...onko teillä sienestäjät tietoa venäläisestä tavasta säilöä rouskuja?
Sieniä ei ryöpätä lainkaan vaan liotetaan useampi vuorokausi kylmää vettä vaihtaen ja sitten sienet purkkiin tillinkukintojen ja valkosipulin kera. Merisuolaa väliin ja kylmään. Valmista muutaman viikon kuluttua. Sienet pysyvät rouskumaisina kun niitä ei ryöpätä siis napakoina ja rouskahtelivana.
Purkki pidetään ylösalaisin kylmässä jotta ilmaa ei purkissa olisi. Onko tietoa tai kokemusta tästä tavasta? Hyviä saaliita ja iloista syksyä!!!!!
rouskujen säilöntä ilman ryöppäystä
7
4849
Vastaukset
- Kuulostaa mielenkiintoiselta
Mesisieniä ja koivunkantosieniä säilövät ainakin öljyyn, mutta ovat käsittääkseni kyllä kiehautettu ennen. Mahtaakohan tuo mainitsemasi metodi toimia, luulisi että jäisivät hullun kirpeiksi ja epäystävällisiksi vatsalle?
Mutta meikä on ihan messissä jos saadaan varmistus ettei siihen kuole ja tarkemmat ohjeet. Mitä rouskuja, haapa ja leppä tulee ensimmäisenä mieleen? Uskaltaako kangaskorvamustaa nyt sentään...
Tulee kyllä mieleen, että tässä on ksymys jostain hapatustyylisestä, silloin kyllä ei tulisi suolaa ja kestäisi viikkotolkulla. - rouskut liotettu
Muistelin juuri tänään äitini kertomuksia heidän rouskujenkäsittelystään. Karjalassakin niitä tosiaan liotettiin useita päiviä isoissa saaveissa, aina välillä uuteen kylmään veteen vaihtaen. Ei olisi tullut kyseeseenkään niiden ryöppäys saati sitten keittäminen. Heidän perheessään useat naiset elivät yli 90-vuotiaiksi, jopa 100-vuotiaiksi. Kyseessä olivat siis karvarouskut, joten eivät liene olleet myrkyllisiä.
Karvarouskujen lisäksi he keräsivät haaparouskuja. (liotettiinkohan niitäkin, mahdollisesti)
Leppärouskut käytettiin sellaisenaan.- säilöjätär
....haapa,kangas,karva,keltarouskut eivät ole m
yrkyllisiä ainoastaan kirpeitä. Vain mustarouskua pitää välttää mut ei sekään ole myrkyllinen!Liottamisjuttu on vanha karjalainen ja inkeriläinen juttu. Kotitalousopettaja serkkuni tiesi konstin ja kirjassa Inkerin keittiö asiasta myös kirjoitetaan. Pokrovan luostarin Isä Hariton myös tekee veljeskunnan rouskut samoin. Joten kaikki vaan MUUTTAMAAN TAPOJAAN LAITTAA ROUSKUT TALVEKSI. Voin kirjoittaa koko reseptin jos kiinnostaa jotakuta. Hyvää alkanutta viikkoe itse kullekin. - S Hessu
säilöjätär kirjoitti:
....haapa,kangas,karva,keltarouskut eivät ole m
yrkyllisiä ainoastaan kirpeitä. Vain mustarouskua pitää välttää mut ei sekään ole myrkyllinen!Liottamisjuttu on vanha karjalainen ja inkeriläinen juttu. Kotitalousopettaja serkkuni tiesi konstin ja kirjassa Inkerin keittiö asiasta myös kirjoitetaan. Pokrovan luostarin Isä Hariton myös tekee veljeskunnan rouskut samoin. Joten kaikki vaan MUUTTAMAAN TAPOJAAN LAITTAA ROUSKUT TALVEKSI. Voin kirjoittaa koko reseptin jos kiinnostaa jotakuta. Hyvää alkanutta viikkoe itse kullekin.Kirjoita ihmeessä se ohje kiinostaa kovin toi liotus
- Skeptikko kuitenkin
S Hessu kirjoitti:
Kirjoita ihmeessä se ohje kiinostaa kovin toi liotus
Tottahan sienet laimenevat monissa liotuksissa, samoin kuin lipeäkala. Leppärouskuja ei tarvitse muutenkaan ryöpätä, vaan ne käyvät suoraan pannulle, jos nyt joku onnistuu madottomana löytämään.
En itse söisi rouskuja ryöppäämättömänä, ryöppäys on paikallaan jo jotta näkymättömätkin madot ym. kuolisivat varmuudella. Rouskuja ei pidetä myrkyllisinä, mutta kirpeinä, ainoastaan mustarousku ja lakritsirousku ovat lievästi myrkyllisiä.
Rouskut ovat sinänsä turvallisia sieniä, koska niitä on syöty ja ne on tunnettu kauan.
- Sienimaanikko
Haet varmaankin tätä ohjetta: Rouskut Haritonin tapaan, tai Haritonin rouskut... löytyy googlettamalla.
- Anonyymi
Mä tätä Venäläisen anopin johdolla juuri opettelen, karvarouskuista tulee tosiaan erinomaisia tuolla "Haritonin tavalla". Anoppi vaihtaa veden kerran päivässä, ei siis useita kertoja, sienien päällä on paino, jotta ne pysyvät veden alla ja kolmen päivän päästä vesi kaadetaan pois ja sienet suolataan ja maustetaan ja annetaan olla painon alla huoneenlämmössä omassa liemessään vielä kolme päivää ja sitten ne purkitetaan. Näin he ovat tehneet vuosikausia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sanna Marin teki sen, mihin muut eivät pystyneet - sote kerralla maaliin
Yli 15 vuotta Suomessa vatvottu sote-uudistus meni lopulta läpi Sanna Marinin hallituksen aikana. Edeltävät hallitukset16911046Marinin hallitus hyväksyi soten (105-77) vuonna 2021
vastaan äänesti Kok, persut, KD, Liike Nyt. Nyt on sitten käynyt niin kuin on käynyt. Pääkirjoitus: Sanna Marin jätti1146252Kannattaako suomalaisen duunarin enää äänestää vasemmistopuolueita
sillä eivät ne tunnu kovasti ajavan suomi-duunarin etuja. Jos katsotaan Vasemmistoliittoa, niin sehän on ihan feministi1755615Jaaha, sitä on vasemmistoryhmä käynyt häiriköimässä Purran kodin vieressä
On näköjään iso lakana levitetty puiden väliin, jossa lukee mm. "Haista vi*** Riikka Purra". Tunkekaa leikkaukset pers..1025549Professori: Maahanmuuttajien rikollisuutta hyssytellään - hävytöntä
Kriminologi Jukka Savolaisen mukaan ikä ja vaikeat olosuhteet eivät riitä selitykseksi. – Tutkitun tiedon valossa sanoi1774520Enää viisi yötä Sannan kirjaan
Ihan täpinöissään tässä odotellaan. Vaikea pysytellä aloillaan, kun koko ajan tekisi mieli jo kirjakauppaan rynnätä, mut784392Mistä kummasta voi johtua se, että vasemmistolaiset usein häpeää itseään
voiko se johtua esim. köyhyydestä? Ja tästä on siis ihan suomalainen tutkimus olemassa. "Suomalainen tutkimus osoittaa514003Sanna-kulttilaiset hehkuttaa edelleen Marinia, vaikka esim. Sote oli susi jo syntyessään
mutta kulttilaiset eivät ole järjen jättiläisiä, ja sanoihin Lasse Lehtinenkin, että Suomessa on pohjoismaiden tyhmimmät613880Marin teki sen mihin muut eivät pystyneet, vei susi-Soten maaliin
ja sitten hävittyjen vaalien jälkeen lähtikin vastuuta pakoon...... "Professori: sote-uudistus on täysi susi. Sosiaali303538IL - 100 000 potentiaalista sotilasta pakeni Ukrainasta!
"Ukrainasta nuorten miesten joukkopako Liki 100 000 asevelvollisuusikäistä miestä on poistunut Ukrainasta parin viime k873137