Maailman huonoin

kummitäti..............

mä voin sanoa itteeni maailman huonoimmaks kummiks. minkäs sille voin. mulla on kai jonkinlainen lapsifobia, koska jostain syystä pelkään olla lapsien lähellä ja ahdistun.

no, sisko sai sitten lapsen. vihjailin äidilleni että voiko hän vähän vihjasta etten halua kummiksi, että voisi ottaa jonkun kavereistaan tai miehensä siskoja tai veljejä. no eipä tainnut vihjasta, sairaalaan kun mentiin käymään (sielläkin ahdisti ettei saanut kunnolla henkeä) niin siinäpä he sitten miehensä kanssa kysyivät että suostutko kummiksi, miten siitä ois voinu kieltäytyä?

he olisivat halunneet musta sylikummin, mutta en suostunut, pelkään pidellä lasta. en pidellyt lasta edes kastajaisissa. nyt mennyt jo parivuotta aikaa ja siltikään en vain tule toimeen kummilapseni kanssa. en osaa käsitellä, katsomme toisiamme yhtä peloissamme ja jotenkin vain ahdistun jatkuvasti.

no ok, kyllä me kerran käveltiin käsikädessä pihalla, mutta siinäpä se. en keksi mitään sanottavaa lapselle tai tekemistä. lahjoja toki ostan, niitäkin vähän nihkeästi kun en tiedä mitä lapselle ostaa.

haluaisin olla se paras kummi muttakun en osaa. edes omiakaan lapsia en halua, koska heti kun kuulen lapsen itkevän, lähden tilanteesta pois. en ikinä haluais omalle lapselle niin tehdä.

niin ja olen nainen ja ikääkin tarpeeksi kellossa.

mikä avuksi? osaako kukaan auttaa? näen lasta kyllä suunnilleen viikon välein mutta ei auta tilannetta.

5

923

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • handsu

      Olisit nyt herranen aika kieltäytyny siitä kummin hommasta!

      Kenelläkään ei ole velvollisuutta ryhtyä kummiksi, jos ei halua. Ei siskosi siitä olisi pitänyt suuttua. Kummius tuo mukanaan paljon velvoitteita, varsinkin jos aikoo olla hyvä kummi. Mitä ihmettä lapsi tekee vain "nimellisellä" kummilla, joka vielä "pelkää" lapsia.

      Sisaresi ja miehensä olisivat voineet valita lapselleen kummiksi jonkun toisen, joka olisi voinut olla osana lapsen elämässä.

      • äipy

        Selvästikkään ongelma ei ole alkuperäisen kirjoittajan hallinnassa ja merkittävää on se että ´HALUAISI olla hyvä kummi mutta et pysty. Oletko puhunut kummilapsen vanhemmille tästä ongelmasta? kannataisi ainakin mainita. Lisäksi sinuna kävisin. Tai yksi vaihtoehto on olla vähän eri tavalla kummi. Kirjoittele postikortteja kivoilla kuvilla joissa tarinoita tai rupea itse tekemään ilta satua vaikka sähköpostin välityksellä ym ym.

        Tsemiä!


    • olla kamuna ja apuna

      että minkälaiset välit sulla sit on siskon kans yleensä kun ei tiennyt tuosta sinun lapsikammosta? varmaan kurjaa kun tuntee itsensä kovin epäsopivaksi ja tottakai lapsikin sen tuntee ja vaistoaa. siinä voi piillä vaara että muksu tuntee olevansa jotenkin huono kun karttelet ja pelkäät yhdessä oloa...

    • niistä tulee isompia ja sitten et enää pelkää niin paljoa

      Mikä lapsen itkussa pelottaa sinua?

      Itkua maailmaan mahtuu.

      Pienet lapset touhuavat paljon, leikkivät ja kiikuttavat sitä sun tätä tai selittävät sitä sun tätä aikuiselle. Tulevat luokse ja lähtevät, istut vain sohvalla ja seurustelet siskon kanssa. Kyllä kummilapsi siinä leikkii. Miksi tunnet pelkoa?

      Lapsella on kohta monta ideaa mitä hänelle voi ostaa. Äidiltä voi kysellä mitä tarvitaan. Jos et muuta keksi niin näytä lelukuvastoa lapselle, äkkiä lapsi sieltä näyttää monta kivaa lelua. Kun se kasvaa viet vain elokuviin tms paras mahdollinen ikä alkaa siinä 8-9 vuoden tietämissä kierrellä sen kanssa siellä sun täällä.

    • Tit-ta

      tuli jo hyviä vinkkejä. Jos innostusta ja aikaa riittää voisit kirjoittaa päiväkirjaa siitä kuinka näet lapsen kehittyvän. Siis vain muistiinpanoja vaikka jotka voit antaa myöhemmin lapselle luettavaksi että hän näkee sinun olleen kiinnostuneen.
      Mistä sellaisista asioista pidät joissa lapsi voi olla mukana vaikka sitten äitinsä kanssa?
      Hän muistaa mukanaolosi vaikka ette puhuisi keskenänne sanaakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9726
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2847
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      170
      2634
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1449
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe