Olen viime aikoina seurannut, kun olemme aikaisempaa enemmän syöneet kalaruokia, varsinkin muikkuja, että syönnin päälle kurkkuuni kertyy aika lailla limaa, kutittaa ja koskeekin.
Hengitykseenkin hieman vaikuttaa.
Tämä koskee nimenomaan järvikaloja, eli ahventa, muikku jne.
Tonnikala ja lohi eivät vaikuta samoin.
Noin tunti sitten söin taas muikkuja ja nyt on kurkku karrhea ja ääni meinaa välillä mennä.
Mahtaisiko kyse olla kala-allergiasta?
Suvussamme on sitä kyllä hyvin monella.
Ikää minulla on 50. Sehän tässä ihmetyttääkin, että voiko sitä vanhemmiten herkistyä?
Minun tuntemillani kala-allergikoilla yleensä ilmenee oksenteluna.
On toki eräs tuttu, joka meinaa tukehtua, jos saa vähänkään jotain kalaan viittaavaa, tai on paikassa jossa haisee kala.
Onko kohtalotovereita?
kala-allergiaako?
jaanushka*
1
384
Vastaukset
- missä iässä
tahansa, outoa kun monella on sellainen luulo, koskien mm. ruoka-aine- ja siitepöly/eläinallergioita, että ei sitten aikuisena enää...
Yliherkkyys voi oireilla eri ihmisillä eri tavoin.
Itse jättäisin moisten oireilujen takia ne järvikalat syömättä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 775258
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai674668Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas1264615Mikä on vaikeinta siinä, että menetti yhteyden kaivattuun, jota vielä ajattelee?
Mikä jäi kaihertamaan? Jos jokin olisi voinut mennä toisin, mitä se olisi ollut? Mitä olisit toivonut vielä ehtiväsi san3411962- 891609
- 931534
- 2571476
- 3371163
- 200991
Pääsit koskettamaan
Sellaista osaa minussa jota kukaan ei ole ennen koskettanut. Siksi on hyvin vaikea unohtaa sinut kokonaan.56980