Hello Juva

paape.

Onko Juvalla hyviä kouluja. Siis Ala-aste yläaste, lukio.
Millainen Juvalla terveydenhoitotilanne. pääseekö Terveyskeskukseen?
Entä kunnallinen hammashoito. Joutuuko yhden henkilön juurihoidon tähden koko perhe ottamaan lomaa ja matkustamaan jonnekkin timbuktuun hoidattamaan hampaita.

9

1722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • avarasydän

      Eiköhän Juvalta löytyne kaikki palvelut.On eri asia ,jos tarvitsee jotain erikoislääkäriä tai muut .Mikkeliin ei ole matkaa kuin 40km.Samalla voi käydä Anttilassa ja muissa liikkeissä.terv.Juvalla ollut 1.5.08 kahden paikkakunnan asuja.Tervetuloa Juvemmalle!

    • Älä mene Juvalle

      Siellä koulu kiusataan himisiä ja opettajat eivät välitä

      • avarasydän

        Minun mielestä kouluissa on aika hyvä valvonta.Kannattaa asiasta heti puhua,jos tällaista ilmenee.Sitä koulukiusaamista esiintyy helposti monissakin kouluissa.Varsinkin silloin,kun tulee uutena eri paikkakunnasta.Se ei ole helppoa aina tuo muuttaminenkaan,mutta en ole kuullut ,että Juva olisi sen pahempi kuin muutkaan paikkakunnat.Itsemurhat,kun mainitsit.Sitä on joka puolella,ei välttämättä koulun takia niitä tehdä.,Syy voi olla muuten vaikeassa elämäntilanteessa OLEVA IHMINEN.voi olla vanhempien välinpitämättömyytty,mielenterveysongelmia tai masennus(sairaus)joka saa ihmisen ajatukset synkäksi.Aikuisilla se voi olla avioero,liikä päihteiden käyttö,lapsen menettäminen,vakava sairaus t.m.s.,yksinäisyyskin.Mennään valoa kohti!Yhteisen maan kamaralla.Onnea jatkoon ja muuttoon.


      • avarasydän

        EIHÄN NE SAMAT KIUSAAJAT VARMAAN ENÄÄ OLE SIELLÄ KOULUSSA,MUTTA SINUNKIN TAPAUKSESSA OLISI HETI OPETTAJIEN PUUTTUA ASIAAN,EIKÄ KATTOO KUIN ULKOPUOLINEN.Me kun olemme asuneet usealla paikkakunnalla tosin Kiteellä oli pikkukoulussa aika tuimia tyttöjä ,kun uusi tulokas saapui.He osasi kans kiusata.Kun otin opettajaan yhteyttä,hän yritti vähätellä ja vaikka kiusaamista oli jatkunut kuukausia.Opettaja yritti kaunistella ja sanoi.Nythän se on vasta huomattu.Sellaiset opettajatkin joutaisi vaikka rakennustyömaalle,kun eivät välitä.Juvalla ei meillä tosin ole enää peruskoulu ikäisiä.En sillätavalla ole kuullut naapureiltakaan.Miten heidän lasten koulu sujuu.


    • Ala-asteetJoroisten hallinn...

      yläaste sinnittelee ja pieni heikkotasoinen lukio

      • se lukio on

        toiminnassa?


      • Pasi-Anssi ja Jan-Ari
        se lukio on kirjoitti:

        toiminnassa?

        Vielä on. Teatteria pyöritetään ja muutenkin meininki on hyvä!


    • -7 x Äiti-

      ..paikka asua.

      Palvelut, eli mm. koulu, terveydenhoito, hammashuolto ja vuokra-asunnot, ovat aivan huippuluokkaa. Lääkäriin pääsee nopeasti ja lääkärit ovat ammattitaitoisia. Joskus lääkärikin tekee virhearvioita, mutta kukapa meistä on virheetön?? Kouluissa puututaan kiusaamisiin heti, jos vain asiasta kerrotaan opettajille. Opettajat ovat päteviä ja henki kouluissa on hyvä. Rehtoreissakaan ei ole ollut valittamista. Osaavat asiansa.

      Lukio on ihan laadukas, vaikka ei pärjännyt valtakunnallisessa vertailussa. Lukioteatteri on aivan upea. Kiitos siitä teille kaikille "näyttelijöille" ja mukana oleville.

      Päiväkodeissa on kiva tunnelma ja hoitajat ihastuttavia (Terveisiä vaan sinne Mesikämmeneen). Ammattikoulusta en osaa sanoa, mutta toivoisin, että vanhemmat tukisivat lapsiaan/nuoriaan enemmän. Toivottavasti lapset/nuoret kertovat ongelmistaan vanhemmille. Uskokaa, te nuoret, että vanhemmat rakastavat teitä ja haluavat tietää, mitä teille kuuluu. Kertokaa surunne ja murheenne vanhemmille, vaikka tuntisitte olevanne jo "isoja" tai vaikka me vanhemmat jo odotamme teidän pärjäävän "omillanne". Koskaan ei pidä alistua niin henkiseen, kuin ruumiilliseenkaan väkivaltaan. Meidän vanhempien tehtävänä on suojella teitä niin kauan, kuin elämme. Olette rakkaudella "tehtyjä".

      Ihmiset ovat täällä pidättyväisiä ja jotenkin epäluuloisia, mutta pohjimmiltaan todella sydämellisiä.

      Ainoa huono puoli on Juvalaisten kova tupakointi. Onko se tyhmyyttä vai mitä???? Poikalapset on kasvatettu siihen käsitykseen, ettei ole mies eikä mikään, jos ei vetele "norttia". Onko Juvalaisilla heikko itsetunto??? Tupakallako sitä yritetään peittää heikkoa sisintä??? Itsensä myrkyttäminen aloitetaan jo nuorella iällä. Ihmisen pitäisi rakastaa itseään niin paljon, että suojelisi kehoaan kaiken maailman myrkyiltä ja tupakka, jos mikä, on pahimman luokan myrkky, joka tappaa suoravaikutteisesti vähintään puolet käyttäjistä ja toinen puoli sairastelee tupakan ja muiden tautien yhdistelmiä.

      Tervetuloa vaan tänne Juvalle, kauniin luonnon, ihanan Jukajärven, uljaan kirkon ja vehmaan luonnon keskelle!!!

      Nuorille haluaisin vielä sanoa, että kotoa ja perheestä se tuki ja turva löytyy. Kaverit tulevat ja menevät, mutta perhe on ja pysyy, vaikka vanhemmat olisivat eronneetkin. Minua ihmetyttää, kun jonkun kriisin yhteydessä (esim. Kauhajoen tragedia) nuoret kertovat, että he saavat tukea ja turvaa kavereilta. Mielestäni tuen ja turvan pitää tulla kotoa. Kodin pitää olla se paikka, jossa itketään ja surraan, nauretaan ja iloitaan. Niin se oli ainakin minulla aikonaan ja nykyisin minun lapsilla.

      Rakkautta ja hyvää oloa kaikille!!!

      • salassa tehdään

        liitytään seuraavall vaalikaudella ja lukiosta tulee Mikkelin Lukion filiaali.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe