Apua kaivataan

liian säästäväinen

Miten päästä liiasta säästävisyydestä eroon? En osaa edes sanoa että heluanko siitä eroon. Olen huomannut jääneeni vähän koukkuun siihen. En pysty käyttämään rahaa mihinkään koska en nauti siitä yhtään, vaan tuntuu vaan pahalta jos tulee tuhlattua edes vähän. Mutta toisaaltaan ei ne rahalla saatavat asiat tekisi minua onnellisemmaksi.

Toivottavasti tämä ei tästä pahene, koska muuten ens talvena en pysty ostamaan edes tomaatteja/kurkkuja 3,5e/kilohinnalla.

Ei pitäisi ruuan hinnankaan olla ongelma, kun tässäkin kuussa menee nettotuloista vaan 2,5% ruokaan.

Jos haluatte alkaa säästämään niin ottakaa yhteyttä niin osaan kyllä neuvoa kaikki säästövinkit =)

11

1992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gmm

      Ai kun kuullosti hyvälle. Kun jotain saa ilmaiseksi, siitä saa mahtavt kiksit. Laita heti vinkkejä, mitä en olekaan vielä keksinyt !

    • Sairaus siinä

      Missä moni muukin ns. sairaudeksi luokiteltu.
      Alkoholisti ei pääse pullosta eroon sinä et rahoistasi ,vaikka tiedät et pitäis nauttia elämä on lyhyt !!

      Omalla kohdalla samaa vikaa ,mut vaimon tultua on ruvennut rahaa palamaan...
      Eikä jaksa enää niin huolehtii ,vaikka aina välillä se sairas piheys loistaa läpi !

      Se johtaa riitoihin ja älyttömiin asioiden selittelyyn.

      Siis ei minulla nyt olisikaan isoa omakotitaloa ja teettämässä siihen n.30000€ remppaa ,jos olisin aina psitänyt kaiken menemään...

      Mut kun 20-vuotta säästää niin johan sitä 35-v voi ottaa puolet velkaa taloon ;)

      Tsemppiä se on ikävää tajuta et olen aivan kipee kun on rahaa kivasti eikä silti raaski...Mut sillähän suomi pyörii et pistetään raha kiertämään !

    • olet terve

      Miksi säästäväisyydestä ja hintatietoisuudesta yleensä on Suomessa tehty pahe? Ikäänkuin olisi jotenkin paheksuttavaa olla kiinnostunut siitä, mitä jokin maksaa tai mistä sen saa halvimmalla hankittua.

      • On kyllä

        Kansalaisen velvollisuus. Aloittajan viesti tuntuu sikäli turhalta, että tyhmäähän se on ostaa jotakin mitä ei tarvitse, ja se on vielä usein epäterveellistä, kun nautinnoista puhutaan. Olisinpa itse pihimpi.


      • velvollisuus
        On kyllä kirjoitti:

        Kansalaisen velvollisuus. Aloittajan viesti tuntuu sikäli turhalta, että tyhmäähän se on ostaa jotakin mitä ei tarvitse, ja se on vielä usein epäterveellistä, kun nautinnoista puhutaan. Olisinpa itse pihimpi.

        Eiköhän tämä ole vapaa maa, jossa kukin saa kuluttaa vain niin paljon kuin itse haluaa. Jos kauppiailla ei ole kuluttajan tarvitsemia hyödykkeitä sopivalta tuntuvaan hintaan tarjolla, ei rahoja ole mikään pakko törsätä turhaan tai liian kalliiseen.

        Terveempää on säästää rahat tai investoida ne johonkin arvonsa säilyttävään tai vielä mieluummin arvoaan kasvattavaan. Järkevällä rahankäytöllä ja varainhallinnalla voi vaurastua pikkuhiljaa.


    • harkintaa ostoksiin

      Älä tuhlaa, jos se tuntuu ikävältä. Tee vain harkittuja ostoksia ja kiinnitä huomiota hinnan ohella myös laatuun. Jos jollekin tavaralle on tarvetta, niin pidemmän päälle on usein kannattavampaa ostaa halvan sijasta laadukas merkkituote, vaikka se maksaakin enemmän. Käyttöominaisuudet ja kestävyyskin tapaavat olla halpiksia parempia ja merkkituotteella saattaa olla jälleenmyyntiarvoakin.

      Oma taiteenlajinsa on sitten etsiä laatutuotteille halvin ostopaikka...

      • viljelisi vihannekset?

    • = pian ex mies

      mieheni odottaa että siivoa kaiken kotona ( kin). Sai perinnön, yli 30 000 euroa, pisti sukan varteen ja ei ostanut mitään kotiin. Itse sijoitin autoomme perintöni, ja sillä huristelen pian uuteen suhteeseen.

      Ei edes sormusta

      • taidat olla aika rahan perään

        Äitini sai perinnön reilu 10vuotta sitten. Ei muuttanut elämäänsä millään tavalla vaikka oli huomattavan iso perintö. Edelleenkin hän kulkee suurimmaksi osaksi bussilla töihin vaikka autollakin voisi mennä. Ovat hyvin onnellisia miehensä kanssa edelleenkin vaikkei laittanut rahoja haisemaan. Hän on sijoittanut rahat ja aikoo antaa ne myöhemmin meille lapsille perinnöksi, koska ei hän itse niitä tarvitse, ainakaan vielä. Miksi tarvitsisi muuttaa elämää jos on entiseenkin tyytyväinen. Hän päin vaistoin ei missään nimessä halua mitään hienoa (koruja, matkoja ym.) Vaikka voisi pelkästään pääomatuloilla elää leveästi. Pääomatulotkin ovat tuota luokkaa kuin miehesi perintö.

        Olisi sinun kannattanut valita erittäin rikas mies, kun kerta sellaista elämää haluat. En ymmärrä tuollaista että toisen elämä pilataan sillä ettei osaa etukäteen miettiä millaista elämää haluaa elää. Kyllä niitä miehiä maailmassa on joilla rahaa löytyy miljoonia. Olisi kannattanut sellainen etsiä jos et muuten voi tulla onnelliseksi.


      • täysin...

        On varmaan tosi ahdistavaa olla ihmisen kanssa joka on sairaan pihi.

        Itsekkin olen ollut pihi nyt minusta säästäväinen ,mut osaan pitää hauskaa ja pistää muutaman tonnin palamaan kunhan on kivaa.Poikien reissuilla se palaa kyllä.

        Vaihda miestä !

        Kerran eletään ja jos sitä ei tajua ja on pihi niin ei siintä pääse mihinkään.

        Niinkuin aloittaja aloitti että on liian pihi niin silloin on toivoa vielä ,mut jos sitä ei itse tajua niin peli on menetetty..

        Itselle tulee vieläkin kauhee (raivo) saatan hermostua jos lapset hajottaa (taas) jotakin.Putkiremppa maksaa 6000€ yms. muuta mut mietin et hei rahaa on 40000€ ja hyvä työ miksi pitää olla niin vitun niuho ja sillä rauhoittaa itseään , mut oma tärkeys on päästä töistä pois(olla vapaa) ,mut nyt se ei enää onnistu mitenkään kun on perhe.

        Se on niinkuin oli aikaisemmin:Voisi verrata alkoholismiin taistelua joka päivä ettei vaan mene rahaa...!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3852
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      119
      1514
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      272
      1358
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1319
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1204
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      57
      1001
    Aihe