Ostin tuollaisen ja tukka nousi pystyyn, kun luin kypsennysohjeen pakkauksen päältä.
- Grillaa käännellen 40-45 min.
- Uunissa: 15 min 250 astetta ja sen jälkeen 30 min 150 asteessa.
Mitä muuta kuin musta kikkara on uunissa tuon kypsennyksen jälkeen?
Kiloinen ulkofileen palakin tuossa ajassa ja lämpötiloissa kuivuu pilalle!
Miten te kypsennätte fileenne?
Possun sisäfileen kypsennys
25
19180
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkkkkkkk
... pannulla, sitten mausteet ja tiukkaan foliopakettin ja n. 20 min 175-190 asteessa
- kun nyt
suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu se, että liha (ja siis myös filee ja siis myös porsaanfilee) haudutetaan styroksiksi eli "mureaksi", kun luullaan, ettei filee ole jo itsessään mureata.
Samaten käytetään pitkää haudutusta vaativiin pataruokiin kuten burgundinpataan ja karjalanpaistiin paistilihaa (vieläpä sisäpaista), kun vähintään kolmen tunnin haudutus edellyttää ruhon "halvimpia" mutta samalla maukkaimpia osia, kuten naudasta lapa ja etuselkä (sekä potka) ja porsaasta kassler ja kylki. Niissä on myös tarpeeksi rasvaa ja sidoskudosta (= kalvoja) muhentamaan ruokaa ja antamaan sille makua. >>Miten te kypsennätte fileenne?
- aika noin suunilleen
Mitenkäs tuollaiseen pikkupötköön paistilämpömittarin niin pistät, että lämpötila on edes jotain sinne päin, mitä se oikeasti on?
Kysymys: aika uunissa, noin? aika noin suunilleen kirjoitti:
Mitenkäs tuollaiseen pikkupötköön paistilämpömittarin niin pistät, että lämpötila on edes jotain sinne päin, mitä se oikeasti on?
Kysymys: aika uunissa, noin?>>Mitenkäs tuollaiseen pikkupötköön paistilämpömittarin niin pistät, että lämpötila on edes jotain sinne päin, mitä se oikeasti on?>Kysymys: aika uunissa, noin?
- samaa 'kinkkua'
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>Mitenkäs tuollaiseen pikkupötköön paistilämpömittarin niin pistät, että lämpötila on edes jotain sinne päin, mitä se oikeasti on?>Kysymys: aika uunissa, noin?
Oli lihanpala sitten 0,5 kg, 5 kg taikka 15 kg, niin et tarkistetuillakaan mittareilla saa samaa mitauttulosta kaikilla mittareilla, jos ja kun laitat nuo mittarit ihan 'parhaaseen' paikkaan 'parhaalla' tavalla. Yhtä ainoaa oikeaa paikkaa ei ole. Joten joku ohjeellinen aika on hyvä tietää. Onko kypsennysaika 20 minuuttia vaiko 40 minuuttia, siinä on melkoinen ero!
Jos oletus on, että lihan pitäisi 30 min kohdalla alkaa olemaan halutun kypsyistä, ja vielä 45 kohdalla mittarit näyttää 'nollaa', niin on hyvä ottaa oma järki kyttöön.. samaa 'kinkkua' kirjoitti:
Oli lihanpala sitten 0,5 kg, 5 kg taikka 15 kg, niin et tarkistetuillakaan mittareilla saa samaa mitauttulosta kaikilla mittareilla, jos ja kun laitat nuo mittarit ihan 'parhaaseen' paikkaan 'parhaalla' tavalla. Yhtä ainoaa oikeaa paikkaa ei ole. Joten joku ohjeellinen aika on hyvä tietää. Onko kypsennysaika 20 minuuttia vaiko 40 minuuttia, siinä on melkoinen ero!
Jos oletus on, että lihan pitäisi 30 min kohdalla alkaa olemaan halutun kypsyistä, ja vielä 45 kohdalla mittarit näyttää 'nollaa', niin on hyvä ottaa oma järki kyttöön..>>Oli lihanpala sitten 0,5 kg, 5 kg taikka 15 kg, niin et tarkistetuillakaan mittareilla saa samaa mitauttulosta kaikilla mittareilla, jos ja kun laitat nuo mittarit ihan 'parhaaseen' paikkaan 'parhaalla' tavalla.>Yhtä ainoaa oikeaa paikkaa ei ole.>Onko kypsennysaika 20 minuuttia vaiko 40 minuuttia, siinä on melkoinen ero!>Jos oletus on, että lihan pitäisi 30 min kohdalla alkaa olemaan halutun kypsyistä, ja vielä 45 kohdalla mittarit näyttää 'nollaa', niin on hyvä ottaa oma järki kyttöön..
- Kypsyyden voi
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>Oli lihanpala sitten 0,5 kg, 5 kg taikka 15 kg, niin et tarkistetuillakaan mittareilla saa samaa mitauttulosta kaikilla mittareilla, jos ja kun laitat nuo mittarit ihan 'parhaaseen' paikkaan 'parhaalla' tavalla.>Yhtä ainoaa oikeaa paikkaa ei ole.>Onko kypsennysaika 20 minuuttia vaiko 40 minuuttia, siinä on melkoinen ero!>Jos oletus on, että lihan pitäisi 30 min kohdalla alkaa olemaan halutun kypsyistä, ja vielä 45 kohdalla mittarit näyttää 'nollaa', niin on hyvä ottaa oma järki kyttöön..
Tarkistaa ottamalla possun file ulos uunista ja pistämällä siihen reikä veitsen kärjellä, Jos reijästä tulee kirkasta nestettä, on liha kypsää.
Jos vuotavassa nesteessä erottuu punaista, jatka kypsentämistä. Jos reijästä ei tihku yhtään mitään,olet paistanut lihan styroxiksi. - taikka hammastikku
Kypsyyden voi kirjoitti:
Tarkistaa ottamalla possun file ulos uunista ja pistämällä siihen reikä veitsen kärjellä, Jos reijästä tulee kirkasta nestettä, on liha kypsää.
Jos vuotavassa nesteessä erottuu punaista, jatka kypsentämistä. Jos reijästä ei tihku yhtään mitään,olet paistanut lihan styroxiksi.On tähän hyvä!
- tänäpänä
Filee reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Niiden pintaan murskattua roseepippuria ja vastajauhettua mustapippuria.
Valurautapannu kuumaksi. Nokare voita. Fileenpalasiin kevyt ruskistus molemmin puolin ja sitten hönkä pienelle.
Lihojen sekaan samalle pannulle puoli purkkia kevyttä ruokakermaa (4 %), liemen mauksi ja suolaksi vasikanfondia, vajaa ½ pikkupurkkia taco-tuorejuustoa, aavistus thai-kalakastiketta (käy todellakaan muullekin kuin kalalle!), ripaus punaista balsamicoa, Dijon-sinappia, valkosipulipulveria ja rakuunaa. Vettä sen verran, että sakeus muodostui sopivaksi ja vielä vähän lisää, kun alkoi taas sakeutua liiaksi.
Lisäkeriisi kiehumaan samoihin aikoihin kuin lihojen ruskistus alkoi.
Kun riisi oli kypsää (15–20 min.), olivat lihat ja kastikekin kypsää kauraa pöytään tuotavaksi.
On tehty possunfileestä huonompaakin!- mitenkään
voi ymmärtää sentin paksuisten porsaan sisäfileenviipaleiden kypsentämistä YLI 20 MINUUTTIA!
MIKSI IHMEESSÄ niin MIELETTÖMÄN kauan?
Nehän kypsyvät kuumalla pannulla KAHDESSA minuutissa. Kaikki kypsennys, mikä sen jälkeen seuraa, johtaa STYROKSIIN.
Minä tekisin kastikkeen erikseen, ja sen valmistuttua ruskistaisin lihat pari minuuttia kuumalla pannulla. Lautasella lihat ja kastike sitten yhteen. - tehdä myös
ilman lihaa tulee paljon halvemmaksi.
- en viitsi
mitenkään kirjoitti:
voi ymmärtää sentin paksuisten porsaan sisäfileenviipaleiden kypsentämistä YLI 20 MINUUTTIA!
MIKSI IHMEESSÄ niin MIELETTÖMÄN kauan?
Nehän kypsyvät kuumalla pannulla KAHDESSA minuutissa. Kaikki kypsennys, mikä sen jälkeen seuraa, johtaa STYROKSIIN.
Minä tekisin kastikkeen erikseen, ja sen valmistuttua ruskistaisin lihat pari minuuttia kuumalla pannulla. Lautasella lihat ja kastike sitten yhteen.syödä PURUKUMI LIHAA.
- vaikka pienistä kivistä!
tehdä myös kirjoitti:
ilman lihaa tulee paljon halvemmaksi.
Liha ilman mausteita ei maistu oikeastaan miltään - ei ainakaan hyvältä.
- nyt sitten
en viitsi kirjoitti:
syödä PURUKUMI LIHAA.
ystävä hyvä mikä tässä tapauksessa olisi "purukumilihaa", kun kohdistat viestisi noin. Luuletko, että muutaman minuutin kypsennetty porsaan sisäfilee on jotenkin purukumimaista? Sisäfileen idea ruoka-aineena (jos sillä yleensä ideaa on, koska se on ruhon kaikkein surkein osa ruoanlaittoon) on se, että se on itsessään mureata, eli sitä ei tarvitse mureuttaa kypsentämällä, vaan vain hankkia siihen väriä pintaan ja toki (jos niin haluaa) "kypsentää" sikäli, ettei se ole sisältä "raakaa". Mutta mureus on jo valmiina.
Päin vastoin liikaa kypsytetty filee (koskee myös muiden eläinten fileitä) juuri muuttuukin ensin sitkeäksi (purukumiksi) ja sen jälkeen varsin pian styroksiksi (muodollisesti "mureaksi", käytännössä "hajoavaksi") eli täysin kuivaksi selloloosaksi, jonka vain kastike edes jotenkin pelastaa. - Kielen kyttääjä
nyt sitten kirjoitti:
ystävä hyvä mikä tässä tapauksessa olisi "purukumilihaa", kun kohdistat viestisi noin. Luuletko, että muutaman minuutin kypsennetty porsaan sisäfilee on jotenkin purukumimaista? Sisäfileen idea ruoka-aineena (jos sillä yleensä ideaa on, koska se on ruhon kaikkein surkein osa ruoanlaittoon) on se, että se on itsessään mureata, eli sitä ei tarvitse mureuttaa kypsentämällä, vaan vain hankkia siihen väriä pintaan ja toki (jos niin haluaa) "kypsentää" sikäli, ettei se ole sisältä "raakaa". Mutta mureus on jo valmiina.
Päin vastoin liikaa kypsytetty filee (koskee myös muiden eläinten fileitä) juuri muuttuukin ensin sitkeäksi (purukumiksi) ja sen jälkeen varsin pian styroksiksi (muodollisesti "mureaksi", käytännössä "hajoavaksi") eli täysin kuivaksi selloloosaksi, jonka vain kastike edes jotenkin pelastaa.Selluloosa ei sello-
- pitäisi
tehdä myös kirjoitti:
ilman lihaa tulee paljon halvemmaksi.
"maustekastike" tehdä ilman lihaa - paitsi että se "tulee halvemmaksi"?
Mitä sillä pelkällä kastikkeella sitten tekee? Ja mikä on sen ravintoarvo ja vatsantäyttökyky verrattuna lihaa sisältävään kastikkeeseen? - arvaapa
Kielen kyttääjä kirjoitti:
Selluloosa ei sello-
olisinko tiennyt tuota ilman että kerroit?
"Selloloosa" se tosin ei taida olla paljon millään kielellä.
Tai suomeksikin toki jotain, jos soittimeen nimelta sello yhdistetään jokin, jonka nimi on "loosa" - mitä se sitten saattaisikaan olla.
- fileet
tulee niin paljon maukkaampi liha, sisäfilettä ei muuten tarvitsi marinoida välttämättä, pehmeää se on, mutta kyllä mureutuu lisää ja maku - AH!
Pari yötä marinadissa ja suu sulaa !
Punkkua, loraus soijaa, pippureita, ei tarvitse kummoisempi marinadi olla, ja tietysti valkosipulia, jos siitä pitää !- on että lihan
pitää maistua lihalle eikä ylimaustetulle jollekin niinsanotulle...............................
- kuvitelmasi
lihan marinoimisen suotavuudesta on pelkkää elintarviketeollisuuden ja kaupan suorittaman aivopesun tulosta. Myymällä suuren osan kaikesta tarjouslihasta tehtaan tai kaupan oman marinaadin pilaamana, on totutettu moukat siihen, että lihan pitää olla marinoitua.
Jos sitten osuukin eteen marinoimaton lihapala, moukka lähtee aivopestynä pilaamaan sitä itse marinomalla.
Oi aikoja, oi tapoja!
Vain huono, sitkeä, kuiva tai muuten viallinen liha kaipaa (ehkä) marinointia. Pintamaustaminen on sitten täysin asia erikseen. - vanha kokki
Kannatta marinoida hyvin harvoin, mureuttamiseksi ei oikeastaan koskaan. Maustamiseksi ehkä, jos haluaa korostaa jotain erityistä makua.
Naudan ulkofileen kohdalla, etenkin kotimaisen kantturan kohdalla, se saattaa olla tarpeellista, koska ne harvoin ovat nykyisin niin marmoroituja, etteikö jonkinlaista mureuttamista tarvita.
Marinointivimma on mennyt ylettömyyksiin, grillaajat etenkin sottaavat vain grillinsä aivan suotta noilla liemillään.
Porsaan ja naudan sisäfile eivät kaipaa mureutamisekseen marinadia. - äitemuori
kuvitelmasi kirjoitti:
lihan marinoimisen suotavuudesta on pelkkää elintarviketeollisuuden ja kaupan suorittaman aivopesun tulosta. Myymällä suuren osan kaikesta tarjouslihasta tehtaan tai kaupan oman marinaadin pilaamana, on totutettu moukat siihen, että lihan pitää olla marinoitua.
Jos sitten osuukin eteen marinoimaton lihapala, moukka lähtee aivopestynä pilaamaan sitä itse marinomalla.
Oi aikoja, oi tapoja!
Vain huono, sitkeä, kuiva tai muuten viallinen liha kaipaa (ehkä) marinointia. Pintamaustaminen on sitten täysin asia erikseen.paikkansa, ei tuore liha marinointia tarvi, pintamaustaminen riittää.
- juttu kun kalapuolella
vanha kokki kirjoitti:
Kannatta marinoida hyvin harvoin, mureuttamiseksi ei oikeastaan koskaan. Maustamiseksi ehkä, jos haluaa korostaa jotain erityistä makua.
Naudan ulkofileen kohdalla, etenkin kotimaisen kantturan kohdalla, se saattaa olla tarpeellista, koska ne harvoin ovat nykyisin niin marmoroituja, etteikö jonkinlaista mureuttamista tarvita.
Marinointivimma on mennyt ylettömyyksiin, grillaajat etenkin sottaavat vain grillinsä aivan suotta noilla liemillään.
Porsaan ja naudan sisäfile eivät kaipaa mureutamisekseen marinadia.kun tehdään nykysin kala ruokiakin niin kaiken maailman mausteet sitruunasta lähtien siihen käytetään ja kalanmaku häviä pois,sama lihassa.
- hunajamarinadi
juttu kun kalapuolella kirjoitti:
kun tehdään nykysin kala ruokiakin niin kaiken maailman mausteet sitruunasta lähtien siihen käytetään ja kalanmaku häviä pois,sama lihassa.
Jos ostaa valmiiksi marinoitua, on miltei sama onko siihen soosiin sotkettu possua, nautaa, kanaa, kala,.. välttämättä ei edes rakenteesta erota, mikä on kyseessä ja maku on kaikissa sama!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan653442Ruumis kanavassa
Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan282990- 1212366
Onko tässä paljon lääkettä..
Keski-ikäselle 43v Ketipinor 100mg Brintellix 10mg Venlafaxin 75mg Xanor 1mg Propral 40mg Xatral CR 10mg Esomepratsol 42281452- 121424
Ei mitään menetettävää
Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo1631346Oi! Jorma Uotinen ja Helena Lindgren paljastivat yllätysuutisen: "Rakkaudella"
Professori, tanssija, koreografi, Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jorma Uotinen ja Suomen meikkitaiteen pioneeri, laulaj131098- 74989
Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää39932Riittäisi juoruakkoille puhumista tässä kylässä
On mennyt mahottomaksi touhut. Taksi renki kuskaa akkaansa töihin lienekkö mitään lupaa yrittäjältä tähän touhuun. Kylän13822