Olen viime aikoina seurannut, kun olemme aikaisempaa enemmän syöneet kalaruokia, varsinkin muikkuja, että syönnin päälle kurkkuuni kertyy aika lailla limaa, kutittaa ja koskeekin.
Hengitykseenkin hieman vaikuttaa.
Tämä koskee nimenomaan järvikaloja, eli ahventa, muikku jne.
Tonnikala ja lohi eivät vaikuta samoin.
Noin tunti sitten söin taas muikkuja ja nyt on kurkku karrhea ja ääni meinaa välillä mennä.
Mahtaisiko kyse olla kala-allergiasta?
Suvussamme on sitä kyllä hyvin monella.
Ikää minulla on 50. Sehän tässä ihmetyttääkin, että voiko sitä vanhemmiten herkistyä?
Minun tuntemillani kala-allergikoilla yleensä ilmenee oksenteluna.
On toki eräs tuttu, joka meinaa tukehtua, jos saa vähänkään jotain kalaan viittaavaa, tai on paikassa jossa haisee kala.
Onko kohtalotovereita?
kala-allergiaako?
jaanushka*
1
367
Vastaukset
- missä iässä
tahansa, outoa kun monella on sellainen luulo, koskien mm. ruoka-aine- ja siitepöly/eläinallergioita, että ei sitten aikuisena enää...
Yliherkkyys voi oireilla eri ihmisillä eri tavoin.
Itse jättäisin moisten oireilujen takia ne järvikalat syömättä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1482503
- 1801748
- 921598
- 691583
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k61005- 80958
- 68891
- 61856
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes188854- 61818