Hajataittoako??

Tuskainen olo

Menin silmälääkärille elämäni ensimmäisen kerran n.1kk sitten, ahdistavan ongelmani kanssa.

Olen reilu kolmekymppinen mies ja olen huomannut viimeisten kuukausien ajan että ihmesten on ollut vaikea katsoa minua silmiin. Kun otan katsekontaktin toiseen ihmiseen, niin huomaan kuinka tämä melkein heti aavistuksen kuin perääntyy tai kohdistaa katsettaan muualle, tai joutuu räpyttelemään silmiään, että pystyy edes jotenkin katsomaan minua silmiin. Tämä ongelma on nykyään poikkeuksetta jokaisen kohdalla johon otan katsekontaktia, kun vielä vuosi ja pari sitten huomasin vain joissain tilanteissa vastaavaa tapahtuneen.

Ahdistaa niin jumalattomasti kun ei uskalla ottaa oikein kehenkään enää katsekontaktia kun huomaa toisen heti kärsivän siitä. Itse pystyn katsomaan kyllä muita silmiin mutta muut eivät siis minuun. Tosin hirveän pitkään en pysty katsomaan toista silmiin sillä se väsyttää kyllä silmiäni ja näköni saattaa hieman samentua. Korjaan ongelman katsomalla hetkeksi muualle.

Menin siis kyseisen ongelmani kanssa silmälääkärille vihdoin ja viimein. Lääkäri totesi että minun silmäni joutuvat "tsuumaamaan" nähdäkseni tarkasti ja että minulla on siis lievää hajataittoa silmissä, ja määräsi minulle silmälasit. Ajattelin että mahtavaa jos asia kerta sillä korjaantuu. Mutta pari viikkoa sitten saadessani lasit huomasin heti kättelyssä että ongelmani ei ollut hävinnyt yhtään mihinkään. Näin kyllä lukea paremmin ja muutenkin lasit selvästi auttavat näkemään tarkemmin mutta katsekontakti ongelma ei siis poistunut mihinkään. Lääkäri kyllä tutki silmäni, mittaili paineita sun muita, mutta totesi minun kärsivän vain hajataitosta. Selkeästi minulla on silmissäni siis huomattavasti pahempi ongelma kuin hajataitto, vai kuuluuko tämmöinen asia hajataitonkin oireisiin? Onko mahdollista että lasini eivät yksinkertaisesti vain korjaa hajataittoa riittävästi ja että ihmisten olisi vaikea katsoa minua silmiin koska silmäni "tsuumaavat" koko ajan? Onko kenelläkään muulla vastaavaa ongelmaa ja voiko kyseiseen asiaan saada mitään hoitoa?

Onko mahdollista että silmäni esim. karsastaa mutta lääkäri ei vaan huomannut sitä? Pitäisikö minun kysyä vielä toisenkin lääkärin mielipidettä?

Kukaan ei ole sanonut minulle mitään silmistäni mutta ongelma on kyllä selkeä. En ole keneltäkään kehdannut myöskään kysyä että miksi eivät voi katsoa minua kunnolla silmiin.

5

693

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • katsot

   Voi olla pelkkää sun omaa kuvittelua koko homma. Jospas räpsyttelet normaalia useammin, räpsyttely kun tarttuu kun sitä toinen katselee ja rupeaa huomaamattaan räpsyttelemään itsekin. Karsastusta ei pikainen silmälääkäri heti välttämättä huomaa. Kyllä sinulla on varmaan joku ystävä jolta voisit kysellä, karsastaako jompikumpi silmäsi tai räpsytteletkö normaalia useammin. Tietty jos vaikka kokoajan siristät silmiäs saattaa katsoja sen ymmärtää väärin ja joillakin siristys aiheuttaa ilmeellekin ns vihaisen ilmeen. Kerran törmäsin ihmiseen jolla oli ns tuijottava katse joka oli hyvin epämiellyttävää. Ei sellaista voinut silmiin katsoa kun tuntui että katse porautuu ja syvälle omiin silmiin. Varmaan joistakin noista sinullakin kyse, jos ei ole siis täysin sinun omaa mielikuvitusta koko asia.

   • mieltä

    minua ainakin häiritsee valtavasti, jos puhekumppani tuijottaa silmiin kääntämättä katsettaan. Todella epämiellyttävää.

    Itse ainakin vetäytyn tuollaisessa tilanteessa ja katselen jonnekin muualle kuin suoraan silmiin tuollaista henkilöä.

    Onhan sellaistakin muuten tutkittu, että jos koiraa tuijottaa silmiin liian pitkään, se voi vaikka hyökätä. Eiköhän ihmiselläkin (joka myös on eläin) toimi samantyyppinen mekanismi..


  • sama täällä

   Minulla ei ollut aiemmin todettu kun karsastusta..nyt kun kävin tarkastuksessa sain siis lasit, koska en näe kauas - vaan kaikki sumenee, mutta kyllä se sumeneminen vaikuttaa myös jos katson jotain hyvin läheltä - kirjaimet pomppii ja pitää tarkistella monta kertaa esim.puhelinumeroita. Ja silmät väsyy. En siis pysty kohdentamaan katsetta. silmälääkäri kysyi käydessäni tarkastuksessa että onko minulle tehty karsastus leikkausta, silloin kun karsastus todettiin..???tuskin sillon 19v sitten edes sellaista tehtiin..kynällä sitä vain harjoitettiin pois.

  • kiinnittänyt

   ihan turhaan asiaan huomiota. Ei kukaan voi jatkuvasti katsoa puhekumppaniaan herkeämättä silmiin. Ei siinä tarvita mitään vikaa katseltavan silmissä. Lakkaa ajattelemasta mokomaa asiaa, jos kerran itse näet nyt kunnolla. Sinussa ei oo mittään vikkaa.

  • Ärsyttäväongelma

   Minulla ihan samaa kuin ap:llä ! Silmälasit on kans.. ihmiset alkavat räpsyttelemään silmiään tai välttelevät katsetta kokonaan. Eikä ole tapana tuijotella ketään niin että alkais ahdistamaan. Katseen siirtäminen on minulle työlästä sekä katseen kohdistaminen johonkin pitkäksi aikaa ja näkökenttä voi sumentua hieman.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tehdä juhannuksena?

   Mitä 37v sinkkumies voi tehdä juhannuksena? On varmaan jo liian vanha festareille pitäisikö tyytyä vaan paikalliseen?
   Juhannus
   107
   5692
  2. Miehiltä puuttuu solidaarisuus toisia miehiä kohtaan

   Kun me too-naiset hyökkäävät raukkamaiset Wille Rydmanin kimppuun vain ani harva mies asettuu Rydmanin tueksi. Sama on nähty aikaisemminkin me too- ta
   Maailman menoa
   287
   4723
  3. Iiris Suomelan kuva

   Senaattori Jarno Vähäkainu otti sensuellin kuvan Iiris Suomelasta eduskunnan kuppilassa. Kuvassa Iiriksen reisi näkyy melkein pimppiin asti. Kuvasta n
   Kajaani
   128
   3703
  4. Suomen huutokauppakeisari tulee taas! Vieraina Auri Kananen, Sointu Borg, Pate Mustajärven tytär...

   Aki ja Heli Palsanmäki ovat nousseet koko Suomen kansan tuntemiksi julkkiksiksi Suomen huutokauppakeisari -ohjelman myötä. Nyt tätä koko kansan viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   3065
  5. Juhannus pilalla

   Kun en sua nää... 😥 tarkoitus oli että oisin huumorilla vihjaissut sulle että käskepäs mut käymään kahvilla jolla olisin viestinyt sulle että kyllä m
   Ikävä
   71
   2032
  6. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   1678
  7. Mikä/ mitkä lause(et)on se

   Joka jäänyt mieleesi kaivattusi suusta?
   Ikävä
   66
   1514
  8. Juhannus Oulussa 2022

   Onko Oulussa juhannuskokkoja huomenna kun huomenna on juhannusaatto jolloin kokkoja on ollut tapana polttaa ja julhia juhannusta?
   Oulu
   4
   1101
  9. Martinan tulevat kisat.

   Kyllä nyt odotukset korkealla.Niin paljon aikaa kun nainen laittaa urheiluun ja itsensä hoitoon niin kyllä pitäisi joku sijoitus tulla. Martina on sit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   980
  10. Vanhanen haluaa VKK:n varapuheenjohtajalle porttikiellon eduskuntaan

   Näin yritetään heikentää VKK:ta, joka uhkaa suuria puolueita, koska on ainoa puolue, joka ajaa kansan asiaa. https://yle.fi/uutiset/3-12507990
   Maailman menoa
   311
   848
  Aihe