Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lapinporokoiran väritykset

Mitä kaikkia on?

Minkälaisia sallittuja värityksiä lapinporokoirilla on? Olen lukenut esimerkiksi parkin, riistaparkin ja riistan värisistä, mutta en oikein ole saanut selville tarkoittavatko ne kaikki samaa vai eri väritystä? Olisko kenelläkään näyttää kuvia esimerkkinä?

Mikä on esimerkiksi tämän värityksen nimi -> http://www.lappalaiskoirat.fi/images/taytekuva/11.jpg

3

3040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lappalaiskoiriensa ihminen

      Hei!
      Riistanvärinen tuo kuvan koira on. Harmahtava enimmäkseen.

      Näistä nimityksistä, niitä nyt on maailman aikana käytetty ja käyttää saatetaan vieläkin erilaisia samoistakin jopa.

      Ainoa vaaralliseksi tiedetty ja sairaudesta kertova väri lapinporokoiralle on sininen. Pitkäkarvaisella lapparilla se sitä ei ole, mutta lyhytkarvaisella on, ikävä kyllä, ainoan tiedetyn sinistä sisältäneen pentueen perusteella.

      Epätoivottu jostain mistälie muista syistä vähemmässä määrin on sanottaisiinko vaaleankeltainen, joskus jopa melkein valkoiseen sekoitettava. Sellaiset vaaleat vähän kuin kultsunväriset.
      Samoin nähtävästi (itselleni käsittämättömistä syistä) soopelin väriset, ne ovat myös vaaleita usein punervahkoja, jopa leiskuvan värisiä, mikäli oikein itse ymmärtänyt, ja se väri on pitkäkarvalapparissa muodissa jopa.

      Sellaisiakin harvinaisena tavattu, joissa onkin valkoinen päävärinä, ja korkeintaan muuna kuin päävärinä jotain muuta väriä. Se ei ole laisinkaan toivottu. Valkoinen väri esim pään alueella "korvan päällä" muistinvaraisesti on yhdistetty mm kuurouteen. Valkoiset merkit sitä vastoin ovat normaaleja laajoinakin, esim rinta voi olla valkoinen jatkuen mahaan viiruna, etujalat valkoiset korkeinakin sukkina, nokalla viiru ylös otsalle, niskassa läntti, tahi kranssikaula. Hännänpäässä voi olla valkoisia karvoja. Samoin nämä voi olla myös beigellä tai tummemmalla "vaalealla" vrt mustaan hyvin yleiseen pohja väriin.

      Ne nämä hallitsevalta väriltään epätavallisen vaaleat kuitenkaan eivät ole parkkeja eivätkä riistoja tai riistaparkkeja. Parkki koira on selkeästi ruskea. Se voi olla tummempi tahi vaaleampi ruskea tai merkkivärinen, elikkäs merkkiparkki, parkki jolla on samalla tapaa jopa klassiset naama- yms merkit kuin usein mustillakin koirilla.

      Riistaparkki menee jo oman ymmärryksen yli, kun en ole koskaan nähnyt, mutta olettaisi parkkia ja riistaa jollain tapaa. Sekaväristähän tuo riista tarkoittaa tietyllä tapaa.

      Aluvilla voi olla myös eriväristä ja erilaisen vaikutelman koira tekee jo silläkin.
      Vaaleat silmät eivät ole paras mahdollinen, ja silmien värin tulisi sopia muuhun väritykseen. Tummasilmäistä on pidetty parhaana.

      Mustat eriasteisesti laajoilla sekä eriasteisesti sävyttyneillä erivärisillä merkeillä, ruskeat samoin, harmaat samoin ja sitten riistanväriset ymmärrän itse ainakin täysin sallituiksi. Harmaat ovat hirveän harvinaisia ikävä kyllä.

      Riistanvärinen riitelee omiin silmiini, ja ruskea saisi olla äärettömän komea, jotta näyttäisi hyvältä siinä kuin musta; sille ei mahda mitään. Nämä ovat minusta makuasioita.

    • vigri
      • Mitä kaikki..

        Kiitos molemmille! :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe