Vähäiset tulot yms. kysymyksiä

a) Jos toimeentulotuessa sallitaan vähäisiä tuloja x euroa ja kyseinen raja ylittyy jonkin verran niin otetaanko vain x:n ylittävä osa tuloksi? Näin luulisi maalaisjärjellä olevan..

b) Jos hakijalla on työssäoloehtokarenssi päällä niin velvoittaako sossu olemaan kirjoilla työkkärissä? Onko oikeus -40% tukeen ainakin vai pitääkö kaikissa tilanteissa olla kirjoilla työkkärissä?

Sossuhan edellyttää ensisijaisten etuisuuksien hakemista mutta tuen saajahan ei saa työmarkkinatukea vaikka sitä hakisi. Toisaalta jos päättäisi mennä vaikka koulutukseen niin sitähän voisi mennä kirjoille vasta sitten.

c) perusosan alennus edellyttää usein suunnitelman tekoa. Jos ei tee voi tulla -40% karenssi. Kysymys: millainen suunnitelma on hyväksyttävä ja mitä siihen pitäisi kirjata? Haen töitä ja sopivaa koulutusta, mutta velvoitetaanko suunnitelmassa hakemaan kaikkiin mahd. koulutuksiin ja töihin?
8454
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 8

Vanhimmat

a) vain ylimenevä osa
b) kirjoilla pitää olla työkkärissä
c) sossu kirjaa suunnitelman, ei asiakas, ja hän kyllä kysyy sinulta mitä tietoja hän tarvitsee, tuskin nyt jokaikiseen koulutukseen ja työpaikkaan pitää hakea, mutta kaikkiin sopiviin pitää hakea. tuo -40% ei ole karenssi vaan juuri se perusosan alennus.

Äänestä
  • Ainakin tampereella vähäinen tulo jota ei huomioida on sata euroa ja jos sitä enemmän saa, niin sitten huomioidaan kokonaan tuloksi. Paitsi ansiotulosta tehdään 20 % vähennys (enintään 150e)

    Äänestä

  • kohta a kirjoitti:

    Ainakin tampereella vähäinen tulo jota ei huomioida on sata euroa ja jos sitä enemmän saa, niin sitten huomioidaan kokonaan tuloksi. Paitsi ansiotulosta tehdään 20 % vähennys (enintään 150e)

    Minulle tuli tilille "pieni lottovoitto" 75 euroa. Kunnan raja vähäiselle tulolle on 70 euroa. Aika naurettaa että menisi kaikki tuloksi..

    :-(

    Äänestä

  • miten.on kirjoitti:

    Minulle tuli tilille "pieni lottovoitto" 75 euroa. Kunnan raja vähäiselle tulolle on 70 euroa. Aika naurettaa että menisi kaikki tuloksi..

    :-(

    Esimerkki:
    ""
    3.1.2 Vähäiset tulot
    Vähäisiksi katsottavat yhteenlaskettuna alle 70 euron / kk suuruiset satunnaiset avustukset
    ja ansiotulot jätetään huomioimatta (Laki toimeentulotuesta 1410/2001, 11 § 2 mom. 1.
    kohta). Yleissäännös vähäisten tulojen huomioon ottamatta jättämisestä koskee myös lapsia.
    Lasten satunnaiset kesä- ja viikonloppupalkat alle 70 euron / kk osuudelta on esimerkiksi
    katsottava sellaisiksi ansiotuloiksi, jotka lain mukaan tulee jättää huomioon ottamatta"""

    Eli sanamuoto "alle 70 euron / kk osuudelta" viittaisi siihen että vain yli menevä osa katsottaisiin tuloksi. (?)

    Äänestä

  • miten.on kirjoitti:

    Minulle tuli tilille "pieni lottovoitto" 75 euroa. Kunnan raja vähäiselle tulolle on 70 euroa. Aika naurettaa että menisi kaikki tuloksi..

    :-(

    Et ole tietoinen siitä, että ollessaan sossun asiakas, kaikki plus-merkkiset tapahtumat pankkitilllä ovat vaarassa joutua tulkituksi tuloksi sossun laskennassa.

    Parempi vaan lähetellä rahaa kirjekuoressa ja nostaa lottovoitot käteisenä. Säästöt sukanvarteen.

    Äänestä

  • miten.on kirjoitti:

    Minulle tuli tilille "pieni lottovoitto" 75 euroa. Kunnan raja vähäiselle tulolle on 70 euroa. Aika naurettaa että menisi kaikki tuloksi..

    :-(

    älä pelaa verkossa, niin voit hakea voittosi käteisenä.

    Äänestä

  • rrrrrrrrrrrrrrrr kirjoitti:

    älä pelaa verkossa, niin voit hakea voittosi käteisenä.

    Jep, ei tietenkään kannata pelata verkossa ja laittaa panoja tilille, jos haluaa 100% varmasti toimia.

    Minulle on tullut 20-50 euron panoja tilille joskus ja niitä ei ole tuloksi laskettu. Tuon rajan 70 euroa olen oppaista tarkistanut. Jos tilille tulisi 69 euroa saisin sen varmaan pitää.

    Varmasti eri sossut soveltaa ohjeita omalla tavallaan; väärin tai oikein. Ilmeisesti tuossa vähäisessä tulossa halutaan painottaa sitä seikkaa että kannustetaan hakemaan tuloja eikä rangaista suoraan siitä.

    Äänestä

  • miten.on kirjoitti:

    Jep, ei tietenkään kannata pelata verkossa ja laittaa panoja tilille, jos haluaa 100% varmasti toimia.

    Minulle on tullut 20-50 euron panoja tilille joskus ja niitä ei ole tuloksi laskettu. Tuon rajan 70 euroa olen oppaista tarkistanut. Jos tilille tulisi 69 euroa saisin sen varmaan pitää.

    Varmasti eri sossut soveltaa ohjeita omalla tavallaan; väärin tai oikein. Ilmeisesti tuossa vähäisessä tulossa halutaan painottaa sitä seikkaa että kannustetaan hakemaan tuloja eikä rangaista suoraan siitä.

    "Minulle on tullut 20-50 euron panoja tilille joskus ja niitä ei ole tuloksi laskettu."

    No, luuletko että sossu ei laske sitä, että minka ajan kuluessa nuo rahasummat tulevat tilille.

    Että kun pelivoittoja tiputat omalle tilillesi vaikkapa kerran viikossa, niin onko sossun väittämä 70 euroa kuukaudessa käymässä vaaralliseksi, kun liian tiheään tähtii on tilillä tapahtumia "vähäisistä tuoloista".

    Jos kerrankin kärähdät siitä, että sinulla on tuntemattomia tuloja tililläsi sossun mielestä, niin voit olla varmaa siitä, että sossun tuon varoituksen näkee omalla päätteellään myöntäessään toimeentulotukea. Sossun muisti on pitkä ja kestään niin kauan kunnes saat "nollattua" tietosi sossun tietokannoissa esim. menemällä työhön. Sitten alkaa uusi kierros kunhan vaan työsuhteesi on ollut riittävän pitkä poistamaan aiemmat tietosi sossun "kyttäys tietokannasta".

    Äänestä

Kommentoi aloitusta


miten.on. kirjoitti:

a) Jos toimeentulotuessa sallitaan vähäisiä tuloja x euroa ja kyseinen raja ylittyy jonkin verran niin otetaanko vain x:n ylittävä osa tuloksi? Näin luulisi maalaisjärjellä olevan..

b) Jos hakijalla on työssäoloehtokarenssi päällä niin velvoittaako sossu olemaan kirjoilla työkkärissä? Onko oikeus -40% tukeen ainakin vai pitääkö kaikissa tilanteissa olla kirjoilla työkkärissä?

Sossuhan edellyttää ensisijaisten etuisuuksien hakemista mutta tuen saajahan ei saa työmarkkinatukea vaikka sitä hakisi. Toisaalta jos päättäisi mennä vaikka koulutukseen niin sitähän voisi mennä kirjoille vasta sitten.

c) perusosan alennus edellyttää usein suunnitelman tekoa. Jos ei tee voi tulla -40% karenssi. Kysymys: millainen suunnitelma on hyväksyttävä ja mitä siihen pitäisi kirjata? Haen töitä ja sopivaa koulutusta, mutta velvoitetaanko suunnitelmassa hakemaan kaikkiin mahd. koulutuksiin ja töihin?

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu