Outo tauti, en löydä tälläisiä oireita kirjasta??

Sissi

Mikähän mahtaa akvaariota vaivata? N 7 vuotta vanha akvaario, 100l ja viime aikoina ollut enään vähän kaloja, pohjalla 1 albiinomonni ja 1 imumonni, niiden lisäksi oli enää jäljellä 3 keltabarbia, vuosia vanhoja nekin. Sitten yhdelle keltabarbeista tuli paksu maha, ihan kuin olisi ison kiven nielaissut. Vointi oli hyvä ja uinti normaalia, söi ja liikkui tavallisesti.Iho oli moitteeton. Tätä kesti viikkotolkulla, sitten lopetin varmuudeksi kalat ja ostin uusia.
Uudet kalat ovat miljoonakaloja (8kpl) ja seeprakaloja (8kpl, mutta nyt 4 viikon jälkeen yhdellä seeprakalalla on taas samanlainen paksu maha! Samana päivänä huomasin myös, että akvaarion seinissä ja sisäsuodattimessa on pieniä valkoisia munia ruhmässä, seepran tuleva perheenlisäys vai jotain loisia????
PH:sta en tiedä kun liikkeessä aina sanovat, ettei sitä tarvitse seurata, mutta sen tiedän, että tällä alueella vesi on pehmeää ja olenkin siksi suosinut aina barbikaloja, jotka ovat kyllä tähän asti menestyneetkin jollain lailla.
Vettä vaihdan n 2 viikon välein 1/3.Samalala putsaan suodattimen kunnolla ja pohjan myös.
Voisko joku neuvoa mikä ihme nyt akvista riivaa?? Kiitos etukäteen =)

6

607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..............................

      vilkaiseppa googlesta ensikerralla kun kaloja hankit! 100l on AIVAN LIIAN PIENI keltabarbeille ja aika monelle muullekkin. ole hyvä ja ota selvää kalojen vaatimuksista ennenkuin niitä hankit. Ei ole iso urakka kirjoittaa kalan nimi googleen ja löytää tila ja vesi vaatimukset.

      • Sissi

        Olen aina kaloja ostaessani pyytänyt eläinliikkeen henkilökunnalta suosituksia millaisia kaloja minun on hyvä hankkia ja muutenkin neuvoja ja ohjeita akvaarion hoitoon. Mikäli minulla on ollut "vääränlaisia" kaloja se johtuu sitten eläinkaupan asiantuntemattomuudesta. Tahallani en todellakaan ole väärin hoitanut. Täytynee vaihtaa akvaaroliikettä.
        Kuvittelin, että täältä saisi asiallisia neuvoja, mutta olin vääräässä :(


      • minäpä minä.
        Sissi kirjoitti:

        Olen aina kaloja ostaessani pyytänyt eläinliikkeen henkilökunnalta suosituksia millaisia kaloja minun on hyvä hankkia ja muutenkin neuvoja ja ohjeita akvaarion hoitoon. Mikäli minulla on ollut "vääränlaisia" kaloja se johtuu sitten eläinkaupan asiantuntemattomuudesta. Tahallani en todellakaan ole väärin hoitanut. Täytynee vaihtaa akvaaroliikettä.
        Kuvittelin, että täältä saisi asiallisia neuvoja, mutta olin vääräässä :(

        Olen samaa mieltä, kannattaa tosiaan etsiä googlesta aina eikä todellakaan luottaa myyjiin, he eivät aina tiedä kaloista sitä oikeaa tietoa. Esim keltabarbi tarvitsee vähintään sen 300litraa ja enemmänkin, etenkin kun on parvikala. Kysy vaikka tältä palstalta jos et jotain tiedä, apua aloittelevalle akvaristille, siellä vastataan mutta vastaajista luotan vain fish king, rihma ja rrr nimimerkkeihin.


      • Mneijonen

        Ja keltsit menee Markun mukaan 85 litraseen.


      • fish KING
        Mneijonen kirjoitti:

        Ja keltsit menee Markun mukaan 85 litraseen.

        .. eikä ko. Akvaariokalat kirjaa saa tulkita raamatun tavoin, kirjan akvaario tilavuus suositukset ovat ja tarkoittavat että kunkin kalan yksittäis minimi parvikoko sekä akvaarion minimitilavuus ovat keskenään sopivia vain tälle määrälle kaloja, akvaariossa ei saisi olla muita kaloja lainkaan.
        Tässä tapauksessa keltabarbeja eli nykyään messinkibarbi, voi pitää ainoana lajina n. 90l akvaariossa.
        Kun kuitenkin tiedetään että keltabarbit ovat erittäin parvisidonnaisia ja nopeita uimareita sekä keskikoko akvaariokalaa suuremmaksi kasvava laji (jopa yli 7cm) ei niiden paikka todellakaan ole noin pienessä akvaariossa pienessä parvessa.
        Puolitoistametriä taittuu todella nopeasti täysmittaisilta keltseiltä ja on silmin nähtävää kuinka yli parinkymmenen pään parvi nauttii olostaan suuremmissa akvaarioissa, käytännössä sama asia on kaikkien parviaktiivisten pikkukalojen kanssa mutta ihminen kun valmistaa pieniä akvarioita niin niitä myydään ja ovat suosittuja kun mahtuvat kodin pieniin nurkkiin ja kalat joutuvat tähän pakostakin tottumaan. Siksi yleensä vaikeuksia tuleekin...

        Mun mielestäni alle metristä akvaariota ei seura akvaarioksi kannattaisi valitakaan mutta mikä auktoriteetti minä kenellekkään olen ja voisin muka valtavirtaan mitään vaikuttaa, se on turhaa olettelua, mutta aina saa toivoa että joku päivä ihmiset inhimillisyydsssään tajuaisivat miten ja missä trooppisia kaloja tulee hoitaa.


    • on ollut samoja oireita

      taistelukaloilla. Vatsa oli ihan sairaan suuri,ihan kun räjähdyspisteessä. Kalat kuitenkin uivat,söivät ja muutenkin käyttäytyivät normaalisti kunnes ykskaks kuolivat. Minulle ei ole selvinnyt mikä niitä vaivasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1694
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1015
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe