joutuuko jälkeenjäänyt taivasalle?

KUISKAUS HAUDASTA

ME ALLEKIRJOITTANEET TÄMÄ TÄMÄ JA TUO TUO SOVIMME SITEN ,ETTÄ KUMMALLAKAAN MEISTÄ EI OLE AVIO-OIKEUTTA TOISEN NYKYISIN OMISTAMAAN TAI MYÖHEMMIN SAAMAAN OMAISUUTEEN EIKÄ OMAISUUDEN TUOTTOON. MITÄ TÄMÄ MERKITSEE KUOLEMAN TULLESSA? KUMMALLAKIN ON LAPSIA EDELLISESTÄ LIITOSTA.

11

1994

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Griffinette

   Jos kirjoitat caps lock päällä eli pelkillä isoilla kirjaimilla, se tarkoittaa huutamista ja on hyvin epäkohteliasta.

   2. Asiasta: tarkoittaa juuri sitä mitä sanookin. Tasinkoa ei maksella puolin tai toisin, ensiksi kuolleen puolison omaisuus menee hänen rintaperillisilleen eli lapsille ja leski pitää oman omaisuutensa omistuksessaan. Jos puolisoilla on yhteistä omaisuutta, menee omistusoikeuksien suhteessa (yleensä 50/50) vainajan perillisille ja leskelle.

  • TriTri Dr

   Toistaiseksi Suomessa sosiaaliturva toimii sen verran hyvin etteivät jälkeenjääneet tai muutkaan vammautuneet joudu taivasalle.

  • asumisoikeus

   avioehdosta huolimatta.

   Eli lapset kyllä perivät esim. asunto-omaisuuden (ja joutuvat siitä maksamaan veron), mutta leski saa jäädä asumaan perheen yhteisenä kotina toimimeeseen asuntoon.

   • leskellä olisikin

    omissa nimissään asunto-osake,joka soveltuu asumiseen. Eikö tällöin lapsilla olisi ainakin periaatteessa mahdollisuus vaatia yhteisomistuksessa ollut yhteinen koti jakoon?


   • nix nax
    leskellä olisikin kirjoitti:

    omissa nimissään asunto-osake,joka soveltuu asumiseen. Eikö tällöin lapsilla olisi ainakin periaatteessa mahdollisuus vaatia yhteisomistuksessa ollut yhteinen koti jakoon?

    Tuosta asiasta oli keskustelu juuri äsken Perintö ja testamentti-palstalla. (Lienetkö sama kirjoittaja, joka siellä ei "viitsinyt" kinastella kanssani? Jos et, niin lukaisepa!)

    http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=123&conference=4500000000000082&posting=22000000037037972


   • linkistäsi

  • nix nax

   Tuo avioehto merkitsee sitä, että toisen kuoltua ei toimiteta omaisuuden ositusta (johon liittyy tasingon antaminen), vaan omaisuuden erottelu (jossa tasinkoa ei anneta). Vainajan perivät hänen lapsensa.

   Leskellä on kuitenkin oikeus elinaikansa hallita puolisoiden yhteistä kotia (tai muuta vainajan jäämistöön kuuluvaa lesken kodiksi sopivaa asuntoa), vaikka se olisi ollut vainajan kokonaan omistama. Sama koskee yhteisessä asunnossa ollutta tavanomaista asuntoirtaimistoa. Asunnon osalta edellytyksenä on, ettei leski itse omista kodikseen sopivaa asuntoa. Tältä osin viittaan alemmassa kommentissani olevaan www-osoitteeseen.

  • Vaimo 26v

   tuli erikseen merkintä, että kuolemantapauksen sattuessa avioehto raukeaa.

   • nix nax

    ...mutta sillä ei ole merkitystä lesken asumisturvan kannalta. Leskellä on edellä kertomillani edellytyksillä AINA yhteisen asunnon elinaikainen hallintaoikeus (olipa avioehto tai ei).


  • tekla.

   Miksi ihmeessä te teitte tuollaisen avioehdon? Sehän vain vaikeuttaa elämäänne. Nythän teidän täytyy aina katsoa, että ostitte mitä tahansa yhdessä, se laitetaan molempien nimiin asunnosta autoon ja televisioon asti.

   Ja onko raha todellakin ainoa kriteeri? Kovin usein käy niin, että kun tulee lapsia, mies käy töissä ja tuo rahaa taloon kun taas nainen jää kotiin hoitamaan lasta, kotia ja miestäkin. Tällöin monesti käy niin, että nainen hoitaa ruokaostokset ja mies kaikki isommat hankinnat. Jos nainen ei pidä puoliaan ja vaadi nimeään jokaiseen kirjahyllyn ja telkkarin ostokuittiin, käy pian niin, että mies löytää uuden nuoremman ja nainen lentää kodistaan pihalle pelkkien ruokakuittiensa kanssa, kun mies saa kaiken mikä on hänen pankkikortillaan hankittu. Tasapuolista?

   Ja jos mies kuolee, kaikki omaisuutenne, joka on miehen nimissä, menee miehen perillisille. Jälleen auttaisi että joka ikisessä kuitissa on molempien nimet. Miksi kukaan haluaisi tehdä elämästään niin vaikeaa? Miksi sitten edes mennä naimisiin?

   Mieluummin kannattaisi tehdä niin, että jos jommalla kummalla on huomattavasti enemmän omaisuutta tai vaikkapa osuus sukutilasta tai firmasta, se suojattaisiin avioehdolla ja muu yleiseen jokapäiväiseen elämään liittyvä menisi puoliksi. Vai miltä kuulostaisi se, että hommataan koti yhdessä, mutta koska toinen vain käy töissä, hän luonnollisesti maksaa lainanlyhennykset. Toinen taas hoitaa lapsia ja kotia. Molemmat osallistuvat yhtä suurella panoksella perheen elättämiseen, toinen rahallisesti, toinen ajallisesti. Mutta eron tullessa rahallisesti osallistunut saisi kaiken? Ajallisesti osallistunut jäisi nuolemaan näppejään. Hän jäisi täysin tyhjän päälle. Hänellä ei olisi omaisuutta, ei työkokemusta eikä edes kertyneitä eläketuloja kotona olemisen vuoksi. Hän olisi todellakin PA, vaikka hän olisi osallistunut perhe-elämään siinä missä puolisonsakin.

   Korjatkaa ihmeessä kieroutunut avioehtonne, ellette sitten aio olla tekemättä lapsia ja suhteenne perustuu pelkkään urakehitykseen ja rahantekoon molempien osalta ja teille on tärkeintä vain se mikä kippo on kenenkin maksama.

   • Nutturatäti

    >>>Miksi ihmeessä te teitte tuollaisen avioehdon?
    >>>Kovin usein käy niin, että kun tulee lapsia, mies käy töissä ja tuo rahaa taloon kun taas nainen jää kotiin hoitamaan lasta, kotia ja miestäkin. >>>


    Ja kovin usein taas EI käy noin. Monet pariskunnat tekevät kumpikin omaa uraansa ja hoitavat yhdessä kotia ja lapsia tai palkkaavat siivoojan ja laittavat lapset päivähoitoon, tai eivät tee lapsia ollenkaan.

    Tai mieskin voi jäädä koti-isäksi lasten ollessa pieniä. Anna sinä ihmisten järjestää perhe-elämänsä ja avio-oikeutensa haluamallaan tavalla. Mitä sinä siitä huolta kannat?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kun katsoit mua silmiin

   Niin... Olin ihan rakastunut... Olisin halunnut kertoa sua rakastan.
   Ikävä
   146
   2928
  2. Purra vaatii koko itärajaa kiinni, vihervasemmisto haukkoo henkeään

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000010018060.html Upeaa, isänmaallista toimintaa Riikka Purralta. 70 vuotta vanhat ja
   Maailman menoa
   388
   2280
  3. Stefun tallilla helvetti irti

   kertoo Seven. Sähkölasku maksamatta ja hevoset kituu tallissa kylmissään. Juoma-automaatit ei toimi yms. Martina samaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   2210
  4. Koska olet viimeksi nähnyt

   ihastuksesi? Siis ihan ollut samassa paikassa, ei mitään vilaukselta nopeasti ☺️ Ja kerro myös oletko mies vai nainen?
   Ikävä
   90
   1511
  5. Perusnatsi piti palopuheen Kiovassa

   Kremlissä oltiin tästäkin oikeassa; Ukraina on natsien hallussa.
   Maailman menoa
   275
   1376
  6. Suomen varapääministeri Riikka Purra ei tajua olevansa Venäjän hyödyllinen idiootti.

   Vai tajuaako? Purran blogiteksti, jossa haukutaan niin "ääliöliberaalit" kuin "trollaava lehdistö" on juuri sellaista k
   Maailman menoa
   460
   1363
  7. Sä oot mun toinen puolikas

   Missä oot? Tuu jo..
   Ikävä
   52
   1067
  8. Pinja Sanaksenaho rehellisenä Selviytyjät viidakko-oloista: "Pieni shokki, että herranjumala ei..."

   Ohhoh! Tubettaja Pinja Sanaksenaho joutui lähtemään Selviytyjät Suomi -kisasta, kun hänet äänestettiin ulos heimoneuvost
   Tv-sarjat
   10
   1057
  9. Surullinen tarina kulissien takaa

   Palstallahan on kovasti lgbtq-agendoja puolusteltu ja vihalla vastattu kun on epäilty että lapsia ja nuoria houkutellaan
   Sinkut
   128
   1032
  10. Hyvää yötä halikaveri

   Meenpäs sittenkin vaan nukkumaan. Tai tuskin uni tulee mutta jotain. Halitaan huomenna tai joskus. Ehkä. 💞 T. Itku-i
   Ikävä
   177
   965
  Aihe