97 E:n ovien helmat

Gastraus

...lahoaa liekö tyyppivika?

Pahimmat on vänkärin puolen ovien alahelmat, jotka on ihan ruvella. Pääsee taas hiomaan ja sinkkimaalia vetämään pintaan.

11

1604

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta tympeetä

      Kyllä voi puhua tyyppiviasta. Varsinkin vuoden 1995 jälkeen valmistetuissa Brittimalleissa tuo lahoaminen on pahempi ongelma kuin "originaaleissa" japseissa. Oma -97 lahosi vaikka kuinka yritti pitää huolta, ovien alareunat hiekkapuhallettiin ja käsiteltiin asiaan kuuluvalla tavalla ennen maalausta, siltikin maali lähti irtoamaan ruosteen edettyä pinnan alle.

      • Mullakin on 31.12.1996 reikisteröity E mallin Caarina ja piti kanssa viime kesänä maaluuttaa listasta alaspäin koko auto. Toimin heti kun etuovista alkoi maali kupruilemaan. Oli kuulema jo aikaisemminkin maalattu, mutta nyt näyttää vielä tosi hyvältä yli vuosi maalauksesta.


    • lahosi myös

      Joo mulla oli kans carina vm. 94 niin siihen piti laittaa kaikki ovet listasta alaspäin. Sanoivat vaan korjaamolla että tämä on tekohengitystä että pitäis vaihtaa kaikki ovet jos hyvän haluaa.

    • H221

      Kuten jo edellä todettiin, maalin irtoaminen on lähinnä brittien ongelma ja hyvin kiusallinen sellainen. Lähes varmasti voi sanoa, että 9/10:stä ko. autossa on alkavaa maalin hilseilyä. En tiedä maalaushommista juuri mitään, mutta asia johtunee huonoista pohja-väreistä tai galvanoinnin laadussa on puutteita. Japsimalleissa tietääkseni ainakin osittain sinkitty kori, eikä mätäne läheskään samalla tavalla nimimerkillä -93 ja yli 500tkm. On mennyt kokonaisia talvikausiakin, ettei ole pesuvettä pintaansa saanut. Eikä ole kukan kukkaa oven alaosissa.

      Aikoinaan tehty ruostesuojaus pelastaa osittain ilmiöltä. Sisäpuolelta oveen uitettu kotelosuoja-aine tunkeutuu hyvin oven alareunan saumaan sisäpuolelta. Ja nimenomaan aivan litkua pitää olla, että menee sauman väliin.

    • kyösti

      tammikuussa 97 rekisteröity carina ja molemmista etuovista irtoili maalit alareunoista. viime viikolla laitettiin kuntoon, saa nähdä miten kestää...

    • Gastraus

      ..onneksi tuossa oli vasta max. 1,5 cm reunassa vähän kuprua.

      Sisäpuolet ovien helmoista oli huonommassa kunnossa kuin ulkoreuna. Näytti, että nuo pellit on vedetty pistehitsillä ja lopullisesti kiinni liimalla. Eli sadeveden mennessä oven sisään kosteus pääsee peltien väliin ja jää sinne muhimaan, ...kele.

      Otin liimat alareunasta ja sivuilta n. 10 cm ylöspäin poijes ja kiilottelin puhtaaksi. Tämän jälkeen listasta alaspäin sinkkimaalia ja kotelosuojaa oven sisään sen verran, ettei enää vesi pääse imeytymään peltien väliin. Jos vielä pari kolme vuotta menisi etiäpäin.

      • no problemos

        Nakatkaa pieni kerros lasikuitua ovien alahelmaan, kestää, ei lahoo ja saa helpolla myytyä eteenpäin. :-)


      • Gastraus
        no problemos kirjoitti:

        Nakatkaa pieni kerros lasikuitua ovien alahelmaan, kestää, ei lahoo ja saa helpolla myytyä eteenpäin. :-)

        ...Tein tuon n. 6-8cm hionnan puhtaalle peltipinnalle ja kolme kerrosta sinkkimaalia pintaan ja oven sisään kotelosuojaa, niin että sitä on pihamaakin täynnä. Tämä siis kuukausi sitten.

        Aiemmin tuli jo parin viikon jälkeen ruoste sinkkimaalista läpi, mutta nyt ei ollut jälkeäkään.

        Laittelin Terranon helmoihin uutta peltiä, sinkkimaalia ja sitten kiveniskusuojaa päälle pari kerrosta. Carina oli samaan aikaan tallissa, joten laittoin siihenkin kiveniskusuojan ovien helmoihin, jotta tulee vähän iskusuojaa sinkkimaalille.


    • e-carina-97

      kesällä teetätin vänkärin puolen oven helman maalautuksen. Keväällä huomasin, että maali oli alkanut irtoilemaan oven alareunan reunan sisäpuolelta, ja kun vein ammattikorjaamolle, niiden mielipide oli että kunnollisen saa vain maalauttamalla ovi kokonaan sisä/ja ulkopuolelta listaan asti...toivottavasti ovat muutaki tehneet kuin maalanneet :D

    • phantazma_turku

      Samaa vikaa. -94 versiossa etuovet helmoista kukkii.. sanoi automaalari et se pitäis lujasti hapottaa se pinta ennen uutta pohjamaalia. Ilmeisesti jotain käsittelyjä tehty tojotalla tehtaalla.. sano et silti maalauksen reunasta alkaa uudestaan. Ainoa pysyvä ratkaisu on tehdä koko ovi. TUSKA!

    • meillä on

      Ei voi muuta syyttää kuin hoidon puutetta. Meillä -97 Carina ja -88 Corolla, kummassakaan ei pisaraakaan ruostetta missään. Eikä ole edes ruostesuojauksia tehty, paitsi massaa vähän uutena. Sen jälkeen vain pesua ja vahausta, pesua ja vahausta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3926
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2141
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      24
      1638
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1477
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      19
      1341
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe