Paras 5.1-kotiteatteri ~300 euroa?

Potentiaalinen asiakas

Esitän kysymykseni mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa: Mikä on mielestänne hinta-/laatusuhteeltaan paras 5.1-kotiteatterisarja n. 300 euron hintaluokassa? Laitteisto tulisi tv:n katseluun ja myös musiikin kuunteluun, taulu-tv:n yhteyteen loma-asunnolle.

Ps. tiedän että valmissarjat eivät ole hifi-laitteita, luvatut wattimäärät ovat mitä ovat yms. Eli pysytään kysymyksen aiheessa, kiitos:)

17

4421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeesus

      tässä tapauksessa kotiteatterisarjalla tarkoitetaan ilmeisesti vahvistinta ja kaiuttimia.
      budjetti 300€ - ei pysty.

      • Potentiaalinen asiakas

        Niin, en tarkoita erillissarjaa, vaan valmista kotiteatteripakettia joita esim. Sony ja LG tarjoavat (hinnat alkaen parisataa euroa). Erillissarja löytyy jo, mutta loma-asunnolle kallis paketti on aivan turha. Parinsadan valmissetti riittää.

        http://www.mustaporssi.fi/index.php?id=325


      • ja tolleen.
        Potentiaalinen asiakas kirjoitti:

        Niin, en tarkoita erillissarjaa, vaan valmista kotiteatteripakettia joita esim. Sony ja LG tarjoavat (hinnat alkaen parisataa euroa). Erillissarja löytyy jo, mutta loma-asunnolle kallis paketti on aivan turha. Parinsadan valmissetti riittää.

        http://www.mustaporssi.fi/index.php?id=325

        Ei kannata puhua kotiteattereista tolla budjetilla kuten tiedätkin.
        Jos budjetti on tiukka kuin seinä niin parhaimman vastineen saat kun ostat halvan soittimen ja lopuilla kaksi mahdollisimman hyvää kajaria, ja jätät loput muovipurkki surroundit kauppaan.

        Jos on pakkopakko ostaa surround setti niin käytetty tuolla rahalla järkevin valinta.

        Jos pakkopakkopakko ihan pakko saada 300e koko hela kotiteatteri setti uutena niin varaa päälle vielä eurokossu niin voit honasta sen pahimpaan vitutukseen kun huomasit mitä tuli tehtyä.


      • juupsista juu
        Potentiaalinen asiakas kirjoitti:

        Niin, en tarkoita erillissarjaa, vaan valmista kotiteatteripakettia joita esim. Sony ja LG tarjoavat (hinnat alkaen parisataa euroa). Erillissarja löytyy jo, mutta loma-asunnolle kallis paketti on aivan turha. Parinsadan valmissetti riittää.

        http://www.mustaporssi.fi/index.php?id=325

        Toi setti voi yllättää positiivisesti hintaansa nähden..
        http://www.thetechzone.com/?m=show&id=141


    • .....

      niin ite esimerkiksi ostin käytettynä sony vahvistimen huutonetistä ja sitten yamahan kaiutin sarjan Anttilasta kaikki tämä yhteensä vähän alta 200,00. Pelureilla tällä palstalla ei varmaan kovin monta hyvää sanaa tästä setistä ole mutta mulle kelpaa, ääni kuuluu ja siitä saa jopa selvääkin ;-) siitähän se on vaan kiinni mitä hakee ja paljonko on varaa laittaa rahaa kiinni.

    • terpakka

      Varmaan saa kolmella sataa ihan hyvät vermeet kotiin. Noi hifistelijät pyörii täällä palstalla vaan pätemässä ettei mikään rahasumma riitä mihinkään. Alta satasellakin saa semmoset vehkeet, että häätö häämöttää kerrostalossa. Se on vissi kun pissi.

      Mulle on ihan sama miltä ne käyrät näyttää paperilla tms.. Pääasia, että rokki raikaa..

      Jatka vaan etsiskelyä ja luota vaistoon. Et tule pettymään. Nuo tuninkijätkät jotka kehottaa säästämään kossuun ei oo ite koskaan kossua juoneetkaan.

      Että tsip vaan pellet!!

      • wef3wf332rffd32d

        Ei varmaan hifistelyssä ole kyse juurikaan siitä että saadaan naapuri kirveen
        kanssa oven taakse? Vaan että kuten tietokoneissakin niin halvat
        pakettiratkaisut on paskaa mutta se riittää aika monille.


      • TheOtus

        Itsellä on "vain" ~1800€ kotiteatterissa, löytyy siis porukkaa joka ei kelpuuta sitäkään. Kaikki eivät toki tarvitse tuollaistakaan, mutta pienistä muovikaiuttimista ei saada tarpeeksi matalia ääniä, ja sitä ei korjaa se setin mukana tuleva muovisubbari. Yleensä pieni elementti ei toimi muutenkaan vähänkään suuremmalta etäisydeltä. Setin vahvistin ei pysty ihmeisiin ja sitä ei voi myöhemmin korjata edes kunnon kaiuttimilla. Mielestäni aika monta syytä katsoa budjettia uusiksi. Jos se kotiteatteri alkaa innostaa niin nälkä vielä kasvaa syödessä.

        Olen huomannut että aika monella on viesteissä se käsitys, että suurempi hinta tarkoittaisi suurempaa ääntä. Totuus on se että tasapainoinen ja kaiken toistava äänimaailma on sellainen myös kohtuullisilla voimakkuuksilla. Kun taas ne pikkupurkit eivät toista matalia eivätkä korkeita, sitä koitetaan helposti paikata voimakkuudella, jolloin kuullaan sen vahvistimen ja kaiuttimien rajat.

        Jos budjetti on tuo, annan vain sen kohteliaan vinkin että kannattaa jättää ostamatta. Tuolla summalla saa juuri ja juuri riittävän laadukkaan vahvistimen, monen mielestä ei sitäkään. Rahamäärällä X ei kerta kaikkiaan saa kaikkea mitä haluaa sillä saada, niin se vain on.


      • Tinakorva

        "Olen huomannut että aika monella on viesteissä se käsitys, että suurempi hinta tarkoittaisi suurempaa ääntä. "

        Tavallisesti suurempi hinta = suurempi kaiutin = säröttömämpi ääni myös tolkullisilla äänenpaineilla.

        Ihan vain vertailun vuoksi: kotonani kävi hifi -harrastaja jolla kotona varsin hienot B&W:n suurimmat kaiuttimet ja reippaat 1000W päätetehoa. Kuunteli tovin laitteitani, istui hiljaa ja virkkoi: "en ole ikinä kuullut noin erottelevaa keskialuetta ja heleää diskanttia".

        Ehkä salaisuus oli mm. transmissiolinjakaiuttimien 11 kiloa painavassa 3" kalottikeskiäänisessä, joka yksinään maksaa enemmän kuin täällä alkuperäisen kysyjän setti neljään kertaan.

        Laitteissa ja äänessä on eroja, ja oikeaan kohtaan rahaa laittamalla sen huomaa.


    • Halvoissa muovipurkeissa ääni värittyy ja tulee kuunteluväsymystä, kun korva yrittää saada tolkkua luonnottomasta äänestä. Voi tosiaan olla ettei osa meistä kuule eroa, mutta se on kyllä oikeasti todella merkittävä. pahimpia ovat halvat 3-tiekajarit, joissa ei ole kunnon elementtejä (pahvia) saati jakosuotimia. Bassokin saadaan aikaan mölinällä ja refleksiaukon humina/pörinällä.

      (Mulla on ehkä halvimpia monen hifistinkin noteeraamia settejä. Tannoy F2 * 3 ja F1 * 2 sekä musasubbari Tannoy TS-10 yhteensä käytettyinä vajaa 500. Jammu tarjousvahvari 180 ja 3D Philips soitin 99 €. 46 tuuman 3D telkku toisen mokoman lasit. Näilläkin jää alimmat elokuvajyrähdykset kuulematta ja tuntematta.)


      Jos haluaa halvan systeemin, kannattaa tyytyä stereoon. Vaikka kaksi perus aktiivikajaria telkun kuulokeliitäntään kiinni ja BD-soitin telkkuun kiinni.

    • kaikki eivät tosiaan

      Ns. peltikorvat eivät kuule eroa. :)

    • Yamaha
    • Ei välttämättä huonoin valinta. Tuohon saattaa kannattaa hakkia paremmatkin kajarit. Nuokin soinevat jotenkuten. Ainakin kajarit ovat yksielementtiset. Tohon hintaluokkaan kun ei voi tehdä kunnon jakosuotimia, joten monitiekajarit olisivat surkeammat.

      • Jjlkcjnvhjk

        Monitie kajarit on totta puhuakseni, pakko ostos, muunlaisista en oo mittään mieltä. Surkeammat, se on kyl paskapuhetta suoraan sanottuna, parhaat mitä voi koskaan tulla hommaan. Et tiedä mittään.


    • Jjlkcjnvhjk

      Jos totta puhutaan ni kunnon kotiteatteria ei saa lähellekään 300€lla, kyl se mennee väkisin tuhansiin euroihin, mun uus on noin 3000€ melkein 4000€ jo, eikä oo edes valmis viä, tarkoitan minkälaiseen kannattaa tosiaan satsata.

    • teatteri.iso.kokonaisuus

      Kotiteatteriin kuuluu myös näyttö, mutta sitäkään ei saa 300 eurolla... Ei pelkällä äänellä mitään tee.

      Tarvitset äänilähteen, äänentoistolaitteet vahvisin ja 6 kaiutinta (5.1 eli pääkaiuttimet vasen ja oikea, keskikaiutin ja taakse tehostekaiuttimet vasen ja oikea sekä .1 eli subbari) ja näytön. Kun puhutaan teatterista, niin tarkoitetaan myös akustointia ja valaistusta. Äänen ei pidä kaikua eikä minkään taajuuden korostua tai toisaalta myöskään hävitä. Oikeissa laitteissa on mahdollisuus mitata äänentoisto mikrofonilla ja tehdä korjaukset automaattisesti sekä tehdä itse lisäsäätöjä manuaalisesti. Myös kaiuttimien paikoilla on merkitystä.
      Katseluhuone pitää saada pimeäksi elokuvien katselua varten myös kotiteatterissa kuten oikeassakin elokuvateatterissa. Itse ostin olohuoneeseen kaksi pakkausta (neljä verhoa) pimennysverhoja IKEAsta.

      Aiheesta löytyy enemmän netistä hakukoneilla.

      Nykyään kotiteatterin näytöissä paras paneeli on OLED. Tärkeää! Älä sotke Samsungin QLED:iä tähän, koska se ei kuulu kotiteatteriin, ei ainakaan parempaan kotiteatteriin. QLED on ehkä hyvä lastenohjelmia, uutisia ja urheilua katsellessa, mutta ei elokuvia. OLED sen olla pitää! Samsung tahallaan käyttää samannäköistä kirjainlyhennettä, jotta tyhmemmät menisivät lankaan.

      Ne muutaman sadan euron laitteet, joissa on "kaikki", ovat leluja.

      • QLED-toimii

        Älkää uskoko tämän jonnen höpinöitä QLED:stä. QLED ja OLED on todella lähellä toisiaan muutenkin kuin vain kirjainlyhenteen osalta. Jokainen voi halutessaan käydä katsomassa niitä ja vertailla vierekkäin. Kun kuvanlaatu on lähes identtinen, ja ominaisuudet yms. runsaat, niin ei tarvitse pistää ekstraeuroja OLED-telkkariin. Itse vertailin näitä kahta teknologiaa vierekkäin tovin ja päädyin Samsungin yli 500 euroa edullisempaan QLED-televisioon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1759
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1705
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1551
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe