tsi/dsg paukkuu

kalle kolina

onko vika vai ominaisuus kun esim sateella lähtee kaasu pohjassa liikkeelle niin jostain keulilta kuuluu helvetin moinen pauke oli esp päällä tai ei.kuuluu vain ruopiessa.

8

1531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gulf

      Eiköhän se ole vetoluistonesto joka 'paukkuu'. ESP kytkeminen pois päältä ei välttämättä kytke pois ASR eli vetoluistonestoa jossa on osana elektroninen tasauspyörästön lukko - joskus se tuntuu siten että vetävissä pyörissä tuntuu 'rynkytystä' tai 'pauketta'.

      • Mä vaan

        tavalla. oli satanut rankasti koko päivän. Asfaltti oli todella märkä. Yritin lähteä rivakasti valoista loivaan ylämäkeen niin pyörät täritti/kuului kunnon pauke/pamaus ja ihan kuin pyörät ois lyöny suttua vaikka esp asr oili päällä. Mulla myös TSI DSG yhsitelmä.


    • Kahjo??

      "lähtee kaasu pohjassa liikkeelle niin jostain keulilta kuuluu helvetin moinen pauke..."

      Kukaan "TERVEJÄRKINEN" ei toimi näin. Onkohan sinulla kaikki tallella siellä yläpäässä....

      • kalle kolina

        en tiiä miten ne tervejärkiset ajaa mutta jos uusi auto kolisee kun 70 luvun taunus niin vituttaahan se.kyllä auton pitää toimia ilman kolinoitakin ainakin edellinen toimi.taidan kysyä asiaa huollosta.


      • lähteä kaasu pohjassa

        Kun lähtee ykkösvaihteella pienellä kaasulla liikkeele, ei meinaa liikkua koko volkkari minnekään. Vasta kun laittaa reilusti kaasua liikkuu. Onko vika juuri noissa luistonestoissa?


      • Mä vaan
        lähteä kaasu pohjassa kirjoitti:

        Kun lähtee ykkösvaihteella pienellä kaasulla liikkeele, ei meinaa liikkua koko volkkari minnekään. Vasta kun laittaa reilusti kaasua liikkuu. Onko vika juuri noissa luistonestoissa?

        eli muuten ihan täydellinen loota mutta d-asennolla ajettaessa liikkeelle lähdössä toki tekee usein sitä että kun painaa rivakasti kaasua niin auto nyökkää hitaasti eteenpäin ja jotenkin nykäisee/tuntuu kuin vaihde kautta kaasupoljon tarraisi jotenkin... Johtuukohan siitä että laatikko vaihtaa ilmeisesti sitten niin äkkiä kakkoselle/kolmoselle että tekee tuota. Hitaasti jos tääs lähtee ja painaa kaasua kevyemmin niin tuntuu että lähtee todella hitaasti eteenpäin/hetkeen ei tapahdu mitään...Ihan kuin joku viive olisi siinä kaasussa. Nää huomiot koskee ainoastaan autoja joissa TSI DSG. Manuaaliaskisissa en oo moista huomannut. ja se on ikävää että jos tulee pakottava tarve pysähtyä keskelle todella jyrkää mäkeä ja siitä sitten yritää lähteä uudelleen eteenpäin niin auto saattaa valua taaksepäin jos ei käytä apuna DSG:n kanssa käsijarrua. Ihan näissä uudemissa versioissa ei toki moista ongelmaa ole kun on mäkilähtöavustin vakiona.

        Ihan pienissä ylämäissä ei valu taaksepäin vaikka pysäyttisi auton keskelle mäkeä ja sitten lähtisi eteenpäin. DSG on myös aika taloudellinen automaatti mutta joskus tuntuu että kaupungin laita-alueilla ajellessa noin 50-60km/h jotain ylämäkeä ylöspäin viitonen on hieman liian iso pykälä kun kierrokset on alle 2000. Jaksaa kyllä mennä mäen ylös mutta ehkä nelkku olis parempi tuossa tilanteessa. Saahan laatikon vaihtamaan kaasunpainalluksella pienemmälle mutta jos et pidä sitä kaasua pohjemmassa niin vaihtaa takas vitoselle.


      • pelittää loistavasti
        lähteä kaasu pohjassa kirjoitti:

        Kun lähtee ykkösvaihteella pienellä kaasulla liikkeele, ei meinaa liikkua koko volkkari minnekään. Vasta kun laittaa reilusti kaasua liikkuu. Onko vika juuri noissa luistonestoissa?

        Oma TSI DSG (vm. 2008) pelittää loistavasti joka olosuhteessa. Edellisillä jotain häikkää.

        Ei muuta kuin huollon juttusille.

        Käytän ainoastaan 98 polttoainetta.


      • Mä vaan
        pelittää loistavasti kirjoitti:

        Oma TSI DSG (vm. 2008) pelittää loistavasti joka olosuhteessa. Edellisillä jotain häikkää.

        Ei muuta kuin huollon juttusille.

        Käytän ainoastaan 98 polttoainetta.

        olen muutamia DSG TSI Volkkareita koeajanut joissa siis sama moottori vaihteisto ja samalla tapaa käyttäytyy liikkeelle lähdöissä. Jonkin verran parani oma kun magneettikytkin uusittiin ja uusi softa löytiin koneeseen mutta liikkellelähdöissä käyttäytyy just noin lähes aina kuin kuvailin ja sama homma tosi jyrkät ylämäet valuu taaksepäin jos keskelle mäkeä pysähdyt ja sitten hölläät jalan jarrulta etkä käytä käkkäriä apuna. Myös se on ihan laatikon ominaisuus ainakin että taájamissa mäessä on iso vaihde päällä jyrkissä mäisäkin jossa vois hyvin olla mieluummin pienempikin pykälä

        Tuskin on mitään vikoja vaan ihan ominaisuuksia. Tuskin tuo polttoaine mitään muuttaa: V poweria kokeilin muutaman tankin ja en huomannut mitään eroa missään asiassa verraten perus 95E:hen. Eikä tuo etupään piiskailmiö ole tullut kuin kerran esille kun oli oikein märkää ollut koko päivän. Muuten se ei oo sellaista tehnyt. IV korinen teki sitä usein sadekelillä mutta sen keula olikin tunnettu ns. piiskailmiöstä ja siinä ei ollut asr:ää eikä esp:tä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      664
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe