Poikamme haluaa

vaihtaa nimensä!

Annoimme pojallemme nimeksi Frans. Emme oppineet kutsumaan häntä sillä nimellä, vaan käytimme väännöstä "ransi". Koulussa ja päiväkodissa häntä haukuttiin ja haukutaan ransuksi ja ties miksi.

Poika ei itsekään pidä nimestään. Olemme yrittäneet tolkuttaa lapsellemme, että hänen pitäisi olla ylpeä nimestään, mutta hän sanoo päättäväisesti vaihtavansa itselleen "oikean" nimen, kun täyttää 18. Siihen on vielä vuosia aikaa, joten hän vaatii, että suostuisimme vaihtamaan nimen jo ennen sitä. Nimeä kun voi alaikäinen vaihtaa vain vanhempien suostumuksesta. Lapsemme äiti ei kuitenkaan suostu tähän. Hän valitsi nimen itse, eikä halua kuulla puhuttavankaan nimenvaihdosta. En tiedä miten hän päätyi juuri tähän nimeen, mutta ilmeisesti se oli vain päähänpisto. Hän kertoi hakeneensa jotain "eksoottista" ja "erilaista".

Minä suostuisin vaihtamaan pojalle hänen haluamansa nimen, mutta en halua riidellä vaimoni kanssa. Toisaalta lapsemme selvästi kärsii nimestään, jota ei koe omakseen. Pidän oikeastaan nimen valintaa virheenä, mutta kun se on jo valittu ja ollut lapsella vuosikaudet, olen noudattanut vaimoni linjaa, ja yrittänyt opettaa lastamme olemaan ylpeä nimestään. Tästä ei kuitenkaan ole tullut mitään. Lapsemme on nimestään raivoissaan, hänen mielestään hänelle antamamme "vitun pellenimi" on lähinnä loukkaus häntä kohtaan. Vaimoni taas ei halua edes puhua nimenvaihdosta. Miten tässä tilanteessa tulisi mielestänne edetä? En voi oikein lipsua vaimoni ja minun yhteisestä linjasta, jonka mukaan nimi on sopiva. Emme voi antaa lapsellemme riitaista ja erimielistä kuvaa meistä. Toisaalta ymmärrän nyt vuosia "ransittelua" kuulleena ja harrastaneena myös lapseni näkökannan.

10

2444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ^^^

      noin tärkeä, asettuisin sinuna lapsen puolelle, mikäli vaimosi ei todellakaan pysty näkemään asiaa lapsen näkökulmasta. Pitääkö lapsen todella kärsiä nimestään 18-vuotiaaksi asti? Mitä hyötyä on rasittaa häntä nimellä siihen asti, kun hän kuitenkin sen sitten aikoo muuttaa?

      Montako nimeä pojalla on? Jos kaksi, löytyisikö nimi joka sopii entisten eteen? Voi tietysti olla, että poika haluaa päästä Fransista ihan kokonaan eroon, eikä kelpuuta sitä edes toiseksi nimekseen. :)

    • pitää kuunnella

      lapsen mielipidettä,koska se häntä näin kovasti painaa..

      itselläni on olut kaksiosainen nimi ja minua ei siitä haukuttu eikä pilkattu,mutta en pitänyt nimestäni ollenkaan.koin sen mummo-nimeksi.nykyään on kiva ettei kaikki ole saman nimisä,mutta käytän vain ensimmäistä nimeä kutsumanimenä.

      kouluajoillani ne kaverit (sannat,minnat yms.)pitivät nimistään vaikka luokalla saattoi olla 3saman nimistä

      me annoimme esikoisellemme kutsumanimeksi erikoisen,mutta toisaalta kovin tavallinen nimi.eli muunnos ihan perusnimestä,yhden kirjaimen heitto.toiseksi ja kolmanneksi nimeksi on ihan tavalliset nimet,joten jos hän haluaa nimen vaihtaa,ensin ehdotamme jo nyk.nimessä olevia.

      nimenvaihto on helpompaa (ainakin minulle oli) kun vaihdoin koulua ja siellä oli uudet opettajat.kaverit tottuneet kutsumaan lempinimellä,joten heille ei muutosta vaikka olisin vaihtanut koko nimeni,koska olen heille aina lempinimellä oleva persoona..

    • tikka tuulis

      Kannattaisikohan silti riidellä nimiasia kuntoon vaimosi kanssa!

      On hyvä, että vanhemmat pitävät yhteiset kasvatusperiaatteet. Inhottu nimi kuitenkin koskettaa niin syvästi poikaa, että sinun tulisi olla rehellinen poikaa kohtaan.
      Jokaisessa asiassa ja tunnetilassa on totuudessa pysyminen parasta! On väärin, että suhtaudut valheellisesti vain puolustaaksesi äitiä kasvatuksen nimissä.
      Jos koet selvästi olevasi pojan puolella, niin silloin pitää puolustaa poikaa.
      Ei sillä ole merkitystä, jos aiemmin olet ollut vaimosi kannalla, sillä onhan nyt ihmisillä lupa muuttaa mielipidettään.

      Miksi pojalle pitäisi tuottaa täysin turhaa kärsimystä nimen vuoksi? Poika sen nimen kantaa, eikä pojan äiti. Äiti tekee karhunpalveluksen, koska vuosi vuodelta pojan viha kasvaa äitiään kohtaan.

      Vihattu nimi vääristää poikasi kehittymistä itseensä luottavaksi ihmiseksi. Viha synnyttää aina uuttaa vihaa vierelleen, ne ovat kuin demoneja, jotka monistuvat. Siinä käy kuin lumipallolle, joka vierii vuoren rinnettä alas: se kasvaa lumivyöryksi.
      Oman nimensä voimakas vihaaminen tuo inhon omaa persoonaa kohtaan. Nimi on kuin mätäpaise hänen kehossaan. Hän haluaa sen pois, mutta äiti jättää hänet yksin selviytymään paiseensa kanssa.
      Nimellä ilmaistaan yhteyttä muihin ihmisiin. Kun tuo yhteys, jolla "minää" kutsutaan, muuttuu vihattavaksi, niin sillä on paha vaikutus KOKO elämään ja tulevaisuuteen.


      Pyydän: kuuntele poikaasi ja asetu rohkeasti puolustamaan häntä. Kyseessä ON lapsesi tulevaisuus.
      Aivan oikeasti. Väärä nimi voi pilata tulevaisuuden, rakkauden, oman persoonan.

      Pojan ON kyettävä rakastamaan itseään. Ihminen joka ei kykene siihen inhoamalla omaa nimeään, on suuren avun tarpeessa. Kun poikasi saa nimen, jonka hän kokee hyväksi, niin hän pystyy paremmin rakastamaan itseään... ja muita ihmisiä.

      Auta poikaasi, ja uskalla vastustaa vaimoasi. Vaikka vaimosi ei antaisikaan periksi, niin poikasi saa jo voimaa siitä, että sinä puolustat ja ymmärrät häntä.
      Voithan jo alkaa kutsumaan häntä sillä nimellä, jonka hän toivoo itsellen saaduksi.

    • neuvonantaja..

      Jos (koulu)kaverit ovat tottuneet kutsumaan poikaanne Ransiksi,
      voi olla vaikeaa alkaa yhtäkkiä käyttää jotakin uutta nimeä.
      Voisiko toisen etunimen käyttöönotto olla mahdollista?
      Minkä ikäinen poikanne nyt on, 12-15?
      Mitä jos ottaisitte käyttöön uuden lempinimen,
      esimerkiksi Rasse, Rane tms?

      Helpoin tapa lienee ottaa toinen etunimi käyttöön!

    • olla?

      Vastaapas oikeasti, että minkäniminen se poikasi tahtoisi olla?

      Frans on minusta hieno ja miehekäs nimi. Harmi jos luokalla sellaisesta on mukamas kiusattu.

      Kuitenkin miellän tämän taitavaksi tai vähemmän "taitavaksi" provoksi ;)

    • Pois F-, C-, X- yms kikkailut

      Helppo kuvitella, että poikaanne pilkataan. Kannattaa kuunnella F. E. Sillanpään muistelmia radiosta, kun niitä joskus tulee.
      Jos pojallanne on toinen/kolmas nimi, niin siirtykää käyttämään sitä ja antakaa pojan aikanaan itse ilmoittaa Fransin korvike lääninhallitukseen.

      • kissus

        "...antakaa pojan aikanaan itse ilmoittaa Fransin korvike lääninhallitukseen."

        Kertokaa hänelle kuitenkin, ettei nimenvaihtoa ilmoiteta lääninhallitukseen, vaan kotipaikkakunnan maistraattiin.

        Onkohan aloittaja nyt ihan tosissaan ja kertoo omasta oikeasta perheestään vai lieneekö jonkinsortin provoilija liikkeellä!


    • kielitoimisto

      Antakaa sille tytön nimi, nii vaihtaa sukupuoltakin.

    • lenita-d..

      On siinä naisella herrastelun halua, kun haluaa sen lapseensakin ulottaa!
      Tämä on nyt seurausta F-, C- ja X-herrastelusta lasten nimissä.

    • Anonyymi

      Vaihtoiko lapsenne nimen? T:Elina

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe