BED ja läheiset

mmm

Itselläni ei ole k.o vaivaa diagnosoitu koska apua en ole koskaan hakenut, on parempia päiviä ja huonompia ja aina niinä parempina ajattelen että kyllä se taas tästä.. Mutta mitä muutakaan nämä tolkuttomat, sairaalloiset ahmimiset (syön vaikka voita,jauhoja ja sokeria sekaisin kunnes meinaa oksennus tulla jos muuta ei löydy..)voisivat olla? Tätä on jatkunut jo 15vuotta ja paino vaihtelee -15kg. Tuleeko päivästä positiivinen vai neg. määräytyy sen mukaan mitä aamulla herätessäni muistan eilen syöneeni. Ja päivä on pilalla ja mieli pahana jos illalla olen ahminut. Sairasta, sairasta, sairasta.
Kiinnostaisi tietää, miten lähipiirinne on suhtautunut ahmimishäiriöön? Se häpeän tunne syömisestä on valtava, miesystävälle olen asiasta vähän puhunut ja tuki häneltä on upeaa. Onko teitä muita "kaapista ulos tuleminen" helpottanut? Vaikeuttiko tilannetta? Kokemuksia?

4

830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4 vuotta samaa p*skaa

      täällä ihan sama! ahmin voita ja kaakaojauhetta sekasin, ihan hulluna. eilenkin ahmin että meinas maha räjähtää ja heti kun kipu helpotti niin ahmin lisää. tänään sit syän vain alle 800kcal. en jaksa tätä. mun avomies oli eilen vihanen mulla siitä, mutta eipä se suuttuminen auta mua. mulle tulee vaa vielä pahempi olo ja haluan ahmia siihenkin ahdistukseen. syömishäiriöliitolla on oma läheistentukiryhmä. kannattaa kokeilla sitä?

      • minä wuan

        niin, mielenkiintoista kun ittellä vissiin kai on jonkunnäkönen bed... tai ainakin ihan hillittömiä syöppökohtauksia, jotka kestää KAUAN! nyt taas yks kokonainen viikko takana, ja joka vitsin ilta ajattelen, et huomen alkaa laidutus. En ole lihava, 165/56, ja anoreksiantapainen on takanapain, olen lihonut vuodessa nyt 10kg aika tasaisesti. Mullon just ahmimista ja joskus välillä onnistun laihuttaakin. Mut mikä on mielenkiintoista ni se, et lähipiiri ei ole lainkaan tajunnu tätä bediä! Anoreksiasta ne hyppi sillo seinille ihan hervottomina, mut nyt vaik yritän vihjailla et hei, kaikki ei ole kunnossa, ni ei huomaa mitää... Se vissii tarvii sit sen jonkunnäkösen fyysisen muutoksen et ihmiset tajuis, ei ne vinkistä ota vaaria..


    • pingulover89

      Olen kertonut äidilleni, joka otti asian aika vakavasti ja helpotti puhua niin jonkun kanssa, koska olin ongelman kanssa niin yksin (no, olen edelleen). Kerroin myös eräälle ystävälleni, ja hän liikuttui asiasta, muttemme ole puhuneet siitä sen jälkeen. Ja tuntuu ettei häntä oikeastaan kiinnosta, ja hävettää että kerroin hänelle niin aran asian itsestäni. Hänellä on itsellään ollut (ja on kai vieläkin) anoreksia/bulimia, ja pitää minun "herkutteluani" kai ihan jonain ohimenevänä juttuna. Kun mummoni tulee kylään, hänellä on tapana tuoda minulle järkyttävä määrä ruokaa! Pari kassillista normaalia ruokaa herkkuja. Olen pitänyt hänelle sata saarnaa siitä, etten halua että minulle ostetaan ruokaa koska olen erityisen tarkka mitä syön. Hän ei voi kuulemma tavalleen mitään. Jos hän tuo minulle ne 2 kassillista ruokaa, ne kaikki menee siltä istumalta!! Heti! Hän ei voi käsittää sitä. Nykyään jos hän tuo minulle ruokaa, olen pyrkinyt tuhoamaan ne mahdollisimman nopeasti! Joskus se ei kuitenkaan onnistu. Itkettää kun toinen ei ymmärrä, ettei se ole mitään kannustamista jos tuo ruokaa. Hän ei voi ymmärtää miten muka voi syödä niin paljon. Ymmärrän toki, mutta hän ei kunnoita ollenkaan mitä pyydän. Ah, alkoi taas ahdistamaan koko homma. Heh, mutta kannattaa kertoa niille lähimmäisille, jotka luulet ymmärtävän sinua! Ainakaan minun kohdallani ystävälleni kertominen, ei ole auttanu paskaakaan. Tuntui aika turhalta ja nöyryyttävältä kun hänellähän on se "oikea syömishäiriö" ja mie oon vaan pullukka. Äidille kertominen kyllä auttoi ja on niin huojentavaa kun voi kertoa jollekkin tunteistaan (vaikka fakta on se, ettei kukaan muu voi tuntea samaa kuin minä, ja joskus niin ärsyttää kun hän ei käsitä tiettyjä.)

    • syöppö

      äidilleni ja hän huolestui siitä hirveästi ja yritti sada minua hoitoon, en kuitenkaan suostunut. Parempina päivinä sitä ajattelee että helpostihan mä tästä selviän, mutta annas olla kun mässypäivä tulee..Itseinho on sanoinkuvaamatonta! Olen siis 17-vuotias. Minulla oli tuolloin kun kerroin siitä meneillään todella rankka elämänjakso, ja kun pääsin siitä ohi, vakuutin äidille että myös BED on lopullisesti ohi. Olen ilmeisesti todella taitava valehtelija, sillä täydestä meni. Vaikka tosiasiassahan minulla on tälläkin hetkellä meneillään paljon pahempi mässäilykausi kuin tuolloin. En ikimaailmassa halua kertoa ahmimisesta kenellekään, ensinnäkin koska häpeän sitä ja toiseksi, en halua aiheuttaa huolta läheisilleni. Olen joskus myös yrittänyt sisarelleni vihjaista tästä, mutta hän ei ottanut sitä tosissaan vaan murjaisi vain "että sä vaan yrität leikkiä että sulla on joku syömishäiriö". Muut bedistä tai muista syömishäiriöistä kärsivät voi varmasti kuvitella kuinka helvetin pahalta se tuntu. Annoin sen kuitenkin anteeksi sisarelleni, sillä en koskaan näytä päällepäin siltä että minulla olisi minkäänlaisia ogelmia syömiseni kanssa.
      Olihan se varmasti outoa, kun yhtäkkiä yritänkin selittää että minulla on syömishäiriö, vaikka päällepäin näyttää että olen normaalipainoinen ja urheilullinen ja syönkin terveellisesti. Tosiasiassa toi kaikki on paskapuhetta, ainakin ravinnon suhteen. Kai vaan olen sitten niin taitava salailemaan tätä, kukaan ei osaa aavistaakaan että mulla olisi mitään ongelmia, vaikka välillä yritän viestittää sitä kaikin mahdollisin keinoin läheisille. Lopulta kuitenkin vain vaikenen, juuri siitä syystä etten halua huolestuttaa ketään muita.
      Tää päivä oli taas kamala. Söin koulusta päästyäni ilmeisesti yli pussin (10kpl) leipää, jokaisella reilu kerros margariinia, jugurttia lähemmäs litran, karkkia, kaakaojauhetta yksinään, kaakaojuomaa, muutaman piltin, hedelmiä, pastaa, mysliä, mehujään, muutaman välipalapatukan... Lista on loputon. Huomenna yritän olla taas normaalisti. Joko paastoten tai normaalilla ruokavaliolla, riippuen fiiliksistä aamulla.
      Kiitos jos joku tän jaksoi lukea. En oikein tiedä miks tän kirjotin, kai se helpottaa vaan omaa oloa. Tsemppiä kaikille syömishäiriöiden kanssa painiville

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1759
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1705
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1551
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe