Outo tauti, en löydä tälläisiä oireita kirjasta??

Sissi

Mikähän mahtaa akvaariota vaivata? N 7 vuotta vanha akvaario, 100l ja viime aikoina ollut enään vähän kaloja, pohjalla 1 albiinomonni ja 1 imumonni, niiden lisäksi oli enää jäljellä 3 keltabarbia, vuosia vanhoja nekin. Sitten yhdelle keltabarbeista tuli paksu maha, ihan kuin olisi ison kiven nielaissut. Vointi oli hyvä ja uinti normaalia, söi ja liikkui tavallisesti.Iho oli moitteeton. Tätä kesti viikkotolkulla, sitten lopetin varmuudeksi kalat ja ostin uusia.
Uudet kalat ovat miljoonakaloja (8kpl) ja seeprakaloja (8kpl, mutta nyt 4 viikon jälkeen yhdellä seeprakalalla on taas samanlainen paksu maha! Samana päivänä huomasin myös, että akvaarion seinissä ja sisäsuodattimessa on pieniä valkoisia munia ruhmässä, seepran tuleva perheenlisäys vai jotain loisia????
PH:sta en tiedä kun liikkeessä aina sanovat, ettei sitä tarvitse seurata, mutta sen tiedän, että tällä alueella vesi on pehmeää ja olenkin siksi suosinut aina barbikaloja, jotka ovat kyllä tähän asti menestyneetkin jollain lailla.
Vettä vaihdan n 2 viikon välein 1/3.Samalala putsaan suodattimen kunnolla ja pohjan myös.
Voisko joku neuvoa mikä ihme nyt akvista riivaa?? Kiitos etukäteen =)

6

595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..............................

      vilkaiseppa googlesta ensikerralla kun kaloja hankit! 100l on AIVAN LIIAN PIENI keltabarbeille ja aika monelle muullekkin. ole hyvä ja ota selvää kalojen vaatimuksista ennenkuin niitä hankit. Ei ole iso urakka kirjoittaa kalan nimi googleen ja löytää tila ja vesi vaatimukset.

      • Sissi

        Olen aina kaloja ostaessani pyytänyt eläinliikkeen henkilökunnalta suosituksia millaisia kaloja minun on hyvä hankkia ja muutenkin neuvoja ja ohjeita akvaarion hoitoon. Mikäli minulla on ollut "vääränlaisia" kaloja se johtuu sitten eläinkaupan asiantuntemattomuudesta. Tahallani en todellakaan ole väärin hoitanut. Täytynee vaihtaa akvaaroliikettä.
        Kuvittelin, että täältä saisi asiallisia neuvoja, mutta olin vääräässä :(


      • minäpä minä.
        Sissi kirjoitti:

        Olen aina kaloja ostaessani pyytänyt eläinliikkeen henkilökunnalta suosituksia millaisia kaloja minun on hyvä hankkia ja muutenkin neuvoja ja ohjeita akvaarion hoitoon. Mikäli minulla on ollut "vääränlaisia" kaloja se johtuu sitten eläinkaupan asiantuntemattomuudesta. Tahallani en todellakaan ole väärin hoitanut. Täytynee vaihtaa akvaaroliikettä.
        Kuvittelin, että täältä saisi asiallisia neuvoja, mutta olin vääräässä :(

        Olen samaa mieltä, kannattaa tosiaan etsiä googlesta aina eikä todellakaan luottaa myyjiin, he eivät aina tiedä kaloista sitä oikeaa tietoa. Esim keltabarbi tarvitsee vähintään sen 300litraa ja enemmänkin, etenkin kun on parvikala. Kysy vaikka tältä palstalta jos et jotain tiedä, apua aloittelevalle akvaristille, siellä vastataan mutta vastaajista luotan vain fish king, rihma ja rrr nimimerkkeihin.


      • Mneijonen

        Ja keltsit menee Markun mukaan 85 litraseen.


      • fish KING
        Mneijonen kirjoitti:

        Ja keltsit menee Markun mukaan 85 litraseen.

        .. eikä ko. Akvaariokalat kirjaa saa tulkita raamatun tavoin, kirjan akvaario tilavuus suositukset ovat ja tarkoittavat että kunkin kalan yksittäis minimi parvikoko sekä akvaarion minimitilavuus ovat keskenään sopivia vain tälle määrälle kaloja, akvaariossa ei saisi olla muita kaloja lainkaan.
        Tässä tapauksessa keltabarbeja eli nykyään messinkibarbi, voi pitää ainoana lajina n. 90l akvaariossa.
        Kun kuitenkin tiedetään että keltabarbit ovat erittäin parvisidonnaisia ja nopeita uimareita sekä keskikoko akvaariokalaa suuremmaksi kasvava laji (jopa yli 7cm) ei niiden paikka todellakaan ole noin pienessä akvaariossa pienessä parvessa.
        Puolitoistametriä taittuu todella nopeasti täysmittaisilta keltseiltä ja on silmin nähtävää kuinka yli parinkymmenen pään parvi nauttii olostaan suuremmissa akvaarioissa, käytännössä sama asia on kaikkien parviaktiivisten pikkukalojen kanssa mutta ihminen kun valmistaa pieniä akvarioita niin niitä myydään ja ovat suosittuja kun mahtuvat kodin pieniin nurkkiin ja kalat joutuvat tähän pakostakin tottumaan. Siksi yleensä vaikeuksia tuleekin...

        Mun mielestäni alle metristä akvaariota ei seura akvaarioksi kannattaisi valitakaan mutta mikä auktoriteetti minä kenellekkään olen ja voisin muka valtavirtaan mitään vaikuttaa, se on turhaa olettelua, mutta aina saa toivoa että joku päivä ihmiset inhimillisyydsssään tajuaisivat miten ja missä trooppisia kaloja tulee hoitaa.


    • on ollut samoja oireita

      taistelukaloilla. Vatsa oli ihan sairaan suuri,ihan kun räjähdyspisteessä. Kalat kuitenkin uivat,söivät ja muutenkin käyttäytyivät normaalisti kunnes ykskaks kuolivat. Minulle ei ole selvinnyt mikä niitä vaivasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4459
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1420
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe