Vaihtoehto Singulairille?

Astma täälläkin

Seretide-lääkitystäni (50/250) tehostettiin Singulair-tableteilla, koska toivottua tasapainoa ei ole tavoitettu. Olin aluksi iloinen, että Singulair näytti tehoavan siihen, mihin sitä oli määrätty, siis astmaan.

Huomasin kuitenkin jo alle viikon (eli 6 tabun) jälkeen, että oli ilmestynyt aivan käsittämätön määrä mustelmia varsinkin raajoihin, ja osa niistä on aivan älyttömän isoja. Ei mitään mielikuvaa, että olisin satuttanut itseäni mihinkään.

Lopetin tietysti pelästyneenä Singulairin heti, koska ohjeissahan sanotaan että mustelma- ja verenvuototaipumus voivat lisääntyä joillakin harvoilla käyttäjillä. Olin reilun viikon kokonaan sitä käyttämättä, mutta kun sitten tuli pahenemisvaihe, päädyin ottamaan Singulairia taas muutamana päivänä. Se tuntui silloinkin auttavan melko pian eli pahenemisvaiheeseen liittyvä rintakipu katosi eikä pef mennyt niin alas kuin joskus.

Joo tiedän, että kannattaisi ottaa yhteys lääkäriin. Tilanne on vain se, että muutin juuri toiseen kaupunkiin ja terveysasemaltani sanottiin, että edes astmahoitajalle voi varata kontrolliaikaa vasta parin viikon päästä. Ei pääse edes soittamaan sille hoitajalle sitä ennen.

Kysyn nyt teiltä, joilla ehkä on ollut ongelmia Singulairin kanssa, että onko sille lääkkeelle löytynyt vaihtoehtoja? Olisi siis mukava kuulla jotain jo vähän etukäteen, koska tuonne lääkärille tai astmahoitajalle pääsemiseen voi mennä täällä viikkoja tai jopa lokakuuhun asti. Harmittaa, että Singulair tasoittaisi astmaa ilmeisesti hyvinkin, jos sitä vain pystyisi käyttämään jatkuvasti, mutta jos tulee noin paljon mustelmia, en taida uskaltaa ainakaan lääkärillä käymättä käyttää sitä kuin satunnaisesti muutaman päivän kuurina pahenemisvaiheiden iskiessä.

Eli onko vaihtoehdot nämä, että mulla on pysyvästi joko epätasapainossa oleva astma (eikä Singulairia tms. mikä voisi tasoittaa sitä) tai järkyttävät mustelmat (Singulairin kanssa)?

5

486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Astmaatikko...

      Saan Singulairista ja muutamista muista lääkkeistä mustelmia. Niille ei voi oikein mitään ja minä vain otan seuraukset vastaan. Vaihtoehtona kun ovat jatkuvat kortisonikuurit ja Seretiden nostaminen vahvempaan.

      En muista, että mitä oma lääkärini mustelmista sanoi, mutta minulle jäi sellainen mielikuva, ettei asia ollut hälyttävä. Sinuna tietysti kävisin lääkärillä.

      • Nimetön

        Itse käytän kans Singulairia astmaan ja ihon kutinaan. Mustelmia tulee vähän herkemmin, jos johonkin osun vahingossa.

        Lisäksi käytän Xyzalia, Aerobeciä ja Airomiria kohtaukseen.Eli olen monivaivainen, on allergiaa, atooppista ekseemaa ja astma.


    • accolate

      Itselläni jouduttiin myös vaihtamaan tuo hyvin tehoava singulair accolateen pahojen ja jatkuvien painajaisten vuoksi. Accolate on ihan kelpo vaihtoehto vaikkakin ei ehkä ihan yhtä tehokas kuin singulair. Mustelmia minä en ainakaan ole saanut accolatesta yhtään sen enempää kuin muustakaan astmalääkityksestä

    • alkuperäinen^^

      No niin, alkuperäinen päivittää tätä ketjua. Hassua, että Singulair näkyykin sopivan nyt. Pidin tosiaan sen tauon ja aloin käyttää sitä uudestaan, kun tuli pahenemisvaihe. Olen käyttänyt sitä siitä asti joka päivä ohjeen mukaan, eikä enää ole tullu mustelmia.

      Ehkä se oli vain jokin alkuongelma? Tai ne mustelmat tulivat jostain muusta? En tosin muista satuttaneeni itseäni mihinkään ja senkokoisten mustelmien aiheuttajan kyllä yleensä huomaa... Käytin siihen Singulairin aloitusaikaan vielä omega-3-kapseleita (E-EPA 500) ja voi olla, että ne tekivät yhdessä Singulairin kanssa mustelmataipumusta. Kalaöljyvalmisteethan voivat vähentää ainakin veren hyytymistä. Lopetin niiden kapselien käytön.

      • Raskassarjalainen

        Olen yli 120 kg astmaatikkomies. Minulla ja lähes samankokoisella tuttavallani tuli Singulairista erittäin kovia migreenikohtauksia. Minulla lisäksi aika vilkkaita unia.

        Sen jälkeen kun minulle määrättiin miedompi 5 mg versio, haitat poistui. Tuttavani lakkasi kokonaan käyttämästä. Voihan tuota pienempää annosta kokeilla itsekin puolittamalla mutta en yllytä, koska en ole lääkäri.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      244
      2150
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1836
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1545
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      110
      1260
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1125
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1054
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      970
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe