Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Uros vai narttu?

suomenlapinkoirakuume

Olemme hankkimassa ensimmäistä koiraa ja päädyimme suomenlapinkoiraan. Seuraava kysymys onkin kumpi olisi parempi uros vai narttu? Perheessämme on kaksi lasta kohta pois muuttava 19v. tytär ja 12v. tytär, jonka koiraksi tuo tulisikin. Emme haluaisi leikata koiraa. Nuoremman tytön olisi tarkoitus lenkittää koiraa, hieman kouluttaakin ja ehkä harrastaa jotain sen kanssa. Mutta emme tiedä kumpi olisi parempi? Narttu kuukautisten aikana ärsyisä? Uros puolustaa reviiriään niin, että pääsisi karkaamaan?

2

550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pieni neuvo

      Hei !
      Tuommoisia asioita on paha ennalta sanoa.
      Asia riippuu tietysti siitäkin, minkä luonteiset vanhemmat sattuvat juuri teidän pennulle ! ja millaisen luonteen taipumukset se perii. Nämä hormonaliset asiat ovat aika periytyviä, mutta samassa sisarusparvessa voi silti olla ihka erilaisia.

      Jos otatte uroksen, ja tahtoisitte mukavaksi urokseksi kasvavan, kannattaisi kiinnittää huomiota, uros ei olisi kauhean urosteleva macho mahdoton urosteleva rähjäri. Tietystihän kukaan ei tunnustaisi moista urosta käyttäneensä isäksi - että sepä onkin helppoa sitten selvittää miten asia on...

      en minä kyllä ymmärrä miten karkailu ja reviirin puolustaminen on tekemisissä keskenään. reviirisidonnainen tahtoo pysyä omalla reviirillä. Karkailutaipumusta voi kysellä ja udella, onko sitä. Kuitenkin koiran irtipito on paljolti lain säätelyn takia kiellettyä, ja koiranomistajan kannattaisi omakotitalossa aidata pihansa ja tai rakentaa kunnon aitaus / tarha koiralle. Juoksulankakin on kiva, mutta tarha taas on sitten myös esim susilta suojaava, jos oikein tehty.


      Nartun aina näette ja pitää nähdä,
      kasvattajalta voi kysellä aivan hyvin onko narttu kiima-aikana miten mahdoton ja onko pahoja valeraskauksia yms, miten paljon hormonitoiminta emän luonteen ailahduksiin vaikuttaa.
      Se nyt yleensä on kumminkin 2 kertaa vuodessa, ja on paljon narttuja, joilla ei ole mitään erikoista. Itselläni on lappalaisnarttu, jolla ei ole mitään valeraskauksia, ja kiima-aikana se ei ole yhtään pahanluonteisempi mitä nyt ventovieraita uroksia se ei sietäisi. Ajattelepa, eihän narttua nyt kiima-aikaisena olekaan suinkaan mikään pakko tupata vieraisiin koiriin ;)


      Teidän kannattaisi käydä katselemassa näyttelyissä ja mielellään eri kasvattajilla, ja eiköhän se sitä kautta tule esiin, kumpi uros vaiko narttu kivempi teille.

    • oli minulle

      ainakin helppoa, halusin naaraan.
      helpompi kouluttaa ja aikaisempi koirani oli myös naaras .ei meillä ole mitään ongelmia kiimojen kanssa (koirani on sisäkoira)
      naaras koira olisi kyllä hyvä leikkauttaa vaarana märkäkohtu. Ilmeisesti jossain vaiheessa leikkautan nykyisen koirani.
      Jos koira tulee vielä nuoremmalle tytöllesi niin kyllä ainakin itse ottaisin naaraskoiran (viimeinen vastuu on aina vanhempien)
      suomenlapinkoira on todella toiminnankoira, en uskonut itsekkään kun otin millaisen villikon saan. Onnea valinnallesi.
      Kasvattajalta kannattaa varmaan kysellä tarkempia eroja mitä on uroksen ja naaraan välillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe