Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Melonta asut

neopreeni vai mikä

Neopreeni tuntuu aika kankealta materiaalilta melonnasssa ainakin 3mm paksu.Ohuemmat eivät juuri lämmitä kovin pitkään jos tulee uima reissu.Onko kellään kokemusta melonta anorakeista ja housuista joita maisnostetaan vedenpitävinä?
Onko kyse vain roiskeista joka asu kestää vai pysynkö kuivana myös uintireissun sattuessa???
Seuraavassa linkissä yksi katekoriaan sopiva takki:
http://www.bearwater.fi/kauppa/show_prod_details.html?prodID=00424&groupID=18&menuID=7

8

1568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kestää

      näyttäisi anorakki olevan vesitiivis.Vaikka yläosa pitää veden, niin tarvitset myös täydellisen alaosan, jotta vältyt kastumiselta.Neopreenihän päästää myös veden lävitse, mutta materiaali perustuu siihen, kun vesi menee väliin, niin ruuminlämpö lämmittää sen, eikä kylmä pääse lähelle.Täydellisesti kuivana pysymiseen tarvitset pelastautumispuvun, joka on myös jäykempi kuin neopreeni. Harrastatko koskimelontaa, kun olet huolissasi kippaamisesta? Itse olen melonut vaihtelevasti 7 vuotta ja joutunut veteen tasan kerran - esteestä ei päässyt kuivana läpi. Eli tarkoitan tällä sitä, että kaatumiset normaalimelonnassa ovat harvinaista herkkua, isoin mahdollisuus on kaatua, kun kokeilee melontaa ensimmäisiä kertoja. Tärkeintä on pitää aina matkassa varavaatekerta, jos kaatuminen kuitenkin yllättää.
      Takaisin aiheeseen, tuo anorakki sopii kyllä hyvin meloskeluun; kevyt,joustava ja pitää sade-ja roiskevedet ulkopuolella.

    • sujuu hyvin

      Mulla on ollu vaatteet päällä meloessa.
      En asuja ole tarvinnut, enkä muuta fuulaa.

      Kauppaias kyllä myy hölmöille vaikka mitä, ja hölmöimmät vielä ostaa !!!

    • Anorakki ei ole niinkään "turvallisuusasu" vaan mukavuusasu. Asu on valittava lähinnä veden lämpötilan mukaan. Minulle ei riitä selitykseksi se, että olen melonut n. 4500km, lähinnä merellä, viimeisen 4v kuluessa enkä ole kertaankaan "vahingossa" kaatunut, että en pukeutuisi aina sen mukaan, että joudun pahimmassa tapauksessa oleskelemaan vedessä kauan. Hypotermia on melojalle suurempi uhka kuin hukkuminen, eikä tarvitse mokata kuin kerran..

      Kun vesi ja ilma ovat lämpimiä pukeudun hyvin kevyesti: uimahousut ja aurinkosuojapaita. Mutta kun vesi on kylmää, käytän (kallista, mutta mukavaa) kuivapukua. Välikeleillä käytäm esim. (ei niin mukavaa) neopreenihaalaria ja sen päällä anorakkia.

      • kulutuskykyä ilman järkeä

        Käytä akka järkeä äläkä neopreenipukua !!

        Tulee kalliiksi naarata joutavia riskin ottajia pitkin meriä...


    • kova meloja

      Moi,

      Kyselit tuossa melonta-asuista. Voin omien kokemusteni perusteella suositella ehdottomasti kokopukukortonkia. Riisut vain itsesi alasti ja vedät kumin päälle. Tämän päälle vain jokin perustyöhaalari ja paukkuliivit. Ja ei muuta kuin vesille.

      • palle ramstetti

        Mulla on melontapukuna 12v vanha sininen úrsuit joka vuotaa noin 1dl tunnissa. Saapaat leikkasin pois ja vulkanoin moottoripyöräilijän ajokenkien lateksisadepäälliset kiinni. Kävelyssä laitan sandaalit maan ja kumin väliin. Toimii.


    • asuja?

      Mullakin on paha ongelma, kun en enää tiedä millaset kuteet pitää olla kun lahtee aamulla koiraa kusettamaan.

      Tähän asti olen kyllä käyttäny farkkuja,lenkkareita ja sopivaa paitaa ja takkia.

      Mutta mutta: entäs jos eksynkin lähimetsään ja palellun tai näännyn nälkään tai janoon.

      Pitää vissiin hommata muutaman tonnin edestä asianmukaisia koirankusetusvarusteita - oisko jossaina alan lehdessä niistä kattava vertailutesti ?

      • palle ramstetti

        Osta samalla hauska-pusseja, niistä voi tehdä vaikka vedenkestävän ja lähes huomaamattoman bodybackin. Tietysti kannattaa käyttää vain vähän käytettyjä. Muuten se alkaa haista vanhalle sukelluspuvulle...Jos yhtään arvaat mille se haisee;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe