Alkoholi ja tupakka

Vaisnava

Kuinka te muut suhtaudutte alkoholiin ja tupakkaan?

Itse en käytä alkoholia, koska sen vaikutus tajuntaan on niin suuri. Arvostan mahdollisimman selvää tietoisuudentilaa. Toisaalta käytössäni on muita keinoja rentoutumiseen ja potutuksen ehkäisemiseen / laimentamiseen kuin iltakalja: rukousmeditaatio, ystävien kanssa jutteleminen, pahan olon syitten selvittäminen, kitkemiskeinojen etsiminen. Kaveripiirinikin arvostaa enemmän selväpäistä keskustelua, pelaamista, kokkaamista, musisointia ja hulluttelua.

Tupakointi on väkivaltaa sekä itseä että muita kohtaan, siis hindulaisittain väärin.

5

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itzli

      Alkoholi on joskus hyödyllinen käyttää tietyn tyyppisissä rituaaleissa, jossa rationaalisen ajattelun, seksuaalisten estojen tai tajunnan sivistyneempien pintakerrosten kuoriminen edistää tarkoitusta. Juuri tätähän tapahtuu baareissa joka ilta... joskin sitä voi kunnianhimoisempi ihminen soveltaa paljon luovempaankin työhön, kuten sielun alkemiaan yms.

      Kokenut meditoija voi myös saada uutta potkua harjoituksiinsa meditoimalla alkoholin vaikutuksen alaisena.

      Tupakasta ei ole kokemuksia. Se aiheuttaa hieman liiallisen voimakasta riippuvuutta jotta haluaisin edes kokeilla olisikö siitä hyötyä. Turha ottaa kontolleen riippuvaisuuksia. Terveyshaittoihinsa nähden tupakka on todella ankea piriste, joiten suosittelen ennemmin kahvia. Se piristää hyvin eikä ole erityisen epäterveellistäkään satunnaisesti juotuna.

      Kuten sanoit, lisäksi tupakan savu häiritsee muita ihmisiä. Itse en voi sietää tupakan savua joka tulee asuntooni alakerran naapurin parvekkeelta juuri kun haluaisin tuulettaa tai kun koetan meditoida tai muuten vain keskittyä johonkin. Se savu on todella oksettavan hajuista, hyi olkoon. Pidän luonnollisen savun tuoksusta (kun puuta poltetaan) ja jotkut suitsukkeet ovat ihan ookoo, mutta tupakan käry on kerrassaan raivostuttava.

      Poltettavista tuotteista riippuvuutta aiheuttamaton ruoho lienee ihan hyödyllinen aine joihinkin tarkoituksiin, joskin laiton.

      Huumeissa nyt aina on se, että täytyy olla riittävästi järkeä, elinvoimaa, tahtoa ja maagista lahjakkuutta aivan omasta takaa, jotta niistä voi saada kestävää hyötyä ilman kestäviä haittoja. Ei siis suositella magian peruskurssilaisille...

      Sama pätee kaikkiin muihinkin "hevosta piiskaaviin" aineisiin. Jos ei peruskunto ja taito ole kunnossa, ei näistä mitään hyötyä ole. Väsynyt hevonen kun ei edes piiskattuna kovinkaan pitkälle juokse.

      Eettisesti olen ainoastaan tapakäyttöä vastaan, olipa kyseessä mikä tahansa huume tai piriste.

    • Nymfopoika

      Kuluttamisesta
      Kirjoittanut: Nymfopoika, 28.7.2003 klo 02.46

      Vältän suoran ja epäsuoran väkivallan aiheuttamista kulutusvalinnoillani. Kulutan siis harkiten ja kun kulutan niin pohdin millaista kärsimystä ja kuolemaa tuote tai palvelu aiheuttaa erilaisille elämänmuodoille koko sen tuotantoketjun ja elinkaaren puitteissa ja valitsen sellaisen tuotteen erilaisten vaihtoehtojen joukosta, joka aiheuttaa sitä mielestäni vähiten.

      En kuitenkaan riudu vaan syön täysipainoisesti, mieluiten lähellä tuotettua tai villinä kasvanutta, mahdollisimman ravitsevaa kasvisravintoa mutta muutaman kerran vuodessa myös vapaina eläneitä lähivesien kaloja jos tunnen siihen terveydellistä tarvetta (esim. varmistaakseni välttämättömän B12-vitamiinin saannin). Kulutan myös kauempaa tuotuja ruoka-aineksia jos niille ei ole ravitsemuksellisesti merkittävää vastinetta lähempänä tuotettuna.

      Käytän sellaisiakin poisheitettyä tuotteita joita en olisi itse em. syistä ostanut, koska olen silloin väkivallan tukemisesta erillään. Näin jo aiheutettu kärsimys ei mene kokonaan hukkaan kaatopaikalle.

      Ravitsemuksellisesti köyhät makeiset olen korvannut marjoilla ja hedelmillä sekä pähkinöillä ja siemenillä. Leivon myös pari kertaa vuodessa.

      Juon lähialueilla kasvatetuista ja kasvaneista yrteistä valmistettuja teelaatuja ja kotimaisista marjoista valmistettuja mehuja. Tupakkaa, alkoholia ja kahvia en käytä, koska en tarvitse niitä pitääkseni käytössäni olevan ruumiin terveenä (päinvastoin:) enkä halua tukea niiden tuottamisesta aiheutuvaa turhaa väkivaltaa. Viattomien hyväksikäyttöön perustuvat ruumiineritetuotteet (kaikkea sitä kaupasta löytyykin:) olen korvannut ruotsissa kasvatetusta kaurasta valmistetulla juomalla kaikessa ruoanlaitossani.

      Pidän itseni terveenä elämäntavoillani joten en tarvitse varsinaisia lääkkeitä muuten kuin poikkeustilanteissa joita sattuu harvoin. Hammaslääkärikseni olen etsinyt kasvissyöjän, koska en halua rahojeni kulkeutuvan turhan väkivallan tukemiseen jos voin asiaan kohtuullisella vaivalla vaikuttaa. Suosin muussakin kuluttamisessani sellaisia palvelujen ja tuotteiden tarjoajia, joilla on eettistä näkemystä. Lisäksi en halua tukea kansainvälisiä suuryrityksiä vaan mieluummin paikallisia pienyrittäjiä.

      En tiedä värähtelyistä mitään mutta tuntuu sisäisesti hyvältä kun voin välttää kuluttamisessani turhan väkivallan aiheuttamista kaikkia elämänmuotoja kohtaan ja voida samalla itsekin paremmin.

      • Itzli

        MUTTA OSAATKO SINÄ TANSSIA MAMBOA???


      • Nymfopoika
        Itzli kirjoitti:

        MUTTA OSAATKO SINÄ TANSSIA MAMBOA???

        Vastasin hieman laajemmin, jotta käy selvemmin ilmi, että kieltäytymiseni myös liuottimien ja syöpäyttimien käytöstä on osa laajempaa kokonaisuutta: irtisanoutumista kulttuurin väkivaltaisista rakenteista.


    • ngawagn

      tupakan polttaminen aiheuttaa negatiivisia muutoksia kehoon ja kuinka reagoi asioihin. PAHINTA MITÄ VOI TEHDÄ ON TUPAKAN POLTTO
      alkoholi ei ole niin paha

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe