Agents is - Goodbye,,

Nyt saa tää jo riittää

..ainakin tanssilavojen osalta . Näin on kertonut yhtyeen nokkamies E. Pulliainen.

Syyksi hän mainitsee tanssilavojen nykysuuntauksen -ja sen miten sieltä tullaan muutaman tanssikurssitunnin jälkeen neuvomaan miten mikäkin kappale tulee soittaa .

Ikävää jos näin on -olisi sinne lavoille mahtunut Agents -siinä missä esim.L.Tähkä ,Jean.S ,tai Riku Niemi orkestereineen .
(noinkohan näitä on menty neuvomaan miten soitetaan)

Olen kyllä ollut Agentsia kuuntelemassa lukuisat kerrat -enkä soitossa ole huomannut koskaan mitään moitittavaa (toisin kuin esim. Yölintu)
joten ymmärrän kyllä Pulliaisen närkästyksen asiasta.

Takavuosina tosin Sorsakosken laulutyyli ärsytti ,mutta tempot ovat aina olleet kohdallaan.

Tämän lisäksi Pulliaisen sovitukset ovat sellaisenaan monen tansibändin ohjelmistossa -harvoin on tanssi-iltaa ettei "Agents-kamaa" soiteta .

Ja mikähän bändi onkaan Varjokuvalla ollut esikuvana -ei ole vaikea arvata.ja suuri osa ohjelmistosta Agents-sovituksia(toki myös muutakin)

"Tanssiystävällinen" nykymittapuun mukaan ei Agents ehkä ole -mutta AINA se jonkun Plogmanin ,tai Matin ja Tepon hakkaa mennen tullen. Siinä sitä vasta yksipuolista ,ja yksitoikkoista musiikkia on .

Noinkohan E. Pulliaisen jälkeen lavoilta lähtee tavallinen pulliainen - melko kapea aktiiviharrastajajajoukko kun ei riitä pitämään lavoja pystyssä -niita samoja lavoja jotka Agents ja Pulliainen melodisilla kitarasävelmilään pelastivat 80-luvulla .

Taitaa jotkut yleisöennätykset olla vieläkin Agentsin nimissä.

Vaan aikansa kutakin ,ja ainahan voi kunnella levyjä ..

71

8580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tykkäsin käydä Agentsin keikoilla, vaikka tanssiminen jäikin niillä yleensä vähiin. Esa Pulliaisen taiturimaista soittoa oli mukavaa kuunnella ja katsella. Tunnelma Agents-tansseissa oli aina miellyttävä.

      • Anonyymi

        Tanssimiseen tarvitaan yleensä vain se tila, joka siihen kulloinkin on käytettävissä, joten useammin kuin kerran on Agents-yhtyeen keikalla tullut tanssittuakin. Henkilökohtaisesti tykkäsin Agents-yhtyeen tavasta astua estradillekin nimittäin käytännössä kaikkien muitten lava- ja ravintolatanssimusiikkiorkestereitten astuessa lavalle kuuluu vahingossa jonnekin kauas auki taas unohtuneen mikrofonin takia vaimeita ja yskähdyksiä sekä etäisten mitäilmeisimminkin nuottipaperipinojen rapina. MUTTA Agents-yhtyeen astuessa esdtradille kuuluu hirmuinen töminä!


    • Pakko tosin...

      ...ihmetellä, laskeeko Pulliainen noiden "neuvomisten" joukkoon myös yleisön pyynnöt soittaa kappaleita normaaliin tanssilavatyyliin kahden edes suunnilleen samaa tyylilajia olevan kappaleen yhdistelminä. Sen verran nihkeästi Agents on kuuleman mukaan suhtautunut tällaiseen aika yksinkertaiseen ja melko lailla helposti toteutettavissa olevaan toiveeseen, että en ihan suoralta kädeltä ja kokonaan niele myöskään Pulliaisen esittämää kärjistystä.

      Kivaa ja taidokasta kuuntelumusiikkia Agents toki esittää ja historiallista roolia tanssilavojen osalta ei käy kiistäminen. Lavatansseiksi en kuitenkaan ole laskenut Agentsien esiintymistilaisuuksia pitkään aikaan, olipa esiintymispaikkana tanssilava tai ei.

      Mielestäni on ihan hyvä jos Agents voi keskittyä omalta kannaltaan hyvältä tuntuviin tilaisuuksiin ja toisaalta tanssilavoilla on puolestaan lisäkysyntää nuoremman esiintyjäpolven hiukan vastaaville (nykymittapuulla monipuolisemmille) tanssiorkestereille, Varjokuva hyvänä esimerkkinä. Kaikki voittavat.

      • Nyt sa tää jo riittää

        kuuntelumusiikkiako Agentseilla ?

        En ymmärrä -samat kappaleet aivan samoilla sovituksilla (joissa on selvä E.Pulliaisen kädenjälki)ovat kelvanneet sellaisenaan monelle tanssijoden suosimalle bändille .

        Noinkohan koko bändin historian aikana on ohjelmistossa ollut monttaakaan kappaletta joita ei pystyisi tanssimaan aivan hyvin . Tanssimisen ovat ehkä estäneet fanittajat ,jotka ovat tukkineet lavan.

        Humppaa ei tosin ole varmaan koskaan tullut -eikä valsseja ja jenkkojakaan -mutta niinhän ne ovat vähentyneet kaikilla muillakin ,,

        Ja tangot on soitettu rautalankaversioina -mutta tangotkin ovat tanssilavoilla vähentyneet ..

        Tuo asia .että eivät aina ole soittaneet kappaleita pareittain on tietysti jonkinlainen miinus tanssibädille .mutta noinkohan siinä kenenkään ilta pilalle on mennyt tuollaisen takia.

        Kyllä tuolla tanssilavoilla hyvinkin paljon yksipuolisempaa musiikkia joskus kuulee ,kuin mitä Agentsin ohjelmistossa on ollut.-ja paljon mitäänsanomattomampaa iskelämössöä .

        Se siitä monipuolisuudesta .

        Varjokuvan poikia en tahdo mollata -heillä sitä monpuolisuutta on -ja omaa tuotantoa -
        Eivät suinkaan ole mikään Agents -kopio,vaan selkeästi oma bändinsä ,vaikka vaikutteet onkin sevästi havaittavisaa .

        Samoilla Elvis-Beatles-Shadows-linjalla ovat -lisättynä mollivoittoisilla suomalaisslaavilaisilla sävelmillä.

        Tuo Pulliaisen kommentti nyt oli jonkinlainen heitto johonkin suuntaan-muitakin syitä lavoilta vetäytymiseen varmasti on -eiväthän pojat ole pariin vuoteen lavakeikkoja tehneetkään.

        Agentsin myötä lavoilta poistuu selvästi enemmän rock-henkinen bändi -jolta taittuu myös ikivihreät (tanssi)klassikot -

        Vai voitteko kuvitella Ville Valon jonkun muun yhtyeen solistina?


    • pingviinit

      haukkuu kaikkia, niille kun ei kukaan osaa soittaa eikä laulaa mieleistä.....

    • Kyllähän nuo toimittajat yrittävät repiä otsikoita... siitähän tässä on kysymys. Oman tyttären koulunkäynnistä ei oikein lohkea otsikkoa.

      Aina on opastajia riittänyt lavoilla ja varsinkin ravintoloissa kun on otettu muutama rohkaisu alle.

      En usko yhtään, että Pulliaisen kaltainen veteraani jaksaa välittää moisista neuvojista. Taitaa olla väsyminen kiertämiseen ja omat perhesyyt siellä taustalla.

      Jossain vaiheessa ihmiselle vaan tulee hetki, jolloin "kaikki on nähty ja koettu". Lavaympäristö ei varmaan Agentseille antaisi enää mitään muuta kuin leipää ja sitä arvelen heillä jo olevan kylliksi.

    • Kurssiton konkari

      On sitte joku ihan jivekurssilla käynyt pariskunta menny neuvomaan pulliaista miten piipappaluulaa soitetaan. Kuvaa mielestäni hyvin millaisia vesipäitä lavoilla ja kursseilla kiertää. Olis ihan kiva nähdä tuollainen asiantuntija ihan livenä.

      Tuollainen idiotismi nostaa aggressiot pintaan! Mikä vittu ihmisiä oikein vaivaa?!

      • ihan totta

        Et kai sinä ole noin typerä, että oikeasti kuvuttelet jonkun just kurssin käyneen menneen sanomaan pulliaiselle????? autsteksteks kaikkien idioottien esi-isä olet


      • Joka ilta
        ihan totta kirjoitti:

        Et kai sinä ole noin typerä, että oikeasti kuvuttelet jonkun just kurssin käyneen menneen sanomaan pulliaiselle????? autsteksteks kaikkien idioottien esi-isä olet

        Noita neuvojia näkee joka ilta kun käy tansseissa. Täydellinen tanssivarustus yllä, ilman minkäänlaista tanssitaitoa. Luulot omista taidoita lattialla ja musiikinkuuntelijana ihan omaa luokkaansa. Ei välttämättä aina just kurssin käyneitä. Myös kokeneita tansseissa känättäjiä on joukossa. Naama vaan väärinpäin ja artistia neuvomaan. (sellaista mielellään joka on soittanut pinnalla jo 30 vuotta!)


      • Anonyymi

        Lol täällähän hauskoja kommentteja 🤣🤣🤣🤣🤣


    • tanssilavojen nilkkaan

      Itse olen aina käynyt Agentsien keikoilla myös lavoilla ja ovat olleet upeita kunhan on muistanut jättää varsinaisen tanssi-illan toiseen kertaan.

      Agentsien poistuminen sattuu eniten tanssilavojen nilkkaan, Agentsien pitäisi nimenomaan pysyä lavoilla jos nyt ovat niin todella huolissaan tanssilavojen säilymisestä :)

      Ja ei taida pulliaiset muistaa mitä vanhempi väki sanoi kun Agentsit tulivat lavoille; sanoivat juuri samaa kuin Pulliainen nyt lavojen menosta huonoon suuntaan :)

      Ja mihin Agents nyt menee? Aikooko viisikymppiset ukkelit valloittaa nuorisoklubit soittamalla eevaa ja renegadesia :)

    • maailman palkka

      Näin sitä kohdellaan lavojen ja lavatanssikulttuurin kuolemalta pelastajia, lyhyt on ihmisen muisti ja varsinkin kokonaisuuden ymmärrys heikko, vain omaan napaan tuijottamista, ymmärtämättä omaa ääliömäisyyttä.

      Muistanpa kuinka nämä ääliöt ovat kirjoituksillaan (esim. Truehum on kirjoittanut toivovansa Agentsien lopettamista, etteivät pilaisi herran tanssi-iltoja)
      toivoneet milloin Agentsien, milloin Yölinnun lopettamista.

      No oletteko nyt onnellisia? ääliöt...

      • ...ainakin eri illoille, vaikka samat paikat ehkä olisivatkin käytössä.

        Juuri esimerkiksi Agents ja sen lisäksi Yölintu, Elonkerjuu, Jean S jne. saavat totutulle tanssi-illalle tanssijoiden kantapaikkaan värvättyinä poikkeuksetta aikaan sen, että ilta on joko kokonaan pilalla tai sitten jää pelkäksi puolikkaaksi, kun paikalla yleensä tai ainakin usein olleen toisen (oikean tanssimusiikkia soittavan) yhtyeen osuus on ohi.

        Jos setit menevät vuorotellen, kuten aika usein ovat tehneet, tarkoittaa se sitä, että tanssijoiden on pysyteltävä sään salliessa ulkona noiden häiriöjengien vallatessa salin tai sitten sateen sattuessa ahtauduttava baarin/kahvion tiloihin odottamaan tanssimusiikin paluuta seuraavan setin alussa.

        Kokemusta on molemmista ratkaisuista.

        Se järjestely, että nuo kassamagneettiyhtyeet ja starat ostetaan esiintymään paikkojen normaaleista tanssi-illoista poikkeavina aikoina sensijaan yleensä ovat onnistunut ratkaisu.

        Ei kuitenkaan aina niinkään.

        Mm. juuri toissalauantaina Jenkkapirtillä hillunut Yö-yhtyeen fanittajajoukko saattoi paikan sellaiseen kuntoon, että perusteellinen suursiivous oli pakko tehdä.

        Sen päätteeksi, ikävä kyllä, sitten tapahtui virhe lattian vahauksessa. Ainetta lipsahti liikaa, joten seuraavana torstaina oli tanssi, varsinkin pääsalissa, mutta myös aika lailla takasalissakin, jokseenkin hankalaa luistelua -jopa vaarallistakin.

        Konserttitilaksikaan eivät tanssilavat kovin hyvin sovellu, joska niiden rakenteelliset ratkaisut ovat nimenomaan tanssimista varten suunnitellut.

        Niin, en ole lainkaan pahoillani Agentsien lopettamispäätöksestä, joka tosin oli turhaa uhoamista, koska lopettaminenhan tapahtui jo kauan sitten.

        Tanssijat tarvitsevat korviaan, joten siksikin se oli tervetullut ratkaisu niille, jotka noiden heppujen viimekeikoilla vielä tulivat käyneeksi.

        Fanittajille ei ilmeisesti kuuloaistin säilyminen paljon merkitse.


      • Taas kerran
        Truehum kirjoitti:

        ...ainakin eri illoille, vaikka samat paikat ehkä olisivatkin käytössä.

        Juuri esimerkiksi Agents ja sen lisäksi Yölintu, Elonkerjuu, Jean S jne. saavat totutulle tanssi-illalle tanssijoiden kantapaikkaan värvättyinä poikkeuksetta aikaan sen, että ilta on joko kokonaan pilalla tai sitten jää pelkäksi puolikkaaksi, kun paikalla yleensä tai ainakin usein olleen toisen (oikean tanssimusiikkia soittavan) yhtyeen osuus on ohi.

        Jos setit menevät vuorotellen, kuten aika usein ovat tehneet, tarkoittaa se sitä, että tanssijoiden on pysyteltävä sään salliessa ulkona noiden häiriöjengien vallatessa salin tai sitten sateen sattuessa ahtauduttava baarin/kahvion tiloihin odottamaan tanssimusiikin paluuta seuraavan setin alussa.

        Kokemusta on molemmista ratkaisuista.

        Se järjestely, että nuo kassamagneettiyhtyeet ja starat ostetaan esiintymään paikkojen normaaleista tanssi-illoista poikkeavina aikoina sensijaan yleensä ovat onnistunut ratkaisu.

        Ei kuitenkaan aina niinkään.

        Mm. juuri toissalauantaina Jenkkapirtillä hillunut Yö-yhtyeen fanittajajoukko saattoi paikan sellaiseen kuntoon, että perusteellinen suursiivous oli pakko tehdä.

        Sen päätteeksi, ikävä kyllä, sitten tapahtui virhe lattian vahauksessa. Ainetta lipsahti liikaa, joten seuraavana torstaina oli tanssi, varsinkin pääsalissa, mutta myös aika lailla takasalissakin, jokseenkin hankalaa luistelua -jopa vaarallistakin.

        Konserttitilaksikaan eivät tanssilavat kovin hyvin sovellu, joska niiden rakenteelliset ratkaisut ovat nimenomaan tanssimista varten suunnitellut.

        Niin, en ole lainkaan pahoillani Agentsien lopettamispäätöksestä, joka tosin oli turhaa uhoamista, koska lopettaminenhan tapahtui jo kauan sitten.

        Tanssijat tarvitsevat korviaan, joten siksikin se oli tervetullut ratkaisu niille, jotka noiden heppujen viimekeikoilla vielä tulivat käyneeksi.

        Fanittajille ei ilmeisesti kuuloaistin säilyminen paljon merkitse.

        Taisit olla sinä joka menit Pulliaista neuvomaan. Saatanan pahvipää!


      • Taas kerran kirjoitti:

        Taisit olla sinä joka menit Pulliaista neuvomaan. Saatanan pahvipää!

        ...rupea minkään alan ammattimiestä työssään neuvomaan. Sinä sensijaan et ymmärrä mistään mitään.

        Jo senkin kaikki muut kuin sinä tietävät, että en vuosiin ole katsonut aiheelliseksi mennä lähellekään Pulliaisen poppoota korviani tuhoamaan ja iltaani pilaamaan.

        Oikeita tanssimuusikoita ja heidän vuokseen tanssijoita (hyviä sellaisia) löytyy jokaiselle illalle. Miksi siis menisin jonkun möykkäporukan sekaan?


      • Esimies40
        Truehum kirjoitti:

        ...rupea minkään alan ammattimiestä työssään neuvomaan. Sinä sensijaan et ymmärrä mistään mitään.

        Jo senkin kaikki muut kuin sinä tietävät, että en vuosiin ole katsonut aiheelliseksi mennä lähellekään Pulliaisen poppoota korviani tuhoamaan ja iltaani pilaamaan.

        Oikeita tanssimuusikoita ja heidän vuokseen tanssijoita (hyviä sellaisia) löytyy jokaiselle illalle. Miksi siis menisin jonkun möykkäporukan sekaan?

        Todistit juuri ettet ymmärrä musiikkista mitään.


      • Agents-tansseista tykännyt
        Truehum kirjoitti:

        ...ainakin eri illoille, vaikka samat paikat ehkä olisivatkin käytössä.

        Juuri esimerkiksi Agents ja sen lisäksi Yölintu, Elonkerjuu, Jean S jne. saavat totutulle tanssi-illalle tanssijoiden kantapaikkaan värvättyinä poikkeuksetta aikaan sen, että ilta on joko kokonaan pilalla tai sitten jää pelkäksi puolikkaaksi, kun paikalla yleensä tai ainakin usein olleen toisen (oikean tanssimusiikkia soittavan) yhtyeen osuus on ohi.

        Jos setit menevät vuorotellen, kuten aika usein ovat tehneet, tarkoittaa se sitä, että tanssijoiden on pysyteltävä sään salliessa ulkona noiden häiriöjengien vallatessa salin tai sitten sateen sattuessa ahtauduttava baarin/kahvion tiloihin odottamaan tanssimusiikin paluuta seuraavan setin alussa.

        Kokemusta on molemmista ratkaisuista.

        Se järjestely, että nuo kassamagneettiyhtyeet ja starat ostetaan esiintymään paikkojen normaaleista tanssi-illoista poikkeavina aikoina sensijaan yleensä ovat onnistunut ratkaisu.

        Ei kuitenkaan aina niinkään.

        Mm. juuri toissalauantaina Jenkkapirtillä hillunut Yö-yhtyeen fanittajajoukko saattoi paikan sellaiseen kuntoon, että perusteellinen suursiivous oli pakko tehdä.

        Sen päätteeksi, ikävä kyllä, sitten tapahtui virhe lattian vahauksessa. Ainetta lipsahti liikaa, joten seuraavana torstaina oli tanssi, varsinkin pääsalissa, mutta myös aika lailla takasalissakin, jokseenkin hankalaa luistelua -jopa vaarallistakin.

        Konserttitilaksikaan eivät tanssilavat kovin hyvin sovellu, joska niiden rakenteelliset ratkaisut ovat nimenomaan tanssimista varten suunnitellut.

        Niin, en ole lainkaan pahoillani Agentsien lopettamispäätöksestä, joka tosin oli turhaa uhoamista, koska lopettaminenhan tapahtui jo kauan sitten.

        Tanssijat tarvitsevat korviaan, joten siksikin se oli tervetullut ratkaisu niille, jotka noiden heppujen viimekeikoilla vielä tulivat käyneeksi.

        Fanittajille ei ilmeisesti kuuloaistin säilyminen paljon merkitse.

        Minusta tanssit voivat välillä olla vähän toisenlaisetkin. Ei aina tarvi mennä saman kaavan mukaan. Jos jotakuta ei satunnainen konserttimainen tanssi-ilta miellytä, niin onhan noita vaihtoehtoisia paikkoja yleensä tanssi.net pullollaan. Ei ole kenenkään pakko mennä sinne kantapaikkaan. Minä olen tanssinut monet kerrat mm. Yölinnun, Yön, Jean S:n, Dannyn, Virve Rostin ja Agentsin tahtiin. Pitää vain asennoitua iltaan hieman eri tavalla kuin normaalisti, niin ihan hyvin siellä viihtyy. Kyseisiä esiintyjiä on mukavaa kuulla välillä juuri tanssilavalla tavallisten tanssien lomassa. En lähtisi pelkkään konserttiin.


      • Suvaitsevainen Aktiivitanssija
        Agents-tansseista tykännyt kirjoitti:

        Minusta tanssit voivat välillä olla vähän toisenlaisetkin. Ei aina tarvi mennä saman kaavan mukaan. Jos jotakuta ei satunnainen konserttimainen tanssi-ilta miellytä, niin onhan noita vaihtoehtoisia paikkoja yleensä tanssi.net pullollaan. Ei ole kenenkään pakko mennä sinne kantapaikkaan. Minä olen tanssinut monet kerrat mm. Yölinnun, Yön, Jean S:n, Dannyn, Virve Rostin ja Agentsin tahtiin. Pitää vain asennoitua iltaan hieman eri tavalla kuin normaalisti, niin ihan hyvin siellä viihtyy. Kyseisiä esiintyjiä on mukavaa kuulla välillä juuri tanssilavalla tavallisten tanssien lomassa. En lähtisi pelkkään konserttiin.

        ...ajattelen minäkin, Agentseihin oli päästävä vähintään kerran kesässä tanssaamaan, samoin Yölinnun tansseihin. Mieleen on jäänyt mm. aivan mahtavia slovareita mitä yllämainitut vain osaa vetää.

        Aika suvaitsematonta ja moukkamaista toivoa joidenkin yhtyeiden lopettamista, kun kerta se ei omaan maku hermoon passaa, käsittämätöntä!!!

        Sentään nämä besserwisserioikeatanssijamoukat ovat mitätön vähemmistö mutta suuri äänisimpänä valittamassa.

        Aivan kuin ei olisi vara valita vaikka viereistä tanssilavaa jos ohjelmisto ei miellytä.

        P.S. Niin, en ole hiihtäjä enkä tallustelija, vaan polkkia, swing tansseja myöten kaikki illan aikana soitettavat ja ylikin hoituu...


      • Suvaitsevainen Aktiivitanssija kirjoitti:

        ...ajattelen minäkin, Agentseihin oli päästävä vähintään kerran kesässä tanssaamaan, samoin Yölinnun tansseihin. Mieleen on jäänyt mm. aivan mahtavia slovareita mitä yllämainitut vain osaa vetää.

        Aika suvaitsematonta ja moukkamaista toivoa joidenkin yhtyeiden lopettamista, kun kerta se ei omaan maku hermoon passaa, käsittämätöntä!!!

        Sentään nämä besserwisserioikeatanssijamoukat ovat mitätön vähemmistö mutta suuri äänisimpänä valittamassa.

        Aivan kuin ei olisi vara valita vaikka viereistä tanssilavaa jos ohjelmisto ei miellytä.

        P.S. Niin, en ole hiihtäjä enkä tallustelija, vaan polkkia, swing tansseja myöten kaikki illan aikana soitettavat ja ylikin hoituu...

        "Aivan kuin ei olisi vara valita vaikka viereistä tanssilavaa jos ohjelmisto ei miellytä."

        Noinhan toki useimmiten juuri tehdäänkin. Se "viereinen" lava usein kuitenkin saattaa olla varsin kaukana.

        Esimerkiksi Jenkkapirtti sijaitsee tasan puolessa välissä matkaa mökiltäni kotiin tai päin vastoin. Niinpä muualle (Riutalle nelinkertainen matka ja Mäntsälään kolminkertainen) meneminen tulee huomattavasti kalliimmaksi (alennuksetkin jäävät saamatta.

        Hyvin usein kuitenkin olen tänä kesänä ajanut Kapakanmäen (47 km) ohitse Kisarantaan (108 km) juuri tuosta syystä.

        Jo pelkästään ekologisen jäljen pitäminen mahdollismman pienenä edellyttäisi välttämään turhia edestakaisin ajoja ja tarpeettoman pitkiä matkoja. Niinpä se matkan varrelle jäävä, lähin lava kuitenkin tulee monta kertaa silti valituksi. Jo yöllä rankan tanssi-illan jälkeen kotiin ajaessa on ihan eri asia, ajaako 20 vai 70 km tai vielä pidempään.

        Tuollaiselta illalta, jolloin vain korkeintaan puolet ajasta on tanssimiseen kelvollista, ei tunnu järkevätä maksaa koko illan hintaa.

        Sitäpaitsi tanssitettavista -niistä oikeista siis- on silloin ankara puute, joskus niitä ei ole lainkaan.

        Niillä, joille on yhdentekevää, keiden kanssa tanssii tai pääseekö tanssimaan lainkaan, ei tuolla tietysti merkitystä olekaan.

        Minä sensijaan en pasiivisena kuuntelijana halua olla, kun aktiviteeteista kuitenkin maksan ja juuri niiden vuoksi alaa harrastan.


      • ekologinen jalanjälki
        Truehum kirjoitti:

        "Aivan kuin ei olisi vara valita vaikka viereistä tanssilavaa jos ohjelmisto ei miellytä."

        Noinhan toki useimmiten juuri tehdäänkin. Se "viereinen" lava usein kuitenkin saattaa olla varsin kaukana.

        Esimerkiksi Jenkkapirtti sijaitsee tasan puolessa välissä matkaa mökiltäni kotiin tai päin vastoin. Niinpä muualle (Riutalle nelinkertainen matka ja Mäntsälään kolminkertainen) meneminen tulee huomattavasti kalliimmaksi (alennuksetkin jäävät saamatta.

        Hyvin usein kuitenkin olen tänä kesänä ajanut Kapakanmäen (47 km) ohitse Kisarantaan (108 km) juuri tuosta syystä.

        Jo pelkästään ekologisen jäljen pitäminen mahdollismman pienenä edellyttäisi välttämään turhia edestakaisin ajoja ja tarpeettoman pitkiä matkoja. Niinpä se matkan varrelle jäävä, lähin lava kuitenkin tulee monta kertaa silti valituksi. Jo yöllä rankan tanssi-illan jälkeen kotiin ajaessa on ihan eri asia, ajaako 20 vai 70 km tai vielä pidempään.

        Tuollaiselta illalta, jolloin vain korkeintaan puolet ajasta on tanssimiseen kelvollista, ei tunnu järkevätä maksaa koko illan hintaa.

        Sitäpaitsi tanssitettavista -niistä oikeista siis- on silloin ankara puute, joskus niitä ei ole lainkaan.

        Niillä, joille on yhdentekevää, keiden kanssa tanssii tai pääseekö tanssimaan lainkaan, ei tuolla tietysti merkitystä olekaan.

        Minä sensijaan en pasiivisena kuuntelijana halua olla, kun aktiviteeteista kuitenkin maksan ja juuri niiden vuoksi alaa harrastan.

        ...tanssireissujen kilometreillä on varmasti tanssikansasta suurinta luokkaa, joten ei tee ollenkaan huonoa, jos joskus pidät vaikka huili illan ajeluitten osalta.


      • KUITENKIN TANSSI
        Agents-tansseista tykännyt kirjoitti:

        Minusta tanssit voivat välillä olla vähän toisenlaisetkin. Ei aina tarvi mennä saman kaavan mukaan. Jos jotakuta ei satunnainen konserttimainen tanssi-ilta miellytä, niin onhan noita vaihtoehtoisia paikkoja yleensä tanssi.net pullollaan. Ei ole kenenkään pakko mennä sinne kantapaikkaan. Minä olen tanssinut monet kerrat mm. Yölinnun, Yön, Jean S:n, Dannyn, Virve Rostin ja Agentsin tahtiin. Pitää vain asennoitua iltaan hieman eri tavalla kuin normaalisti, niin ihan hyvin siellä viihtyy. Kyseisiä esiintyjiä on mukavaa kuulla välillä juuri tanssilavalla tavallisten tanssien lomassa. En lähtisi pelkkään konserttiin.

        MUSIIKKIA.... MUISTA EI VOI OLLA AIVAN VARMA


    • Agents'n dance

      Agents on tuonut lavoille kaivattuja uusia tanssijoita ja toisi myös edelleenkin. Siinä mielessä ainakin kysymys on tanssilavojen tappiosta. Tanssikursseilla on myös käytetty Agentsien materiaalia jonkin verran juuri nuorten ja myös ikinuorten kiinnostuksen lisäämiseksi lavoilla. Tässä on myös onnistuttu - kuuntelijoiden lisäksi Agentsien keikoilla myös tanssitaan runsaasti. Tanssimisen runsauteen vaikuttaa myös kappaleiden helppo ja myös hyvä tanssittavuus. Usein tansseissa käyvän kannalta Agentsien ohjelmisto voi tuntua yhtä yksitoikkoiselta, kuin muidenkin bändien solistin osuus. Agents on kuitenkin Agents.

      Myös agentsien äänenvoimakkuutta voi pitää kohtuullisena. Muutaman "oikean tanssibändin" äänenvoimakkuus ylittää usein Agentsin äänenvoimakkuuden. En muista ainuttakaan kertaa Agentsien äänenvoimakkuuden olleen epämiellyttävän kovalla.

      • Agents is legenda

        Niinpä. Luulen että 30vuoden päästä kukaan ei ole koskaan kuullutkaan pekkaniskapojista, mutta agents levyt myy kuin häkää. Ja lavoilla soi ilta illan perään agents slovareita tukuittain. Siinä ei paljon kaikenlaisten humppistietäjien nenännyrpistelyt paina.


      • Agents is legenda kirjoitti:

        Niinpä. Luulen että 30vuoden päästä kukaan ei ole koskaan kuullutkaan pekkaniskapojista, mutta agents levyt myy kuin häkää. Ja lavoilla soi ilta illan perään agents slovareita tukuittain. Siinä ei paljon kaikenlaisten humppistietäjien nenännyrpistelyt paina.

        ...luetunymmärtämisongelma täällä kaatuu päälle kaiken aikaa. Surkeata!

        Onko täällä joku moittinut Agentsien levymusiikkia, slovareitakaan.

        Kysymys on siitä, että yhtyeen asenne tanssijoita kohtaan ja heidän fanittajiensa käyttäytyminen tanssipaikoilla haittaavat tanssi-illoista nauttimista heidän keikoilaan ja joskus jopa estävät sen täysin.

        Toki minäkin hyvin mielelläni tanssin heidän slowareiraan, rokkejaan ja muitakin kappaleitaan silloin, kun niitä joko esittävät taitavat tanssimuusikot livenä tai ne tulevat levyltä.

        Ihan ensimmäinen kokemukseni Agentseista keikallaan (Mäntymotellilla vuonna 1998) antoi minulle kuvan siitä, mitä heiltä on odotettavissa: hirveä meteli ja kossuntuoksuinen fanijoukko.

        Kaksi tuntia siinä miljöössä riitti minulle.

        Myöhemmin olen joutunut kymmenkunta kertaa tilaisuuksiin, joissa Agents on ollut lavalla toisena orkesterina. Aina on vähintään puolet illasta tuolloin mennyt pilalle sekä yhtyeen että heidän yleisönsä vuoksi.

        Niinpä enää moneen vuoteen en ole nähnyt aiheelliseksi samojen seinien sisäpuolelle kyseisten herrojen ja heidän fanittajiensa kanssa sijoittua.


      • Jaloillaan äänestänyt
        Truehum kirjoitti:

        ...luetunymmärtämisongelma täällä kaatuu päälle kaiken aikaa. Surkeata!

        Onko täällä joku moittinut Agentsien levymusiikkia, slovareitakaan.

        Kysymys on siitä, että yhtyeen asenne tanssijoita kohtaan ja heidän fanittajiensa käyttäytyminen tanssipaikoilla haittaavat tanssi-illoista nauttimista heidän keikoilaan ja joskus jopa estävät sen täysin.

        Toki minäkin hyvin mielelläni tanssin heidän slowareiraan, rokkejaan ja muitakin kappaleitaan silloin, kun niitä joko esittävät taitavat tanssimuusikot livenä tai ne tulevat levyltä.

        Ihan ensimmäinen kokemukseni Agentseista keikallaan (Mäntymotellilla vuonna 1998) antoi minulle kuvan siitä, mitä heiltä on odotettavissa: hirveä meteli ja kossuntuoksuinen fanijoukko.

        Kaksi tuntia siinä miljöössä riitti minulle.

        Myöhemmin olen joutunut kymmenkunta kertaa tilaisuuksiin, joissa Agents on ollut lavalla toisena orkesterina. Aina on vähintään puolet illasta tuolloin mennyt pilalle sekä yhtyeen että heidän yleisönsä vuoksi.

        Niinpä enää moneen vuoteen en ole nähnyt aiheelliseksi samojen seinien sisäpuolelle kyseisten herrojen ja heidän fanittajiensa kanssa sijoittua.

        Kun Agents tuli lavalle oli
        pakko lähteä samantien ovesta ulos niin hirveä oli meteli.Seon kokemukseni siitä orkesterista.


      • Tanssiva sinkkumies
        Jaloillaan äänestänyt kirjoitti:

        Kun Agents tuli lavalle oli
        pakko lähteä samantien ovesta ulos niin hirveä oli meteli.Seon kokemukseni siitä orkesterista.

        Minä en ole pitänyt Agentsia koskaan erityisen äänekkäänä. Tietysti siinä ihan kaiuttimien edessä on epämiellyttävää seistä ja korvissa alkaa varmasti ennenpitkää suhista, mutta tanssilattialla normaalisti tanssiessa ei ole melutaso liian kova. Ihan toista luokkaa on esim. Yön keikoilla, eikä sekään vielä ole mitään verrattuna kunnon rokkibändien äänenvoimakkuuksiin.


      • please explain
        Agents is legenda kirjoitti:

        Niinpä. Luulen että 30vuoden päästä kukaan ei ole koskaan kuullutkaan pekkaniskapojista, mutta agents levyt myy kuin häkää. Ja lavoilla soi ilta illan perään agents slovareita tukuittain. Siinä ei paljon kaikenlaisten humppistietäjien nenännyrpistelyt paina.

        Mitä on "Agentsien slovarit" ja "Agentsien rokit"?

        Siis tarkoitatte vissiin biisejä, joita Agentsit on levyttäneet ja soittaneet? Ja jotka Lihapulliainen tai joku muu agentsilainen on sovittanut?

        Mä en muista yhtään sellaista slovaria tai rokkia, joka olisi Agentsien *tekemä*. Ehkä niitä on, mut lainakamaahan noi pojat soittelee siinä missä moni muukin pumppu. Ovat vaan tehneet niitä biisejä tunnetuksi, niin että ottavat muutkin bändit niitä ohjelmistoonsa.


      • Nyt saa tää jo riittää
        please explain kirjoitti:

        Mitä on "Agentsien slovarit" ja "Agentsien rokit"?

        Siis tarkoitatte vissiin biisejä, joita Agentsit on levyttäneet ja soittaneet? Ja jotka Lihapulliainen tai joku muu agentsilainen on sovittanut?

        Mä en muista yhtään sellaista slovaria tai rokkia, joka olisi Agentsien *tekemä*. Ehkä niitä on, mut lainakamaahan noi pojat soittelee siinä missä moni muukin pumppu. Ovat vaan tehneet niitä biisejä tunnetuksi, niin että ottavat muutkin bändit niitä ohjelmistoonsa.

        ,, omatuotanto-sävellystä -ja Pulliainen on tainnut joskus mainita ,ettei niitä tulekaan.

        Pulliainen on kaivellut vanhoja tunnettuja -ja hiukan tuntemattomampiakin sävellyksiä -ja sovittanut ne uudelleen -ja tehnyt sen tyylikkäästi -niinkuin kitaransoitonkin .

        Tämä vanhojen klassikoiden uusi tuleminen uudenlaisina versioina osui silloin 80-luvulla
        musiikilliseen tyhjiöön ,joka vallitsi tannssimusiikissa -ja lavoilla .

        Agents veti silloiset parikymmppiset lavoille(niinkuin monet muutkin ikäluokat)-jolla ei silloin nuoret todellakaan käyneet -vaan niitä pidettiin kuolevana kulttuurimuotona . ja eläkeläisten paikkoina.


      • kysyttyä tavaraa
        please explain kirjoitti:

        Mitä on "Agentsien slovarit" ja "Agentsien rokit"?

        Siis tarkoitatte vissiin biisejä, joita Agentsit on levyttäneet ja soittaneet? Ja jotka Lihapulliainen tai joku muu agentsilainen on sovittanut?

        Mä en muista yhtään sellaista slovaria tai rokkia, joka olisi Agentsien *tekemä*. Ehkä niitä on, mut lainakamaahan noi pojat soittelee siinä missä moni muukin pumppu. Ovat vaan tehneet niitä biisejä tunnetuksi, niin että ottavat muutkin bändit niitä ohjelmistoonsa.

        Monet tanssiorkesterit käyttävät Esa Pulliaisen sovituksia. Ei ole vain saman kappaleen soittamisesta kyse, vaan nimenomaisesti Esan tekemän sovituksen mukaan soittamisesta.


      • OIKEIN; MUUT

        VOIS OTTAA OPPIA! VAIKKA OVAT ENEMMÄN "TANSSI BÄNDEJÄ"


      • sovitukset
        kysyttyä tavaraa kirjoitti:

        Monet tanssiorkesterit käyttävät Esa Pulliaisen sovituksia. Ei ole vain saman kappaleen soittamisesta kyse, vaan nimenomaisesti Esan tekemän sovituksen mukaan soittamisesta.

        Joo, mut ei biisin sovittaminen tee siitä jonkun "omaa", kun täällä puhutaan Agents-slovareista.

        Pulliainen on lahjakas ja taitava jätkä, muttei se mikään jumala ole.


    • Awenger

      Ei agentit tyhjiötä tanssilavoille jätä, mutta kuitenkin yksi yleisöä vetävä klassikkobändi jää nyt pois. Nuoret tunsi agentit hyvin mutta näitä agenttien seuraajia ei yleisesti tunneta, vaikka heilläkin on omat nuoret faninsa. Tässä mielessä agenttien jättämä aukko on lavatanssille tappio.

    • lipeAa

      Pulliainen on valitettavan oikeassa mistä hän kertoo. Olen täysin samaa mieltä siitä
      että on syytä olla huolissan siitä mihin suuntaan tanssilavailmapiiri on menossa. Juuri
      nämä kädenalitanssi - "minä ensin" -"mä osaan" - "lapsille lapsiparkki" - tyyppiset
      tanssinet starat pilaavat tahtomattaan lavojen ilmpiiriä. Tanssi on heille suoritusta ja
      esiintymistä "minä itseä" korostavaa. En yhtään ollenkaan ihmettele Pulliaisen ihmettelyä
      näistä yli-innokkaista hölmöistä, jotka menevät jo orkestereitakin neuvomaan mitä pitää
      tehdä jopa miten pitää soittaa. Minää itseä.. - taas kerran.

      Toivon Agentseille (loistavalle tanssilava bändille) hyvää jatkoa, toivottavasti mieli
      palaa vielä joskus tanssilavojenkin suuntaan. Agents on ollut ja on yhä edelleen monen
      nykyisen lavabändin innoittajana ja suunnanantajana. Valitettavasti tietyt "besserwisserit"
      saavat jo tällaistakin aikaan. Todella valitettavaa.

      • ...on pakko puuttua:

        "Juuri nämä kädenalitanssi - "minä ensin" -"mä osaan" - "lapsille lapsiparkki" - tyyppiset
        tanssinet starat pilaavat tahtomattaan lavojen ilmpiiriä. Tanssi on heille suoritusta ja
        esiintymistä "minä itseä" korostavaa."

        Montako tanssinetin kirjoittajaa tunnet?

        Minä tunnen heitä kymmenittäin -yli sata varmaankin ja tunnistan yli kaksisataa.

        Tuollaisia henkilöitä en siinä joukossa ole yhden käden sormilla laskettavaa määrää enempää havainnut.

        Jälleen siis tuossakin väittämässä on kysymys pelkästään oman riittämättömyydentunteen purkamisesta.

        Ihan tavallisia, samanlaisia ihmisiä ja tanssijoita se pitkälti yli tuhannen hengen joukko on kuin muutkin. Kaikenlaisia persoonia siitä löytyy juuri samalla tavoin kuin mistä tahansa muustakin samansuuruisesta ihmisjoukosta.

        Edelleen muistutan tuosta täällä vähän väliä esitetystä väittämästä, jonka mukaan r'n's-tansseja lajinmukaiseen tapaan siihen johdattavaa musiikkia tanssivat olisivat esiintymässä.

        Se, mikä sinun ja muiden kaltaistesi silmissä näyttää esiintymiseltä, on sitä samaa musiikin toteuttamista tanssin keinoin puhtaasti ilon ja nautinnon jakamiseen ja saamiseen pyrkien kuin kaikkienkin pitäisi olla tekemässä.

        Mikäli monipuolisesti tanssivat ja itseään tanssijoina kehittäneet poistuisivat sinun tahtosi mukaisesti lavoilta, suosituimmat lavat ainakin kuolisivat aivan varmasti.


      • Aina vain

        ..Unohtunut eräs tosiasia;
        Yhtyeet ovat töissä, saavat palkkaa; silloin kaikki valittelut asiakkaista ovat bluffia; En tiedä, ovatko agentsit "myyneet sielunsa ameriikan Warnerille, mutta joku liiketoimi siinä lopettamisessa on takana; ja saahan viimeksi haastatella Julkkislehtiä.


    • tanssiJussi

      Hyvä että eivät tule tanssi-iltoina lavalla
      ihan tanssikelvotonta musiikkii ,,
      yritin parikertaa kun kääriäinen oli solistina
      ei toiminut. nyt kun kääriäinen on riku orkestaran kanssa se yhdistelmä toimii paljon paremmin kunhan ei vetäs tota elvisjuttuu kun sen ääni ja resussit ei sovi siihen lainkaan.,, vaan parhailmmillaan hitailla slowareilla.
      mut takas agentsiin...
      Upeeta ja kaunista musiikkia levyltä kuunneltuna
      ja täys kymppi pulliaisen kitaransoitto taidolle.
      Hyvä studiomuusikko myöskin ja monissa muiden artistien levytyksistä tunnistaa pulliaisen kitaran ja soundin taustalta.

      Mutta lavoilla heilä on jotenkin ylenkatseellinen asenne ollut iän kaiken,, taitoa on varmaan mutta halua ei soittaa nimen omaan sopivaa tanssittavaa musiikkia ja pareittain.

      Tempot taivaissa,, sekalaiset biisit.. kivaa kuunneltavaa kylläkin ja parhaimmillaan ehkä voisivat olla konsertoimassa tai sitten lavoilla pelkästään "ei tanssi iltasin! jolloin tanssipaikan järjestä voisi tarjota fanittajille ja pelkästään kuuntelijoille, musiikki nautintoa.
      Näin se myös tukisi tanssilavan talouspuoltakin omalta osaltaan, jotta sitten jatkuvuus taloudellisestikin olisi turvattu..

      mutta summasum maarum..

      Hyvä vaan että angenteseja ei näy eikä kuulu,, meikä kun maksaa tanssiaktiviteetista eikä kuuntelusta.

      • tanssimaailmalle

        Pulliainen hallitsee instrumenttinsa ja osaa sovittaa eikä edes yritä laulaa, mikä onkin viisasta. Valitettavasti myös se kaikkein tärkein ja arvostetuin luovuuden armolahja eli sävellystaito puuttuu. Ja kun taiteilija- ja kitaristipiireistä puhutaan niin sen mukana melkein kaikki...

        Pulliaisen henk. kohtaisena ratkaisuna on ollut rakentaa ura kopioimalla vanhoja listaiskelmiä ja cover piisejä ja sovittaa ne retrohenkisesti, omaan kitaratekniikkaan ja -saundiin sopiviksi.

        Mitään musiikillisesti uutta ei Agents sen paremmin orkesterina kuin Pulliainen kitaristinakaan ole koskaan saanut aikaan. Ei samojen maneerien teknisesti korkeatasoinen toistaminen vuodesta toiseen todista luomisvoimasta. Myöskään mitään merkkejä musiikillisesta uudistumisesta ei ole yli kymmenen vuoden aikana ole ollut näkyvissä. Eikä oikeastaan Pulliaisen formaatilla voikaan olla.

        Hyvää Pulliaisen musiikissa on se että se ei provosoi, ei ärsytä, eikä pakota ajattelemaan. Ikävä kyllä se ei kannusta myöskään tanssimaan. Toisaalta on paljon ihmisiä jotka etsivät lavoilta ja konserteista juuri tämänkaltaista musiikkielämystä.

        Pulliaisen musiikki sopii konsertti- ja taustamusiikiksi mutta ei seuratanssimusiikiksi. Suomessa on tällä hetkellä niin paljon hyvää, ensisijaisesti tanssivalle yleisölle suunnattua ja sovitettua materiaalia ettei siihen edes ole tarvetta.

        Itseasiassa suuri osa Agentsin ja Pulliaisen tuotoksista on alkuperäisinä sävellyksinä ja sovituksina huomattavasti helpommin tanssittavia.

        Aika vaikea on nähdä mitä luovuttamatonta sen paremmin suomalainen seuratanssimaailma kuin kevyt musiikkikaan menettäisi, vaikka bändi pistäisi pillit lopullisesti pussiin.


      • mikko syvärivi
        tanssimaailmalle kirjoitti:

        Pulliainen hallitsee instrumenttinsa ja osaa sovittaa eikä edes yritä laulaa, mikä onkin viisasta. Valitettavasti myös se kaikkein tärkein ja arvostetuin luovuuden armolahja eli sävellystaito puuttuu. Ja kun taiteilija- ja kitaristipiireistä puhutaan niin sen mukana melkein kaikki...

        Pulliaisen henk. kohtaisena ratkaisuna on ollut rakentaa ura kopioimalla vanhoja listaiskelmiä ja cover piisejä ja sovittaa ne retrohenkisesti, omaan kitaratekniikkaan ja -saundiin sopiviksi.

        Mitään musiikillisesti uutta ei Agents sen paremmin orkesterina kuin Pulliainen kitaristinakaan ole koskaan saanut aikaan. Ei samojen maneerien teknisesti korkeatasoinen toistaminen vuodesta toiseen todista luomisvoimasta. Myöskään mitään merkkejä musiikillisesta uudistumisesta ei ole yli kymmenen vuoden aikana ole ollut näkyvissä. Eikä oikeastaan Pulliaisen formaatilla voikaan olla.

        Hyvää Pulliaisen musiikissa on se että se ei provosoi, ei ärsytä, eikä pakota ajattelemaan. Ikävä kyllä se ei kannusta myöskään tanssimaan. Toisaalta on paljon ihmisiä jotka etsivät lavoilta ja konserteista juuri tämänkaltaista musiikkielämystä.

        Pulliaisen musiikki sopii konsertti- ja taustamusiikiksi mutta ei seuratanssimusiikiksi. Suomessa on tällä hetkellä niin paljon hyvää, ensisijaisesti tanssivalle yleisölle suunnattua ja sovitettua materiaalia ettei siihen edes ole tarvetta.

        Itseasiassa suuri osa Agentsin ja Pulliaisen tuotoksista on alkuperäisinä sävellyksinä ja sovituksina huomattavasti helpommin tanssittavia.

        Aika vaikea on nähdä mitä luovuttamatonta sen paremmin suomalainen seuratanssimaailma kuin kevyt musiikkikaan menettäisi, vaikka bändi pistäisi pillit lopullisesti pussiin.

        ,,tanssitaidosta ,ja tekniikasta -ja sen soveltamisesta kiinni voiko Agents-musaa tanssia

        Itselle ei nyt heti tule mieleen anuttakaan Agents-hittiä mikä olisi tanssikelvoton ,,

        Kaikkihan nämä on tietty cover -biisejä -eli tehty jo ennenkin -se on makuasia pitääkö alkuperäisistä enemmän ..


      • Humppaleka
        tanssimaailmalle kirjoitti:

        Pulliainen hallitsee instrumenttinsa ja osaa sovittaa eikä edes yritä laulaa, mikä onkin viisasta. Valitettavasti myös se kaikkein tärkein ja arvostetuin luovuuden armolahja eli sävellystaito puuttuu. Ja kun taiteilija- ja kitaristipiireistä puhutaan niin sen mukana melkein kaikki...

        Pulliaisen henk. kohtaisena ratkaisuna on ollut rakentaa ura kopioimalla vanhoja listaiskelmiä ja cover piisejä ja sovittaa ne retrohenkisesti, omaan kitaratekniikkaan ja -saundiin sopiviksi.

        Mitään musiikillisesti uutta ei Agents sen paremmin orkesterina kuin Pulliainen kitaristinakaan ole koskaan saanut aikaan. Ei samojen maneerien teknisesti korkeatasoinen toistaminen vuodesta toiseen todista luomisvoimasta. Myöskään mitään merkkejä musiikillisesta uudistumisesta ei ole yli kymmenen vuoden aikana ole ollut näkyvissä. Eikä oikeastaan Pulliaisen formaatilla voikaan olla.

        Hyvää Pulliaisen musiikissa on se että se ei provosoi, ei ärsytä, eikä pakota ajattelemaan. Ikävä kyllä se ei kannusta myöskään tanssimaan. Toisaalta on paljon ihmisiä jotka etsivät lavoilta ja konserteista juuri tämänkaltaista musiikkielämystä.

        Pulliaisen musiikki sopii konsertti- ja taustamusiikiksi mutta ei seuratanssimusiikiksi. Suomessa on tällä hetkellä niin paljon hyvää, ensisijaisesti tanssivalle yleisölle suunnattua ja sovitettua materiaalia ettei siihen edes ole tarvetta.

        Itseasiassa suuri osa Agentsin ja Pulliaisen tuotoksista on alkuperäisinä sävellyksinä ja sovituksina huomattavasti helpommin tanssittavia.

        Aika vaikea on nähdä mitä luovuttamatonta sen paremmin suomalainen seuratanssimaailma kuin kevyt musiikkikaan menettäisi, vaikka bändi pistäisi pillit lopullisesti pussiin.

        ilman Agents-musiikkia on aika kalsa paikka.Siinä on sitä hehkua mikä kuuluu olla naisen ja miehen välillä.Aava meri on ja rannaton..
        Aika vaikea kuvitella näitä ns tanssibändejä
        luomassa samaa tunnelmaa.Esa Pulliainen on tyylitajuinen musiikkimies joka on sovittanut monet hitit.
        Agents-yhtye ja sen solistit ovat olleet suomalaisen kevyen musiikin huippuja.Toki tietty perusjuttu on ollut mutta erilaisia solisteja ovat Rauli,Topi ja Jorma olleet.Ja taisi tuo Köyhien ystävät olla Agents-pohjainen pitkälti.Eli Hande
        mukaan joukon jatkoksi.Eli ei ihan samaa huttua koko aika.
        Kaikki kappaleet eivät toki ole olleet huippua tanssin kannalta mutta suurin osa ihan tanssittavia.


    • Vaino Harha

      alle kirjoittaneelta joskus tuli vähän runoakin, vaik’ ei hän silloinkaan mitäilmeisimminkään yhtään pidätellyt, voitaneen silti varmasti teidän kaikkien muittenkin toimista kokolailla nuorten- ja vanhaintanssikiistatta todeta, että olisi suorastansa julkea loukkaus ammattilyyrikoita kohtaan kenenkään toimesta väittää, että mainittu kirjoittanut osaisi runoilla tahi muutenkaan sinänsä toki äärimmäisenkin ankaran kritiikkinsä kestävää nuorten- ja vanhaintanssiproosaakaan tuottaa.

      Samalla järkähtämättömällä nuorten- ja vanhaintanssilogiikalla voitaneen todeta, ettei niihin kohtiin kirjoittaneen tahon ole mitään syytä ammattimuusikoitten kuulemattomissakaan yrittää kehuskella osaavansa yhtäkään edes tietokoneistoihinsa mitäilmeisimminkin jo niitten tietokoneistojensa kokoonpanolinjoilla piiloutuneista instrumenteista eli nuorten- ja vanhaintanssikansanomaisesti sanottuna soittimista soittaa. Tässäkin mielessä kaikesta kuullusta ja nähdystä päätellen vallinnee sekä näissä nuorten- ja vanhaintanssipiireissä että näitten nuorten- ja vanhaintanssipiirien ulkopuolella, mikä ei saavutuksena ole lainkaan vähäpätöinen: nythän on erittäinkin pitkälti niin, että tuskin koskaan ja mistään tätä ennen on näin yhtä mieltä sekä näitten nuorten- ja vanhaintanssipiirien sisä- että ulkopuolella tahi edes mainituissa piireissä erikseen eli toisiinsa nähden täysin vastakkain asteltuna oltu.

      Parasta tahi itse kunkin katsantokannasta riippuen jopa pahinta tuossa on, ettei mainittuihin kohtiin kirjoittanut keksinyt edes tuota itse: nythän on hyvinkin pitkälti niin, että kenties jopa onneksemme se oli eräs ruotsalainen – niinjuuri totta se hämmästyttävänkin pitkälti on, mikäli tällainen ilmaisumuotoilu tuossa toimistanne suinkinsa sallitaan – akka, joka eräässä monista haastatteluistaan näin omista soittotaidoistaan totesi. Kuultuaan sen, ei po yllekirjoittanut ollut uskoa korviaan, mutta kokeiltuaan oitis itse, em allekirjoittanut alkoi vähä vähältä etenkin tarkemmin sitä siinä silloin ajatellessaan ymmärtää, mitä hän, siis se kirottu akka, joka näin sivumennen mainittuna on todella upea daami eikä niinkään kirottukaan, sillä oikeastaan tarkoitti.



      Aidon Vainon digitaalinen allekirjoitus:
      www.geocities.com/vaino.harha/VahaTiedote.htm


      Peeäs: Se on kyllä hyvä se Agents aina ja kaikkialla tähän saakka ollut: Koskaan ei ole mitään repäisevää Agents-otsikkoa ainakaan tätä ennen lehtiin laittaa ja silti ovat tuvat sekä nuorten- että vanhaintanssinuijilla niin täytiin lyötyinä olleet, ettei ikinä missään muualla. Kyllä nuorten- ja vanhainkin tanssikansa tietää, ettei mikään nuorten tahi vanhainkaan tanssipaska näin kauaa pinnalla kestänyt olisi. Turha siinä on kenenkään tässäkään mielessä näissä nuorten- ja vanhaintanssipiireissäkään yhdellekään Agents: eista suutaan, kun ei mitään muuta mitäilmeisimminkään soitella osaa, soittelemaan lähteä.

    • kuin suututtaa

      "Syyksi hän mainitsee tanssilavojen nykysuuntauksen -ja sen miten sieltä tullaan muutaman tanssikurssitunnin jälkeen neuvomaan miten mikäkin kappale tulee soittaa".

      Tuohan ei voi olla totta, se on jonkun sensaatiohakuisen toimittajan tekstiä. En voi uskoa, että kitaran pienempi valtiomies (suuri on Järvinen) suuttuu siitä kun hänelle mainitaan tempoista, varsinkin kun mainitsija on sanojensa mukaan musiikista vähemmän ymmärtävä.

      Ja tanssilavojen nykysuuntaus! Mitä hienoa on siinä, ettei takavuosina osattu tanssia lähellekään nykytasoa. Toisaalta onhan normaalia, että ihminen kaipaa herkkien vuosiensa (17) tunnelmaa...

      • kuin suututtaa

        Siis tanssilavojen tunnelma ei riipu pelkästään tanssin tasosta kuten jotku jo varmasti tulkitsivat. Pienillä lavoilla nyt ei vaan käy nekään jotka eivät tanssista niin perusta, tämän varmasti allekirjoittavat monet lavanpitäjät. Suuret lavat vetävät tanssijoita hyvien tilojen ja bändien vuoksi ja vähemmän tanssivia kuuntelijoita myös hyvien bändien takia.

        Nyt siis Agents vie hyvän tilaisuuden kuuntelijoilta, diggareilta jne. Miten tämä ratkaisu sitten parantaa lavojen nykysuuntausta, Selittäkää.


    • PULLIAINEN

      SUOMEN YKKÖSKITARISTI JA RAUTALANGAN KUNINGAS ;(

      • ...kuvittelet, että huutamalla (siis majuskelein kirjoittamalla) joka väliin saat kaikki uskomaan ja taipumaan kannallesi.

        Totuushan kuitenkin on, että Suomessa on sekä parempia kitaristeja että myös muita paljon parempia (taitavampia) muusikoita vaikka kuinka paljon. Agentsia parempia yhtyeitä noista myös on kasattu useita.

        Makuasiaksihan tuo tietysti on katsottava niin kauan, kunnes laitetaan kaikki osoittamaan taitonsa samaan kilpailuun, mitä ei koskaan tosin tule tapahtumaan.

        Huutamalla se paremmuus ei kuitenkaan ratkea.


      • arvioitsija
        Truehum kirjoitti:

        ...kuvittelet, että huutamalla (siis majuskelein kirjoittamalla) joka väliin saat kaikki uskomaan ja taipumaan kannallesi.

        Totuushan kuitenkin on, että Suomessa on sekä parempia kitaristeja että myös muita paljon parempia (taitavampia) muusikoita vaikka kuinka paljon. Agentsia parempia yhtyeitä noista myös on kasattu useita.

        Makuasiaksihan tuo tietysti on katsottava niin kauan, kunnes laitetaan kaikki osoittamaan taitonsa samaan kilpailuun, mitä ei koskaan tosin tule tapahtumaan.

        Huutamalla se paremmuus ei kuitenkaan ratkea.

        Nuo soittajien paremmuudet nyt ovat niin subjektiivisia arvioita ja ilman kisaamista on turha kiistellä, hyviä on paljon.

        Sen sijaan tanssimisessa on turha väittää olevansa parhaimmistoa, vähintään kuudenneksen joukossa kun on kisoista haettua arviota osaamisesta, ja ne arviot sijoittavat sinne peräpään vartioiksi.


      • Hevikitaristi
        Truehum kirjoitti:

        ...kuvittelet, että huutamalla (siis majuskelein kirjoittamalla) joka väliin saat kaikki uskomaan ja taipumaan kannallesi.

        Totuushan kuitenkin on, että Suomessa on sekä parempia kitaristeja että myös muita paljon parempia (taitavampia) muusikoita vaikka kuinka paljon. Agentsia parempia yhtyeitä noista myös on kasattu useita.

        Makuasiaksihan tuo tietysti on katsottava niin kauan, kunnes laitetaan kaikki osoittamaan taitonsa samaan kilpailuun, mitä ei koskaan tosin tule tapahtumaan.

        Huutamalla se paremmuus ei kuitenkaan ratkea.

        Mainitsepa yksikin kotimainen kitaristi, jonka voit hyvällä omallatunnolla julistaa Esa Pulliaista taitavammaksi. Itse soitan aivan erityyppistä musiikkia, mutta arvostan Esan soittotaitoa enemmän kuin kenenkään muun. Tanssimusiikin piiristä ei ainakaan yhtä taitavaa löydy.


      • Hevikitaristi kirjoitti:

        Mainitsepa yksikin kotimainen kitaristi, jonka voit hyvällä omallatunnolla julistaa Esa Pulliaista taitavammaksi. Itse soitan aivan erityyppistä musiikkia, mutta arvostan Esan soittotaitoa enemmän kuin kenenkään muun. Tanssimusiikin piiristä ei ainakaan yhtä taitavaa löydy.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Jukka_Tolonen


      • Hevikitaristi
        Truehum kirjoitti:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Jukka_Tolonen

        Tolonen on kyllä ollut hyvä. Ei käy kieltäminen. Mutta en minä häntä Esan veroisena tällä hetkellä pidä. Hänestä ei ole liiemmin kuultu viime vuosina muuten kuin rikollisten sähläystensä ansiosta. Ehkä se osaaminen on myös makuasia. Mutta Esa ei ole ainakaan puukottanut ketään, eikä tuomittu huumausainerikoksesta :P


      • Hevikitaristi kirjoitti:

        Tolonen on kyllä ollut hyvä. Ei käy kieltäminen. Mutta en minä häntä Esan veroisena tällä hetkellä pidä. Hänestä ei ole liiemmin kuultu viime vuosina muuten kuin rikollisten sähläystensä ansiosta. Ehkä se osaaminen on myös makuasia. Mutta Esa ei ole ainakaan puukottanut ketään, eikä tuomittu huumausainerikoksesta :P

        ...moraali nyt tähän putkahti?

        Jimmy Hendrix oli varmaan myös huono, koska sekoili huumeiden kanssa ja niihin myös menehtyi.

        Sama tauti varmaan Albert Järvisellä jne?

        Eric Clapton repsahti viinan kanssa ja teki mm. Cocainen. Huono kitaristi siis?


      • Hevikitaristi
        Truehum kirjoitti:

        ...moraali nyt tähän putkahti?

        Jimmy Hendrix oli varmaan myös huono, koska sekoili huumeiden kanssa ja niihin myös menehtyi.

        Sama tauti varmaan Albert Järvisellä jne?

        Eric Clapton repsahti viinan kanssa ja teki mm. Cocainen. Huono kitaristi siis?

        Kunhan lämpimikseni höpisin. Mutta väittäisin Esa Pulliaisen tämänhetkisen soittokunnon olevan paremman kuin Tolosella. Esa senkun paranee vanhetessaan.


      • Nyt tää saa jo riittää
        Truehum kirjoitti:

        ...kuvittelet, että huutamalla (siis majuskelein kirjoittamalla) joka väliin saat kaikki uskomaan ja taipumaan kannallesi.

        Totuushan kuitenkin on, että Suomessa on sekä parempia kitaristeja että myös muita paljon parempia (taitavampia) muusikoita vaikka kuinka paljon. Agentsia parempia yhtyeitä noista myös on kasattu useita.

        Makuasiaksihan tuo tietysti on katsottava niin kauan, kunnes laitetaan kaikki osoittamaan taitonsa samaan kilpailuun, mitä ei koskaan tosin tule tapahtumaan.

        Huutamalla se paremmuus ei kuitenkaan ratkea.

        ,,mutta levymyynnissä Pulliaisen porukka vaan on
        omaa luokkaansa. 800 000 myytyä levyä eivät ole tulleet sattumalta .

        Tässä se koko jutun pointti onkin ,sitä eivät välttämättä suht pienessä tanssiharrastajapiireissä ymmärretä .

        Siis sitä että ko. bändi on koko kansan tuntema -

        Mitkä tanssimusiikkia soittavat yhtyeet ovat tunnettuja suuren yleisön keskuudessa?(siis jos kysytään tav. kadunmieheltä )

        No ehkä Finlanders.

        Tämän lisäksi ehkä Yölintu -joka valitettavasti on lavakeikoilla ollut viime vuosina tosi kehno.

        Siinä ne sitten ovatkin ,,

        Kapean tanssiharrastajapiirin suosimat yhtyeet ova melko tuntemattomia suuren yleisön keskuudessa

        Jos kysytään tavikselta mikä on PNP ,tai MMO
        niin suurin osa ihmisistä ei tiedä -sama juttu Varjokuvan kohdalla .

        Nuo kolme ovat todella tasokkaita tanssibändejä mutta eivthän ne kuulu edes iskelmäradiossa .

        Ei se lavojen satunnaiskävijä niistä tiedä -mutta Agentsin tuntevat kaikki -niiden levyjähön on melkein joka huushollissa Suomessa-ja radiossa levyt soivat päivittäin .

        Juuri siksi Agents on toiminut lavoilla valtaville ihmismäärille "sisäänheittäjänä"
        Toista vastaavaa ei Suomessa ole . Siis sisäänheittäjänä myös tanssilavakulttuuuriin,koska ovat soittaneet tanssimusiikkia (turha väittää etteikö Agents soita tanssimusiikkia)

        Ovat siis antaneet tanssikipinän tuhansille ihmisille
        Samalla tavalla EIVÄT toimi L.Tähkä-Menneisyyden vangit Yö-yhtye ym. jotka myös saavat lavoille kaikenlaisia ihmisiä

        Siitä yksinkertaisesta syystä etteivät soita tanssimusiikkia .

        Ehkä tämä on nykyään vaikea käsittää ,kun tanssipaikoille tullaan kurssien kautta ,ja ei tavata ,muunlaisia ihmisiä kuin vastaavia ,kuin itse on .

        Tällaise "tanssikuplassa" elävät ihmiset katsovat kapealla näkökulmalla suomalaista tanssilavakulttuuria,ja sitä mistä se on saanut juurensa .

        Aktiiviharrastajien joukko on pieni koko väestöön verrattuna - vaikka isolla lavalla saattaa olla tuhatkin ihmistä ,niin se ei vielä todista mitään .

        Suuri enemmistö on kuitenkin jotain muita kuin tosi intohimoisia tanssiharrastajia.

        Tämä ei ole mikään puolustuspuje Agentseille -he eivät sellaista tarvitse-vaikka joskus tuntuu ,että vakavasti otettavan tanssiharrastajan "kuuluu" väheksyä Agentseja imagonsa vuoksi.

        Jos ovat leipääntyneet lavakeikkoihin ,niin vetäytyminen on ihan oikea päätös.

        Leipääntyminen kun näkyy ja kuuluu esiintymisessä.

        Mutta ehkä tämä maa tarvitsisi uuden vastaavan bändin vetämään koko ikähaitarin laajuudelta tavallisia pulliaisia lavalle,(nimenomaan tanssimusiikin pariin) -joille voi vieläkin voi mennä ilman kursseja vaatimattomallakin tanssitaidolla -tai vain perustaidot omaten- Toisenlaisiakin mielipiteitä
        olen juuri näiltä tanssikuplassa eläviltä kuullut.

        Suuri enemmistö kuitenkin ratkaisee lopulta sen miten tanssilavojen Suomessa käy -niin on käynyt ennenkin ,


      • Hevikitaristi
        Nyt tää saa jo riittää kirjoitti:

        ,,mutta levymyynnissä Pulliaisen porukka vaan on
        omaa luokkaansa. 800 000 myytyä levyä eivät ole tulleet sattumalta .

        Tässä se koko jutun pointti onkin ,sitä eivät välttämättä suht pienessä tanssiharrastajapiireissä ymmärretä .

        Siis sitä että ko. bändi on koko kansan tuntema -

        Mitkä tanssimusiikkia soittavat yhtyeet ovat tunnettuja suuren yleisön keskuudessa?(siis jos kysytään tav. kadunmieheltä )

        No ehkä Finlanders.

        Tämän lisäksi ehkä Yölintu -joka valitettavasti on lavakeikoilla ollut viime vuosina tosi kehno.

        Siinä ne sitten ovatkin ,,

        Kapean tanssiharrastajapiirin suosimat yhtyeet ova melko tuntemattomia suuren yleisön keskuudessa

        Jos kysytään tavikselta mikä on PNP ,tai MMO
        niin suurin osa ihmisistä ei tiedä -sama juttu Varjokuvan kohdalla .

        Nuo kolme ovat todella tasokkaita tanssibändejä mutta eivthän ne kuulu edes iskelmäradiossa .

        Ei se lavojen satunnaiskävijä niistä tiedä -mutta Agentsin tuntevat kaikki -niiden levyjähön on melkein joka huushollissa Suomessa-ja radiossa levyt soivat päivittäin .

        Juuri siksi Agents on toiminut lavoilla valtaville ihmismäärille "sisäänheittäjänä"
        Toista vastaavaa ei Suomessa ole . Siis sisäänheittäjänä myös tanssilavakulttuuuriin,koska ovat soittaneet tanssimusiikkia (turha väittää etteikö Agents soita tanssimusiikkia)

        Ovat siis antaneet tanssikipinän tuhansille ihmisille
        Samalla tavalla EIVÄT toimi L.Tähkä-Menneisyyden vangit Yö-yhtye ym. jotka myös saavat lavoille kaikenlaisia ihmisiä

        Siitä yksinkertaisesta syystä etteivät soita tanssimusiikkia .

        Ehkä tämä on nykyään vaikea käsittää ,kun tanssipaikoille tullaan kurssien kautta ,ja ei tavata ,muunlaisia ihmisiä kuin vastaavia ,kuin itse on .

        Tällaise "tanssikuplassa" elävät ihmiset katsovat kapealla näkökulmalla suomalaista tanssilavakulttuuria,ja sitä mistä se on saanut juurensa .

        Aktiiviharrastajien joukko on pieni koko väestöön verrattuna - vaikka isolla lavalla saattaa olla tuhatkin ihmistä ,niin se ei vielä todista mitään .

        Suuri enemmistö on kuitenkin jotain muita kuin tosi intohimoisia tanssiharrastajia.

        Tämä ei ole mikään puolustuspuje Agentseille -he eivät sellaista tarvitse-vaikka joskus tuntuu ,että vakavasti otettavan tanssiharrastajan "kuuluu" väheksyä Agentseja imagonsa vuoksi.

        Jos ovat leipääntyneet lavakeikkoihin ,niin vetäytyminen on ihan oikea päätös.

        Leipääntyminen kun näkyy ja kuuluu esiintymisessä.

        Mutta ehkä tämä maa tarvitsisi uuden vastaavan bändin vetämään koko ikähaitarin laajuudelta tavallisia pulliaisia lavalle,(nimenomaan tanssimusiikin pariin) -joille voi vieläkin voi mennä ilman kursseja vaatimattomallakin tanssitaidolla -tai vain perustaidot omaten- Toisenlaisiakin mielipiteitä
        olen juuri näiltä tanssikuplassa eläviltä kuullut.

        Suuri enemmistö kuitenkin ratkaisee lopulta sen miten tanssilavojen Suomessa käy -niin on käynyt ennenkin ,

        Tuskinpa olisi minustakaan tullut lavatanssien vakiokävijää ilman Agentsia. Agents toimi minulla sisäänheittäjänä lavatansseihin ja sai innostumaan musiikin kuuntelun ohella tanssimisesta.


      • Nyt tää saa jo riittää kirjoitti:

        ,,mutta levymyynnissä Pulliaisen porukka vaan on
        omaa luokkaansa. 800 000 myytyä levyä eivät ole tulleet sattumalta .

        Tässä se koko jutun pointti onkin ,sitä eivät välttämättä suht pienessä tanssiharrastajapiireissä ymmärretä .

        Siis sitä että ko. bändi on koko kansan tuntema -

        Mitkä tanssimusiikkia soittavat yhtyeet ovat tunnettuja suuren yleisön keskuudessa?(siis jos kysytään tav. kadunmieheltä )

        No ehkä Finlanders.

        Tämän lisäksi ehkä Yölintu -joka valitettavasti on lavakeikoilla ollut viime vuosina tosi kehno.

        Siinä ne sitten ovatkin ,,

        Kapean tanssiharrastajapiirin suosimat yhtyeet ova melko tuntemattomia suuren yleisön keskuudessa

        Jos kysytään tavikselta mikä on PNP ,tai MMO
        niin suurin osa ihmisistä ei tiedä -sama juttu Varjokuvan kohdalla .

        Nuo kolme ovat todella tasokkaita tanssibändejä mutta eivthän ne kuulu edes iskelmäradiossa .

        Ei se lavojen satunnaiskävijä niistä tiedä -mutta Agentsin tuntevat kaikki -niiden levyjähön on melkein joka huushollissa Suomessa-ja radiossa levyt soivat päivittäin .

        Juuri siksi Agents on toiminut lavoilla valtaville ihmismäärille "sisäänheittäjänä"
        Toista vastaavaa ei Suomessa ole . Siis sisäänheittäjänä myös tanssilavakulttuuuriin,koska ovat soittaneet tanssimusiikkia (turha väittää etteikö Agents soita tanssimusiikkia)

        Ovat siis antaneet tanssikipinän tuhansille ihmisille
        Samalla tavalla EIVÄT toimi L.Tähkä-Menneisyyden vangit Yö-yhtye ym. jotka myös saavat lavoille kaikenlaisia ihmisiä

        Siitä yksinkertaisesta syystä etteivät soita tanssimusiikkia .

        Ehkä tämä on nykyään vaikea käsittää ,kun tanssipaikoille tullaan kurssien kautta ,ja ei tavata ,muunlaisia ihmisiä kuin vastaavia ,kuin itse on .

        Tällaise "tanssikuplassa" elävät ihmiset katsovat kapealla näkökulmalla suomalaista tanssilavakulttuuria,ja sitä mistä se on saanut juurensa .

        Aktiiviharrastajien joukko on pieni koko väestöön verrattuna - vaikka isolla lavalla saattaa olla tuhatkin ihmistä ,niin se ei vielä todista mitään .

        Suuri enemmistö on kuitenkin jotain muita kuin tosi intohimoisia tanssiharrastajia.

        Tämä ei ole mikään puolustuspuje Agentseille -he eivät sellaista tarvitse-vaikka joskus tuntuu ,että vakavasti otettavan tanssiharrastajan "kuuluu" väheksyä Agentseja imagonsa vuoksi.

        Jos ovat leipääntyneet lavakeikkoihin ,niin vetäytyminen on ihan oikea päätös.

        Leipääntyminen kun näkyy ja kuuluu esiintymisessä.

        Mutta ehkä tämä maa tarvitsisi uuden vastaavan bändin vetämään koko ikähaitarin laajuudelta tavallisia pulliaisia lavalle,(nimenomaan tanssimusiikin pariin) -joille voi vieläkin voi mennä ilman kursseja vaatimattomallakin tanssitaidolla -tai vain perustaidot omaten- Toisenlaisiakin mielipiteitä
        olen juuri näiltä tanssikuplassa eläviltä kuullut.

        Suuri enemmistö kuitenkin ratkaisee lopulta sen miten tanssilavojen Suomessa käy -niin on käynyt ennenkin ,

        Hyvä kirjoitus.


      • pellinen
        Nyt tää saa jo riittää kirjoitti:

        ,,mutta levymyynnissä Pulliaisen porukka vaan on
        omaa luokkaansa. 800 000 myytyä levyä eivät ole tulleet sattumalta .

        Tässä se koko jutun pointti onkin ,sitä eivät välttämättä suht pienessä tanssiharrastajapiireissä ymmärretä .

        Siis sitä että ko. bändi on koko kansan tuntema -

        Mitkä tanssimusiikkia soittavat yhtyeet ovat tunnettuja suuren yleisön keskuudessa?(siis jos kysytään tav. kadunmieheltä )

        No ehkä Finlanders.

        Tämän lisäksi ehkä Yölintu -joka valitettavasti on lavakeikoilla ollut viime vuosina tosi kehno.

        Siinä ne sitten ovatkin ,,

        Kapean tanssiharrastajapiirin suosimat yhtyeet ova melko tuntemattomia suuren yleisön keskuudessa

        Jos kysytään tavikselta mikä on PNP ,tai MMO
        niin suurin osa ihmisistä ei tiedä -sama juttu Varjokuvan kohdalla .

        Nuo kolme ovat todella tasokkaita tanssibändejä mutta eivthän ne kuulu edes iskelmäradiossa .

        Ei se lavojen satunnaiskävijä niistä tiedä -mutta Agentsin tuntevat kaikki -niiden levyjähön on melkein joka huushollissa Suomessa-ja radiossa levyt soivat päivittäin .

        Juuri siksi Agents on toiminut lavoilla valtaville ihmismäärille "sisäänheittäjänä"
        Toista vastaavaa ei Suomessa ole . Siis sisäänheittäjänä myös tanssilavakulttuuuriin,koska ovat soittaneet tanssimusiikkia (turha väittää etteikö Agents soita tanssimusiikkia)

        Ovat siis antaneet tanssikipinän tuhansille ihmisille
        Samalla tavalla EIVÄT toimi L.Tähkä-Menneisyyden vangit Yö-yhtye ym. jotka myös saavat lavoille kaikenlaisia ihmisiä

        Siitä yksinkertaisesta syystä etteivät soita tanssimusiikkia .

        Ehkä tämä on nykyään vaikea käsittää ,kun tanssipaikoille tullaan kurssien kautta ,ja ei tavata ,muunlaisia ihmisiä kuin vastaavia ,kuin itse on .

        Tällaise "tanssikuplassa" elävät ihmiset katsovat kapealla näkökulmalla suomalaista tanssilavakulttuuria,ja sitä mistä se on saanut juurensa .

        Aktiiviharrastajien joukko on pieni koko väestöön verrattuna - vaikka isolla lavalla saattaa olla tuhatkin ihmistä ,niin se ei vielä todista mitään .

        Suuri enemmistö on kuitenkin jotain muita kuin tosi intohimoisia tanssiharrastajia.

        Tämä ei ole mikään puolustuspuje Agentseille -he eivät sellaista tarvitse-vaikka joskus tuntuu ,että vakavasti otettavan tanssiharrastajan "kuuluu" väheksyä Agentseja imagonsa vuoksi.

        Jos ovat leipääntyneet lavakeikkoihin ,niin vetäytyminen on ihan oikea päätös.

        Leipääntyminen kun näkyy ja kuuluu esiintymisessä.

        Mutta ehkä tämä maa tarvitsisi uuden vastaavan bändin vetämään koko ikähaitarin laajuudelta tavallisia pulliaisia lavalle,(nimenomaan tanssimusiikin pariin) -joille voi vieläkin voi mennä ilman kursseja vaatimattomallakin tanssitaidolla -tai vain perustaidot omaten- Toisenlaisiakin mielipiteitä
        olen juuri näiltä tanssikuplassa eläviltä kuullut.

        Suuri enemmistö kuitenkin ratkaisee lopulta sen miten tanssilavojen Suomessa käy -niin on käynyt ennenkin ,

        Mitä olisi Agents ilman Baddingia, Topia tai Jormaa? Olisitteko koskaan kuullutkaan, siis muut kuin rautalankaa harrastavat? Kuinka monta kitarabändiä tavallinen aikuinen tuntee?


      • Herra H
        Truehum kirjoitti:

        ...kuvittelet, että huutamalla (siis majuskelein kirjoittamalla) joka väliin saat kaikki uskomaan ja taipumaan kannallesi.

        Totuushan kuitenkin on, että Suomessa on sekä parempia kitaristeja että myös muita paljon parempia (taitavampia) muusikoita vaikka kuinka paljon. Agentsia parempia yhtyeitä noista myös on kasattu useita.

        Makuasiaksihan tuo tietysti on katsottava niin kauan, kunnes laitetaan kaikki osoittamaan taitonsa samaan kilpailuun, mitä ei koskaan tosin tule tapahtumaan.

        Huutamalla se paremmuus ei kuitenkaan ratkea.

        "Totuushan kuitenkin on, että Suomessa on sekä parempia kitaristeja että myös muita paljon parempia (taitavampia) muusikoita vaikka kuinka paljon. Agentsia parempia yhtyeitä noista myös on kasattu useita."


        Olisi mukava lukea listasi ja perustelusi paremmista kitaristeista/bändeistä, jotka peittoavat Pulliaisen/Agentsin saavutukset iskelmärock-genressä.

        Minulla ei ainakaan heti tule mieleen Pulliaisen saavutuksiin yltänyttä kitaristia. Hänhän loi agents-soundin, joka upposi ja uppoaa edelleen suomen kansaan yli ikä-, tai musiikkimieltymysrajojen, jo ties monettako vuosikymmentä.

        Agents-yhtyeen "sydän", on Pulliaisen maukas, todella musikaalinen kitarointi ja tyylitaju, jota ilman yhtye ei luullakseni eläisi kovinkaan kauaa, vaikka hänen tilallaan olisi kuka muu "huippukitaristi" tahansa...
        Kaiketi myös sovituksista agents-tuotannossa on vastannut pääasiallisesti Pulliainen?


      • Herra H kirjoitti:

        "Totuushan kuitenkin on, että Suomessa on sekä parempia kitaristeja että myös muita paljon parempia (taitavampia) muusikoita vaikka kuinka paljon. Agentsia parempia yhtyeitä noista myös on kasattu useita."


        Olisi mukava lukea listasi ja perustelusi paremmista kitaristeista/bändeistä, jotka peittoavat Pulliaisen/Agentsin saavutukset iskelmärock-genressä.

        Minulla ei ainakaan heti tule mieleen Pulliaisen saavutuksiin yltänyttä kitaristia. Hänhän loi agents-soundin, joka upposi ja uppoaa edelleen suomen kansaan yli ikä-, tai musiikkimieltymysrajojen, jo ties monettako vuosikymmentä.

        Agents-yhtyeen "sydän", on Pulliaisen maukas, todella musikaalinen kitarointi ja tyylitaju, jota ilman yhtye ei luullakseni eläisi kovinkaan kauaa, vaikka hänen tilallaan olisi kuka muu "huippukitaristi" tahansa...
        Kaiketi myös sovituksista agents-tuotannossa on vastannut pääasiallisesti Pulliainen?

        ...ja vellit pyrkivät tällä palstalla menemään sekaisin kaiken aikaa, olipa aiheena mikä tahansa.

        Iskelmä-rock-genrestä en ole lainkaan kiinnostunut, kuten eivät ole useimmaat muutkaan tanssin aktiiviharrastajat.

        Puhehan onkin koko ajan ollut Agentsin poistumisesta tanssilavoilta, ja sen vaikutuksesta alaan.

        Agentsin historia on toki näyttävä, mutta nykytilanteeseen se ei enää tuo mitään.

        Vaikutteet on otettu jo kauan sitten, ja nykyisin pinnalla olevat yhtyeet ovat sitten luoneet oman linjansa, joka palvelee nimenomaan tanssijoita.

        Siltä kannalta katsottaessa parempia yhtyeitä ovat esimerkiksi: Finlanders, Martti Metsäkedon tanssiorkesteri, Seitsemän seinähullua veljestä, Sinitaivas, Taikakuu, Varjokuva, Kinojake, Fortuna, Resiina, Pekkaniskan Pojat, FBI Beat jne.

        Listaa voisi jatkaa vielä melko pitään, mutta eiköhän tuostakin jo selviä itseään kehittäneiden ja kehittymään pyrkivien tanssijoiden mieltymysten mukainen linja.

        Käymällä katsomassa noiden yhtyeiden iltoina tanssiväen koostumusta ja määrää suosituilla lavoilla saa asiasta oikean kuvan.



        Koska tämän viestini jälkeen oli taas kolme täysin lukutaidotonta polttanut päreensä (osoittaen jälleen erittäin havainnollisesti ko. puutteensa) ja valuttanut olemattoman vähäisistä aivonrippeistään loputkin näppiksilleen, liitän tämän välttämättömän amputaatiotoimenpiteen myötä leikkautuneen viestini tähän perään:


        Aina täällä saa...
        Kirjoittanut: Truehum   13.8.2008  klo 15.43
          

        ...törmätä samaan seinään: luetun ymmärrys on aivan onnettomalla tasolla.

        Lue uudelleen tämä:

        "Puhehan onkin koko ajan ollut Agentsin poistumisesta tanssilavoilta, ja sen vaikutuksesta alaan.

        Agentsin historia on toki näyttävä, mutta nykytilanteeseen se ei enää tuo mitään.

        Vaikutteet on otettu jo kauan sitten, ja nykyisin pinnalla olevat yhtyeet ovat sitten luoneet oman linjansa, joka palvelee nimenomaan tanssijoita."

        En millään viitsisi selväkielistä tekstiä enää suomentaa.

        Historia tosiaankin on historiaa, mutta tämän säikeen ideana on käsitellä sitä, miten Agentsin lopullinen (?) poistuminen lavoilta asioihin vaikuttaa.

        Todellisuudessahan tuo on jo tapahtunut jonkin aikaa sitten, eikä mitään muutoksia huonompaan suuntaan ole ollut havaittavissa.

        Konserttiyleisö käy konserttisaleissa yhtyettä fanittamassa.

        Ennen nuo täyttivät lavat stagen edessä seisoskellessaan niin, ettei tanssimisesta tahtonut tulla mitään.

        P.S. Tuota viestiä edeltänyt (myös luetun ymmärryksen ongelmista kärsivän kirjoittama) viesti poistui väistämättä siinä samalla kuin niiden kolmen vakavasti häiriintyneen vakiohölmönkin.


      • Toisinajattelelva
        pellinen kirjoitti:

        Mitä olisi Agents ilman Baddingia, Topia tai Jormaa? Olisitteko koskaan kuullutkaan, siis muut kuin rautalankaa harrastavat? Kuinka monta kitarabändiä tavallinen aikuinen tuntee?

        Mitä olisivat Topi tai Jorma ilman Agentsia? Baddingin menestyskin olisi voinut jäädä vähemmälle ilman E. Pulliaista ja kumppaneita. Agents tarvitsee hyvän solistin, mutta niin myös solisti hyvän bändin.


      • sitten,
        Truehum kirjoitti:

        ...ja vellit pyrkivät tällä palstalla menemään sekaisin kaiken aikaa, olipa aiheena mikä tahansa.

        Iskelmä-rock-genrestä en ole lainkaan kiinnostunut, kuten eivät ole useimmaat muutkaan tanssin aktiiviharrastajat.

        Puhehan onkin koko ajan ollut Agentsin poistumisesta tanssilavoilta, ja sen vaikutuksesta alaan.

        Agentsin historia on toki näyttävä, mutta nykytilanteeseen se ei enää tuo mitään.

        Vaikutteet on otettu jo kauan sitten, ja nykyisin pinnalla olevat yhtyeet ovat sitten luoneet oman linjansa, joka palvelee nimenomaan tanssijoita.

        Siltä kannalta katsottaessa parempia yhtyeitä ovat esimerkiksi: Finlanders, Martti Metsäkedon tanssiorkesteri, Seitsemän seinähullua veljestä, Sinitaivas, Taikakuu, Varjokuva, Kinojake, Fortuna, Resiina, Pekkaniskan Pojat, FBI Beat jne.

        Listaa voisi jatkaa vielä melko pitään, mutta eiköhän tuostakin jo selviä itseään kehittäneiden ja kehittymään pyrkivien tanssijoiden mieltymysten mukainen linja.

        Käymällä katsomassa noiden yhtyeiden iltoina tanssiväen koostumusta ja määrää suosituilla lavoilla saa asiasta oikean kuvan.



        Koska tämän viestini jälkeen oli taas kolme täysin lukutaidotonta polttanut päreensä (osoittaen jälleen erittäin havainnollisesti ko. puutteensa) ja valuttanut olemattoman vähäisistä aivonrippeistään loputkin näppiksilleen, liitän tämän välttämättömän amputaatiotoimenpiteen myötä leikkautuneen viestini tähän perään:


        Aina täällä saa...
        Kirjoittanut: Truehum   13.8.2008  klo 15.43
          

        ...törmätä samaan seinään: luetun ymmärrys on aivan onnettomalla tasolla.

        Lue uudelleen tämä:

        "Puhehan onkin koko ajan ollut Agentsin poistumisesta tanssilavoilta, ja sen vaikutuksesta alaan.

        Agentsin historia on toki näyttävä, mutta nykytilanteeseen se ei enää tuo mitään.

        Vaikutteet on otettu jo kauan sitten, ja nykyisin pinnalla olevat yhtyeet ovat sitten luoneet oman linjansa, joka palvelee nimenomaan tanssijoita."

        En millään viitsisi selväkielistä tekstiä enää suomentaa.

        Historia tosiaankin on historiaa, mutta tämän säikeen ideana on käsitellä sitä, miten Agentsin lopullinen (?) poistuminen lavoilta asioihin vaikuttaa.

        Todellisuudessahan tuo on jo tapahtunut jonkin aikaa sitten, eikä mitään muutoksia huonompaan suuntaan ole ollut havaittavissa.

        Konserttiyleisö käy konserttisaleissa yhtyettä fanittamassa.

        Ennen nuo täyttivät lavat stagen edessä seisoskellessaan niin, ettei tanssimisesta tahtonut tulla mitään.

        P.S. Tuota viestiä edeltänyt (myös luetun ymmärryksen ongelmista kärsivän kirjoittama) viesti poistui väistämättä siinä samalla kuin niiden kolmen vakavasti häiriintyneen vakiohölmönkin.

        jos ei normaali, keskimäärin yleisesti käytetty luki-häiriöisen kirjoitus-/vastaustyyli kirjoituksiin passaa herra pillkkuhirmulle:),kirjoitan nyt hieman selkeämmin, jotta hänkään ei vetäisi hernettä nessuunsa kielioppi/asiavirheiden vuoksi ja taas poistattaisi varasheriffin oikeuksin valtuutettuna kirjoitustani....varasheriffi=itkupilli kansanomaisemmin ilmaistuna.

        "Puhehan onkin koko ajan ollut Agentsin poistumisesta tanssilavoilta, ja sen vaikutuksesta alaan."
        V: Agentsien lavakeikat loppuvat,joten he eivät enää vaikuta tanssilavakulttuuriin suoranaisesti.

        "Agentsin historia on toki näyttävä, mutta nykytilanteeseen se ei enää tuo mitään."
        V.Tyhmää edes mainita tuollaista, että lavakeikkailun lopettanut bändi toisi jotain uutta tanssilavakulttuuriin tanssilavaesiintymisillään. Veikkaampa että agents:ien tulevasta levytystuotannosta kuitenkin osa tulee nykyisten suosimiesi "pikku-Agents":ien ohjelmistoon, ja näin tulisi Agents, eli Esa Pulliainen välillisesti vaikuttamaan tanssilavakulttuuriin vielä pitkään.

        "Vaikutteet on otettu jo kauan sitten, ja nykyisin pinnalla olevat yhtyeet ovat sitten luoneet oman linjansa, joka palvelee nimenomaan tanssijoita."
        V:Tuskimpa nuoret bändit/muusikot ovat tanssimusiikkilinjaansa luoneet kovinkaan kauaa...Nykyisin pinnalla olevat bändit koko suomenmaan käsittäen, mm.Finkut, Korsu, Tulpparit, Souvarit, Tapale ynnä moni muu bändi tai artistit huomioivat käsittääkseni koko tanssikansan, eikä vain pientä joukkoa, joka haluaa erityisesti huomioitavan heidän tanssimieltymyksesä mukaisen musiikin. Jos esiintyjä pitkään tälle pienemmälle joukolle kumartaisi liian syvään, niin sitä isommin pyllistää muille...


        "Siltä kannalta katsottaessa parempia yhtyeitä ovat esimerkiksi: Finlanders, Martti Metsäkedon tanssiorkesteri, Seitsemän seinähullua veljestä, Sinitaivas, Taikakuu, Varjokuva, Kinojake, Fortuna, Resiina, Pekkaniskan Pojat, FBI Beat jne."

        V:Miltä kannalta?
        Sinun mieltymyksesi kannalta mainitsemasi esiintyjät ovat varmasti mieleisiä sinulle.
        Tuskinpa vaan noista mainitsemistasi esiintyjistä kuitenkaan tulee ikinä vaikuttamaan yhtä paljon positiivisessa mielessä suomen tanssilavakulttuuriin, kuin mitä Agents,eli Esa Pulliainen on vaikuttanut ennen mahdollista poistumaansa,Finkut ehkä pääsee lähelle, mutta sehän nähdään vasta sitten, kun he lopettavat esiintymisensä tanssipaikoilla, mikä oli heidän merkityksensä ennen poistumaansa.

        "Historia tosiaankin on historiaa, mutta tämän säikeen ideana on käsitellä sitä, miten Agentsin lopullinen (?) poistuminen lavoilta asioihin vaikuttaa."
        V:Heitä ei tosiaan nähdä enää lavoilla, jos lopullisesti lavoilta poistuvat, siten sen luulisi sinunkin tajuavan vaikuttavan. Tosin heidän tuleva tuotantonsa vaikuttaa varmaankin välillisesti joidenkin suosimiesi pikkuagenttien musiikkivalintoihin ohjelmistossaan tanssilavakeikoilla..luullakseni.


        "Ennen nuo täyttivät lavat stagen edessä seisoskellessaan niin, ettei tanssimisesta tahtonut tulla mitään."
        V:Lavajärjästäjän kannalta nuo kaljoittelevat Agentsfanit ovat yksilöinä paljon tuottoisampia kun pelkästään tanssimaan tulevat tanssin harrastajat. Miksi siis menit Agentsien keikoille, kun et edes pidä bändin musiikista?

        Hävitä nyt tämäkin kirjoitukseni, niinkuin edellisenikin hävitit, tulee varmaan hyvä olo?


      • mikko syvärivi
        Truehum kirjoitti:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Jukka_Tolonen

        ,täysin eri tyylilajin edustajia keskenään - Tolonen on hyvä omanlaillaan .ja Pulliainen omanlaillaan
        Paremmuudesta ei tässä kohtaa kannata edes väitellä

        Pulliaiselle vertailuhenkilöä ei kotimaasta äkkiä edes tule mieleen -tuskin niitä kovin montaa on

        Jos nyt vertailla pitää -niin ainut ,joka tulee heti mieleen on Shadows-kitaristi Hank Marvin

        Lienee ollut esikuvana ja innoittajana Pulliaiselle -ja ehkä on sitä vieläkin .
        Samantapaista kitarankäsittelyä -ja sointia on kummallakin (näin maallikon korvalla kuunneltuna)

        Paremmuudesta tässäkään vertailussa en osaa sanoa -mutta kumpikaan ei ole selkeästi toista parempi


      • rockvelli
        Truehum kirjoitti:

        ...ja vellit pyrkivät tällä palstalla menemään sekaisin kaiken aikaa, olipa aiheena mikä tahansa.

        Iskelmä-rock-genrestä en ole lainkaan kiinnostunut, kuten eivät ole useimmaat muutkaan tanssin aktiiviharrastajat.

        Puhehan onkin koko ajan ollut Agentsin poistumisesta tanssilavoilta, ja sen vaikutuksesta alaan.

        Agentsin historia on toki näyttävä, mutta nykytilanteeseen se ei enää tuo mitään.

        Vaikutteet on otettu jo kauan sitten, ja nykyisin pinnalla olevat yhtyeet ovat sitten luoneet oman linjansa, joka palvelee nimenomaan tanssijoita.

        Siltä kannalta katsottaessa parempia yhtyeitä ovat esimerkiksi: Finlanders, Martti Metsäkedon tanssiorkesteri, Seitsemän seinähullua veljestä, Sinitaivas, Taikakuu, Varjokuva, Kinojake, Fortuna, Resiina, Pekkaniskan Pojat, FBI Beat jne.

        Listaa voisi jatkaa vielä melko pitään, mutta eiköhän tuostakin jo selviä itseään kehittäneiden ja kehittymään pyrkivien tanssijoiden mieltymysten mukainen linja.

        Käymällä katsomassa noiden yhtyeiden iltoina tanssiväen koostumusta ja määrää suosituilla lavoilla saa asiasta oikean kuvan.



        Koska tämän viestini jälkeen oli taas kolme täysin lukutaidotonta polttanut päreensä (osoittaen jälleen erittäin havainnollisesti ko. puutteensa) ja valuttanut olemattoman vähäisistä aivonrippeistään loputkin näppiksilleen, liitän tämän välttämättömän amputaatiotoimenpiteen myötä leikkautuneen viestini tähän perään:


        Aina täällä saa...
        Kirjoittanut: Truehum   13.8.2008  klo 15.43
          

        ...törmätä samaan seinään: luetun ymmärrys on aivan onnettomalla tasolla.

        Lue uudelleen tämä:

        "Puhehan onkin koko ajan ollut Agentsin poistumisesta tanssilavoilta, ja sen vaikutuksesta alaan.

        Agentsin historia on toki näyttävä, mutta nykytilanteeseen se ei enää tuo mitään.

        Vaikutteet on otettu jo kauan sitten, ja nykyisin pinnalla olevat yhtyeet ovat sitten luoneet oman linjansa, joka palvelee nimenomaan tanssijoita."

        En millään viitsisi selväkielistä tekstiä enää suomentaa.

        Historia tosiaankin on historiaa, mutta tämän säikeen ideana on käsitellä sitä, miten Agentsin lopullinen (?) poistuminen lavoilta asioihin vaikuttaa.

        Todellisuudessahan tuo on jo tapahtunut jonkin aikaa sitten, eikä mitään muutoksia huonompaan suuntaan ole ollut havaittavissa.

        Konserttiyleisö käy konserttisaleissa yhtyettä fanittamassa.

        Ennen nuo täyttivät lavat stagen edessä seisoskellessaan niin, ettei tanssimisesta tahtonut tulla mitään.

        P.S. Tuota viestiä edeltänyt (myös luetun ymmärryksen ongelmista kärsivän kirjoittama) viesti poistui väistämättä siinä samalla kuin niiden kolmen vakavasti häiriintyneen vakiohölmönkin.

        puurot -vellit ,ja muutkin eväät .

        Kirjoitat ,että iskelmä-rock genrestä et ole lainkaan kinnostunut ,niinkuin eivät ole muutkaan tanssin aktiiviharrastajat.

        TÄYTTÄ PUPPUA!!

        Luettelet perään bändejä ,joiden ohjelmisto on suureksi osaksi juuri tästä genrestä kotoisin .
        ,,missä logiikka ?

        Esimerkiksi Varjokuvan ja FBI-Beatin ohjelmistossa on juuri näitä Agents -sovituksia,
        siis aivan yksiyhteen soitettuna.

        Ja rock -klassikoita tulee noita bändeistä jokaiselta . vanhempaa ja uudempaa.ainakin 50-luvun rock on AINA edustettuna tanssilavoilla juuri luettelemiesi bändien toimesta.

        Finlanderskin vetää Get On -ja Rappiolla

        Ja mitäs PNPja MMO muuta soittaa kuin iskelmää
        klassikoita ja uudempaa tuotantoa -tästäkö eivät muka tanssijat ole kiinnostuneita?

        Sitä mihin genreen mikäkin lasketaan ja mitä niillä tarkoitetaan -on tietysti hankalaa -ja tarpeetontakin rajanvetoa-

        Tässäkin Agents on ainutlaatuinen -ja rajoja rikkova -suurin osahan ohjelmistosta on perinteisesti tanssittavaa musiikkia ,mutt silti bändi on enemmän rock -henkinen kuin monet muut .

        Rock -genreä ,kun Agents soittaa Eevaa ,tai Moskovan valoja ??

        Iskelmää kun finkut soitaa Get on ?


      • Truehum
        rockvelli kirjoitti:

        puurot -vellit ,ja muutkin eväät .

        Kirjoitat ,että iskelmä-rock genrestä et ole lainkaan kinnostunut ,niinkuin eivät ole muutkaan tanssin aktiiviharrastajat.

        TÄYTTÄ PUPPUA!!

        Luettelet perään bändejä ,joiden ohjelmisto on suureksi osaksi juuri tästä genrestä kotoisin .
        ,,missä logiikka ?

        Esimerkiksi Varjokuvan ja FBI-Beatin ohjelmistossa on juuri näitä Agents -sovituksia,
        siis aivan yksiyhteen soitettuna.

        Ja rock -klassikoita tulee noita bändeistä jokaiselta . vanhempaa ja uudempaa.ainakin 50-luvun rock on AINA edustettuna tanssilavoilla juuri luettelemiesi bändien toimesta.

        Finlanderskin vetää Get On -ja Rappiolla

        Ja mitäs PNPja MMO muuta soittaa kuin iskelmää
        klassikoita ja uudempaa tuotantoa -tästäkö eivät muka tanssijat ole kiinnostuneita?

        Sitä mihin genreen mikäkin lasketaan ja mitä niillä tarkoitetaan -on tietysti hankalaa -ja tarpeetontakin rajanvetoa-

        Tässäkin Agents on ainutlaatuinen -ja rajoja rikkova -suurin osahan ohjelmistosta on perinteisesti tanssittavaa musiikkia ,mutt silti bändi on enemmän rock -henkinen kuin monet muut .

        Rock -genreä ,kun Agents soittaa Eevaa ,tai Moskovan valoja ??

        Iskelmää kun finkut soitaa Get on ?

        ...toki oikeus mielipiteeseensä -niin sinulla kuin minullakin.

        Makuasioita nuo ovat, jote inttämällä ei niistä minkäänlaiseen tulokseen päästä.

        Kehottaisn sinua kuitenkin jokus käyvän kuuntelemassa esimerkiksi juuri MMO:n ohjelmistoa ilman ennakkokäsityksiä.

        Samaa voin suositella kohtalaisen yhtä lailla Finlandersinkin osalta.

        No, turhaahan se olisi, koska sinun mielesi suodattaa ja muuttaa ainakin tuossa asiassa musiikin ennakkoasenteesi mukaiseksi.

        Tätä on turha jatkaa.


      • Iskelmät?
        Truehum kirjoitti:

        ...toki oikeus mielipiteeseensä -niin sinulla kuin minullakin.

        Makuasioita nuo ovat, jote inttämällä ei niistä minkäänlaiseen tulokseen päästä.

        Kehottaisn sinua kuitenkin jokus käyvän kuuntelemassa esimerkiksi juuri MMO:n ohjelmistoa ilman ennakkokäsityksiä.

        Samaa voin suositella kohtalaisen yhtä lailla Finlandersinkin osalta.

        No, turhaahan se olisi, koska sinun mielesi suodattaa ja muuttaa ainakin tuossa asiassa musiikin ennakkoasenteesi mukaiseksi.

        Tätä on turha jatkaa.

        Tämän palstan profiilisi mukaan mielimusiikkiasi ovat iskelmät. Ei siis rock'n'roll.

        Otan osaa.


      • Iskelmät? kirjoitti:

        Tämän palstan profiilisi mukaan mielimusiikkiasi ovat iskelmät. Ei siis rock'n'roll.

        Otan osaa.

        ...edellinen vastaukseni katosi kai bittiavaruuteen.

        Käy katsomassa profiilisivua (rekisteröidyttyäsi), jolloin huomaat, ettei pudotusvalikoista löydy kovinkaan kattavasti vaihtoehtoja. Harrastukseksikaan ei voi merkitä tanssia.

        Iskelmä, vaikkakaan ei ole kohdallani oikea määrite, menee kuitenkin lähemmäs kuin ne muut vaihtoehdot.

        Ei, en todellakaan ole koskaan väittänyt olevani mikään rokkimies.

        Kaikenlainen mekkalamusiikki (kuten punk, hard-, heavy-, suomirock yms.) on kaukana minulle mieluisasta musiikista.

        Siksipä juuri en Agentsinkaan möykkäämistä arvosta tanssilavoilla esitettäväksi, kuten en Elonkerjuun tai Jean S:n myöskään.


        Tanssilavoilla tarvitaan monipuolista tanssimusiikkia laidasta laitaan eikä suinkaan mieletöntä mättämistä napit kaakossa ja valot välkkyen sekä savu tupruten.

        Kuulonsa kunnosta välittämättömille bilettäjille ja festarijengille löytyy ihan omat tilaisuutensa.


      • rockvelli
        Truehum kirjoitti:

        ...toki oikeus mielipiteeseensä -niin sinulla kuin minullakin.

        Makuasioita nuo ovat, jote inttämällä ei niistä minkäänlaiseen tulokseen päästä.

        Kehottaisn sinua kuitenkin jokus käyvän kuuntelemassa esimerkiksi juuri MMO:n ohjelmistoa ilman ennakkokäsityksiä.

        Samaa voin suositella kohtalaisen yhtä lailla Finlandersinkin osalta.

        No, turhaahan se olisi, koska sinun mielesi suodattaa ja muuttaa ainakin tuossa asiassa musiikin ennakkoasenteesi mukaiseksi.

        Tätä on turha jatkaa.

        ennakkoasenteellinen ole tietenkään ,,tämän huomaa teksteistäsi..

        Tuo päähän juuttunut "oikeat tanssijat eivät Agentsista pidä" tulee kyllä vahvasti esiin ,

        Kun ei voi millään mahtua herra Truehumin päähän ,että jotkut voivat pitää Agentsista ,ja olla silti myös muiden bändien ,ja musiikin kuuntelijoita sekä tanssiharrastajia . eiväthän ne sulje toisiaan pois (paitsi ehkä Truehumilla)


        Ja luettelosi bändeistä olen nähnyt muut paitsi Sejnähullut veljekset - Agentsin olen nähnyt jo v.1987 ja siitä eteenpäin- sekaan mahtuu hyviä ja huonompia keikkoja -niinkuin kaikilla bändeillä.

        Möykkäporukaksi en heitä kyllä sanoisi.

        Mikään Agentsin ,ja yhden kitaristin tai bändin "Perässäjuoksijsa" en ole

        Perässäjuoksijaksi lasken sellaiset jotka käyvät esim. saman bändin keikalla usemman kerran viikossa ,ja vaikka minkälaisen ajomatkan päästä.

        Sama kuin katsoisi samaa filmiä useamman kerran peräkkäin .

        Jos tasokkain noiosta pitäisi valita ,niin se olisi ehdottomasti MMO - Finlanders kun ei nyt sittenkään niin järisyttävä kokemus ole . -makuasia tämäkin

        Osaa MMO:n musiikkia voi sanoa myös viihdemusiikiksi - jos viihdemusiikiksi lasketaan jazz-ja swing-elokuva ,ja musikaalimusiikki ,niin lähellä ollaan .

        Tosin iskelmä kattaa osittain myös tuon kategorian -joten hiusten halkomiseksi menee.

        Aivan oikein : tätä on turha jatkaa

        Pidä sinä vaan yksioikoiset ja mustavalkoiset käsityksesi ja jaa ihmiset edelleen Agents moöykkäporuykkafaneihin ,ja oikeisiin tanssijoihin .Ei kannata vaivata aivojaan monipuolisemmalla ajattelulla


    • harmittaa

      >Syyksi hän mainitsee tanssilavojen nykysuuntauksen -ja sen miten sieltä tullaan muutaman tanssikurssitunnin jälkeen neuvomaan miten mikäkin kappale tulee soittaa .

      Pulliaista harmittaa koska tanssinharrastajissa hän joutuu kohtaamaan alati kasvavan joukon aktiiviseen musiikin kuunteluun ja -analyysiin harjaantuneita ihmisiä.

      Nämä pystyvät erottamaan milloin kappaleen rakenne ja sovitus ei ole kohdallaan, milloin rummusta tai bassosta puuttuu jotain, milloin sooloissa ei ole ideaa tai että kappale vain yksinkertaisesti soitetaan kehnosti.

      Aivan uusi kokemus artistille jonka "suomalaiseen sieluun" käyvää perusmusaa asiantuntematon ja suorastaan typerä peruskannattajajoukko palvoo vuodesta toiseen kädet ojossa ja suu ammollaan....

      • Humppaleka

        Käy lukemassa tämänpäivän Hesari.Agentsien uusimman levyn arvostelun löydät sieltä.
        Keikoilla toki joskus bändillä kuin bändillä huonompia keikkoja.


      • Luovuutta arvostava

        Tanssijoiden opit musiikin oikeasta rakenteesta eivät ole mikään musiikkia sitova asia. Helkkari vieköön, musiikki on taidetta, eikä mitään matematiikkaa! Opettele oikeaa musiikin tulkintaa, äläkä toistele jotain hiton kaavoja.


      • täyttä p*skaa

        "Nämä pystyvät erottamaan milloin kappaleen rakenne ja sovitus ei ole kohdallaan, milloin rummusta tai bassosta puuttuu jotain, milloin sooloissa ei ole ideaa tai että kappale vain yksinkertaisesti soitetaan kehnosti."

        Jos Agentsin musiikissa ja soitossa on jonkun mielestä jotain tuollaista vikaa, niin kyseinen henkilö on kyllä pahasti pihalla. Tanssija tulkitsee soitettavaa musiikkia, eikä niin päin, että musiikin pitäisi olla jonkun tanssijalle sopivan kaavan mukaista.


      • ..osaisi, mut
        täyttä p*skaa kirjoitti:

        "Nämä pystyvät erottamaan milloin kappaleen rakenne ja sovitus ei ole kohdallaan, milloin rummusta tai bassosta puuttuu jotain, milloin sooloissa ei ole ideaa tai että kappale vain yksinkertaisesti soitetaan kehnosti."

        Jos Agentsin musiikissa ja soitossa on jonkun mielestä jotain tuollaista vikaa, niin kyseinen henkilö on kyllä pahasti pihalla. Tanssija tulkitsee soitettavaa musiikkia, eikä niin päin, että musiikin pitäisi olla jonkun tanssijalle sopivan kaavan mukaista.

        Ei kukaan väitä, ettei agentit osaisi soittaa, mutta kyllä väsymys kuuluu sekä soitossa että lausunnoissa. Rokkenroll-bändi Agents ei ole ollut pitkään aikaan edes Jorkin kanssa soittaessaan. Agents on loistava rautalankayhtye.


    • ihan ok musaa keski-ikäisille

      yliarvostettua kuitenkin, joten ei paljon menetetä.
      Neuvomiseen ei ole mitään syytä, koska musiikissa ei moitittavaa.

      Pulliaisen sovitukset ovat suoria kopioita vanhoilta levyiltä, ei mitään uutta keksitty.
      Pubporukka niistä pitää, puhkisoitettuja ...

      Rautalankaa, nyt tulee muutenkin ihan liikaa jokapaikassa.

      Sorsakoski keikkailee pilke silmäkulmassa, ja tyylinsä säilyttäen, kannattaa mennä kuuntelemaan. Hyvin tanssittavaa.

    • Anonyymi

      "On sitte joku ihan jivekurssilla käynyt pariskunta menny neuvomaan pulliaista miten piipappaluulaa soitetaan. Kuvaa mielestäni hyvin millaisia vesipäitä lavoilla ja kursseilla kiertää. Olis ihan kiva nähdä tuollainen asiantuntija ihan livenä.

      Tuollainen idiotismi nostaa aggressiot pintaan! Mikä vittu ihmisiä oikein vaivaa?!"


      LOL :DD

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1001
    Aihe