Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kissojen totuttaminen toisiinsa

in trouble

miten voisin totuttaa toisiinsa 8 viikkoisen uroskissanpennun ja leikatun poikakissan (n.6v)? Vanhempi kissa on ollut meillä vuoden yksin ja nyt se ei näytä hyväksyvän pentua vaan sähisee ja murisee sille. En uskalla päästää pentua vapaaksi toisen kissan nähdessä, koska minua pelottaa että isompi kissa tekee sille jotain.. Isompi kissa nuuskii tarkasti pennun tavaroita. Pennulle olisi tärkeää oppia isommalta kissalta kuinka toimia eri tilanteissa. Mitä siis teen?

20

4426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kisumisuliini

      Jos vanhempi kissa on ollut jo noin kauan ilman toisen kissan seuraa, niin en usko että siitä tulisi pennun ystävää. Erakoitunut vanha kissa ei ole paras mahdollinen kaveri. Jos se on aina hyökkäävä pentua kohtaan, ei kannata sitten ruveta rautalangasta vääntämään.

      Kuten sanoin tuossa eräässäkin viestissä, on yksilöllistä miten kissa suhtautuu vieraaseen kissaan. Jotkut vaativat vain aikaa, jotkut ovat ikuisesti vihamielisiä uudelle perheenjäsenelle.

      Kannattaa seurata tilannetta ja rohkaista kissoja lempeällä lepertelyllä yms.

    • toden.näk.

      pelkää pikku kissaa,koska onhan se outo:)meillä tilanne oli lähes samankaltainen,meni ohi muutamassa viikossa.ja nyt ovat parhaimpia leikkikamuja..harvemmin isompi kissa tekee pahaa

      • Marianneko8

        Mutta 8 viikkoisen pennun pitäisi olla vielä emonsa ja siskojensa luona!

        Kissan luovutusikä on 12 viikkoa


      • in trouble
        Marianneko8 kirjoitti:

        Mutta 8 viikkoisen pennun pitäisi olla vielä emonsa ja siskojensa luona!

        Kissan luovutusikä on 12 viikkoa

        Pentu luovutettiin meille jo nyt, koska sen emo katosi/kuoli kun pentu oli muutaman päivän ikäinen. Onneksi sillä oli kuitenkin kotonaan myös sisaruksia , isä ja aikuinen kissa kaverina.


      • in trouble

        Olen myös kuullut, että leikkaamaton kissa (meillä pentu) on kissojen keskuudessa ylempiarvoisempi kuin leikattu kissa (meidän vanhempi kissa), ne kai haistavat sen. Voisikohan olla, että isompi kissamme jotenkin kokisi pennun sen takia uhkana.. (?)


      • kissani...
        in trouble kirjoitti:

        Pentu luovutettiin meille jo nyt, koska sen emo katosi/kuoli kun pentu oli muutaman päivän ikäinen. Onneksi sillä oli kuitenkin kotonaan myös sisaruksia , isä ja aikuinen kissa kaverina.

        nyt n.4kk antaa selkään isommalle kisulle ja mitä ongelmista liian aikaisessa luovutuksessa (meille kissa tuli ilman mitään "syytä" kuten emän kuolema ym. maatilalla vain haluttiin nopeasti eroon kahdesta eri pentueesta, tiedän, se on väärin, mutta jotkut ihmiset eivät vain osaa leikkauttaa kissojansa)...;

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=102&conference=4500000000001987&posting=22000000037136632


      • Jee!
        in trouble kirjoitti:

        Olen myös kuullut, että leikkaamaton kissa (meillä pentu) on kissojen keskuudessa ylempiarvoisempi kuin leikattu kissa (meidän vanhempi kissa), ne kai haistavat sen. Voisikohan olla, että isompi kissamme jotenkin kokisi pennun sen takia uhkana.. (?)

        Enpä usko. Me hankittiin toinen kissa eilen ja meiän vanhempi kissa kyllä sähisee sille vielä... Tänäänkin sähisi mutta suurimman osan päivästä nukkui. Mitähän se meinaa?


    • Minä ja kisut

      näin: pentu ja vanhempi saivat olla silloin toisiensa kanssa tekemisis kun itte pystyin seuraamaan ja torumaan vanhempaa. yöks ja työpäivinä ne oli omissa huoneissa. näin oli viikon verran ennenkuin jätin ne sitten myös yöks ja päiviks samoihin tiloihin. näöin tein myös nuoremman pentujensa kanssa. vanhempi kissa sai olla omissa oloissa viikon että uusi emo sai huolehtia pennuistaan. sitten vähitellen päästin vanhempaa kissaa kyläilemään. lopulta niin vanhempi (myös naaras) osallistui vauvojen hoitoon :)
      Viimeks meille tuli uros kissa ja sen kanssa toimin ihan samalla tavalla. emo ja pennut sekä vanhempi naaras sai olla osassa huoneistoa ja sitten uusin tulokas toisessa osassa :) valtakunnassa kaikki hyvin :D

      • in trouble

        Kuullostaa ihan hyvältä idealta. Pentua ainakin kiinnostaisi tutustua isompaan kissaan. Ehkä isompi kissa alkaa pikkuhiljaa hyväksyä pennun, kun ei enää sähise sille.


      • mayat
        in trouble kirjoitti:

        Kuullostaa ihan hyvältä idealta. Pentua ainakin kiinnostaisi tutustua isompaan kissaan. Ehkä isompi kissa alkaa pikkuhiljaa hyväksyä pennun, kun ei enää sähise sille.

        Ehkä pitäs koklata siedätyshoitoo: laittaa ne nokat vastakkain.


      • in trouble
        mayat kirjoitti:

        Ehkä pitäs koklata siedätyshoitoo: laittaa ne nokat vastakkain.

        Ehkä en kuitenkaan kokeile,se voi olla liian riskialtista..


      • ...

        myös meillä, toimii hyvin :)


    • kissat

      heti vaan toisiinsa. Otin pennun meille ja päästin sen kulkemaan vapaasti. Vanhempi kissa joka oli reilun vuoden ollut yksikseen ei meinnannut hyväksyä pentua ollenkaan vaan "vainosi" ja läpsi pentua. Ekan ja tokan päivän oli tällaista ja seurasin koko ajan. Kolmantena päivänä olivat jo kaksistaan ja n. viikon päästä olivat jo parhaita kaveruksia.

    • kissakaverit

      Meidän tyttökissa oli n. 11kk kun se sai seurakseen pari kuukautta nuoremman pojan. Tyttö oli niin vihoissaan uudelle tulokkaalle ettei kissoja voinut pitää yhtäaikaa vapaana. Onneksi kummallakin on suht iso kuljetuskoppa ja kun toinen kissa sai kuljeskella huoneistossa vapaana, toinen laitettiin koppaansa. Näin vuoroteltiin n. parin tunnin välein ja rauha säilyi. Jonkin ajan kuluttua alkoi tyttöäkin kovasti kiinnostaa tämä uusi tuttavuus ja sitä piti käydä "pussailemassakin" kopan oven läpi. :) Kun vielä löin pistorasiaan Feliway-haihduttimen (suosittelen kokeilemaan), kissoista tuli vajaassa kahdessa viikossa kuin parhaat ystävät.

    • VillikkoViisikko

      takertua tuohon luovutusikään. Meillä on kaikki pennut tulleet 8-9 viikkoisina, ei maalaistaloissa niitä pidempään "hellitä" eikä yhdelläkään ole ollut käytöshäiriöitä eikä muutakaan normaalista poikkeavaa aikuisinakaan. Meillä on joka pentu tullessaan tuupattu suoraan isompien sekaan ilman sen suurempia seremonioita, pentu on saanut kopista itse lähteä tutkimaan taloa ja muita kissoja. Aina sähistään ja lyödään pehmeällä tassulla viikon, kaksi, sitten tulee kaveria tai leikkikaveria jonkun kanssa ja joku ei koskaan tykästy uuteen pentuun, ei sähise, muttei mene haistelemaankaan vaan pysyttelee siitä kaukana. Kollien (kaikki leikattuja) iät on nyt 4 kk, 2.5 v, 3, 5 ja 7 v ja hyvin ovat työpäivät porukassa sisällä keskenään.

    • Pia_Perfect_Fit

      Heissan,
      Kissat ovat hyvin reviiritietoisia yksilöitä ja jokaisella on omat alueensa. Kissojen onkin selvitettävä reviiriasiat, ennekuin ne voivat ystävystyä keskenään. Mitä enemmän kotiin laitetaan eri korkeudelle paikkoja, jonne kissat pääsevät oleilemaan, sen harmoonisempaa on yhteiselo. Harmoniaa lisäävät myös useampi hiekkalaatikko eri paikoissa, useampi ruoka-astia sekä juoma-astiat. Kunnon vankat kiipeilytelineet luovat oivan piilopaikan eri tasoihin. Kissat tulisi totuttaa toistensa hajuihin vähitellen. Järjestä uudelle tulokkaalle oma huone tai alue,jossa se voi olla turvassa. Ota kaksi puhdasta sukkaa toisella silität vanhempaa kissaasi ja sitten laitat sukan tulokkaan nukkumapaikan viereen ja sama juttu toisinpäin. Sitten voit vaihtaa myös kissanhiekkaa päittäin sekä antaa kissojen vain katsella etäisyydeltä toisiaan. Ota myös avuksi Feliway suihke, jota saa eläinlääkäriltäsi.
      Kun vanhempi kissasi suhtautuu suopeasti tulokkaaseen palkitse se herkuilla.
      Myöhemmin voit antaa kissasi haistella tulokasta kuljetuslaatikosta käsin sekä toistepäin. Anna myös tulokkaan turvassa itsekseen tutustua kotiinne. Vähitellen pikku hiljaa totuttaen on ainoa tie "onneen" Älä koskaan totuta kissoja toisiinsa väkisin. Kissat ovat yksilöitä ja toisille tottuminen kestää huomattavasti kauemmin kuin toisille.

      • Elysior

        Mulla on n.9-10 vuotias narttukissa ennestään joka on tohon 8-9 ikävuoteen asti ollu toisen kissan seurassa, mutta sisko jouduttiin lopettamaan. :( Kissa siis ehti olla vuoden/puoltoista yksikseen ja eilen kävin hakemassa sille pienen 12vko:n poikapennun kaveriksi ja meillä on joo tilanne juuri päällä. Näytin ensin kodin pojalle ja sitten esittelin kisut toisilleen ja uteliaina ne siinä toisiaan haistelivat, tosin varovasti. Nyt on sitten alkanu sähinä molemmin puolin, mutta toivottavasti se tosiaan menee ohi :)


    • poikkkisas

      hain tänään 12 viikkosen pennun kaveriksi 11 kuukautiselle. tällä hetkellä tilanne on se, että vanhempi kissa sähisee ja näyttää hampaitaan pennulle. pentu on kuljetusboksissa, koska en uskalla pitää sitä vapaana sähinän takia. toivottavasti ajan kuluessa tilanne helpottuu...

    • Lelluuuuuuuuuuuuu

      minulla on vähän päälle kuusi vuotias leikatttu narttu kissa ja hankin siiten 12 viikkoisen tyttö pennun. vanhemmalla oli siihen kolme vuotiaaseen saakka sisaren pentuja kaverina mutta ne isommiten karkasivat... nyt olllut 3 vuotta yksinään ja sähisee pienemmälle pennulle. nyt ollut 6 päivää samassa talosssa , mutta yhtä aikaa ei ole pidetty ilman valvontaa. toivottavasti ne tottuvat :]]

    • kisuuuu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe