Näin loppu mun kiusaaminen

nykyisin puollustaja

Eli mua kiusattiin eskarista ylä-asteelle. Ala-asteella kiusaamin loppu 2lk jälkeen melkein kokonaan ja ylä-asteella se loppu 7.lk jälkeen. Tajusin ala-asteen jälkeen miten sain mun kiusaajien lopettamaan mun kiusaamisen. Kerron sen tässä (huom! ihan sama missä järjestyksessä teet):

Pääsääntönä on aina, älä näytä kiusaajan sanojen aiheuttamaa kipua! Se on kuin näyttäisit punaista viittaa härälle.

1.Kylvä epäilys
Kylvä kiusaajan mieleen ajatus jostain hänen heikkoudestaan. esim. sinua kiusataan läskikisi, joten kiinnität kiusaajan huomion hänen ulkonäköönsä toteamalla: "sun kannattas kattoo muuten joskus ihtees peilistä eikä vaan haukkua muita. Toi sun nenäs on nimittäin sen verran iso et kuolisin jos mulla ois samanlainen. Mä sentään pääsen kiloistani eroon, mut sä jouvut elää ton kuonon kaa loppuelämäs". Ja kiusaajan mieleen on kylvetty epäilyksen siemen hänen nenänsä koosta.

2. Viittaa älyyn/ikään
Kiusaajan aloittaessa haukkumaan sinua, katso häneen ikävystyneenä ja sano: "Kasva aikuiseks/ Ootsä tosiaan niin pentu et sun pitää nostaa itsetuntoos kiusaamalla muita/ Taasko sä osoitat kaikille miten pienet aivot sulla on". Tämän jälkeen poistu paikalta.

3. Hämmennä
Kiusaajan aloittaessa pilkaamisensa purskahda nauruun. Reaktiosi hämmentää kiusaajan ja saat aikaa poistua paikalat, tarvittaessä tee viellä kohta 2.

4. Kerro aikuiselle
Viimeistään tässä kohtaa kerrot aikuiselle, että sinua kiusataan. VAADI AIKUISIA PUUTTUMAAN KIUSAAMISEEN, ÄLÄ ANNA HEIDÄN JÄTTÄÄ ASIAA KÄSITTELEMÄTTÄ!!!!

5. Etsi itsestäsi hyvät puolet
Etsi itsestäsi hyvät puolet, mutta älä huomioi lainkaan huonoja puolia. Muut näkevät sinusta sen mihin olet tyytyväinen jos sinäkin näet sen.
esim. Toista peilin edessä useasti: Minä olen ainutlaatuinen ja tutustumisen arvoinen ihminen. Sen jälkeen etsi itsestäsi hyvä puoli kuten paksut hiukset, nätti nauru, anteeksianto kyky tai punaiset posket.



Voimia kaikille joita kiusataan. Muistakaa että se ei tule olemaan pysyvää!!!

15

1319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmisenä olemisen haaste

      On se kumma, että maailmalla kiusaamista ei ole olemassa. Johtuneeko Suomessa esiintyvä ns. kiusaaminen tekemisen puutteesta. Oppitunneilla tekemistä on, mutta välitunneilla tekeminen loppuu. Välitunneilla ei sitten osata muuta kuin harha kuvitelmallisesti kytätä toisiamme. Joskus alkaa oikein oksettamaan, kun täytyy sopeutua ja alentua eläimien tasolle eläimien joukossa. Puhuminen (äänteleminen) ei minua haittaa, koska puhuvathan sanoja oppineet papukaijatkin.

      Ihminen ei ansaitse ihmisen statusta vain näyttämällä ihmiseltä. Ihmisen on kyettävä osoittamaan, että on muutakin kuin ihmiseltä näyttävä malli ja sanastoa oppinut puhumaan.

      • on isossa nenässä?

        niin, mitä?


      • ; )
        on isossa nenässä? kirjoitti:

        niin, mitä?

        hahah, toi oli paha :D


    • Vampire000

      ....että olet kirjoittanut tämän.sain itsekin sinulta uusia juttuja kokeiltavaksi (en oo kiusaaja)

      • Selailin vain

        Tietysti, jos tuota jatkaa tulos on uusi koulukiusaaja sinusta ITSESTÄSI.


    • sepä se

      Jos rupeaa takaisin vi*tuilemaan sille kiusaajalle niin se suuttuu vaan enemmän ja laittaa juoruja eteenpäin muille joista muutkin alkavat kiusaamaan sinua. Yleensä kiusaaja keksii kyllä vastasanottavaa kaikkeen mitä sanot.
      Jos joskus vaikka sinulla on purkkaa taskussa niin voit antaa yhden sille kiusaajalle ja olemalla mukava hänelle kiusaaja saattaa pitää sinua ei niin ärsyttävänä, mutta kannattaa se kiltteys pitää kurissa ettet nolaa kiusaajaa muitten silmissä sillä siitä kiusaaja suuttuu vain enemmän. ja kiltti kannattaa olla silloin kun on vähän porukkaa muuten kannattaa olla hiljaa ja miettiä mitä sanoo. Jos miettii johonkin asiaan mitä sinulle ei varsinaisesti sanota ja mietit että haluat sanoa tuohon jotain niin kannattaa joko miettiä erittäin tarkkaan tai ei sanoa mitään, jos et tiedä kummin teet niin silloin älä sano mitään ;P näin mulla onnistu aikoinaan. Lykkyä sulle :)

    • adsfsadfsdfa

      Hyvä siin on sitten naureskella ja käänteispsykologian etuja hyödyntää kun kiusaaja lataa sulta nenän asfaltille.

      • dokujoku

        Mun mielestä se on hyvä jos saa kiusaajan hyökkäämään saat syyn hakata kuisaajan verille tai jos ei uskalla hakata verille nii vähä antaa takas.

        mikää ei oo sen mukavampaa ku satuttaa fyysisesti kuisaajaa hakata sen päätä seinää ja potkia sitä kasvoihin ja sitte vielä kiusaajan kaverit vaa kattoo vierestä vittu mitä nynnyjä ei viitti edes kaveria auttaa, ainakin mun kokemuksesta ne on sellasia.


      • asddsasdff
        dokujoku kirjoitti:

        Mun mielestä se on hyvä jos saa kiusaajan hyökkäämään saat syyn hakata kuisaajan verille tai jos ei uskalla hakata verille nii vähä antaa takas.

        mikää ei oo sen mukavampaa ku satuttaa fyysisesti kuisaajaa hakata sen päätä seinää ja potkia sitä kasvoihin ja sitte vielä kiusaajan kaverit vaa kattoo vierestä vittu mitä nynnyjä ei viitti edes kaveria auttaa, ainakin mun kokemuksesta ne on sellasia.

        Paitsi jos itse olet stereotypinen hintelä nörtti ja kiusaaja hyökkää aina kimppuusi salillakäyvine side-kickeineen. Sitä paitsi jos itse puolustaudut hyökkäämällä kiusaajan kimppuun fyysisesti, koko koulu saa varmasti kuulla tästä tapahtumasta ja selkäsi takana sinua aletaan kutsumaan hulluksi, friikiksi ja P-E Auvinen 2.0:ksi (jos nyt näin on korrektia sanoa).


      • veitsi...
        asddsasdff kirjoitti:

        Paitsi jos itse olet stereotypinen hintelä nörtti ja kiusaaja hyökkää aina kimppuusi salillakäyvine side-kickeineen. Sitä paitsi jos itse puolustaudut hyökkäämällä kiusaajan kimppuun fyysisesti, koko koulu saa varmasti kuulla tästä tapahtumasta ja selkäsi takana sinua aletaan kutsumaan hulluksi, friikiksi ja P-E Auvinen 2.0:ksi (jos nyt näin on korrektia sanoa).

        ...pääkiusaajan kurkulle ja kysy onko sillä joku ongelma. Paras tehdä kerralla kunnolla niin ainakin ope kysyy missä mennään ja pääset psykologille kertomaan huolesi.


    • olpura

      No, itse olen 177/72 ja käyn salilla jalkapalloa. Oon ihan puhelias ja koitan aina mennä porukkaan mukaan, mutta oli amiksen ekalla niin häirikköluokka että mua ja paria muuta koko luokka sitten vittuili joka päivä ja muuta. Pajatunnilla pistin piikin yhen kiusaajan kurkulle ja menin lyömään kahta jannua niin lopetti. Haukuttiin aina ja sitten aina "tapa ittes muuta paskaa". Nyt makaan vaan himassa, mutta ensvuonna sitten menen jos menen. Kostin sitten kaikille että jos joku teki jotakin hommaa niin menin pilaamaan sen sitten, kun oli tehnyt mulle niin monesti saman. Kaikennäköstä tuli tehtyä, multa paskottiin n. 100e kamaa ja kaikki piti ostaa uusiksi omasta pussista ja sain muitten rikkomia juttuja omaan niskaan.

    • tuli...

      mieleen yksi tyttö joka oli minun kanssa samaan aikaan yhdellä pajalla, se oli niin olevinaan kun tiesi olevansa muita vanhempi (tai niin se tyttö luuli) ja kehui että kukaan ei varmaan arvaa hänen olevan jo sen ikäinen ja kailotti ikäänsä suureen ääneen.

      Se tyttö kuvitteli voivansa esittää jonkinlaista auktoriteettiä ikänsä takia, mutta minä en suostunut sen komenneltavaksi. Sitä tyttöä ihmetytti se, etten suostunut tekemään asioita kun se pyysi, sellaisia asioita jotka sen oli määrä itse tehdä.

      Olisitte nähneet sen tytön ilmeen, kun eräänä päivänä ohjaaja luki jostain paperista minävuonna syntyneitä siellä pajalla oli. Silloin tuli esiin minun syntymävuoteni, olisitte nähneet sen tytön ilmeen kun se tajusi, että olen sitä vuoden vanhempi.

      Ehkä tämä juttu ei välttämättä kuulu tänne, mutta tulipahan kirjoitettua.

    • Azzu

      Siis tämähän on aivan mahtava asia! Kaikkien kiusattujen pitäisi lukea tämä! Mutta tämän keskustelun aloittaja; Kun kiusaus jatkuu pitempään(ellei ole hyvin itsevarma) kiusattu tuntee olonsa hylätyksi ja että kiusaaminen olisi oikeutettua. Täten hänen itseluottamuksensa menee alas roimaa vauhtia...hän ei uskalla kertoa tai vastustaa kiusaajia. Olisi hyvä jos hänellä olisi ystävä joka auttaa, tukee ja puolustaa.
      Vinkit olivat aivan mahtavia, jos itsevarmuus piisaa.
      Kiusauksen pitää loppua mahdollisimman pian sen alkamisesta!

    • hiiva seppo

      Jos joku soittaa suutas mulle mä meen ja otan rinnuksista kiinni kysyn et mitä sanottavaa ja sit tarvittaessa pieksen sen.... toimii aina

    • Anonyymi

      Tää aloitus oli kyllä naurettava! Kiusaaja pitää lyödä kunnolla turpaan. Se on paras nöyryytys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      314
      2891
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2213
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1551
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe