Laktoositon Jogurtti

sseenniii

elikkäs oon huomannut ikäväkseni et noissa laktoosittomissa jogurteissa on todella vähän makuvalikoimaa,ainakin täällä meidän pikku cityssä. Kaupasta löytyy kahta eri vaihtoehtoa,eli alkaa vähän kyllästyttään:) sellasta siis,et onko jotain tuotteita/tuoteryhmää joita laktoosi-intolerantikko pystyy käyttämään?tänään söin yosa-jogurtin,joka olikin tosi hyvää ja laktoositon.

9

1352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maitohappobakteeri jutun

      "tiesitkö tämän maitohappobakteereista" niin yllätyt!
      http://www.hs.fi/keskustelu/Kadonneet bakteerit-ne hyv%E4t/thread.jspa?threadID=134991&tstart=0

      ------------

      Mihinkä ovat kadonneet hyvät/tarpeelliset maitohappobakteerit?

      Ennen vanhaan juotiin "tissilämmintä" lehmän maitoa, jossa oli tärkeimmät maitohappobakteerit. Eikä silloin sairasteltu niin valtavasti kuin nykyisin; ei ollut allergioita, eikä ollut "pakki" (=vatsa, eli suolisto) sekaisin, jne.

      - Olette varmaankin kuulleet tämän mystisen lauseen, jonka on esittänyt laktoosi'intoleranssia ja/tai migreeniä sairastava henkilö: "Kun käyn hakemassa suoraan maatilalta lehmän maitoa niin voin juoda sitä ongelmitta, mutta kun ostan kaupasta meijeriltä tullutta maitoa, niin laktoosi- ja migreeniongelmat alkavat heti."
      Eli syy mm laktoosi`intoleranssi- ja migreeni-ongelmiin on maitohappobakteereiden puutteessa!

      Herää kysymys;
      - Mihinkä tarpeelliset maitohappobakteerit sitten katoaa?

      Vastaus on yksinkertainen:
      - Lehmästä lypsetty maito sisältää tärkeimmät maitohappobakteerit, jotka tuhoutuvat kuumennettaessa maito yli 50'C-asteen (=pastörointi-meijerillä). Ja jos näitä tärkeimpiä maitohappobakteereita ei lisätä maitotuotteisiin kuumentamisen jälkeen, niin tuote ei voi myöskään sisältää maitohappobakteereita. Jolloin ainoaksi keinoksi jää palauttaa po maitohappobakteerit limakalvoille syöden näitä riittävästi-suositus on 10'MILJARDIA bakteeria/vrk. Kolme tärkeintä bakteeria ovat:
      1.Lactobacillus asidophilus (=tärkein probioottinen bakteeri),
      2.Lactobacillus bulgaricus (=luonnon oma antibiootti),
      3.Bifidobacterium (=ohutsuolen alaosan tärkein bakteeri).

      Sairauksia, jotka aiheutuvat tärkeimpien bakteereiden puutteesta:
      - Esimerkiksi 2-Tyypin Diabetes, jossa limakalvojen maitohappobakteerit ovat jo "suurelta osin poissa pelistä", jolloin immuunipuolustus on heikentynyt ja siitä seuraa hermostollisen- ja *hormonaalisen-järjestelmän heikkeneminen. Ja *hormonaalisen järjestelmän heikkenemisestä johtuu, että insuliini-*hormooni ei pääse vaikuttamaan kudoksiin, kudosten pinnalla olevien insuliini-reseptoreiden kautta.

      - 1-Tyypin Diabeteksenhan aiheuttaa mm Streptomyces griseus -bakteerin tuottama rasvaliukoinen valinomysiini -toksiini(=myrkky), joka vaurioittaa haiman insuliinia tuottavan beeta'solun solukalvon, josta seuraa solun "itsemurha"(=apoptoosi). Onni onnettomuudessa on se, että beeta-solut ovat uusiutuvia soluja, eli kun soluja tuhoava altistus loppuu, niin muutamassa päivässä alkaa insuliini-hormoonin tuotanto, jolloin jos limalvot ovat kunnossa (=sisältää tärkeimmät mh-bakteerit), niin insuliini-hormooni pääsee kudoksiin asti.

      Lisää tuolla-
      Tärkeä!!
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Mhb.n_kaytossa_tehdyt_virheet.html
      Usein kysytty maitohappobakteereista:
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Maitohappobakteeritiedotteet.html
      Tiesitkö tämän maitohappobakteereista:
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Maitohappobakteeri.html

    • minne ...

      hävisi mielikuvitus? Osta maustamatonta jugurttia ja mausta se itse marjoilla tai hedelmillä tms.

      Ja onhan kaupoissa soijatuotteita ja kauratuotteita pilvin pimein, niitä voit syödä.

      Lisäksi voithan välillä syödä laktoositonta rahkaa tai viiliä.

      • ssennniii

        voi anteeks nyt vaan kun satuin kysymään.ajattelin vaan kysyä lähinnä siks että onko mahdollisesti isommissa paikoissa monipuolisempaa tarjontaa näissä tuotteissa. ja käytän kyllä maustamatonta jogurttia,mut ei aina jaksais sitä käyttää ja kuluttaa kaikkia marjavarastoja jogurttiin,jos niitä valmiiks maustettuna on saatavana.


      • laktoositon
        ssennniii kirjoitti:

        voi anteeks nyt vaan kun satuin kysymään.ajattelin vaan kysyä lähinnä siks että onko mahdollisesti isommissa paikoissa monipuolisempaa tarjontaa näissä tuotteissa. ja käytän kyllä maustamatonta jogurttia,mut ei aina jaksais sitä käyttää ja kuluttaa kaikkia marjavarastoja jogurttiin,jos niitä valmiiks maustettuna on saatavana.

        Alpro soyat ovat ihan hyviä, tai osa niistä. Mä ostan useimmiten kuitenkin maustamatonta jugurttia. En myöskään halua kaikkia marjavarastoja käyttää jugurttiin. Ostankin joskus esim. vauvanruokapurkeista mangososetta. Siitä saa myös tosi hyvää jugurttia. Joskus myös laitan jotain hilloa. Mutta kaipaan myös vinkkejä. Enää en halua ostaa valmiiksi maustettuja jugurtteja, kun niissä onniin paljon sokereita.


    • tosissaan!

      Minäkin pääsin laktoosi-intoleranssista eroon muutamassa kuukaudessa syömällä noita bakteereita pidemmän aikaa.

      • Miss99

        laktoosi-intoleranssi on normaali ominaisuus aikuisella ihmisillä. Ei siitä voi päästä eroon yhtään sen enempää kuin kromosomeistaan.

        Laktoosi-intolerantikko voi tietenkiin hoitaa suolistoaan ja mahaansa, ja jos vatsa ei ole liian hapan ja suolisto toimii paremmin, oireet eivät ole niin pahat eivätkä tule ihan pienestä laktoosimäärästä.


      • Kiitos parhaista nauruista
        Miss99 kirjoitti:

        laktoosi-intoleranssi on normaali ominaisuus aikuisella ihmisillä. Ei siitä voi päästä eroon yhtään sen enempää kuin kromosomeistaan.

        Laktoosi-intolerantikko voi tietenkiin hoitaa suolistoaan ja mahaansa, ja jos vatsa ei ole liian hapan ja suolisto toimii paremmin, oireet eivät ole niin pahat eivätkä tule ihan pienestä laktoosimäärästä.

        "" laktoosi-intoleranssi on normaali ominaisuus aikuisella ihmisillä. Ei siitä voi päästä eroon yhtään sen enempää kuin kromosomeistaan. ""

        Älä missään nimessä käytä noita bakteereita, ne eivät varmasti paranna synnynnäistä tyhmyyttä! Mutta kiitos makeista nauruista.....ehhehhehheehee,,byäähhähhäää......


    • ...

      yosat (kaurapohjaisia) on hyviä joo ja yks vaihtoehto on noi alpro soya -soijapohjaiset jogurtit. itse en ole vielä makuun tottunut mutta jotkut tykkäävät heti ja nämä on ehkä enemmän jogurttimaisia kun nuo yosat.

    • eivät

      tilaa kaikkia tuotteita,vaikka niitä olisi tarjolla.Itse ostan ison kaupan reissulla niitä ison määrän.Valio ja Ingman ainakin valmistavat.Olispa se kaupan täti itse laktoosi-intolerikko, niin voisi tarjonta monipuolistua....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe