Avioehto 45vee sitten

Neuvokaa ihmeessä ! ! !

Onko 45v sitten tehty ae voimassa iankaikkisesti?
A-ehtopaperi allekirjoitettiin kirkon sakastissa eteeni juuri ennen vihkimistä. Sen mukaan minulla ei ole oikeutta vaimoni tuleviin perintöihin.

Tapauksessani olen ollut omaisuutemme kartuttaja ainoana työssäolleena. Vaimoni on taas ikänsä ollut kotirouvana. Meillä on yhteinen asunto ja kesähuvila.

Vaimo on saanut joku vuosi sitten suuren perinnön vanhemmiltaan. Hän muutti heti perintöosakkeeseensa pois luotani.Emme ole eronneet mutta asumme erillään. Käytännössä kylläkin olemme omilla teillämme.

Myimme suuren YHTEISEN asuntomme, annoin siitä myyntihinnasta vaimolle PUOLET ja ostin omalla puoliosuudellani itselleni OMIIN nimiini pienen omistusasunnon.

Omistamme vielä kesähuvilan, jossa käymme vuorottelusysteemillä eri aikoina. Sen jaosta emme pääse yksimielisyyteen koska kumpikaan ei halua siitä luopua!
En pysty maksamaan (eli huvilan myyntihinnasta puolet hänelle) häntä ulos huvilastamme mutta hän pystyy maksamaan minut siitä ulos. Ja se merkitsisi avioeroa.

Joudunko avioerotapauksessa puolittamaan koko nyt minulla olevan omaisuuteni arvon, josta toinen puoli menisi hänelle?
Joudunko vielä maksamaan OMASTA omistusasunnostani PUOLET vaimolle, vaikka se on rahoitettu sillä aikoja sitten myydyn isomman, yhteisen asuntomme puoliosuudella? Siitä kaupastahan vaimoni sai jo oman puoliskonsa silkkana rahana.

NIIN. Miten on. Onko tämä ae-paperi iankaikkisesti voimassa? Voiko vaimo käyttää tätä perintöään pelkästään omiin tarkoituksiinsa?

2

515

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Laki on Laki

   Onko teidän yhteisen asunnon myynnistä dokumenttia?
   Onko vaimollesi maksamastasi puoliosuudesta dokumenttia?
   Todennäköisesti näin iso tapahtuma on käyty pankin tiskillä. Jos dokumenttia ei kotoa löydy, pankin arkistoista ne on saatavilla.
   Niillä Sinun pitäisi pystyä todistamaan, että vaimosi on jo saanut kaupasta osuutensa. Täten hänellä ei ole oikeutta nykyiseen asuntoosi. Voidaan myös katsoa, että senaikainen puoliosuuden arvo otetaan jollain muulla tapaa huomioon. Muuhun omaisuuteesi hänen osuutensa on tasan puolet. Sinulle todennäköisesti jää kokonaan oma omistusasuntosi ja muusta omaisuudestasi vaimosi saa puolet.
   Vaimosi ei-perittyyn omaisuuteen sinulla on puolioikeus. Jos hän ei pysty osoittamaan jotakin osiota perityksi vanhemmiltaan niin sellaiseen sinulla on oikeus.
   Kaikki yhteinen omaisuus pankkitileineen kaikkineen lasketaan yhteen ja jaetaan kahdella.

   Avioehdon alaisiin ei sinulla ole oikeutta. Avioehto on voimassa eliniän.

   Jos vaimosi maksaa sinut "ulos" huvilastanne, mikä tarkoittaa sitä, että saat rahana puolet sen tämänhetkisestä arvosta. Silloin se siirtyy kokonaan vaimosi omistukseen.

  • Ammattilainen tietää...

   Mitäs allekirjoitit! En minä ainakaan enään siinä tilanteessa olisi. Hieman tuntuu oudolta jos ei asiaa oltu otettu aikaisemmin esille.
   Olisi oik.mukaista jos vaimosi huomaisi sinuakin käyttäessään perintöään. Olethan sentään ollut hänen elättäjänsä ja omaisuutenne kartuttaja. Vain onko vaimosi ollut `tossun` alla ja ehkä pikkurahoissa, jota hän nyt kostaa.
   Surkeata asiassa on myös se, että yhden huvilan takia roikutaan `yhdessä` eikä osata erota. Vuorottelusysteemi on hieman kyseenalainen ja stressaa mieltä.
   Luulisin näin maalaisjärjellä ajatellen, että saat pitää asuntosi, eikä vaimollasi ole siihen oikeutta kajota. Suosittelisin kuitenkin ottamaan yhteyttä asiassa avioeroihin erikoistuneeseen lakimieheen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   151
   1640
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   19
   1140
  3. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   88
   1080
  4. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   42
   1047
  5. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   66
   881
  6. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   107
   856
  7. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   45
   808
  8. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   794
  9. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   183
   778
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   761
  Aihe