En kestä.

tuhmatäti

Siskoni sai lapsen n.5kk sitte, pääsin ihanan tyttövauvan kummitädiksi. No kaikki tarvitsevat lastenhoitajaa jossain vaiheessa elämää, mä olen nyt se joka joutuu hoitamaan vauvelia, itse olen 16-vuotias. Alotin sen "hoitamisen" joskus sen vauvan ollessa 2kk, kun siskon piti käydä omissa henk.koht jutuissa. No alussa oli kivaa olla sen kanssa, mutta nyt kun se täytti 4kk viime kuussa, sen jälkeen jouduin olemaan sen kanssa ehkä pari tuntia normaalia pidempään, ja toissapäivänä olin 19h vauvan kanssa.

Tää on nyt aika ilkeetä tälleen sanoa, mutta mä en kestä sitä pentua ! Mulla on noussut sellanen inho siihen, että en voi hymyillä sille. Hoidan tietenkin vauvaa hyvin jne.. mutta mulla tuli siihen huutoon niin kova inho että inhoan koko vauvan hoitamista. En viitsi sanoa siskolle, kun se loukkaantuis tosi pahasti. samoin sen mies.

Muutenkin oon joutunut vähän aikaa sitten hoitamaan tuttujen 5 ja 6 vuotiaita lapsia.. niihinkin nousi kauhee inho kun ne vaan ärsytti mua.. Mulla on niinkun silleen, että tykkään paljon niistä kaikista lapsista ketä tunnen yms, mutta nousee kauhee inho kun joudun itse hoitaan niitä.. jos vaikka oon siskolla kyläilemässä ja se hoitaa itse vauvaansa niin sillon oon tyytyväine.

Tossa 19h päivänä, pentu huus yli tunnin putkeen ja mä meinasin räjähtää.. olin niin raivona kuun vaan voin olla.. Jossain kirjassa neuvottiin, että jos menee hermot niin pistä lapsi sänkyyn ja mene itse toiseen huoneeseen rauhottumaan.. Mutta ainakun olin että nyt mä meen kokeileen haluisko se maitoa tai jotain niin se kävi huutaan vaan entistä enemmin ja mulla kävi se huuto päähän ja se ärsytti niin pirusti!

Ja kun ennen mietiskelin, että jos hommaisin lapsen, niin tahtoisin sen joskus 25-30vuotiaana.. nykyään mun raja menee tossa 40v iässä asti, jos edes sillonkaan. En mä tiiä, oon saanu niin tarpeekseni lapsista.. Voiko tässä mitään enää tehdä.. joudun kuitenkin vielä hoitamaan siskon lasta monta monta kertaa, tahtosin elää omaa elämääni enkä hoidella muitten lapsia!

3

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsekin äiti

      Hei!

      Sinun on kummina ajateltava asiassa lapsen parasta. Vaikka olisit kuinka kypsä ja rauhallinen 16-vuotias, et ole vielä aikuinen. Kovasti itkevä vauva on vanhemmillekin raskas hoidettava, vaikka he tuntevat vauvansa hyvin ja osaavat lukea hänen viestejään. Vauva voi olla sisaresi läsnäollessa rauhallinen ja tyytyväinen vauva, mutta joutuessaan äidistä eroon itkeä tämän perään ja olla tyytymätön hyväänkin hoitoon. Pieni vauva kaipaa vanhemmista erossa ollessaan sitä hymyä ja lämmintä syliä pysyäkseen tyytyväisenä. Sisaresi ei kenties edes tiedä, miten vauva oireilee hänen ollessaan poissa. Itse vanhempana toivoisin hoitajan kertovan, jos lapsi on hoidon aikana itkeskelevä ja tyytymätön.

      Jos hoidat alle vuoden ikäistä kummilastasi 2-3 tuntia kerralla kaksikin kertaa kuussa ja kirjoittamasi perusteella näet häntä muutenkin, niin teet varmasti oman osasi kummilapsesi ja sisaresi eteen. Jo se määrä on riittävä takaamaan sinulle läheiset suhteet lapseen myöhemminkin. Voit kieltäytyä pidemmistä hoitojaksoista vetoamalla siihen, että vauva itkee pidempien hoitojaksojen aikana äitinsä perään, etkä saa häntä rauhoittumaan. Kannattaa vielä lisätä, että kokeillaan pidempiä hoitojaksoja taas myöhemmin, kun lapsi on jo yli vuoden ikäinen (jaksaa paremmin erossa vanhemmista ja ymmärtää jo vähän puhetta). Vaaranahan tässä on se, että et välttämättä vähään aikaan saa lasta pidempiaikaiseen hoitoon ihan pian, mutta viestisi perusteella ymmärsin, että se ei ehkä olisi haitaksikaan.

      Mainitsin huolen siitä, sisaresi ja hänen miehensä loukkaantuisivat pahasti. Valitse siis sanasi tarkoin. Mieti tavoite selkeäksi eli tässä tapauksesssa hoitokertojen harventaminen ja hoitoajan rajaaminen sinulle kohtuulliseksi. Älä vaan sanokaan, ettet kestä pentua ja inhoat koko hoitamista. Jos se meinaa lipsahtaa suustasi, niin ole mieluummin hiljaa tai sano vaan, että hoitaminen on nyt ollut tosi raskasta. Kirjoita vaikka lapulle valmiiksi, mitä haluaisit sanoa ja kerro sisarellesi, että kirjoitit lapun, kun haluat puhua tärkeästä asiasta. Kukaan ei halua kuulla oman lapsen olevan ikävä. Sano mieluummin, että lapsi itki silloinkin taas yli tunnin putkeen ja minusta tuntuu, että hoitaminen on liian raskasta. Kysy suoraan, voisitteko rajata hoitoajan kahteen tai kolmeen tuntiin kerrallaan nyt kun lapsi on vielä näin pieni.

      Mielestäni osoitat ikäiseksesi suurta kypsyyttä tiedostaessasi oman jaksamisesi rajat. Sinä et ole itsekäs, kun haluat asettaa rajoja sille, miten lapsia hoidat. Ajattelet siinä myös lapsen parasta, sillä lapselle on parasta, että hän on hoidossa ikätasoon nähden kohtuullisia aikoja, jotka sekä sinä että hän jaksatte herpaantumatta.

      Lohdutuksen sana: vaikka muut lapset ovat kuinka rakkaita, niin se oma lapsi on eri asia. Hänen kanssaan on alusta asti niin läheisessä kontaktissa, että viestit ja itkut tulevat tutuiksi. Noita hermoja raastavia hetkiä on omienkin lasten kanssa, mutta toisaalta siihen on ollut aikaa valmistautua jo raskauden aikana. Pinene lapsen kanssa elämäminen on hyvin elämänmakuista ja antoisaa kaikesta huolimatta.

      • et ole itsekäs

        Olen aivan samaa mieltä.

        Et ole missään tapauksessa itsekäs eikä sinulla ole minkäänlaista velvollisuutta hoitaa lasta mitään tiettyä aikaa viikossa vaikka oletkin kummi.
        Sinulla on täysi oikeus tunteisiisi ja hän selvästi luottaa sinun olevan hyvä hoitaja, kun jättää noin pienen lapsen noin pitkäksi aikaa hoitoosi.

        Siskosi on varmasti iloinen, kun on saanut sinulta jo nyt apua lapsen hoitoon ja arvostaa varmasti jos sanot rehellisesti kuinka teillä on mennyt.
        Varo sanojasi, mutta ole rehellinen niin hän varmasti ymmärtää että vastuu on liian raskas.

        Ketä tahansa ottaisi varmasti päähän tehdä tuollaisia 19h palveluksia.


    • ookke

      voin todella samaistua tunteeseesi. sinullakin on oikeus omaan eloosi, ja siihen, että et pidä lapsesta aina, vaikka pitäisitkin. Toisin sanoen, paras tapa on rehellisesti keskustella asiasta. Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe