovat yhä Jeltsinin aikana laaditut säännöt, joiden mukaan Moskovan suuntaan pelataan myötäkarvaan. Toki Washingtonissa tajutaan hyvin, ettei Venäjä tänään ole sama kuin vuosikymmen sitten. Mutta kun Bush ja Rice eivät kykene ohjeita uusimaan, vanhojen oppien mukaan on elettävä.
      Kremlissä ei ole samoja huolia. Viime vuodet valtiojohtoinen televisio on tehnyt selväksi, mikä on Venäjän uusi asema ja tehtävä: Se on ainut maa maailmassa, joka uskaltaa ja haluaa panna Yhdysvalloille kampoihin milloin ja missä tahansa. Siperiassa alakoululaisetkin sen tietävät: Äiti-Venäjä on vihollistensa saartama, ja vihollisista verenhimoisin on Yhdysvallat. Tätä myrkkyä ei kansan pariin ole kylvetty suotta.
      Samaan aikaan maailmantaloudessa on käynnissä vallan ja varallisuuden globaali uusjako. Jättimäisiä omaisuuksia siirtyy energian ja raaka-aineiden kuluttajilta niiden tuottajille. Suurimpien hyötyjien joukossa ei ole ainuttakaan demokratiaa. Kuluttajien keskuudessa valtiojohtoiset talousjärjestelmät näyttävät pärjäävän markkinatalouksia paremmin, kun verissä päin kilpaillaan niukoista hyödykkeistä.
      Näissä oloissa Euroopan unioni on tullut vaikutusvaltansa kasvun päähän, eikä pääse eteenpäin ilman uutta sopimusta. Tämä oli aavistettavissa jo ennen kuin Irlannin kansanäänestys paljasti, ettei keisarilla ole vaatteita. Oikean perussopimuksen kaatuminen, Saksan sooloilu kaasuputkiasioissa, keskinäinen kampittelu WTO- ja PCA-neuvotteluissa, vaikeudet saada muun maailman tuki Kosovon itsenäistymiselle - kaikki nämä, ja monet muut, olivat tästä selviä merkkejä.
      Kun neuvottelut Turkin kanssa joudutaan syksyllä keskeyttämään, kun sotilaiden ja nationalistien johtama uusi (vanha) Turkki kääntää selkänsä Euroopalle ja hakeutuu vertaistensa - Kiinan, Venäjän, Iranin - leiriin, EU maksaa kovan hinnan reilun laajentumispolitiikan uskottavuuden menetyksestä.
      Huutoa tulee myös, jos EU:n maksatukset Bulgarialle joudutaan lähiviikkoina keskeyttämään siksi, ettei maa ole saanut korruptiota ja järjestäytynyttä rikollisuutta kuriin. Sehän otettiin EU:n jäseneksi ennen aikojaan vain, koska Ranska halusi jäseneksi toisen yhtä valmistautumattoman maan, "kielisukulaisensa" Romanian. Eurooppaa niittää nyt, mitä Ranska on kylvänyt.
      Tshekin entinen presidentti Václav Havel arveli äskettäin, että Euroopassa kylmän sodan aikaiselta poliittiselta eliitiltä on kadonnut aatteiden ja uskonnon myötä aiemmin peritty moraalinen kompassi. Se ei tiedä, mihin on tultu, eikä tiedä, mihin suuntaan pitäisi lähteä.
      Näiden haasteiden rinnalla se, että Suomessa eduskuntapuolueet onnistuivat juhannuksen alla sopimaan uudesta turvallisuuspoliittisesta selonteosta - joka yksimielisyyden saavuttamisen hintana on sekä sisällyksetön että näkemyksetön - on pikemminkin ajan merkki, kuin mitään muuta.

      Jarmo Mäkelä, YLE Uutiset

      • vapaasananet

        Liberaalit voittivat Saksan Hessenissä
        Markkinaliberaali FDP on Hessenin osavaltiovaalien suurin voittaja. Se sai parhaan tuloksen yli 50 vuoteen. Vuosi 2009 on Saksan supervaalivuosi.
        Voitto vahvistaa FDP:n vaikutusvaltaa parlamentin toisessa kamarissa, jonka voimasuhteet riippuvat liittomaiden poliittisista kokoonpanoista. Osana osavaltion hallituskokoonpanoa se pystyy estämään eräänlaisella vetoäänellä osavaltiota äänestämästä esimerkiksi jonkin liittohallituksen esityksen puolesta. Osavaltioilla, joiden hallituksessa se on, ei ole toisessa kamarissa enemmistöä, mutta Hessenin myötä liittohallitus menetti enemmistönsä toisessa kamarissa, ja joutuu hakemaan tukea joko FDP:ltä tai sekä Vihreiltä että Vasemmistopuolueelta. FDP:tä pidetään todennäköisimpänä, ja sen odotetaan käyttävän uutta vaikutusvaltaansa puuttumalla liittohallitukseen suunnittelemaan velkaelvytyspakettiin.


    • liberaalitfi

      Keski-Suomen Liberaalien syystapaaminen (ja hallituksen kokous) ravintola Sohwin kabinetissa perjantaina 29.8. klo 19. Keskustellaan kunnallisvaaleista, yms.

      • keskisuomenliberaalitfi

        samassa paikassa klo 20.


      • liberaalitfi
        keskisuomenliberaalitfi kirjoitti:

        samassa paikassa klo 20.

        Liberaalien laskiaisrieha järjestetään Helsingin Kaivopuistossa laskiaissunnuntaina 22.2.2009 klo 14. Tervetuloa keskustelemaan ja nauttimaan lämmintä juotavaa. Tilaisuuden toteutumiselle on säävaraus.


      • siellä
        liberaalitfi kirjoitti:

        Liberaalien laskiaisrieha järjestetään Helsingin Kaivopuistossa laskiaissunnuntaina 22.2.2009 klo 14. Tervetuloa keskustelemaan ja nauttimaan lämmintä juotavaa. Tilaisuuden toteutumiselle on säävaraus.

        laskiaispullien ja irlantilaisen kahvin lisäksi kannatuskortteja tarjolla?


    • liberaalitfi

      Liberaalit eivät todennäköisesti osallistu ensi kesäkuussa pidettäviin eurovaaleihin. Koska puoluerekisteriin kuulumattoman yhdistyksen pitäisi kerätä 2000 nimen lista saadakseen oikeuden asettaa yhden ehdokkaan, näihin eurovaaleihin osallistuminen veisi kohtuuttoman suuren osan puolueen resursseista, jotka nyt kohdennetaan vuoden 2011 eduskuntavaaleihin valmistautumiseen.

      • ylefi

        .....on oleva liberaalienkin tie !


        "Keskusta ja RKP eurovaaliliittoon"


        Keskustan ja RKP:n pitäisi selvittää
        mahdollisuudet muodostaa vaaliliitto
        kesäkuun europarlamenttivaaleissa,
        esittää keskustan europarlamentaarikko
        Anneli Jäätteenmäki Ilkka-lehdessä.

        Jäätteenmäen mielestä vaaliliitto olisi
        järkevä vaihtoehto, sillä puolueet ovat
        unionin parlamentissa samassa
        liberaaliryhmässä.

        RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin
        huomauttaa, että keskustan johto on
        toistuvasti kieltäytynyt RKP:n
        pyynnöistä vaaliliittoon.

        Puheenjohtaja Matti Vanhanen torjui
        ehdotuksen viimeksi marraskuussa.


    • tarvitse

      osallistua vaikka puolue on siihen mennessä perustettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2012
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1305
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      68
      1225
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1105
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1040
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      996
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe